Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR413.39 FtUSD404.69 FtCHF441.5 FtGBP491.16 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nekem van rajta granulátum szoró. Az abonyit másoltam le félig .Tartály nagyobb az adagoló egység Gaspardo vetőgépé. Sok állitási lehetősége van. Környékünkön többet szereltünk fel ismerősöknek az Abonyiból müködnek jol. ÉNn avetőcsoroszlyába vezettem bele a granulátumot az Abonyi féle a csoroszlya mögé szorja majdnem a föld tetejére. Mienk a mag mellé teszi a granulátumot. Ferinek teljesitményre (terület) lehet ,hogy lassu az SPC de modern vetőgépekkel sem lehet repülni. Mnéztük a határban kelést másnál is volt dupla és hiány.Nagyobb lenne a tömöritő kerék nyomása a talajra az sokat segitene.
Nem kell magyarázkodni,+ hülyeségeket se előadni!!Az Spc nem világmárka,de már jó pár éve,bizonyít.Rendes talajművelés mellett,és kellő hozzá értéssel szépen lehet vele dolgozni!(És nem 1vagyonba kerül)
A Szabolcs által felvázolt állással vetetem én is de igy nem tetszett .
A tapasztalatom szerint a Furio-t, KWS ill a Pioneer magokat jobban kiveti . De szerintem minden tipúsú
maghoz állítani kell a lesodrokat !
Különben én 5,5-ös furatú tárcsával vetem a kukoricát .
Feri!!
nem mindenki milliomos gazda vanakinek megteszi az spc! aki jó körökben mozgott annak van sok földje jó gépe stb etől a szegény embert nemkell lenézni!!!!!!!
Szabolcs!
Ezt az álást amit irsz még nem hallotam de mindig tanul az ember.amit én mondtam álást azzal észrevettem hogy dk471 78.000 szemel vetetem a pioner p85 79-80.000 jött ki az idén megszeretném próbálni a 10 fog keréken 22 a nagyon és még nemtudom hányas tárcs 70.000-nél többet nemszeretnék vetni legalábis próbaképen.
TTom-nak 30-16 fogaskerék 16 lyuku tárcsa. Katalogus nincs elöttem de nekem igy 75000 a tőszám.katalogus szerint többet kellene vessen de nekem igy vált be. Laposszemü kukoricát (DK471) pontosan kivetette a gömbölyüt szemüt DK440 nem tette ki pontosan.Tapasztaltatok ilyet? Vetötárcsára kisebb lyukakkal megprálom.
Tamás ! Olvastam ,hogy van egy eladó SPC monitorod.Tervezem egy műszer beszerzését eladó-e 40000Ft-ért .Ha igen holnap küldöm az árát.Üzenj vagy hívj ! Tel:06203381089
Mf pisti nekem is mond meg légyszi hogy mit kóstál egy alap/mütrágyaszórós,mikrogaranulátumszórós ,vetésellenőrzös/ szemenkénti vetőgép?!
panjabi@citromail.hu
A millák a kereskedők zsebében vannak. Képzeljétek mennyit fognak a monosemen ,konténerben szállitják mo-ra nehogy a drága francia munkaerő rakja össze, majd összerakja szerencsétlen magyar éh-bérért utánna megveszi drága pénzért!
Ha valakit érdekel van egy 1-évet használt Digitroll vetésellenőrző monitorom, hektárt is mér, ha érdekel valakit címem vargat@keletnet.hu /ár 60.000 Ft./
Eladtam a vetőgépet a Románoknak és a monitort nem adtam vele. Naponta a vetésellenőrzővel másfélszer nagyobb területet vetettünk el ,ha valami miatt nem vetett egyből jelzett , felszerelése nem igényel szakértelmet.
