Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.04 FtUSD392.16 FtCHF430.11 FtGBP484.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A kérdésem az volna hogy a vákumkamraház fedelén kb 1-1,5mm bemaródás van ahol a vetőtárcsa kikoptatta van ennek jelentősége? Ha igen akkor a síkköszörűs szabályzás az jó lesz-e vagy inkább cserélni kell?
Az nagyon öreg szerintem,az enyém 99-es de két évig csináltam igy tavasszal szezon elött mire elfogaghetó lett.Elötte homokon használták az kinyirja,mindent elkoptat.Van rajta monitor igy tuti a vetés.Tavaly 25q napraforgó lett,az Rt manószemmel vetett melletem az meg 15...
Vetni minddel lehet, csak kérdés milyen pontos lesz.
A vákuumkamra fedele ha sokat volt már szabályozva akkor azt cserélni kell. Tengelyek ne lötyögjenek és ne legyen ráhegesztve a lánckerék. Mert sajnos sok ilyen van... Többit már leírták sztem.
akkor annak nagyon tuti állapotban kell lenni igazábol 4 eset keresek legjobban de 6 os bol is lehet felcsukhatosat csinálni..... állapotrol hogyan tudok meg többet?
spc vételnél mit kell figyelni legjobban hogy ne nyuljak mellé??? pl maglesodro, ház állapota? tárcsák? ami lakatos része azt megcsináljuk csak mi az ami költséges és oda kéne rá figyelni?
EGY ábrát vagy valami képet a lánckerék kapcsolatokról hogy hogyan álitsam a 150 kg kiszórásához mert nekem a gépkönyv egy kicsit kinaielőre is meg köszönöm ha segitetek
14 lyuk van a tarcsan.az abaj hogy nem minden lyukra szivja fel a magot 3 vagy 4 lyukra fel szivja 2 vagy 3 ra meg nem.nincs benne maglesodro mert ki vetem mar belole.
hány luk van azon a tárcsán?
Hihetetlen hogy neki szívja a vákum kamrának a tárcsát de magot nem vesz fel.
Ilyen nincs,ha csak a maglesodró nem úgy áll,vagy nem döglött bele az egér.
A mag sodró gumi nem fordítva van bele téve véletlen?
Láncok jól vannak felrakva?Nem visszafelé forgatják a tárcsát?
Amikor levetted a vákumkamrát amibe a cső is megy bele és ha odaraktad a kezed akkor szívott?Mert le lehet venni a vákumot a ventilátornál és lehet azért nincs ott esetleg
Az a magkeverő alá kell,hogy kifelé tolja a tengely peremétől,aminek nekifekszik..Azt akkor szoktuk használni,amikor a vákumkamrát felrakod és az alsó nagycsavarokat meghúzod(36-os kulcs)és nem érzed,hogy a vetőtárcsa finoman hozzáérne a vákumkamrához.Ezt én vékony lemezből szoktam csinálni.
futyul mind a 4 de nem kapja fel a szemeket .a vakum kamrak most voltak le szabajozva.hogy is van az alatetes dolog???milyen vastag alatetet kell oda tenni?
ha nincs benne mag és rá kapcsolod a gardánt akkor úgy kéne fütyülnie mintha turbós lenne a traki.
Ha nincs ez a jelenség akkor nézd át a vákum kamrát,
majd a vákum csövet hogy van e vákum benne,ha nincs akkor az egér tele rakta a turbinát,vagy a csöveket.
Vákum van rendesen????? Meg egér aszeret "béééé költözni" a csövekbe!!! Ha van vákum akkor messze van a vetőtárcsa a háztól, AKKOR VAGY ÚJ MAGKEVERŐGUMI KELL VAGY valami hézagoló a gumi alá, vagy estleg szabályozni a szívó házat!!
Ha nem csúszik meg a kerék akkor az annyi. Nem olyan rettenetes rossz az SPC, hogy a gyári könyv se jó hozzá
Egyébként van egy mérési eljárás amivel meg lehet mérni, de hidd el nekem, hogy ezt mérnökök írták a könyvet és ők kiszámolták. A fordító az nem volt hozzáértő
Meg valami a gepkonyv ugy irja ha a nagy fogaskerek 22 es a kis fogas pedig 10 vetotarcsa pedig 14 lyukas akkor 64935 szemet tesz de a gyakaorlatban menyi ez
3579 hozzászólás
A kérdésem az volna hogy a vákumkamraház fedelén kb 1-1,5mm bemaródás van ahol a vetőtárcsa kikoptatta van ennek jelentősége? Ha igen akkor a síkköszörűs szabályzás az jó lesz-e vagy inkább cserélni kell?![smile huh](/oldforum/images/smiles/huh.gif)
Válasz #1377. hozzászólásra
Az nagyon öreg szerintem,az enyém 99-es de két évig csináltam igy tavasszal szezon elött mire elfogaghetó lett.Elötte homokon használták az kinyirja,mindent elkoptat.Van rajta monitor igy tuti a vetés.Tavaly 25q napraforgó lett,az Rt manószemmel vetett melletem az meg 15...
