Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.37 FtUSD402.25 FtCHF438.98 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nálam 11/22 fogszám 14 furat elméletileg 70e körül. 5.fokozat félgáz tlt 1000/min.
Szép lassan nem rohanva,jól elkészített magágyba szépen vet,aránylag egyenletes a tőtáv,kihagyás nem jellemző.Nem egy Tempo de kis gazdaságba nagyon faca!!
értem köszi a segítséget.
mi olyan 62-64000 akarnánk akkor mi a fel állás?
azt halottam minél lassabb annál pontosabb.
4.dik padlóval szoktam menni az sok?
helló.
spc felújitás előtt vagyok,
tudna nekem vki segíteni abban hogy 20-22cm körüli tőtávra akarom megcsinálni hogy vessen mert most az a helyzet hogy ritka.
a mostani sorrend kicsi fogaskerék 11-fogas,nagy 30fogas s tárcsa pedig 16 lyukas 5és fél furattal.
milyet tegyek bele hogy jó legyen?
vki tapasztalat vagy hozzá értőbb tanácsokkal el tudna engem látni.
előre is köszi.
Én a mélységállító kerékkel nem vagyok megelégedve. Homokon érdekes eltéréseket produkál, attól függően mennyire süllyed meg a kerék. Persze műtrágyával jól megrakva is többet megy le :(
Erre valaki talált már ki megoldást?
Sziasztok!
Nem akarok visszaolvasni, de hátha valaki pontosan tudja, hogy mekkora láncnak kell elöl lenni a mélységhatárolónál. (láncköz, cm esetleg)
Köszi
hali zotya 01.
figyu milyen árban volt a vetőgép át alakítása össze tolósra?
mi csak simán kézi tolósra akarnánk megoldható úgy is?
milyen méretű anyag kell hozzá?
SPCC vetőgéphez hol lehet alkatrészt kapni? Eddig sehol nem láttam, hogy forgalmaztak volna hozzájuk alkatrészt? Még alkatrész katalógust sem találtam ! Van valakinek ötlete?
Mi északkeleten Csenger mellet még most fogjuk vetni, de máskor csak 1-2hét múlva vetjük és beérik. Az őszön múlik minden, meg ne adj neki 1-1.5 mázsa nitrogéntől többet.
Mi 3as furatuval vetjük a feketét. Akkor a csíkosnak elég a 2,5? Én arra gondoltam nagyobb kell.
Nem tudom már lehet csak jövőre vetek inkább, félek nem érik be.
Üdv!
Én tavaly vetettem először ilyen nagy szemű napraforgót.
Már a próbánál kiderült, hogy nem folyik elég mag a vetőtárcsához, vagyis a tárcsánál kicsi a magszint és nem tudja felvenni a magot a tárcsa, ha megráztuk a tartályt akkor odafolyt a mag és addig vetett amíg volt elegendő mag aztán kihagyott.
Végül aztán egy kis babahintőpor segített a dolgon és elég jól boldogultunk.
Kukorica vetőtárcsát használtunk 5,5mm.
Hello. kérdezni szeretném h szokot -e valaki étkezési nagyszemü napraforgót spcvel vetni? Ma vetetünk és gyürte összefele a szemeket. vagy hol szivott hol nem. mi lehet a baja? veteünk vele kisebb szemü étkezési magot azt jól vetette :oköszönöm
A csiga a 6bordás csonkra megy, hogy ki lehessen venni. Nekem alulról hajt, nem hidromotor., Így szabályozható. Itt még nincs a tartály rajta csak az egyik képen.
Üdvözlök mindenkit,
Látott már valaki ilyesmi műtrágyaadagolót spc-n???
Egy hirderésben láttam, megragadott az ötlet, nem sokára kész az enyim is csak elbizonytalanodtam a végére hogy jó lesz-e?
Köszönöm előre is.
3560 hozzászólás
Válasz #1608. hozzászólásra
az spc-nek nem 540 ford/perc kell?
Válasz #1601. hozzászólásra
szia! 11/30-as áttételnél a 17 lyukas tárcsa kb. 65000-et vet. 20-21 cm a tőtáv.
Nálam 11/22 fogszám 14 furat elméletileg 70e körül. 5.fokozat félgáz tlt 1000/min.
Szép lassan nem rohanva,jól elkészített magágyba szépen vet,aránylag egyenletes a tőtáv,kihagyás nem jellemző.Nem egy Tempo de kis gazdaságba nagyon faca!!
Válasz #1601. hozzászólásra
A depressziós kamraházat mindenképpen marasd le, ha kicsit is kopott , ez a titka a pontos vetésnek.
és mennyre veti el úgy ahogy a könyv írja?
pontos vagy nem?
Válasz #1604. hozzászólásra
Nekem 9/22 16-os tárcsa.Az a könyv szerint 66445.De abból lejön a csírázási százalék,és néha a hibázás,az kb.: 65000.
értem köszi a segítséget.
mi olyan 62-64000 akarnánk akkor mi a fel állás?
azt halottam minél lassabb annál pontosabb.
4.dik padlóval szoktam menni az sok?
Válasz #1602. hozzászólásra
Nekem a kicsi 10-es a nagy 22-es a tárcsa 14 furatos így kb 60-62000/ha sebesség 5-6km/h.
ja s milyen sebességgel kell menni hogy pontos legyen?
helló.
spc felújitás előtt vagyok,
tudna nekem vki segíteni abban hogy 20-22cm körüli tőtávra akarom megcsinálni hogy vessen mert most az a helyzet hogy ritka.
a mostani sorrend kicsi fogaskerék 11-fogas,nagy 30fogas s tárcsa pedig 16 lyukas 5és fél furattal.
milyet tegyek bele hogy jó legyen?
vki tapasztalat vagy hozzá értőbb tanácsokkal el tudna engem látni.
előre is köszi.
