Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR407 FtUSD392.16 FtCHF434.03 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #4899. hozzászólásra Szerintem felejtsd el. ez egy mini orosz eke túl kicsik a fejek ismerem, ha orosz kell inkább vegyél pln 3/35-öst kb 40-50 papir egy fejet leveszel osz gyí. Vagy vögel farmer k ekét csak az már árban húzósabb.
Válasz #4902. hozzászólásra
én kötött feketén dolgozom szerintem függ a mélység de 60e/heki de én inkább jobb szeretem a lazitot és utána nemtulmély szántást igy kerül oxigén a gyökerekalá.
A szántás terén még nincsenek tapasztalataim, ezért egy képet raktam fel egy ekéről és jó lenne, ha mondanátok róla véleményt.Érdemes-e vele foglalkozni (megvenni). 20-as fejek vannak rajta, a mélység nem ismert. Homokos talajban lenne használva 40 lovas géppel.
Persze az előhántó bedúr, de nem mindegy a formája, erről már sokszor volt szó, de ha fejenként van tárcsa akkor nem tud fennakadni rajta semmi. A szárleforgatót itt se nagyon becsülik, mert könnyen rátapad ez a fekete nedves föld. Az előhántónak és a tárcsának valamiféle keresztezése a tárcsás előhántó, ami olyan, mint egy rövidtárcsa 1 tagja, na arra kíváncsi lennék, de valamiért nem terjedt el szinte sehol. Egy lemken ekén van felénk ilyen.
Nálunk az előhántolót le szokták dobni róla,mert a kórós földbe nem lehet vele menni,ha alacsony a hasa meg kell emelni mi is igy csináltuk,egyből nem dugul be azóta,ja meg van rajta gyorsboritó is.
Egy normális eke úgy néz ki, hogy minden fej előtt tárcsa, és előhántó, az sem árt, ha állítható a szöge. Megfelelő osztással és vázmagassággal így nincs ellenfél. Ha valaki szánt, akkor ne végezzen előtte 1-2 műveletet, hogy aztán szántani tudjon! Továbbá amelyik ekénél tavasszal 1 sor fogas valami kis könnyű simítóval nem elég a magágykészítéshez, akkor az megint csak nem sokat ér az én szememben. Van egy ezer éves csővázas kverneland ekém, tavaly vettem, mert nem tudtam semmi mást végig húzni a földön. Előtte nem is volt, de most sem húztam. Sajna annak elég alacsony a váza, de normál körülmények között nem nagyon dúr be, pont amiatt, hogy elővág a fejek előtt. Nem is adom el, egyrészt vésztartaléknak, másrészt a szívemhez nőtt.
Szántatni szeretnék Miskolc belterületén Szarkahegyen a Perecesi úthoz közel 2 portát de lehet hogy mire összejön már hármat egymás mellett sajna van benne partoldal meg kicsit gyökeres bár cserjéktől van a gyökér tehát nem mélyen! Itt érhetnek el ha van vállalkozó! +36702317925
Hornok András /Meggyesgazda/
Miskolcon kellene szántani 2 kertet de senkit nem tudok kicsit brutális mert hegyoldalt is kellene amíg a gép felmegy ha tudtok valakit írjatok jó lenne mihamarabb mielőtt havazik a kertek egymás mellett vannak és gyökér is van sajna bőven de cserjés!
Le lehet szántani a talpon álló szárat ha van:
egy ilyen kb 35-40 ló
egy ilyen eke:16 coll - 1 fej
70 cm-s sortávolság a kerék így pont tapossa a következő fordulónál szántandó sort és be lesz fordítva a borozdafenékbe.
A módszer működik de az alkalmazását nem javaslom mert ahogy Öregapám mondta a földet nem lehet becsapni!
De ha jobban meggondolom,le se kellett volna szedni.
Hanem tavaszig rajtahagyni és úgy ahogy van beszántani azt mindjárt nem is kellett volna vetni se menyi g olajat megspórolt volna.
Jó csak vicceltem ám nehogy valaki a szívére vegye!!!
Sziasztok.Amint látjátok a nevemben KEZDŐ vagyok.............
Az lenne a kérdésem,hogy kukorica földet kellene szántani és nem tudom érdemes-e úgy nekiállni, hogy áll még a kukorica rajt, nincs se lezúzva se letárcsázva.