Válasz #1375. hozzászólásra
igen
Válasz #1374. hozzászólásra
Vetni minddel lehet, csak kérdés milyen pontos lesz.
A vákuumkamra fedele ha sokat volt már szabályozva akkor azt cserélni kell. Tengelyek ne lötyögjenek és ne legyen ráhegesztve a lánckerék. Mert sajnos sok ilyen van... Többit már leírták sztem.
Válasz #1374. hozzászólásra
Vaskerekü...
van egy a közleben 120e ft ért
6 soros ...azt mondták teloba hogy lehet vele vetni...
Válasz #1371. hozzászólásra
akkor annak nagyon tuti állapotban kell lenni igazábol 4 eset keresek legjobban de 6 os bol is lehet felcsukhatosat csinálni..... állapotrol hogyan tudok meg többet?
Válasz #1370. hozzászólásra
Ami a lentebb lévö képen van,az az eredeti...
Válasz #1369. hozzászólásra
Pest megye, 290-et mond érte!!
Válasz #1367. hozzászólásra
most láttam oylan kokálmáynt ami sima fém kerékre passzirozták fel a gumikat ez lehetséges vagy csak egy adott tömöritö kerékre lehet gumit rakni?
Válasz #1368. hozzászólásra
mennyi pénz és merre van?
Válasz #1366. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Ha akarsz venni havernak van egy eladó hatsorosa.
Válasz #1366. hozzászólásra
Nyomjelzö váltó munkahenger,tömöritö kerék gumijai,vetökamra fedelei.A többi filléres dolog ezekhez képest...
spc vételnél mit kell figyelni legjobban hogy ne nyuljak mellé??? pl maglesodro, ház állapota? tárcsák? ami lakatos része azt megcsináljuk csak mi az ami költséges és oda kéne rá figyelni?
Válasz #1362. hozzászólásra
Oldal irányba nem üt a tárcsa?Akkor is tud ilyet csinálni!Meg valamilyen szinten össze is kellene kopni a vákum kamrának és a tárcsának.
Válasz #1330. hozzászólásra
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
EGY ábrát vagy valami képet a lánckerék kapcsolatokról hogy hogyan álitsam a 150 kg kiszórásához mert nekem a gépkönyv egy kicsit kinai
előre is meg köszönöm ha segitetek
14 lyuk van a tarcsan.az abaj hogy nem minden lyukra szivja fel a magot 3 vagy 4 lyukra fel szivja 2 vagy 3 ra meg nem.nincs benne maglesodro mert ki vetem mar belole.
Válasz #1359. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
hány luk van azon a tárcsán?
Hihetetlen hogy neki szívja a vákum kamrának a tárcsát de magot nem vesz fel.
Ilyen nincs,ha csak a maglesodró nem úgy áll,vagy nem döglött bele az egér.
A mag sodró gumi nem fordítva van bele téve véletlen?
Láncok jól vannak felrakva?Nem visszafelé forgatják a tárcsát?
Magot tettél bele?
Válasz #1359. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Amikor levetted a vákumkamrát amibe a cső is megy bele és ha odaraktad a kezed akkor szívott?Mert le lehet venni a vákumot a ventilátornál és lehet azért nincs ott esetleg
oke.akkor miert nem kapja fela magokat?a kukit 5,5 lyukal vetitek ti is,?,
Válasz #1357. hozzászólásra
Mi eddig ehhez lőttük be és jó volt + - 2-3kg val szórt el többet,kevesebbet kb
koszi szepen..jo ez is csak a tapalasztok jobbak mint akarmilyen konyv de ezt is el olvasom..
Válasz #1353. hozzászólásra
parancsolj itt mindent megtalálsz: SPC kezelési
Válasz #1353. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Csak azért kérdeztem,nem az enyémet vetted?Az szór olyan sokat.
nem rozsdasak a vetotercsak es neki is szivlya a vakumkamranak.nemis zsrulnak.
