Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Mi az a nagy beruházás?Lazító,grúber ,tárcsa.Szerintem lazító,meg tárcsa mindenhol van.Egy grúber nem nagy beruházás.Én is próbálkozok átállni,szerintem jobb a forgatás nélküli.
Válasz #5000. hozzászólásra
Nálunk volt az ősszel azért 60mili.
mondom ilyen könnyü még nem volt a tavalyi 50 literes földek 25 ből megvannak
megyünk is éjjel nappal
Válasz #5004. hozzászólásra
Ak-s földeken is megvolt holdanként a 10-12 mázsa búza. Más vidékeket én sajnos csak hallomásból ismerek, de pl Bácska! Hogy is volt? Biztos, hogy egy adott területen kukit, vagy naprát kell termelni, esetleg RIZST?
Ne felejtsd el, hogy ahol tizen tonnás gépek kolbászolnak, ott biztos, hogy kell lazítani esetleg még eke előtt is. Nálunk, - Diesel Tibi látta milyen helyeken szántunk -, kötött veres, meg sárga nyirok van. Ma törtem fel MTZ-vel egy kb 15 éve nem szántott hegyoldalt. A tarack, megy a gyökere helyenként a felszakadó hentekkel keveredve a két ekefej között szorult meg. Meg egy kis gyökér is volt, úgy, hogy az egyik ekevas 90 fokban lehejlította az orrát!
Most itt az ünnepek alatt én is láttam próbálkozásokat a lazításra, itt most pont optimális lenne csak ugye senki se hisz még benne és mindenféle tákolt lomokkal próbálkoznak. pl egy cristál olyan lazítóval dolgozott hogy a két kés a két keréktől még 20-20 centivel kintebb volt és úgy forgott hogy egyik kés a lazítottba ment az el is merült benne a másik meg egy 20-25 centire kapirgált és mindíg keresztbe vágta a gépet. A falu legnagyobbja meg pérelt egy fralazos gépkapcsolatot annak príma munkája volt kíváncsi leszek jövőre erre a földre. Itt a szántásnál kb lófejnyi rögök szakadnak fel ugyhogy ezen a részen idén a lazító a nyerő
Fekete kötöttön nehezebb ügy a forgatás nélküli szerintem. Felénk is az a jellemző. Akik próbálkoznak, nem igazán tudnak felmutatni meggyőző dolgokat és nem is nagyon próbálkoznak vele.
Abban szerintem Szeninek van igaza,hogy nem mindenhol célszerű a forgatás nélküli művelés, abban meg .Man-nak, hogy kisebb gazdaságban a meglevő teljes gépparkot lecserélni sok forint, ami lehet, hogy még középtávon sem éri meg.
A másik, hány száz évig művelték a magyar földet szántással, és milyen termések voltak, műkaki, meg műapámf...a nélkül.
A mezőgazdaság sok helyen átalakult, iparszerű lett, de a véleményem az, hogy ezzel sokszor borzasztóan ki vannak a földek zsigerelve. Nem véletlen, hogy újabb és újabb fajta terményeket kísérleteznek ki, de előírják az x mennyiségű kémiai hatóanyag földbe vitelét, ami nem is biztos hasznosúl, de még az időjárás is áthúzhatja ezeket az előírásokat.
Tehát ahol a szántás bejött, és jó vele a termés, győzik a munkát elvégezni, uccu neki! Ha valaki teheti, vagy kisérletezni akar, ám tegye.
Nálunk a Tsz próbálta a szántás nélküli talajművelést(azóta már megbuktak).Most van szerencsém egy ilyen 8 éve csak tárcsázott darabot művelnem,illetve csak a szándék van meg,de ott meg is álltam.Ha jól megázik,első lépésre talán sikerül megszántanom úgy kb.15 centire.Máshol biztosan jobbak a talajok,minden esetre itt nem fog elterjedni az ekék kidobása.
MIndenre lehet nyitottnak lenni, csak aztán kérdés, hogy a módszer alkalmazható-e nálad. Nekem is tetszik a forgatás nélküli művelés és én is nyitott vagyok rá, ellenben arra hogy gépsort hozzunk rá, hogy kipróbáljuk, ahhoz mi kicsik vagyunk hogy ekkora összegeket csak úgy rááldozzunk. Vannak akik itt a környéken próbálkoznak vele, mindig kérdezősködök, hogy hogyan sikerül, de eddig sok biztató itt nincs ezzel kapcsolatban. így nem is igazán hajlunk rá, hogy elkezdjünk beruházni.
