Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok! Köszönöm VTR-es,és GERGő87-nek a gyors segitséget. Holnap a PDF fájl-ból amit megosztottatok, velünk, valamit próbálunk kihozni belőle. Egyébként komplex műtrágya menne.
Válasz #790. hozzászólásra
Üdv. Sőt 3 fajta is van. Amit te írsz az szerintem a középső kiadás abban félzárt lapátozás van, lehet kopottak alapátok és nagy az illesztési hézaguk.
Attól függ milyen műtrágyából gondolod :SPC használati
Itt a használati utasítás PDF formátumba acrobat reader kell hozzá 32. oldalon kezdődik a leírása a műtrágyás dolgoknak.
Két fajta ventillátor létezik,vagy csak a burkolatuk más? Havernak nem lehet elzárni a ventillátornál semmit,kisebbnek is tűnik átmérőre mint a többi. Valami miatt 540es fordulaton nem szívja fel a kukoricát,akármit csinált vele,így 1000es fordulaton hajtatja mióta megvan neki,pedig kicserélt már öntvényt,tömítést,mindent...
Sziasztok!Tudnátok segiteni SPC 6 soros mütrágyaadgolós vetőgépen hogyan tudok 2q műtrágyát kitenni a sor mellé,milyen fogaskerékáttételnél adja a 2q/ha
Az ígért képek.Lesz ezen is javítani való de mint a vetőgépet ezt is meg oldom.Valami gyári cucc lehet mert van rajta egy kis tábla de nem volt nálam drótkefe ezért nem sok minden látszik rajta.Az oldal kapák le vannak szerelve mert valami kultivátornak használták.
Lehet sőt már több mint valószínű hogy az én kis 6 soros spc ből csak 4 soros lesz.
Az oka az amiért így döntöttem mert az igaz hogy nagy földre jó a 6 soros,de nekem 3ha van egybe ide jó is lenne de akkor mondjuk maszekra nem kell számolnom mert a 6 sorossal nem férek el sehol máshol.Így hát úgy döntöttem hogy 4 soros lesz és akkor lehet menni vetni máshova is jó forintért.
Tudom hogy meg lehetne csinálni összecsukosra vagy vontatósra,de nem akarok kilódni még ezzel is,így sincs valami sok időm,és még össze kell raknom a vetőgépet.
Meg vettem 4db ásóborona tagot is aminek kéne egy vázat csinálnom sos-be.
Ja és még valami amiért 4 soros lesz a gép,tudtam venni egy sorművelő kultivátort ami 3+2fél sort visz,és annyira olcsó volt hogy ennyi pénzből ilyet sehogy nem tudtam volna összehozni még ha úgy loptam volna is össze az anyagot hozzá,30000ft ért vettem ma ma gyek érte 3ra,majd rakok fel képeket róla ha megjöttem,ja és nagyon közel van,olyannyira hogy trakival megyek érte.
Mért van a ventilátornál egy kis állíthatós kis kütyü?
Az se jó ha túl nagy a vákum talán?
Mert gondolom arra való hogy el lehet zárni és nem csinál akkora vákumot.
Csak ennyi a szerepe,hogy lehessen kukkolni!
Ja még jön rá egy takarólemez és akkor zár rendesen ha meg elhúzom akkor birok kukkolni.
Rá nem jöttem volna!
Mi mire való?
A műanyag fedélke arra való, hogy ha elhúzod jobbra belelátsz a vetőtárcsára. Aztán vissza kell zárni, mert bele megy valami kukorica szár és leveri az összes magot hehe.
Majd ha összeraktad az egészet, és felteted a traktorra dobsz belé magot ,felemeled kardánt bekapcsolod és tekered a kereket nézheted,(láncvédő doboz tetejét se tedd fel csak tekergesd a kereket, és nézzed, hogy a lánc jól megy é) hogy minden furaton van e mag, meg azt is lesheted hogyan potyog.
