Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Kukorica vetőmagok új
- Poénok új
- Vadkártérítés új
482 hozzászólás
Netparaszt,és Parasztszingli. voltam azöregcsajnál,VAN MAG,EGY KIS ZACSKOVAL VOLT NEKI.Kettélököm,s elküldöm postan.Privatba ird meg elérhetöséget.Nem kell fizetni semmit,100ft ért adta az öreg.Totál ki volt bukva,hogy most lesz vetve,néztem övét,már lábszár középen van,s lassan fut.Északabbra biztos nem jo vetni,mert ott csak hidegebb van.Azt mondta, a fészket jol be kell locsolni,hogy behozza a lemaradást.Ez a mag nem lŕtott vegyszert ,csak kapatoxot.Szivem szerint magamét is megtuningolnám,de nem mérgezem magam..Saját célra jo,igénytelen növény,remélem finom lesz
Netparaszt,és Parasztszingli. voltam azöregcsajnál,VAN MAG,EGY KIS ZACSKOVAL VOLT NEKI.Kettélököm,s elküldöm postan.Privatba ird meg elérhetöséget.Nem kell fizetni semmit,100ft ért adta az öreg.Totál ki volt bukva,hogy most lesz vetve,néztem övét,már lábszár középen van,s lassan fut.Északabbra biztos nem jo vetni,mert ott csak hidegebb van.Azt mondta, a fészket jol be kell locsolni,hogy behozza a lemaradást.Ez a mag nem lŕtott vegyszert ,csak kapatoxot.Szivem szerint magamét is megtuningolnám,de nem mérgezem magam..Saját célra jo,igénytelen növény,remélem finom lesz
Válasz #29. hozzászólásra
szia húznék sorszámot a tökmaghoz...
A bolti nagydobosinak semmi íze nem volt, nem igazán ízlett.. kipróbálnék egy igazi édes magyar tököt.. csak magamnak meg a pipiknek szeretnék ültetni néhány magot, ha megoldható
Válasz #26. hozzászólásra
Holnap benézek a vénasszonyhoz,végeztem a tengerivetéssel,meg be kellett hozni az elsö kaszŕllás lucernát.A tök mérete,nincs olyan nagy meg vastaghéju mint amilyet az egyik kolléga mutat,inkább focilabda méret.Čn nem adok neki semmit,megkapalom a kertbe,ŕltalában 2*kell,mig összefed a levele.Most kb jo bokafele ér már a mérete.Igaz én magamnak termelem,sajŕt cčlra abszolút mindentöl mentesen.Na a kukoricŕval masképp élünk,az kapja a cuccot.A marcius 30. Hajtdu bihar középsö részére értendö.Jelzek mire jartam.
Válasz #25. hozzászólásra
Nagydobosi szedett vetőmagom van vagy 3-4kg tudok adni hogyha kell
Merre laksz?
Válasz #17. hozzászólásra
Énis raktam tavaly nagydobosit
szedett magból de én május elején raktam el márciusi vetés itt nálunk nógrádban tuti lefagyna nekem a májusi vetéssel nemvolt semmi bajom voltak 30-40kilósak is mire megjött ősszel az első fagy.
Kevesebb mint fél hektáron volt nekem 150q szerintem elég jól termett ahhoz képest hogy a kötés nem volt az igazi.
Én úgy csináltam hogy az mtz a talajmaróval pont elment a két sor közt 250széles a talajmaró és 3x kapáltam meg tőtáv meg 150-200 volt de az időjáráshoz képest szerintem jól termett mondjuk fészektrágyázva is volt érett birkatrágyával
Üdv. Zsolti
Ez volt az egyik fele
Egyébként kár elpocsékolni az ilyen magokat, mélyhűtőben évekig elállnak és sosem tudni, lesz-e termés. A hirdetési oldalakon is el lehet adni kis csomagokat elég jó áron, illetve pl. az osztrákoknál akár 3-4 eurót is adnak egy kis csomag bio tájfajta vetőmagért.
