Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.04 FtUSD392.16 FtCHF430.11 FtGBP484.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hello mindenkinek egy kerdesem volna az spc vetogephez a veto tarcsat szerintetek sima lemezbol csinaljakes sik koszorun koszorulik vagy csak siman 1.5 lemezbol vanazert kerdem mert szeretnek savalobol csinalni vetotarcsat csinalni lezergepen kivagni csak nem tudom hogy jo e sima lemez vagy azt is kene sik koszorun koszorulni
Valaki agyalt már rajta hogy spc-re tárcsás mütrágya csoroszját rászerkeszteni????????????Pl lajta mivel ilyen van.Nem durna be szármaradványos területen.Lenne napraforgo vetve kuki után,s ha esös tavasz lesz esz majd az ideg miatta.
Hogy pont feszül. Általában 4 szemre kell állítani és akkor van olyan 6-8 centis vetésmélység. A kerék beállítása meg a könyvbe benne van. Itt van fenn Dárk linkelte be még régen. A
hát igen bonyolultnak hangzik szóval ha mélységet állítanék akkor kerék orsó láncszem de honnan tudom h helyesen van e a láncszem ha ok kerék meg az orsó
szóval akkor nem csak a kerékel lehet állítani?pl ha 3 láncszemet használnék és a kereken nem állítanék semmit akkor nem tenné olyan mélyre mint 5 láncszemel
Válasz #1312. hozzászólásra
Nem az enyém az már megvették a szomszédék , a szomszéd Zoli vett pár éve eggyet azt javítottunk tavaly előtt és az csinálta ezt .
Válasz #1311. hozzászólásra
Ezt hogy a francba csinálja!
Te 4esed?
Mennyi mag folyik a házba?ezek szerint tele van nem?Annak egy bizonyos szintig volna szabad megtelni.Úgy már jártam hogy itthon csáváztam, száraz volt a mag és nehezen fojt le, dehogy kitúrja a magot. Ezt látni kellene.
Válasz #1301. hozzászólásra
Még annyi a kérdéshez, hogy az én falumban nem igazán jellemző a paraszti élet. Kukiból 1 egész hekis táblát szinte nem is látsz. Nem lehet a határban csak kalászos meg takarmány a vadak miatt. Húsfutár, meg Diesel Tibi tudna erről mesélni.
Válasz #1295. hozzászólásra
Tény, hogy a mechanikus gépek nem a mai csúcstechnikát képviselik. Öregek, kopottak, ezért lehet pontatlanabb. Nekem eddig egy barátom vetette a kukit ilyen őskövülettel, és állandóan figyelni kell, hogy mit művel. Megcsinálná ez után is az 1-2 hekimet /mikor mennyi volt/ de én inkább kísérletezek a termeléssel. /Szerencsére már nem létkérdés, inkább a következő nemzedéknek készítem elő a terepet./ Nem tudom rábeszélni a szemszám változtatásra pl. Meg nem is éri meg neki szórakozni az ötleteimmel. De mivel müszaki embernek érzem magamat, próbálkoznék a mechanikussal. Aztán lehet, hogy most nem lesz belőle semmi, hanem majd ha az utódnak szükség lesz rá, akkor egy "rendeset".
Mivel bérmunkára nincsen lehetőségem, az SPC kb olyan lenne, mintha vennél magadnak egy vonatot munkába járásra.
Teljes mertekben egyet ertek az nem vetogep meg 2-3 hek is kin vele el vettni sajat tapasztalat mert a szomszedomnak olyan van Monosem persze ez az en velemenyem nekem spc kell az jo lesz
Bocs gazda001 hogy megcáfollak de a mechanikus vetőgépben is van bevált típus és aki csak 1-2 hekit akar vele vetni minek ölje bele a pénzét drágábba.Ha én rá nem kattantam volna a műtrágyásra még mindig azzal vetnék.
Az enyém egy Monozentra típ.volt és teljesen tökéletesen működött csak nem nagy területekhez valók és lassabban lehet vele haladni.Ilyet is láttam eladót 6 sorosban is.