3560 hozzászólás
Nekem van rajta granulátum szoró. Az abonyit másoltam le félig .Tartály nagyobb az adagoló egység Gaspardo vetőgépé. Sok állitási lehetősége van. Környékünkön többet szereltünk fel ismerősöknek az Abonyiból müködnek jol. ÉNn avetőcsoroszlyába vezettem bele a granulátumot az Abonyi féle a csoroszlya mögé szorja majdnem a föld tetejére. Mienk a mag mellé teszi a granulátumot. Ferinek teljesitményre (terület) lehet ,hogy lassu az SPC de modern vetőgépekkel sem lehet repülni. Mnéztük a határban kelést másnál is volt dupla és hiány.Nagyobb lenne a tömöritő kerék nyomása a talajra az sokat segitene.
Savanya vagy Szabolcs valamejötöknek van a gépen talajfertötlenitö szoró az abonyi tipusu és milyen áláson nyomjátok a forcot?
Jopek,JD, ne törödjetek vele harag hatalom nélkül nem ér semmi!
Köszönöm,és viszont kivánom!Csináljuk Mi,így-is,úgy-is,midegy milyen"ócskavas"!Nagyobb baj nekünk,h utáll Minket a kormányunk!!!!
Jó egészséget és sok tonnát kivánok!
Én elhiszem,és jó pár éve vetek(&remélem még jó pár évig fogok is)
Jopek Vess úgy ahogy akarsz, én jót akartam!
Nem kell magyarázkodni,+ hülyeségeket se előadni!!Az Spc nem világmárka,de már jó pár éve,bizonyít.Rendes talajművelés mellett,és kellő hozzá értéssel szépen lehet vele dolgozni!(És nem 1vagyonba kerül)
Magyarázzam el a vetés fontosságát,mondjam meg a vetőmaqg árát, vázoljam a késői i vetes termésspotenciát, én magyarázkodjáak?
Üdv!Ha a semmibe vetett, az a Te bénaságod!BOCS!
Miért a emmibe?
Polli ! nem volt ilyen szándékom ,.csak az fáj hogy nagy éértékű magvakat vetette el a semmibe!
T Tom
A Szabolcs által felvázolt állással vetetem én is de igy nem tetszett .
A tapasztalatom szerint a Furio-t, KWS ill a Pioneer magokat jobban kiveti . De szerintem minden tipúsú
maghoz állítani kell a lesodrokat !
Különben én 5,5-ös furatú tárcsával vetem a kukoricát .
Feri!!
nem mindenki milliomos gazda vanakinek megteszi az spc! aki jó körökben mozgott annak van sok földje jó gépe stb etől a szegény embert nemkell lenézni!!!!!!!
Nézetek már hátrra mi vann utáánna, tiszteletem minden gazdának ! várjátok meg a kelést,utzánna meg a termést!
Szabolcs!
Ezt az álást amit irsz még nem hallotam de mindig tanul az ember.amit én mondtam álást azzal észrevettem hogy dk471 78.000 szemel vetetem a pioner p85 79-80.000 jött ki az idén megszeretném próbálni a 10 fog keréken 22 a nagyon és még nemtudom hányas tárcs 70.000-nél többet nemszeretnék vetni legalábis próbaképen.
TTom-nak 30-16 fogaskerék 16 lyuku tárcsa. Katalogus nincs elöttem de nekem igy 75000 a tőszám.katalogus szerint többet kellene vessen de nekem igy vált be. Laposszemü kukoricát (DK471) pontosan kivetette a gömbölyüt szemüt DK440 nem tette ki pontosan.Tapasztaltatok ilyet? Vetötárcsára kisebb lyukakkal megprálom.
Szabolcs!
Te menyivel veted a kukoricát? én 11 ,22 ,16-os tárcsa.
Köszönöm az informáciot fiuk !
22 es elöl 9 es fogszámu fogaskrék hátul és 14 db furat van a vetötárcsán. furatok 2 mm átmérőjüek 55000 tő/ha. Savanyának.
Savanya
én a napraforgot keréken 10-es nagylánckerék 22-es a tárcsa 14 furat igy vetem.