Félek, hogy mindig "betorkollik" majd!
Meg sem próbáltad?
Itt nyomjuk már mindannyian mert ha beesőzik akkor xopunk a dombódalakon.
Persze ha értelmetlen hülyeség lenne fődbe ekét akasztani nem csinálnánk, de nem sokkal roszabb a helyzet mint kívánnám így haladunk.
(plusz szeretnék végezni időben hogy legyen idő a semmittevésre is kicsit télen:-) pikapot összerakni, itthon megcsinálgatni az évközben hanyagolt dógokat ésatöbbi....
10059 hozzászólás
Válasz #4899. hozzászólásra Szerintem felejtsd el. ez egy mini orosz eke túl kicsik a fejek ismerem, ha orosz kell inkább vegyél pln 3/35-öst kb 40-50 papir egy fejet leveszel osz gyí. Vagy vögel farmer k ekét csak az már árban húzósabb.
Válasz #4906. hozzászólásra
tőbb lesz..egyszer szántottam lucernát ....szántásra való időben....több volt a fogyasztás mint 40lityi....
és az Ede 5 fejet húzna????
én kötött feketén dolgozom szerintem függ a mélység de 60e/heki de én inkább jobb szeretem a lazitot és utána nemtulmély szántást igy kerül oxigén a gyökerekalá.
Válasz #4903. hozzászólásra
Mennék mind kettővel ,úgy számolok 40l/heki.
Válasz #4903. hozzászólásra
Hektárja!!...sajna haverságból sem gázolajat,sem kopóalkatrészt sem a trakihoz alkatrészt nem adnak a mai világba....
Szerintem legalább dupla szántás tarifa. Bár a mennyiség miatt egy kis engedmény...:)
65+fa....es nem biztos,hogy nyereséges lesz...
Edével vagy a Valtrával????
Ki kellene szántanom 50heki lucerna földet ,5éve lucerna,,,mind ezt bérbe ,ma szolt egy haver .Mennyiért lehetne ezt bevállalni????Kötött fekete föld.
Válasz #4900. hozzászólásra
50 60 között lehetne megkapni
Válasz #4899. hozzászólásra
Homokos lazatalajra szerintem jo bár atolfügg menyi az ára.
Sziasztok
A szántás terén még nincsenek tapasztalataim, ezért egy képet raktam fel egy ekéről és jó lenne, ha mondanátok róla véleményt.Érdemes-e vele foglalkozni (megvenni). 20-as fejek vannak rajta, a mélység nem ismert. Homokos talajban lenne használva 40 lovas géppel.
Válasz #4897. hozzászólásra
Persze az előhántó bedúr, de nem mindegy a formája, erről már sokszor volt szó, de ha fejenként van tárcsa akkor nem tud fennakadni rajta semmi. A szárleforgatót itt se nagyon becsülik, mert könnyen rátapad ez a fekete nedves föld. Az előhántónak és a tárcsának valamiféle keresztezése a tárcsás előhántó, ami olyan, mint egy rövidtárcsa 1 tagja, na arra kíváncsi lennék, de valamiért nem terjedt el szinte sehol. Egy lemken ekén van felénk ilyen.
Válasz #4896. hozzászólásra
Nálunk az előhántolót le szokták dobni róla,mert a kórós földbe nem lehet vele menni,ha alacsony a hasa meg kell emelni mi is igy csináltuk,egyből nem dugul be azóta,ja meg van rajta gyorsboritó is.
Válasz #4894. hozzászólásra
Egy normális eke úgy néz ki, hogy minden fej előtt tárcsa, és előhántó, az sem árt, ha állítható a szöge. Megfelelő osztással és vázmagassággal így nincs ellenfél. Ha valaki szánt, akkor ne végezzen előtte 1-2 műveletet, hogy aztán szántani tudjon! Továbbá amelyik ekénél tavasszal 1 sor fogas valami kis könnyű simítóval nem elég a magágykészítéshez, akkor az megint csak nem sokat ér az én szememben. Van egy ezer éves csővázas kverneland ekém, tavaly vettem, mert nem tudtam semmi mást végig húzni a földön. Előtte nem is volt, de most sem húztam. Sajna annak elég alacsony a váza, de normál körülmények között nem nagyon dúr be, pont amiatt, hogy elővág a fejek előtt. Nem is adom el, egyrészt vésztartaléknak, másrészt a szívemhez nőtt.