Meghúzhatod betonon és akkor látod hogyan teszi le a magokat, ha kettőt tesz, csavarhatsz rajt befele.
Persze hogy érdekel!
Na a maglesodró már megvan,ezt már értem,persze megcsinálom azt is hisz megrendeltem a rugókat meg a lesodrókat is.
Mi a helyzet a másik műanyaggal?
Az mire való?
Mihez képest menjen jól?
Látom hogy pont olyan formája van mint a magtárcsának.
Talán a tárcsával szembe álljon?
Jó lenne tudni a szerepét ahoz hogy megértsem mért tették oda.
A maglesodró azért van, hogy leverje ha egyszere több magot szívna egy furatra. Aszem a műanyagból kiálló két fém szeg között kell elférni a magnak. A kis műanyag fedelet elhúzod és látod, hogy jól megyen é, vagy nem.
Üdv.
Megkezdődött az összerakás,és felmerült bennem egy kérdés amire nem tudom a választ.
A képen látható 2db műanyag mire való?
Értem úgy hogy mit lehet velük állítani?
És hogyan?
Hát szerintem lötyög annyira hogy ledobálná a láncot.
Gondoltam hegesztés és esztergálás,talán olcsóbb lenne mint az új tengely,vagy leszedetnék belőle amennyit kell és plusz egy fém hüvely a tengelyre és úgy a műanyag persely.
Utánajárok a héten hogy melyik lenne olcsóbb,az esztergálós vagy az új tengely módszer.
1-1mm az semmi oldalirányba nemozogjon h ne lökje le a láncot. hegesztésnél félő a törés bár a tiéd gumikerekes a vaskerekesnél jobban igénybe van véve ez az alkatrész.
Üdv!A szívókamrákat szabályoztasd le esztergályossal mert a kamrának és a tárcsának kell jól zárni, hogy ne szívjon fars levegőt.Új tárcsa,tudtom szerint csak vak tárcsát árulnak, azokat kifúrod 5,5mm kukorica, 2,5mm napraforgó.A tárcsa egyik sarka domborúbb a másik sarkosabb,élesebb ezt a felét tedd a szívó kamra felé,jobban zár.A tárcsa a négyszög tengelyen ne szoruljon,picit tudjon billegni, könnyen csússzon a tengelyen.Ha a tengely perselyei nagyon nem kopottak akkor az maradhat,(egyszer vettem újat rosszabb volt mint ami benne volt) kikel takarítani, a tengelyt megcsiszolni,puhább zsírral bezsírozni,vagy olajozni könnyen kell forognia.A filc porvédőket cseréld ki,ha sérültek vagy nem tömítenek rendesen.Rakod össze a kamra felső csavarját meghúzod,alul az anyákat pedig csak annyira hogy könnyen forogjon a tárcsa ne szoruljon.Láncfeszítő rúgókat legfeszesebbre állítani.Ez az újabb fajta ha jól látom a ventilátor háznál,a csapágyak nem zsírozhatók,de tudsz tenni zsírzó gombot,napi 2-3nyomás a zsírzóval és bírja.Nagyjából ennyi,én 70-110ha vetettem évente de sosem volt megállás végette,de szezon előtt minden forgó,mozgó részét átnéztem.Tárolni szívókamra,tárcsa levéve beolajozva,tartályokra nejlonzsák ráhúzva ha nincs tető alatt.
Azokat a csavarokat szétszedésnél leflekszeltem mert bele vannak rohadva,nem lehet kiütni,így majd melegítéssel ki tudom venni őket és menetes szárral pótolom a hiányukat.
Ileszkedni a Tarcsanak kela vakumkamrara...
Enyi NIncs mas mire ileskedni tokeletesen.
Vigyaz az aluhazba beleoxidalodot csavarokra. Szet mehet az aluminium haz mikor utod ki acsavarokat.