Tamás engem érdekelne a vetésellenőrző írtam neked emailt nézdd már meg majd!
Ha használtan tudtok egy fullosat eladót esetleg 8-10 éves korig, akkor értesítsetek. Mármint nem spc-t !
wital@freemail.hu
Köszi
megkell néznem holnap megirom
Szabolcs !
És a lánckerekek milyenek ?
Savanyának.HAjol emlékszem 14 furat van a tárcsán és 3.5átméröjüek a furatok a lyukakat mi furtuk.
Nincsmit Fiúk!:))))))
Kösz az infót MFpisti!
Tamás ! Olvastam ,hogy van egy eladó SPC monitorod.Tervezem egy műszer beszerzését eladó-e 40000Ft-ért .Ha igen holnap küldöm az árát.Üzenj vagy hívj ! Tel:06203381089
Köszöntem !
ifjjakab@petecom.hu
Mf pisti nekem is mond meg légyszi hogy mit kóstál egy alap/mütrágyaszórós,mikrogaranulátumszórós ,vetésellenőrzös/ szemenkénti vetőgép?!
panjabi@citromail.hu
ha írsz emilt,megmondom az MF(white),meg egy adott speckós accord árát.
MfPisti! Én is igy látom optimát választottam sok extrával .10g mütrágyaszóró feltöltő csiga stb -nem bántam meg!
Nen vagyok most képben de valamelyikötök megmondhatná mennyibe kerülnek a vetőgépek .
Mono-Gaspardó-Akkord-Sfoggia stb.
Érdekes amit írtok!
Nálunk még a műtrágyaadapterrel felszerelt,mikrogranulátumszórós,majdnem fullos vetőgép is olcsóbb!Ami dirktvetésre alkalmas.
Pár évekkel ezelőtt nagyon sok optimát üzemeltem be.Hálás munka volt.Szuper kis gép,irtó precíz!
A millák a kereskedők zsebében vannak. Képzeljétek mennyit fognak a monosemen ,konténerben szállitják mo-ra nehogy a drága francia munkaerő rakja össze, majd összerakja szerencsétlen magyar éh-bérért utánna megveszi drága pénzért!
Savanya én is kb így számoltam ! De hol a többi három milla?
B Karesz! A gaspardo hobbi vetőgép. A mono is sokkal jobb tőle!
T. JD
Nézd a név kb. 1,5 millát ér
Mert a Monosem mármint maga a gép csak 2 millát !
srácok azt mondjátok meghogy a 6 soros monosemen mi a bűdös franc kerűl 6,5 millióba!
Na Feri akkor most vegyél egy Gaspardo -t probáld meg azt is !
SPC-m volt 10évig ,monosem volt5 évig. Kverneland-optimánál tartok. 1-10-ig osztályozva SPC=2 .MS=5, Otima=8
Akkor milyet,szerinted? A monosemet inkább hagyjuk.
Spct nem szabad venni!
Szabolcs !
Ti milyen tárcsával (lyuk szám ill. furatátmérő)
szokjátok a napraforgót vetni ?
Jopek megprobálok a vetötárcsa furatával varjálni fogaskerékáttételen nem akarok variálni.Furatátméröt megváltoztatom kisebbre napraforgonál bejött.
Ha valakit érdekel van egy 1-évet használt Digitroll vetésellenőrző monitorom, hektárt is mér, ha érdekel valakit címem vargat@keletnet.hu /ár 60.000 Ft./
Eladtam a vetőgépet a Románoknak és a monitort nem adtam vele. Naponta a vetésellenőrzővel másfélszer nagyobb területet vetettünk el ,ha valami miatt nem vetett egyből jelzett , felszerelése nem igényel szakértelmet.
Szabolcs,25évnél jóval idősebb az Spc.Amit irtál, lánc kerék&vetőtárcsa fügvénye.
a moldáv gyártymányút árulja valaki Magyarországon?