Válasz #24. hozzászólásra Előre is köszönöm! A piacos magok között különlegességeket találni, inkabb azt használok, mint hibridet.
Válasz #23. hozzászólásra
Meg kell kérdeznem, van e neki, Pont tegnap pocsékoltam szét a maradékot a tanyŕn,volt még egy lisztes zacskoval,alig akart elkopni.A javarészét még a télen behánytam a disznónak,mert nem birtam elmérni,a kollégium meg nem vett,mert mástól szerzett be.De ha nincs teszek el az uj termésböl.Ugyanis nagyon jo a fertilitása,hiaba veszegettem a boltit semmi kelés,vagy gyenge.Ez meg a tragyadombon is kikel.Annyi t igényel,hogy amikor szétvágod a tököt a magot meg kell mosni, majd szárítni kiterítve.Az tetszik ,hogy 2*kapalason kivül nem kell vele törödni.Mégis terem.Duplafaru kék nagydobosi -bécsi tök.Meg potom pénzért 200ft adta a boltba meg vagyon.Vettem a boltba dinnyét is ,de sehogy se terem csak gubicsot.Holnap 'foltozok' kukorica vetést,de benézek a napokba hozzá,ha van majd irok,Szivesen küldök,hogy még idén vethesd.
Válasz #22. hozzászólásra Volna még eladó vetőmagod abból a csodatökből? Ilyeneket gyűjtögetek, küldtem privát üzenetet.
Válasz #20. hozzászólásra
Elvetettem a tökmagot,aprilis 15.én,ahogy a vénasszony mondta.Késtem,mert feszt esett.Tegnap meg a tanyán vetettem keveset.Majd meglátjuk a különbséget.Az áprilisi már egész szép kis bokrocska 3-4 leveles.Kb 4-5 mag került a fészekbe.Igaz én saját részre vetek a kertbe,meg a malacnak.(miota egyszer rámrohadt vagy 20q)A sargarépa kezd sorolni,de a többi zöldség csak kinlodik.
Válasz #6. hozzászólásra
Szia. sikerült eladni valahóvá, érdekelne mert én is vetettem csengődön.
Válasz #17. hozzászólásra
Március??? Az igen korai. Mondjuk itt vasban. Egyszer rakta el egy ismerősöm április közepén és semmi nem lett belőle.
Válasz #16. hozzászólásra
Barbara F1 volt a neve annak a sonkatöknek ami baromi sokáig eltartható. Zöld csíkos és szép lassan érik be a pincében. Nekem még januárban is volt belőle. Íze is egész jó de szerintem az Orange a legjobb.
Válasz #12. hozzászólásra
Nekünk nem volt még, de hallottam róla 1-2 dolgot.
Ízre a Nagydobosi a jobb. Vastagabb a húsa a Nagydobosinál, nem annyira üreges belülről.
Kisebbek és viaszosabbak valamivel jobban is elállnak.
Ha kifogynak a sonkatökök csak akkor van jobban piaca, annyit nem adnak érte mint a sonkatökért.
Vettem a boltban frankon becsavazott zarolt nagydobosi sűtötököt.200szem kb5čve volt vagy 2500ft.2db!! Kelt ki,abbol 1db hozott 1nyamvadt zöld tököt novemberre.Igy aztan elmentem itthon egy öregasszonyhoz aki a piacon kisütve arulja finom čdes duplafarut.Vettem töle 250ft črt 1nagy zacskoval!!Szazaval a magok!Azt mondta ha enni akarok marcius 31re földbe legyen.Mondom korai az,majus kčne.Azt mondta ne törödjek a mende mondaval.Elvetettem a kertembe,minden fčszekbe 4-5szem.Az ki is jött!A gyengčt kihuztam.2*kapaltam meg mire elfedte a földet.Az eredmčny Brutalis!!0 vegyszer kb500-600nm több mazsa lett.Rogyasig lehetett sűtni.1Szakközčpiskola konyhaja vette meg,100ft/kg.A konyhasok kčrdtčk mifele,mert ilyen jot nem ettek kikapartak a magjat ök is.Mondon valami nagydobosi akar lenni vagy 1000szer visszavetve mert egy öregasszonytol van a mag.Ami meg ram rohadt a tčlen vagy 4-5q megette a diszno.Finom husa volt töle.Az idčn aszalyba gyenge volt a kötčs. Feszt viragzott.de kčsön kötött igy sok volt a zöld čretlen gubics. Kevesebb volt a finomja.1945 ös gazdaujsagban olvastam,hogy ha a tök,dinnye elött vagy fčlmčterrel a szarat meghasitjuk,gčzlapot toműnk bele ugy hogy az alja meg egy tal vizbe črjen marhara megnö.1faxi volt lefotozva,45 kg tökkel!!Lehet iden kiprobalom meg 1 kis müxart bele,Mi törtčnik.