3543 hozzászólás
Sziasztok! Köszönöm VTR-es,és GERGő87-nek a gyors segitséget. Holnap a PDF fájl-ból amit megosztottatok, velünk, valamit próbálunk kihozni belőle. Egyébként komplex műtrágya menne.
Válasz #790. hozzászólásra
Üdv. Sőt 3 fajta is van. Amit te írsz az szerintem a középső kiadás abban félzárt lapátozás van, lehet kopottak alapátok és nagy az illesztési hézaguk.
Válasz #788. hozzászólásra
Attól függ milyen műtrágyából gondolod :SPC használati
Itt a használati utasítás PDF formátumba acrobat reader kell hozzá 32. oldalon kezdődik a leírása a műtrágyás dolgoknak.
Két fajta ventillátor létezik,vagy csak a burkolatuk más? Havernak nem lehet elzárni a ventillátornál semmit,kisebbnek is tűnik átmérőre mint a többi. Valami miatt 540es fordulaton nem szívja fel a kukoricát,akármit csinált vele,így 1000es fordulaton hajtatja mióta megvan neki,pedig kicserélt már öntvényt,tömítést,mindent...
Válasz #788. hozzászólásra
Szia . Holnap estére utánanézek neked ,ha úgy jó.
Sziasztok!Tudnátok segiteni SPC 6 soros mütrágyaadgolós vetőgépen hogyan tudok 2q műtrágyát kitenni a sor mellé,milyen fogaskerékáttételnél adja a 2q/ha
Az ígért képek.Lesz ezen is javítani való de mint a vetőgépet ezt is meg oldom.Valami gyári cucc lehet mert van rajta egy kis tábla de nem volt nálam drótkefe ezért nem sok minden látszik rajta.Az oldal kapák le vannak szerelve mert valami kultivátornak használták.
Lehet sőt már több mint valószínű hogy az én kis 6 soros spc ből csak 4 soros lesz.
Az oka az amiért így döntöttem mert az igaz hogy nagy földre jó a 6 soros,de nekem 3ha van egybe ide jó is lenne de akkor mondjuk maszekra nem kell számolnom mert a 6 sorossal nem férek el sehol máshol.Így hát úgy döntöttem hogy 4 soros lesz és akkor lehet menni vetni máshova is jó forintért.
Tudom hogy meg lehetne csinálni összecsukosra vagy vontatósra,de nem akarok kilódni még ezzel is,így sincs valami sok időm,és még össze kell raknom a vetőgépet.
Meg vettem 4db ásóborona tagot is aminek kéne egy vázat csinálnom sos-be.
Ja és még valami amiért 4 soros lesz a gép,tudtam venni egy sorművelő kultivátort ami 3+2fél sort visz,és annyira olcsó volt hogy ennyi pénzből ilyet sehogy nem tudtam volna összehozni még ha úgy loptam volna is össze az anyagot hozzá,30000ft ért vettem ma ma gyek érte 3ra,majd rakok fel képeket róla ha megjöttem,ja és nagyon közel van,olyannyira hogy trakival megyek érte.
Válasz #782. hozzászólásra
Hatsoros,mikor vettem elözö gazdája igy használta én meg nem bántottam..
Válasz #781. hozzászólásra
Értem a tied hány soros?
Válasz #780. hozzászólásra
Van 4 6 8 soros a ventilátor meg ugyanaz.A enyém teljesen ki van nyitva,igy nem kell annyira pörgetni..
Mért van a ventilátornál egy kis állíthatós kis kütyü?
Az se jó ha túl nagy a vákum talán?
Mert gondolom arra való hogy el lehet zárni és nem csinál akkora vákumot.
Válasz #778. hozzászólásra
Már kezdem látni a fényt az alagút végén,még a kerekek tengelyeit várom és mehet össze teljesen.
Kis szerencsével mire vetni kell kész is lesz.
Válasz #777. hozzászólásra
mint uj koraban, szep munka
Nem tudom látszik e a különbség?
Válasz #775. hozzászólásra
Csak ennyi a szerepe,hogy lehessen kukkolni!