Fogadj meg 1 jó tanácsot! Ne vagyél mechanikusat, lófaxra nem való, darál, meg szinte számíthahatlan a kivetett mennyiség, fröcsél, stb..., akinek volt felénk mindenki megszabadult tőle, volt aki méh-be vitte 4 soros SPC a neked való hamár eccer olcsó gép kell
Nem SPC, de itt talán fellelhető.
4 soros, vagy azzá alakítható mechanikus,, minden faxni nélküli szemenkénti vetőgépet keresek, kukoricára. Csak pár hekire kell ezért komolyabbat nem érdemes beruházni. Tehát "kici ócó". Ha javítani kell nem gond, de nem romhalmazra vágyok.
Ne kapkodd el a vételt.Januárba nemszabad gépet venni.Agromason,sokan üzletet kötnek,és februárba teszik a régi gépeiket fel a hírdetésbe.Elkébzelhető,hogy az enyém is eladó lesz.
Válasz #1283. hozzászólásra
Na akkor keresgélj csak türelemmel mert nekem ma síkerült ráakadnom egy frankó 6 sorosra műtrágyás,központi hajtás, (mint lentebb a képen a 4 soros)és könnyedén 4 sorosra alakítható gyárilag toldott a gerendája ja és minden tartozékával.Szóval lehet találni csak több hirdető oldalt is figyelni kell.
Én is jártam így főleg naprával de kukoricánál is előfordult. A tapasztalatom az,hogyha a magkamra és/vagy
fedél megkopik és a tárcsa nem simul pontosan mindkettőre/ elég egy mm-es rés is/ akkor nemcsak a lyukaknál lesz vákum hanem a tárcsa szélénél is és a könnyebb magot odakapja ami nem engedi a többit leesni és a homloklemeznél feltornyosul
A vákuumház fedele nincs annyira bemaródva, hogy a tárcsa mellett is tud szívni és így kijön a kémlelőnyíláson a mag, mert sokat szív. A meg kiesik vagy benne marad a tárcsába? Tehát vet vagy beleszorul és azért túrja kifelé a többit.
Nekem ennyi ötletem van.
Köszi az infot és a segítsége keresgélek de nem találok még semmi jó kis spc 4 sorost de még roszat sem most már jó lenne 6 soros is várunk csak lesz spc használtat nehezebb venni mint Mtz 82 használtat mert azt is keresgéltem mielőtt meg vettem
mert túl nagy a mag mérete nekem is volt ilyen, apróbb maggal nem csinálta, de lehet hogy van valami állítási lehetőség is, bár kapásból nem láttam rajta
3579 hozzászólás
Válasz #1327. hozzászólásra
Vegyél,filléres dolog.
Meg valami az spc gepkonyben van olyan gep hogy Sp4 es Spc4 mi a kulombseg a keto kozott![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Hello mindenkinek egy kerdesem volna az spc vetogephez a veto tarcsat szerintetek sima lemezbol csinaljak
es sik koszorun koszorulik vagy csak siman 1.5 lemezbol van
azert kerdem mert szeretnek savalobol csinalni vetotarcsat csinalni lezergepen kivagni csak nem tudom hogy jo e sima lemez vagy azt is kene sik koszorun koszorulni![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Valaki agyalt már rajta hogy spc-re tárcsás mütrágya csoroszját rászerkeszteni????????????Pl lajta mivel ilyen van.Nem durna be szármaradványos területen.Lenne napraforgo vetve kuki után,s ha esös tavasz lesz esz majd az ideg miatta.![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
SPC kezelési útmutatóhttp://www.hanki-ker.hu/kezelesi_utmutatok/spc/spc_kezelesi_utmutato.pdf
Válasz #1323. hozzászólásra
Jó lesz az! Csak figyelni kell, hogy vet és állítani, ha nem jó.
Válasz #1322. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
a spc gépkönyv meg van csak az elmélet meg a ti tapasztalatok az más
Köszi VDÉNES nem alkalmazól inasnak
Válasz #1321. hozzászólásra
Hogy pont feszül. Általában 4 szemre kell állítani és akkor van olyan 6-8 centis vetésmélység. A kerék beállítása meg a könyvbe benne van. Itt van fenn Dárk linkelte be még régen. A
hát igen bonyolultnak hangzik szóval ha mélységet állítanék akkor kerék orsó láncszem de honnan tudom h helyesen van e a láncszem ha ok kerék meg az orsó
Válasz #1319. hozzászólásra
A kerék, láncszem és támasztóorsó 3-assal lehet állítani a mélységet. Együtt a 3. Vigyázni kell, mert ha rövid a lánc el is szakadhat.
