Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ősze rakásnál biztos kell majd a segítség,bár van könyvem robbantott ábrákkal,de a miértekre nem ad választ.
Ez egy öregé volt aki 3 éve lerobbant,a gyerekei el akarták adni már akkor de az öreg nem engedte mert azt mondta ha jobban lesz akkor még szüksége lesz rá,tavaly meghalt a gyerekei meg eladtak mindent,nekem meg már csak ez maradt 100 ért vettem meg.
Gondoltam a gép egybe van csak pár apróság kell rá meg egy festés,mondjuk nagy hibákat még nem találtam.
De azért lezsírozhatta volna az öreg.
Nekem 22 éves a vetőgépem még mindig megy, 3-4 évente cserélem a két perselyt és a tengelyt, ha kell segítség megtalálod az elérhetőségem a képemnél, szívesen segítek!!!
Elég puruttya volt a régi gazdája annak a gépnek de nem sok léből sok melóval jót lehet belőle összehozni!!
De nem találkozik az öntvény az aluval mert közte van a tárcsa a tetején meg az alun van egy gyári vágat a műanyag védőlemez alatt amin van egy kis állító csavar.
Válasz #723. hozzászólásra
szépen tisztidsd meg és a tárcsával neki kell paszolnia én ugyszoktam a széleket lekenem olajal és iduláskor benzinel lemosom és kész
Válasz #714. hozzászólásra A lényeg az,hogy amit vákum csővel együtt felteszel a házra az hibátlanul illeszkedjen,mert elmegy a levegő és ezért nem mindegyik magot rántja rá a tárcsára ,kevesebbet vet! Ha nincs más megoldás,akkor ragasztó anyagot kell tenni a két felület közé--hátránya,ha le kell venni,akkor kezdheted újból a tömítést.Itt szokták csiszolni a vetőtárcsát,de én azt hülyeségnek tartom--ne legyen totál rozsdás,mert akkor a rozsdás felületről nehezebben szívja magához a magot--idővel úgy is kifényesedik! A nagy csavarral addig kell összehúzni a két felületet,hogy ne szoruljon és a másikkal lekontrázni! Sok levegő elmehet itt is,hacsak imigy amúgy van meghúzva!
Üdv mindenkinek!
Felmerült egy kérdésem a vetőgéppel kapcsolatban,ma végre volt időm szétszedni 3 tagot.
Van az öntvény vákumház,utána jön a vetőtárcsa,utána meg egy alumínium ház.Na most a kérdésem az lenne hogy az alumínium háznak is kéne tartania a vákumot vagy csak az öntvényháznak egész a vető tárcsa kis lukakig?Mert ügye azoknak a kis lukaknak kéne a magot magához szívnia.Azért kérdezem ezt mert annak az alumíniumnak elég szar a széle.
Meg itt azt mondogatják hogy nehogy legyen egy kis luk a magtartályon mert akkor már nem működik rendesen,holott szerintem a mag tartálynak semmi köze a vákumhoz mert akkor a tetején is farsot szívna.Lehet hogy csak azért mondják mert nem is láttak még ilyet belülről hogy tudják mit is beszélnek?
Ja vetőelemet is majd nem e görbék, picit a közepük lehet homoruak majd meglátod a vákumház külső szélén fontos a jó illeszkedés.
vákumházat lehet síkköszörülni.
Nagy szíjtárcsa tengelye csapágyas,ventilátor jó,de szétszedem hogy biztos legyek benne,feszítőrugókat cserélem mindet mert nem baj az ha az új.
Ahogy átnézegettem ilyen pár 100ft alkatrészek kellenek csak,a drágább az a cső lesz az 4000 valamennyi az összes.20e ből talán megúszom de még akármi is jöhet.
Tartályok nem lukasak a kerekek jók tengelye se kopott szét.Úgyhogy remélem hogy csak ilyen apróbb hibái vannak.
A ventilátor csapágyat be zsirozni hátha van zsirzószem.
Nagyszijtárcsa neme kottyan a tengelyen, vagy a tengely bent a csapágyakban.
Vetőellemeket hajtó láncokat gázolajba kimosni, spanoló jólfeszit-e, láncgörgők jók-e.
Válasz #695. hozzászólásra
Az enyém 15.5 de úgy látom hogy volt már hegesztve.
Azért kell szétszednem darabokra mert kb 3 éve nem használták és nem akarom csak azokat a dolgokat cserélni amik látszanak pl a kerekek lötyögnek és le is dobják a láncot.
Így hát úgy döntöttem hogy átnézem az egészet,nehogy az legyen hogy mikor kell akkor derüljenek ki a gondok.
Van szerelési útmutatóm úgyhogy nagy gond nem lehet,ha meg igen majd jövök a fórumra.