Ja még jön rá egy takarólemez és akkor zár rendesen ha meg elhúzom akkor birok kukkolni.
Rá nem jöttem volna!
Válasz #774. hozzászólásra
Mi mire való?
A műanyag fedélke arra való, hogy ha elhúzod jobbra belelátsz a vetőtárcsára. Aztán vissza kell zárni, mert bele megy valami kukorica szár és leveri az összes magot hehe.
Válasz #773. hozzászólásra
Oké,de mire való?Mert ahogy látom nem nagyon van annak köze semmihez,de ha majd meglátom hogy mire való akkor jó.
Válasz #766. hozzászólásra
Majd ha összeraktad az egészet, és felteted a traktorra dobsz belé magot ,felemeled kardánt bekapcsolod és tekered a kereket nézheted,(láncvédő doboz tetejét se tedd fel csak tekergesd a kereket, és nézzed, hogy a lánc jól megy é) hogy minden furaton van e mag, meg azt is lesheted hogyan potyog.
Meghúzhatod betonon és akkor látod hogyan teszi le a magokat, ha kettőt tesz, csavarhatsz rajt befele.
Válasz #771. hozzászólásra
Persze hogy érdekel!
Na a maglesodró már megvan,ezt már értem,persze megcsinálom azt is hisz megrendeltem a rugókat meg a lesodrókat is.
Mi a helyzet a másik műanyaggal?
Az mire való?
Válasz #767. hozzászólásra
Estére valószínüleg még leszek.Ha érdekel,mondok még pár dolgot,ami eddig még nem hangzott el.
Én azért mégis megcsinálnám azt a maglesodrót.Ha nem is működik 100%-osan csak 70 %-osan,de az is jobb mint a semmi.
Válasz #760. hozzászólásra
Látod milyen jó, hogy van puruttya ember, csinálsz magadnak egy jó vetőgépet!!!
Faintos lesz!! Gratula!!!
A maglesodróval nem kell annyira foglalkozni, nem nyomod annyira a gázt és akkor csak 1 magot vesz fel!!!
Válasz #765. hozzászólásra
Világos válasz, te nem "sötét paraszt" vagy!!!
Csak néha tudok benézni,de etetés után leszek,kb 1 2 óra.
Válasz #765. hozzászólásra
Mihez képest menjen jól?
Látom hogy pont olyan formája van mint a magtárcsának.
Talán a tárcsával szembe álljon?
Jó lenne tudni a szerepét ahoz hogy megértsem mért tették oda.
Válasz #764. hozzászólásra
A maglesodró azért van, hogy leverje ha egyszere több magot szívna egy furatra. Aszem a műanyagból kiálló két fém szeg között kell elférni a magnak. A kis műanyag fedelet elhúzod és látod, hogy jól megyen é, vagy nem.
Válasz #762. hozzászólásra
Melyik mire való,és hogy célszerű beállítani?
Válasz #762. hozzászólásra
Mind 2ő.
Tudom hogy kell rugó,van is csak nem tettem azt oda,a műanyagokat is csak azért hogy lássátok mit akarok kérdezni.
Válasz #758. hozzászólásra
Melyik műanyag? A maglesodró vagy a elhúzható fedélke?
A lesodróra kell rugó is ami nekinyomja az állító csavarkának.
Minden megpucolva lefestve.
Leszabályozott vákumkamrák.
Rakok még néhány képet.
Üdv.
Megkezdődött az összerakás,és felmerült bennem egy kérdés amire nem tudom a választ.
A képen látható 2db műanyag mire való?
Értem úgy hogy mit lehet velük állítani?
És hogyan?
Válasz #756. hozzászólásra
Hát szerintem lötyög annyira hogy ledobálná a láncot.
Gondoltam hegesztés és esztergálás,talán olcsóbb lenne mint az új tengely,vagy leszedetnék belőle amennyit kell és plusz egy fém hüvely a tengelyre és úgy a műanyag persely.