Ezért jobb a paralelogrammás többek közt.
szóval akkor nem csak a kerékel lehet állítani?pl ha 3 láncszemet használnék és a kereken nem állítanék semmit akkor nem tenné olyan mélyre mint 5 láncszemel
Válasz #1317. hozzászólásra
Mélységet.
Jó estét azt szeretném kérdezni mitt lehet állítani a csoroszja elején található 5 db láncszemel![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz #1314. hozzászólásra
Enyémmel sem volt baj, az meg a Szőkénél van.
Válasz #1314. hozzászólásra
Majd a 6soros! István mondta hogy...
aza 4 soros azt nagyon sajnálom olyan gépünk nem lesz még egy az nem hazudott akármilyen gyorsan húztam nem tévesztett .
Nem az enyém az már megvették a szomszédék , a szomszéd Zoli vett pár éve eggyet azt javítottunk tavaly előtt és az csinálta ezt .
Válasz #1311. hozzászólásra
Ezt hogy a francba csinálja!
Te 4esed?
Mennyi mag folyik a házba?ezek szerint tele van nem?Annak egy bizonyos szintig volna szabad megtelni.Úgy már jártam hogy itthon csáváztam, száraz volt a mag és nehezen fojt le, dehogy kitúrja a magot. Ezt látni kellene.
Válasz #1310. hozzászólásra
nincs fordtíva benne napra is meg kuki
Válasz #1309. hozzászólásra
Keverő lapát nincs benne fordítva? Kuki mag?
Válasz #1308. hozzászólásra
Igen mind
Válasz #1307. hozzászólásra
Hali!
Minden tag kitúrja?
Válasz #1305. hozzászólásra
pontosat nem tudok de az öntvények frissen voltak szabályozva meg akkor lett felújítva a gép .
Válasz #1305. hozzászólásra
az k-lassú
Válasz #1284. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Az mennyi km/h ???
Válasz #1302. hozzászólásra
Hi-Hi, mifelénk is
Válasz #1301. hozzászólásra
Még annyi a kérdéshez, hogy az én falumban nem igazán jellemző a paraszti élet. Kukiból 1 egész hekis táblát szinte nem is látsz. Nem lehet a határban csak kalászos meg takarmány a vadak miatt. Húsfutár, meg Diesel Tibi tudna erről mesélni.
Válasz #1289. hozzászólásra
Mifelénk olyan spc-ék vannak amelyikre passzol
Tény, hogy a mechanikus gépek nem a mai csúcstechnikát képviselik. Öregek, kopottak, ezért lehet pontatlanabb. Nekem eddig egy barátom vetette a kukit ilyen őskövülettel, és állandóan figyelni kell, hogy mit művel. Megcsinálná ez után is az 1-2 hekimet /mikor mennyi volt/ de én inkább kísérletezek a termeléssel. /Szerencsére már nem létkérdés, inkább a következő nemzedéknek készítem elő a terepet./ Nem tudom rábeszélni a szemszám változtatásra pl. Meg nem is éri meg neki szórakozni az ötleteimmel. De mivel müszaki embernek érzem magamat, próbálkoznék a mechanikussal. Aztán lehet, hogy most nem lesz belőle semmi, hanem majd ha az utódnak szükség lesz rá, akkor egy "rendeset".
Mivel bérmunkára nincsen lehetőségem, az SPC kb olyan lenne, mintha vennél magadnak egy vonatot munkába járásra.
persze ez az en velemenyem nekem spc kell az jo lesz
Teljes mertekben egyet ertek az nem vetogep meg 2-3 hek is kin vele el vettni sajat tapasztalat mert a szomszedomnak olyan van Monosem
Válasz #1298. hozzászólásra
Koszi akkor irok
Válasz #1292. hozzászólásra
Dobj egy mailt a nevem alatt található címre és írok pár címet.