3543 hozzászólás
Válasz #742. hozzászólásra
Az jó vétel volt, még ha van meló sok vele akkor is, én az enyémet 1990-ben vettem akkor zsír új volt pont ennyi volt csak +fa!!!
Válasz #741. hozzászólásra
Ősze rakásnál biztos kell majd a segítség,bár van könyvem robbantott ábrákkal,de a miértekre nem ad választ.
Ez egy öregé volt aki 3 éve lerobbant,a gyerekei el akarták adni már akkor de az öreg nem engedte mert azt mondta ha jobban lesz akkor még szüksége lesz rá,tavaly meghalt a gyerekei meg eladtak mindent,nekem meg már csak ez maradt 100 ért vettem meg.
Gondoltam a gép egybe van csak pár apróság kell rá meg egy festés,mondjuk nagy hibákat még nem találtam.
De azért lezsírozhatta volna az öreg.
Válasz #740. hozzászólásra
Nekem 22 éves a vetőgépem még mindig megy, 3-4 évente cserélem a két perselyt és a tengelyt, ha kell segítség megtalálod az elérhetőségem a képemnél, szívesen segítek!!!
Elég puruttya volt a régi gazdája annak a gépnek de nem sok léből sok melóval jót lehet belőle összehozni!!
Válasz #739. hozzászólásra
Á ez csak a 3 év a szabad ég alatt.
Persze a tárcsa cserés 500 valahány ft/db nem egy nagy pénz.
Válasz #738. hozzászólásra
hátmitakarszvele csinálni a tárcsaaz cserés a többin baj nemlátszik minthogy kurva rozsdás
Válasz #737. hozzászólásra
Persze mindent kitisztítók,meg lefestek meg kijavítok.
Válasz #736. hozzászólásra
ezért az alut megtisztitod és kész
Válasz #733. hozzászólásra
De nem találkozik az öntvény az aluval mert közte van a tárcsa a tetején meg az alun van egy gyári vágat a műanyag védőlemez alatt amin van egy kis állító csavar.
Válasz #734. hozzászólásra
Rendben.
Válasz #732. hozzászólásra
Dárk el kell mennem most,de ha megjöttem mindent leírok mit csinálj vele.Ha későn érek haza lehet hogy holnap.
Válasz #732. hozzászólásra
az aluminiumis ahol találkozik az öntvényel de az nemszokott sérülni
Válasz #730. hozzászólásra
akkor most minek kell illeszkednie?
A tárcsának meg az öntvény háznak amire a cső megy?
Akkor az alumínium széle nem lényeg?
Válasz #730. hozzászólásra
a tárcsátis lekenheted olajal az ujat vetés után
Válasz #723. hozzászólásra
szépen tisztidsd meg és a tárcsával neki kell paszolnia én ugyszoktam a széleket lekenem olajal és iduláskor benzinel lemosom és kész
Allúlnézet.Vákumház,tárcsa,alu ház.
Vas öntvény vákumház.
Vetőtárcsa.
A tengelyt most kihagytam,ez a gumi keverő.
Alu ház.
Vető tárcsát minden féle képen cserélnem kell,de ez nem egy nagy összeg.
Válasz #720. hozzászólásra
Akkor a tárcsának meg a vas öntvény háznak kell rendesen illeszkednie?Amire rámegy a vákumcső.
Csináltam néhány képet.
Majd mindjárt felrakom.
Válasz #718. hozzászólásra
a fedél széleinek jonak kell lenie mert azonaz oldalon erösebb a vákum mert a tárcsamásik oldalán rántja oda a magot
Válasz #714. hozzászólásra A lényeg az,hogy amit vákum csővel együtt felteszel a házra az hibátlanul illeszkedjen,mert elmegy a levegő és ezért nem mindegyik magot rántja rá a tárcsára ,kevesebbet vet! Ha nincs más megoldás,akkor ragasztó anyagot kell tenni a két felület közé--hátránya,ha le kell venni,akkor kezdheted újból a tömítést.Itt szokták csiszolni a vetőtárcsát,de én azt hülyeségnek tartom--ne legyen totál rozsdás,mert akkor a rozsdás felületről nehezebben szívja magához a magot--idővel úgy is kifényesedik! A nagy csavarral addig kell összehúzni a két felületet,hogy ne szoruljon és a másikkal lekontrázni! Sok levegő elmehet itt is,hacsak imigy amúgy van meghúzva!
Vas öntvény,1 tárcsa,1 magmozgató gumi,és az alumínium ház.
Válasz #717. hozzászólásra
igen
Válasz #715. hozzászólásra
belerakod a tárcsákar és rá csavarozod az öntvény ház fedelét és odacsatlakozik a vákum cső
Válasz #715. hozzászólásra
öntvény
Válasz #714. hozzászólásra
Most hogy kiderült ez valamikor 8 soros volt.