Válasz #15. hozzászólásra
oké, érdekel...megköszönném
Válasz #14. hozzászólásra
Folytonosan raktam a többivel 1.5X1.5m. Viszont azt nem figyeltem h mennyit nevelt ki. Jó termés volt és sok volt a 1.5-2kgos. Persze jó ha van Orange után de akkor sem vették annyira szívesen. Akkor már inkább az Orange hibrid változatát ami kicsit világosabb sárga de ugyan olyan alakú és ez is tovább eltartható. A nevét nem tudom de érdekel megkeresem a számlát.
Válasz #13. hozzászólásra
De ilyenkor,mikor az Orange már elfogy azért jó ha van.. tenyészterület? mekkora sor és tőtávra raktad? tövenként átlagban hány darabot tudott kinevelni?
Válasz #1. hozzászólásra
Nekem volt tavaly olyan 100 fészek. Jobban bírta az aszályt és nem volt fogékony gombára. A tárolhatósága tényleg jobb mint az Orange ízre volt amelyik olyan semmilyen ízű volt. Ez nagydobosi típusú, felénk nem annyira piacosak.
Sziasztok! Ismeri valaki a Crown Prince fajtájú sütőtököt? Kíváncsi lennék tapasztalatokra íz,termeszthetőség,termőképesség,tárolhatóság meg hogy megéri-e az árát...nagyon drága a magja..
Ha már a töknél járunk....
Európa legnagyobb töke
Válasz #8. hozzászólásra
Látom nem sikerül a kép beillesztése....
Miután feltöltötted a képet, megjelenik egy "Beillesztés" felirat lenn a kép mellett, arra még kattints rá
Válasz #8. hozzászólásra
Ha így néz ki a tök, ez még beérik?
A gyerekeim nagyon szerették mint bébi étel.
Ha jól rudom a sárgabarack lekvár is tartalmaz sütőtököt.
Keresgélj a Google-ba.
Ha minden kötél szakad egy állattartó meg veszi tőled, de a magját próbáld meg külön értékesíteni, ha lehet.
A baj ilyenkor, hogy más is így járt és aki messze van a tűztől az bukik nagyobbat.
Ilyen a szerződés. hol bejön, hol nem.
Nekünk a kukorica szerződés már öt éve nem jön be.
Holnaptól öt évig nem szerződök.
Köszönöm az ötleteket! Bács-Kiskun megyében Kiskőrösön termesztettem.
Orange sütőtök.
Válasz #1. hozzászólásra
milyen fajta?
Válasz #2. hozzászólásra
Próbáld a megját megszedni és olajnak hidegen sajtoltatni.
Ha nem sikerül így eladni, üzemanyaghoz keverve is jó, "csak" a jövedéki adót kell megfizetned.
Így már törvényes is lenne, ha ...
Üdv , keres a környékeden feldolgozót és hívd fel , szerződés nélkül is néha vesznek át, nem tudom merre laksz de itt egy Kabai.
http://www.bonfreeze.hu/index_hu.html
Megérkezett a várva várt eső! A sütőtök termésünk nagy része megrepedezett!! Mit lehet tenni közel 100 q sütőtökkel?? Hová lehetne értékesíteni?? Konzervnek? Nincs szerződés- nincs lehetőség? Bármilyen ötletet, segítséget szívesen fogadok!!!