Válasz #1296. hozzászólásra
Nekünk is volt international,pár hektárra tökéletes.
Bocs gazda001 hogy megcáfollak de a mechanikus vetőgépben is van bevált típus és aki csak 1-2 hekit akar vele vetni minek ölje bele a pénzét drágábba.Ha én rá nem kattantam volna a műtrágyásra még mindig azzal vetnék.
Az enyém egy Monozentra típ.volt és teljesen tökéletesen működött csak nem nagy területekhez valók és lassabban lehet vele haladni.Ilyet is láttam eladót 6 sorosban is.
Válasz #1294. hozzászólásra
4 soros SPC a neked való hamár eccer olcsó gép kell
Fogadj meg 1 jó tanácsot! Ne vagyél mechanikusat, lófaxra nem való, darál, meg szinte számíthahatlan a kivetett mennyiség, fröcsél, stb..., akinek volt felénk mindenki megszabadult tőle, volt aki méh-be vitte
Nem SPC, de itt talán fellelhető.
4 soros, vagy azzá alakítható mechanikus,, minden faxni nélküli szemenkénti vetőgépet keresek, kukoricára. Csak pár hekire kell ezért komolyabbat nem érdemes beruházni. Tehát "kici ócó". Ha javítani kell nem gond, de nem romhalmazra vágyok.
Válasz #1292. hozzászólásra
Ne kapkodd el a vételt.Januárba nemszabad gépet venni.Agromason,sokan üzletet kötnek,és februárba teszik a régi gépeiket fel a hírdetésbe.Elkébzelhető,hogy az enyém is eladó lesz.
Válasz #1291. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Es van olyan gep 4 vagy 6 soros amit lattal as neked nem kell vagy tudsz milye oldalakon keresgeltel es milyen arban leltel
Válasz #1283. hozzászólásra
Na akkor keresgélj csak türelemmel mert nekem ma síkerült ráakadnom egy frankó 6 sorosra műtrágyás,központi hajtás, (mint lentebb a képen a 4 soros)és könnyedén 4 sorosra alakítható gyárilag toldott a gerendája ja és minden tartozékával.Szóval lehet találni csak több hirdető oldalt is figyelni kell.
Válasz #1279. hozzászólásra
Én is jártam így főleg naprával de kukoricánál is előfordult. A tapasztalatom az,hogyha a magkamra és/vagy
fedél megkopik és a tárcsa nem simul pontosan mindkettőre/ elég egy mm-es rés is/ akkor nemcsak a lyukaknál lesz vákum hanem a tárcsa szélénél is és a könnyebb magot odakapja ami nem engedi a többit leesni és a homloklemeznél feltornyosul
Válasz #1273. hozzászólásra
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
ebből az utcából már megjöttünk![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
bicikli lánc nem jó rá, nem passzol a szemek osztása
Válasz #1287. hozzászólásra
Koszi szepen le toltottem a gepkonyvet
Válasz #1286. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130108152146_spct.jpg)
A román spc -hez használnak e 18 lyukas vetötárcsát és ha igen hány szemet tesz 1 hek.![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
A vákuumház fedele nincs annyira bemaródva, hogy a tárcsa mellett is tud szívni és így kijön a kémlelőnyíláson a mag, mert sokat szív. A meg kiesik vagy benne marad a tárcsába? Tehát vet vagy beleszorul és azért túrja kifelé a többit.
Nekem ennyi ötletem van.
Válasz #1282. hozzászólásra
próbáltuk az udvaron terep 3-al az mtz-vel és akkor is
Válasz #1273. hozzászólásra
Köszi az infot és a segítsége keresgélek de nem találok még semmi jó kis spc 4 sorost de még roszat sem most már jó lenne 6 soros is várunk csak lesz spc használtat nehezebb venni mint Mtz 82 használtat mert azt is keresgéltem mielőtt meg vettem
Mennyivel mész a trakival????
Válasz #1280. hozzászólásra
másik spc gond nélkül vette de az kitúrta
mert túl nagy a mag mérete nekem is volt ilyen, apróbb maggal nem csinálta, de lehet hogy van valami állítási lehetőség is, bár kapásból nem láttam rajta