Akkor a tieden miből vannak ezek az alkatrészek?
Válasz #713. hozzászólásra
szeva dárk nekemis spcvan de nekem nincs aluminium öntvény minden a tartályon meg vanluk a teteén a vetömag menyiség jelzö
Üdv mindenkinek!
Felmerült egy kérdésem a vetőgéppel kapcsolatban,ma végre volt időm szétszedni 3 tagot.
Van az öntvény vákumház,utána jön a vetőtárcsa,utána meg egy alumínium ház.Na most a kérdésem az lenne hogy az alumínium háznak is kéne tartania a vákumot vagy csak az öntvényháznak egész a vető tárcsa kis lukakig?Mert ügye azoknak a kis lukaknak kéne a magot magához szívnia.Azért kérdezem ezt mert annak az alumíniumnak elég szar a széle.
Meg itt azt mondogatják hogy nehogy legyen egy kis luk a magtartályon mert akkor már nem működik rendesen,holott szerintem a mag tartálynak semmi köze a vákumhoz mert akkor a tetején is farsot szívna.Lehet hogy csak azért mondják mert nem is láttak még ilyet belülről hogy tudják mit is beszélnek?
Válasz #708. hozzászólásra
300 körül van
spc elfekvő alkatrészeim vannak , újak, eladók
Válasz #709. hozzászólásra
Holnap szedem apró darabjaira.
A hét végén nem volt időm vele foglalkozni de holnaptól a hetet neki szentelem.
Válasz #704. hozzászólásra
Hogy alsz avetogepel???
Válasz #707. hozzászólásra
Menyit kostal?
ha valakit érdekel nekem van egy jó állapotú hatsoros eladó.
Válasz #704. hozzászólásra
Válasz #701. hozzászólásra
Ja vetőelemet is majd nem e görbék, picit a közepük lehet homoruak majd meglátod a vákumház külső szélén fontos a jó illeszkedés.
vákumházat lehet síkköszörülni.
Válasz #701. hozzászólásra
Köszönöm élni fogok vele.
Válasz #702. hozzászólásra
De igen,és van egy pár új alkatrésszem is amit kaptam hozzá.
Válasz #698. hozzászólásra
nem eszt veted kb 2 hete 100 e?
Válasz #699. hozzászólásra
Vetőmagtarály alul jólzár-e, szintjelzők közepén a 8-as anyákat áthúzni.
Lánckerekeknél legyen benne a sasszegek.
Ventilátor szijak mérete 1250x13
Meg segit itt mindenki
Válasz #699. hozzászólásra
Nagy szíjtárcsa tengelye csapágyas,ventilátor jó,de szétszedem hogy biztos legyek benne,feszítőrugókat cserélem mindet mert nem baj az ha az új.
Ahogy átnézegettem ilyen pár 100ft alkatrészek kellenek csak,a drágább az a cső lesz az 4000 valamennyi az összes.20e ből talán megúszom de még akármi is jöhet.
Tartályok nem lukasak a kerekek jók tengelye se kopott szét.Úgyhogy remélem hogy csak ilyen apróbb hibái vannak.
Válasz #691. hozzászólásra
A ventilátor csapágyat be zsirozni hátha van zsirzószem.
Nagyszijtárcsa neme kottyan a tengelyen, vagy a tengely bent a csapágyakban.
Vetőellemeket hajtó láncokat gázolajba kimosni, spanoló jólfeszit-e, láncgörgők jók-e.
Válasz #695. hozzászólásra
Az enyém 15.5 de úgy látom hogy volt már hegesztve.
Azért kell szétszednem darabokra mert kb 3 éve nem használták és nem akarom csak azokat a dolgokat cserélni amik látszanak pl a kerekek lötyögnek és le is dobják a láncot.
Így hát úgy döntöttem hogy átnézem az egészet,nehogy az legyen hogy mikor kell akkor derüljenek ki a gondok.
Van szerelési útmutatóm úgyhogy nagy gond nem lehet,ha meg igen majd jövök a fórumra.
Válasz #696. hozzászólásra
Jó neked hogy már öszefele rakod,én csak a jövő héten szedem mégjobban szét.
Válasz #694. hozzászólásra
Enis kicereltem minden perselyt , a csavarokat le takaritotam le zsirostam.
A persejeketkikel boviteni haszorulnak egy dorzsaral.
Válasz #694. hozzászólásra
15 cm a sarkatol a vedolemez-ig.
Amugy enis esztcsinalom csak mostmar oszefele rakom
Válasz #693. hozzászólásra
Az amit látsz benne van ám a földbe egy jó 4 5 cm.
De ha kell inkább csere lesz.