Biztosan igazad van.Nemrég voltam szántóföldi gépbemutatón,és a grúber folyton összehúzta a kuki tarlót,illetve,ahol elment,ott valóban bekeverte kb 40%-át.Azt hiszem,ez is talajfüggő.Minden esetre én annak is nagyon örülök,ha le tudom szántani.Nálunk a kötött földön eddig még nem terjedt el.
Ismerek néhány olyan embert . Még a régi kor gyermekei. De ez a világ már nem az a világ sem időjárás sem az árak tekintetében. De ezt csak a környezetemben tapasztalom lehet máshol nem így van.
Ez nem divat kérdése,hanem talajfüggő.Nálunk,ha nem szántol,az egyenlő a halállal.Valami, nagyon jó minőségű földön lehet h.meg lehet csinálni,de kötött földön nem,habár a jó földön sem értem,h. ha nem keveri be a szerves hulladékot a talajba rendes mélységben,akkor az nem fog-e előbb utóbb visszaütni.
Segítségeteket szeretném kérni. Monor város közvetlen közelében 15.000 m2 tanyát termőföldet zsíros - fekete értékes területet árulok 2 családi házzal, melléképületekkel. Több generáció számára alkalmas lakhatási lehetőség. Szép, kényelmes családi okok miatt kell eladnom. Budapesti házat - lakást értékarányosan beszámítok.
elérhetőségem: horsepony@citromail.hu 06-70-6-781-397
Esetleg ha valakinek van az ismeretségi körében valaki aki ilyen ingatlant szeretne vásárolni, kérném legyen kedves az elérhetőségemet átadni neki. Köszönettel. Kérésre fényképet is tudok küldeni.
Ki hogy mér szántás mélységet?Mert én már hallottam annyi verziót!Van aki szerint barázdafal mellet.Más szerint szántott és barázda közép mentén.Megint más szerint meg szántottba egy nagy szerelővas amíg könnyen megy,körbe taposni,ott megfognia vasat és mérni!Na én az utóbbi szerint 36cm mélyen voltam a legtöbb helyen!Létezne?Ja a gépem egy mezítlábas 550-es kétfejes ekével és végig difivel,terep 3-ban nyomtam!
#1. hozzászólás, zolika küldte be 2012-10-20 20:28:17-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Krone váltvaforgatós 3-as ekém van és nem fordul át. Csapágyakat kicseréltük, tengely jó, tőkesúlyok nem billenek be a megfelelő időpontba. Ki tubenne segíteni. Előre is köszi.
10059 hozzászólás
Válasz #5006. hozzászólásra
Bocs az elejét nem vitte át!
Nálunk a hegyvidéken, juhtrágyázott a nagyapám és a 4-6.....
Válasz #4993. hozzászólásra
Mi az a nagy beruházás?Lazító,grúber ,tárcsa.Szerintem lazító,meg tárcsa mindenhol van.Egy grúber nem nagy beruházás.Én is próbálkozok átállni,szerintem jobb a forgatás nélküli.
Válasz #5000. hozzászólásra![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Nálunk volt az ősszel azért 60mili.
mondom ilyen könnyü még nem volt a tavalyi 50 literes földek 25 ből megvannak
megyünk is éjjel nappal
Válasz #5004. hozzászólásra
Ak-s földeken is megvolt holdanként a 10-12 mázsa búza. Más vidékeket én sajnos csak hallomásból ismerek, de pl Bácska! Hogy is volt? Biztos, hogy egy adott területen kukit, vagy naprát kell termelni, esetleg RIZST?
Válasz #5003. hozzászólásra
Ne felejtsd el, hogy ahol tizen tonnás gépek kolbászolnak, ott biztos, hogy kell lazítani esetleg még eke előtt is. Nálunk, - Diesel Tibi látta milyen helyeken szántunk -, kötött veres, meg sárga nyirok van. Ma törtem fel MTZ-vel egy kb 15 éve nem szántott hegyoldalt. A tarack, megy a gyökere helyenként a felszakadó hentekkel keveredve a két ekefej között szorult meg. Meg egy kis gyökér is volt, úgy, hogy az egyik ekevas 90 fokban lehejlította az orrát!
Válasz #4999. hozzászólásra
De jó hogy felhoztad Dezső bátyám. Te hogyan emlékszel, milyen termések voltak régen mű dolgok és egyéb nyalánkságok nélkül?