én azt akarom megtudni hogy hány fogas lánckerék pár hajtja egymást a 150 kg kijutatásához npk-t valakinek van igy állitva a vetőgépje![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz #1349. hozzászólásra
Mindik a kicsi lánckerék hajta a nagyot, akkor van lassító áttétel úgy szór kevesebbet!!
Két hónapja csak most van egy kis idő bütykölni![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Válasz #1349. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Mikor vetted?
Sziasztok kérdésem lenne vetünk egy spc-t műtrágyaszórósat most kb 250-kg szór én 150-kg akarok szórni hogyan állitsam be![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Válasz #1346. hozzászólásra
Az a magkeverő alá kell,hogy kifelé tolja a tengely peremétől,aminek nekifekszik..Azt akkor szoktuk használni,amikor a vákumkamrát felrakod és az alsó nagycsavarokat meghúzod(36-os kulcs)és nem érzed,hogy a vetőtárcsa finoman hozzáérne a vákumkamrához.Ezt én vékony lemezből szoktam csinálni.
Válasz #1346. hozzászólásra
A vetőtárcsa nem szorul a vető tengelyen?
Neki szívja a vetőtárcsát a vákum a vákumkamra oldalának?
Tárcsák nem görbék,vagy rozsdásak?
futyul mind a 4 de nem kapja fel a szemeket .a vakum kamrak most voltak le szabajozva.hogy is van az alatetes dolog???milyen vastag alatetet kell oda tenni
?
Válasz #1341. hozzászólásra
A maglesodró nincs túltekerve?
ha nincs benne mag és rá kapcsolod a gardánt akkor úgy kéne fütyülnie mintha turbós lenne a traki.
Ha nincs ez a jelenség akkor nézd át a vákum kamrát,
majd a vákum csövet hogy van e vákum benne,ha nincs akkor az egér tele rakta a turbinát,vagy a csöveket.
Vákum van rendesen????? Meg egér aszeret "béééé költözni" a csövekbe!!! Ha van vákum akkor messze van a vetőtárcsa a háztól, AKKOR VAGY ÚJ MAGKEVERŐGUMI KELL VAGY valami hézagoló a gumi alá, vagy estleg szabályozni a szívó házat!!
Lehet farslevegőt szív az öntvényháznál. Ha idősebb, elő szokott fordulni. Nálunk is volt ilyen, de nekünk már cserélni kellett a házat.
jo napot mindenkinek..van 1 spc 4 soros gepem es az a gond vele hogy nem akkarja a magokat fel szivni rendesen..van valakinek valami otlete.![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz #1339. hozzászólásra
Helo. nekunk is van SPC 6 soros mi az Agro alfanal vettuk hozza a dolgokat. vetotarcsat meg 1-2 aprosagot. volt hozza nekik minden
Válasz #1327. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Minek bajlódsz vele párszáz forintért kapsz vaktárcsát annyit lyukat és olyan nagyságút fúrsz bele amilyet csak akarsz
Válasz #1333. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Ha nem csúszik meg a kerék akkor az annyi. Nem olyan rettenetes rossz az SPC, hogy a gyári könyv se jó hozzá
Egyébként van egy mérési eljárás amivel meg lehet mérni, de hidd el nekem, hogy ezt mérnökök írták a könyvet és ők kiszámolták. A fordító az nem volt hozzáértő
bocs akor a tévedésért én kezdő vagyok most vettem egy spc azért kérdem szóval aki tud válaszol a két kérdésemre
Válasz #1335. hozzászólásra
Mert a fordító se értett hozzá.Lánckerék!
Válasz #1333. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Fogaskerék nincs spc-be.
Meg valami a gepkonyv ugy irja ha a nagy fogaskerek 22 es a kis fogas pedig 10 vetotarcsa pedig 14 lyukas akkor 64935 szemet tesz de a gyakaorlatban menyi ez![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Meg valami az spc gepkonyben van olyan gep hogy Sp4 es Spc4 mi a kulombseg a keto kozottsmile confused
Válasz #1327. hozzászólásra
Max 800 forint a gyári tárcsa. Felesleges csináltatni.
Válasz #1326. hozzászólásra
Én tárcsás vetőcsoroszján gondolkodtam.Az IH tárcsát beletolni,a csúszócsoroszja orrába,és a tárcsák,a fővázhoz lennének fogatva.