A csoroszlya tuningjára én is kíváncsi vagyok.
Én a mélységállító kerékkel nem vagyok megelégedve. Homokon érdekes eltéréseket produkál, attól függően mennyire süllyed meg a kerék. Persze műtrágyával jól megrakva is többet megy le :(
Erre valaki talált már ki megoldást?
Kicsit bővebben,ha lehet, közelebbi fotók, minek a tárcsáival, vélemény ,mit csinálnál másképpen ha nem ipari titok. Köszi.
Válasz #1596. hozzászólásra
Sokszáz hektár óta tárcsás
Jó ötlet.
Köszi
A sok ügyes SPC tuningoló közül még senki nem alakította át trapézkarosra és tárcsás csoroszlyásra ezt a gépet?
Válasz #1587. hozzászólásra
http://webaruhaz.habi.hu/termekcsoport/MUNVET/Vetogep.html?ps=100
https://www.youtube.com/watch?v=DqV-7uqYNHU&feature=youtu.be
A miénk így néz ki, szintén osszetolhatós, jelenleg még kézzel de tervben van a hidraulika.
Válasz #1590. hozzászólásra
Köszi!
Válasz #1589. hozzászólásra
Kb 3 szem...
Sziasztok!
Nem akarok visszaolvasni, de hátha valaki pontosan tudja, hogy mekkora láncnak kell elöl lenni a mélységhatárolónál. (láncköz, cm esetleg)
Köszi
hali zotya 01.
figyu milyen árban volt a vetőgép át alakítása össze tolósra?
mi csak simán kézi tolósra akarnánk megoldható úgy is?
milyen méretű anyag kell hozzá?
SPCC vetőgéphez hol lehet alkatrészt kapni? Eddig sehol nem láttam, hogy forgalmaztak volna hozzájuk alkatrészt? Még alkatrész katalógust sem találtam ! Van valakinek ötlete?
nah meg háturol
.
Válasz #1582. hozzászólásra
Képet teszel fel?
csak a festés kel még mert elkészült:)
elkészült csak a festés kel még
Válasz #1579. hozzászólásra
Szép munka! Oszt. társamék is így csinálták meg a télen , plusz megtuningolták egy műtrágya adagolóval
Szállítási probléma megoldva.
310 cm.
Köszönöm
Mi északkeleten Csenger mellet még most fogjuk vetni, de máskor csak 1-2hét múlva vetjük és beérik. Az őszön múlik minden, meg ne adj neki 1-1.5 mázsa nitrogéntől többet.
Válasz #1570. hozzászólásra
Mi 3as furatuval vetjük a feketét. Akkor a csíkosnak elég a 2,5? Én arra gondoltam nagyobb kell.
Nem tudom már lehet csak jövőre vetek inkább, félek nem érik be.
Akkor az a mag nedves volt az tuti
Válasz #1571. hozzászólásra
Üdv!
Én tavaly vetettem először ilyen nagy szemű napraforgót.
Már a próbánál kiderült, hogy nem folyik elég mag a vetőtárcsához, vagyis a tárcsánál kicsi a magszint és nem tudja felvenni a magot a tárcsa, ha megráztuk a tartályt akkor odafolyt a mag és addig vetett amíg volt elegendő mag aztán kihagyott.
Végül aztán egy kis babahintőpor segített a dolgon és elég jól boldogultunk.
Kukorica vetőtárcsát használtunk 5,5mm.
Mekkora szemek voltak azok? Mi vetjük vagy tíz éve de ilyen még nem volt!
Hello. kérdezni szeretném h szokot -e valaki étkezési nagyszemü napraforgót spcvel vetni? Ma vetetünk és gyürte összefele a szemeket. vagy hol szivott hol nem. mi lehet a baja? veteünk vele kisebb szemü étkezési magot azt jól vetette :oköszönöm
Elvileg 2.5-ös nek fel kellene vennie, kicsit süllyesztve.
Nekem kicsit nagyobb van, de így kettőt gyakran odaszív.
Csíkos napraforgót milyen tárcsával érdemes vetni 3-as vagy 5,5-össel? Vagy inkább csináljak hozzá vaktárcsából?
Hátha érdekelne valakit.
Link:
http://www.scribd.com/doc/214685683/SPC-kukoricavet%C5%91gep-alkatreszkatalogus
Nem magyar nyelvű.
?
Ha egyik oldalra nitrogén, a másikra komplex megy akkor egyszerre kijuttatható kétféle műkaki. Mire a csigán felér szerintem összekeveredik.
A csiga a 6bordás csonkra megy, hogy ki lehessen venni. Nekem alulról hajt, nem hidromotor., Így szabályozható. Itt még nincs a tartály rajta csak az egyik képen.
A gaspardonak láttam ilyen csigás adapterét tölcséres szóróba 460ezerért használtan. csak azt a képet nem találom.
Válasz #1562. hozzászólásra
Jó ötlet, egyszerű megoldás! Ez a csigás sorműtrágya szórón alapul? nekem tetszik, de még nem láttam ilyet!
Üdvözlök mindenkit,
Látott már valaki ilyesmi műtrágyaadagolót spc-n???
Egy hirderésben láttam, megragadott az ötlet, nem sokára kész az enyim is csak elbizonytalanodtam a végére hogy jó lesz-e?
Köszönöm előre is.
Köszönöm szépen mindenkinek de a gépkönyvben a naprához nincs 12 vetötárcsa azért kérdeztem