Válasz #5000. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Most itt az ünnepek alatt én is láttam próbálkozásokat a lazításra, itt most pont optimális lenne csak ugye senki se hisz még benne és mindenféle tákolt lomokkal próbálkoznak. pl egy cristál olyan lazítóval dolgozott hogy a két kés a két keréktől még 20-20 centivel kintebb volt és úgy forgott hogy egyik kés a lazítottba ment az el is merült benne a másik meg egy 20-25 centire kapirgált és mindíg keresztbe vágta a gépet. A falu legnagyobbja meg pérelt egy fralazos gépkapcsolatot annak príma munkája volt kíváncsi leszek jövőre erre a földre. Itt a szántásnál kb lófejnyi rögök szakadnak fel ugyhogy ezen a részen idén a lazító a nyerő
Válasz #5001. hozzászólásra
Fekete kötöttön nehezebb ügy a forgatás nélküli szerintem. Felénk is az a jellemző. Akik próbálkoznak, nem igazán tudnak felmutatni meggyőző dolgokat és nem is nagyon próbálkoznak vele.
Válasz #4995. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
70-80%-a fekete kötött föld ,nagyon tudnak termelni .Csak feltűnt ,hogy ezek szántanak a rába ekékkel.,vagy 5-6 joni húzza a rozsdás vasakat.
Válasz #4997. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Talán később,ha megázik.
Nálunk még csak egy ember próbálta......majdnem sikerült neki egyet kerülni
Abban szerintem Szeninek van igaza,hogy nem mindenhol célszerű a forgatás nélküli művelés, abban meg .Man-nak, hogy kisebb gazdaságban a meglevő teljes gépparkot lecserélni sok forint, ami lehet, hogy még középtávon sem éri meg.
A másik, hány száz évig művelték a magyar földet szántással, és milyen termések voltak, műkaki, meg műapámf...a nélkül.
A mezőgazdaság sok helyen átalakult, iparszerű lett, de a véleményem az, hogy ezzel sokszor borzasztóan ki vannak a földek zsigerelve. Nem véletlen, hogy újabb és újabb fajta terményeket kísérleteznek ki, de előírják az x mennyiségű kémiai hatóanyag földbe vitelét, ami nem is biztos hasznosúl, de még az időjárás is áthúzhatja ezeket az előírásokat.
Tehát ahol a szántás bejött, és jó vele a termés, győzik a munkát elvégezni, uccu neki! Ha valaki teheti, vagy kisérletezni akar, ám tegye.
Nálunk a Tsz próbálta a szántás nélküli talajművelést(azóta már megbuktak).Most van szerencsém egy ilyen 8 éve csak tárcsázott darabot művelnem,illetve csak a szándék van meg,de ott meg is álltam.Ha jól megázik,első lépésre talán sikerül megszántanom úgy kb.15 centire.Máshol biztosan jobbak a talajok,minden esetre itt nem fog elterjedni az ekék kidobása.
Válasz #4994. hozzászólásra
Most szerintem érdemes szántani ilyen könnyű szántásra még nem emlékszek
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Vagy,ha csak egy szóval akarnám jellemezni:tapasztaltak![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Na,azok már biztosan nagyon öregek,és nem is nyitottak.
Van ahol máshogy nem megy... Nagyapám mondja mindig, hogy a növényeket nem lehet átverni.
Válasz #4993. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Van itt mellettem egy 7000 hekis gazdaság,5évig nem szántottak ,,most megint elő kerültek az ekék.
Válasz #4989. hozzászólásra
MIndenre lehet nyitottnak lenni, csak aztán kérdés, hogy a módszer alkalmazható-e nálad. Nekem is tetszik a forgatás nélküli művelés és én is nyitott vagyok rá, ellenben arra hogy gépsort hozzunk rá, hogy kipróbáljuk, ahhoz mi kicsik vagyunk hogy ekkora összegeket csak úgy rááldozzunk. Vannak akik itt a környéken próbálkoznak vele, mindig kérdezősködök, hogy hogyan sikerül, de eddig sok biztató itt nincs ezzel kapcsolatban. így nem is igazán hajlunk rá, hogy elkezdjünk beruházni.
Válasz #4990. hozzászólásra
Én is a szántás híve vagyok ha lehet
a gruberhez más technológia kell aminek nekem még nincs meg minden eleme
Válasz #4989. hozzászólásra
OK.Hajrá,csak keményen
Válasz #4988. hozzászólásra
Biztosan igazad van.Nemrég voltam szántóföldi gépbemutatón,és a grúber folyton összehúzta a kuki tarlót,illetve,ahol elment,ott valóban bekeverte kb 40%-át.Azt hiszem,ez is talajfüggő.Minden esetre én annak is nagyon örülök,ha le tudom szántani.Nálunk a kötött földön eddig még nem terjedt el.
Válasz #4987. hozzászólásra
. Még a régi kor gyermekei. De ez a világ már nem az a világ sem időjárás sem az árak tekintetében. De ezt csak a környezetemben tapasztalom lehet máshol nem így van.
Ismerek néhány olyan embert
Válasz #4986. hozzászólásra
ekéven nem igazán lehet bekeverni inkább csak beforgatni. Bekeverni szerintem csak gruberral lehet
Válasz #4984. hozzászólásra
Gondolod,h. aki már több mint húsz éve csinálja,az nem eléggé nyitott?????????