Utánajárok a héten hogy melyik lenne olcsóbb,az esztergálós vagy az új tengely módszer.
Válasz #755. hozzászólásra
1-1mm az semmi oldalirányba nemozogjon h ne lökje le a láncot. hegesztésnél félő a törés bár a tiéd gumikerekes a vaskerekesnél jobban igénybe van véve ez az alkatrész.
Csak egy kósza kérdésem lenne.
Lötyöghet a magtakaró kerék új perselyekkel?
Vagy hegesztessem fel a tengelyt mert eléggé ki van szopósodva.
Válasz #753. hozzászólásra
Vállas persely,kopótárcsa.
A láncfeszítő perselye belülről kell kifelé berakni.
Hohy a láncfeszítő a rezgéstől ne a lemezt dörzsölje ki.
Válasz #752. hozzászólásra
Az mi a csapágyház és a műanyag takaró között?????
Megjött az alkatrész a géphez,mehet a pucolás,csiszolás,festés,és az összerakás.
Válasz #749. hozzászólásra
A keletagró webáruházba lehet kapni vetőtárcsát ami ki van furkálva,viszonylag olcsó,és több fajta van.
Válasz #749. hozzászólásra
Köszi,sokat segítettél.
Néha majd ránézhetnél erre a topikra hátha felmerül még néhány problémám.
Válasz #747. hozzászólásra
Üdv!A szívókamrákat szabályoztasd le esztergályossal mert a kamrának és a tárcsának kell jól zárni, hogy ne szívjon fars levegőt.Új tárcsa,tudtom szerint csak vak tárcsát árulnak, azokat kifúrod 5,5mm kukorica, 2,5mm napraforgó.A tárcsa egyik sarka domborúbb a másik sarkosabb,élesebb ezt a felét tedd a szívó kamra felé,jobban zár.A tárcsa a négyszög tengelyen ne szoruljon,picit tudjon billegni, könnyen csússzon a tengelyen.Ha a tengely perselyei nagyon nem kopottak akkor az maradhat,(egyszer vettem újat rosszabb volt mint ami benne volt) kikel takarítani, a tengelyt megcsiszolni,puhább zsírral bezsírozni,vagy olajozni könnyen kell forognia.A filc porvédőket cseréld ki,ha sérültek vagy nem tömítenek rendesen.Rakod össze a kamra felső csavarját meghúzod,alul az anyákat pedig csak annyira hogy könnyen forogjon a tárcsa ne szoruljon.Láncfeszítő rúgókat legfeszesebbre állítani.Ez az újabb fajta ha jól látom a ventilátor háznál,a csapágyak nem zsírozhatók,de tudsz tenni zsírzó gombot,napi 2-3nyomás a zsírzóval és bírja.Nagyjából ennyi,én 70-110ha vetettem évente de sosem volt megállás végette,de szezon előtt minden forgó,mozgó részét átnéztem.Tárolni szívókamra,tárcsa levéve beolajozva,tartályokra nejlonzsák ráhúzva ha nincs tető alatt.
Válasz #747. hozzászólásra
a házat szabályoztasd le
Válasz #744. hozzászólásra
Nagyon szét van ám rohadva az a tárcsa az ujjammal az egyiket ki bírtam lukasztani.
Válasz #745. hozzászólásra
Azokat a csavarokat szétszedésnél leflekszeltem mert bele vannak rohadva,nem lehet kiütni,így majd melegítéssel ki tudom venni őket és menetes szárral pótolom a hiányukat.
Válasz #732. hozzászólásra
Ileszkedni a Tarcsanak kela vakumkamrara...
Enyi NIncs mas mire ileskedni tokeletesen.
Vigyaz az aluhazba beleoxidalodot csavarokra. Szet mehet az aluminium haz mikor utod ki acsavarokat.
Válasz #723. hozzászólásra
Asztcsak eszterga padon kel leszabajozni.
Hujeseg veni ujat.