Válasz #4984. hozzászólásra
Ez nem divat kérdése,hanem talajfüggő.Nálunk,ha nem szántol,az egyenlő a halállal.Valami, nagyon jó minőségű földön lehet h.meg lehet csinálni,de kötött földön nem,habár a jó földön sem értem,h. ha nem keveri be a szerves hulladékot a talajba rendes mélységben,akkor az nem fog-e előbb utóbb visszaütni.
Válasz #4979. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20121024190731_DSC00785.JPG)
No és ebbe hány mázsás lehetett hehehehehehe?
Válasz #4983. hozzászólásra
Fiatal vagyok (21 éves), nyitottabb az újra. A forgatás nélküli talajművelés jobban tetszik.
Válasz #4982. hozzászólásra
Nem baj,majd leszel.Szerintem fejlődőképes vagy,majd megszereted.
Válasz #4981. hozzászólásra
Köszönöm szépen! Pedig nem vagyok nagy híve a szántásnak.
Válasz #4973. hozzászólásra
Tökéletes lett!Nagyon ügyes vagy.További sikeres gazdálkodást!
Válasz #4979. hozzászólásra
Szia! Ez egy fél hektáros terület, tavaly nem volt felszántva csak kétszer tárcsázva. Idén 19 mázsa búza volt rajta.
Válasz #4975. hozzászólásra Ebben sem száz mázsás kukorica volt!!!!
Válasz #4976. hozzászólásra
. Azért Köszönöm!
rájöttem már
Válasz #4975. hozzászólásra![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Gyorsabb voltál
Válasz #4974. hozzászólásra
Szia!
A kép feltöltése után, lenn a kép mellett megjelenik a Beilleszt felirat, arra még kattints rá!
Itt a kép:
Sziasztok! Életem legelső szántása! Szerintem jó lett.
Válasz #4963. hozzászólásra
Kedves Mindenki!
Segítségeteket szeretném kérni. Monor város közvetlen közelében 15.000 m2 tanyát termőföldet zsíros - fekete értékes területet árulok 2 családi házzal, melléképületekkel. Több generáció számára alkalmas lakhatási lehetőség. Szép, kényelmes családi okok miatt kell eladnom. Budapesti házat - lakást értékarányosan beszámítok.
elérhetőségem: horsepony@citromail.hu 06-70-6-781-397
Esetleg ha valakinek van az ismeretségi körében valaki aki ilyen ingatlant szeretne vásárolni, kérném legyen kedves az elérhetőségemet átadni neki. Köszönettel.
Válasz #4967. hozzászólásra
Barázdafal mentén a szántatlan oldalon.
Válasz #4968. hozzászólásra
Én csak éppen réléptem a 95 kilómmal!
Köszi!Na mondjuk az a taposás is függ attól hogy hány kilós a gazda!
Válasz #4967. hozzászólásra
A szántóversenyen a barázda aljától a szántatlan tetejéig mérik.
Utólag egy gömbvas lenyomása és nem körbetaposását tudtam én.
Változnak az idők, változnak a zemberek.
Ki hogy mér szántás mélységet?
Mert én már hallottam annyi verziót!Van aki szerint barázdafal mellet.Más szerint szántott és barázda közép mentén.Megint más szerint meg szántottba egy nagy szerelővas amíg könnyen megy,körbe taposni,ott megfognia vasat és mérni!Na én az utóbbi szerint 36cm mélyen voltam a legtöbb helyen!Létezne?Ja a gépem egy mezítlábas 550-es kétfejes ekével és végig difivel,terep 3-ban nyomtam!
#1. hozzászólás, zolika küldte be 2012-10-20 20:28:17-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Krone váltvaforgatós 3-as ekém van és nem fordul át. Csapágyakat kicseréltük, tengely jó, tőkesúlyok nem billenek be a megfelelő időpontba. Ki tubenne segíteni. Előre is köszi.
Szisztok!Tudom hogy nem a témához kapcsolodik,de nem-e tud valaki vízszállito potkocsit eladot vagy tartályt?nagyon sürgös lenne!köszönöm![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Válasz #4963. hozzászólásra
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
0át sirolja
mitakarsz szar technológiával 5t kukkot is adott wáooooo
Válasz #4961. hozzászólásra
ez hány aranykoronás
Válasz #4960. hozzászólásra
Inkább milyen főd ?
lehet fikázni a veres nyirkunkat ilyet még szasza se látott hehehhehe
15l....... SE!
Válasz #4957. hozzászólásra
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
Te tényleg nemtudsz jól kérdezni?