Szántatni szeretnék Miskolc belterületén Szarkahegyen a Perecesi úthoz közel 2 portát de lehet hogy mire összejön már hármat egymás mellett sajna van benne partoldal meg kicsit gyökeres bár cserjéktől van a gyökér tehát nem mélyen! Itt érhetnek el ha van vállalkozó! +36702317925
Hornok András /Meggyesgazda/
Válasz #4893. hozzászólásra
Úgy jött le szavaiból hogy igen! mert ezt dícsérte külön rajta
Előhántókat levette mert az összehúzza a gazosban.
Válasz #4892. hozzászólásra
ahaazannya
minden fej előtt tárcsás?
Válasz #4891. hozzászólásra
Milking cimbora vett egy függesztettet nemrégen!
Van rajta tárcsás előmetsző aztmondja hatalmas szártömegnél is marhajól dolgozik!!!!
Nem mellesleg a ferguson ekék is ilyenek, lehet ugyanezek.
Nekem nagyon teccenek ekéből!!!
Válasz #4890. hozzászólásra
őve rum e
nincs ilyenje senkinek behozott használt?
csehek csipik ezt is
rétibe bekötne a hajlata neki én aszondom
szeretnétek most így szántani mi? hehehehhe
Miskolcon kellene szántani 2 kertet de senkit nem tudok kicsit brutális mert hegyoldalt is kellene amíg a gép felmegy ha tudtok valakit írjatok jó lenne mihamarabb mielőtt havazik a kertek egymás mellett vannak és gyökér is van sajna bőven de cserjés!
Válasz #4887. hozzászólásra
Ez jó.
Az enyém meg azt mondta hogy "a világot már kitalálták egyszer,semmi szükség nincs rá hogy mégegyszer kitalálják."
Válasz #4886. hozzászólásra
Le lehet szántani a talpon álló szárat ha van:
egy ilyen kb 35-40 ló
egy ilyen eke:16 coll - 1 fej
70 cm-s sortávolság a kerék így pont tapossa a következő fordulónál szántandó sort és be lesz fordítva a borozdafenékbe.
A módszer működik de az alkalmazását nem javaslom mert ahogy Öregapám mondta a földet nem lehet becsapni!
Jaaaaaaaaaa a szárra gondoltam én is...... le lett már aratva a szem....
De ha jobban meggondolom,le se kellett volna szedni.
Hanem tavaszig rajtahagyni és úgy ahogy van beszántani azt mindjárt nem is kellett volna vetni se menyi g olajat megspórolt volna.
Jó csak vicceltem ám nehogy valaki a szívére vegye!!!
Válasz #4883. hozzászólásra
Le van szedve,csak a szár áll.Minden esetre szép szántás lenne,de milyen jó lenne bele vetni hogy fele kilóg a földből.
Válasz #4880. hozzászólásra
Azt írta áll még rajta a kukorica, nem kéne levágni?
Köszi.....
Válasz #4880. hozzászólásra
Így így
Válasz #4879. hozzászólásra
szia
Szerintem először zúzd le és utána tárcsázz majd aztán a szántás és semmi problémád nem lesz.
Sziasztok.Amint látjátok a nevemben KEZDŐ vagyok.............
Az lenne a kérdésem,hogy kukorica földet kellene szántani és nem tudom érdemes-e úgy nekiállni, hogy áll még a kukorica rajt, nincs se lezúzva se letárcsázva.
Félek, hogy mindig "betorkollik" majd!
Válasz #4877. hozzászólásra
jó omlós
Válasz #4864. hozzászólásra
Hat igen ez birja a szantast Kivancsi vagyok nalunk mit tudna kezdeni annyi ekefejel ??? Ebben a szarasagban
Válasz #4866. hozzászólásra
Mit a sebességet az "vele jár"(az MTZ-vel),nem tudtad???
Sajnos nehéz terepen a könnyű gépek nem az igaziak :(
Orosszal csak kerteket szántottam régen
Válasz #4872. hozzászólásra
Meg sem próbáltad?
Itt nyomjuk már mindannyian mert ha beesőzik akkor xopunk a dombódalakon.
Persze ha értelmetlen hülyeség lenne fődbe ekét akasztani nem csinálnánk, de nem sokkal roszabb a helyzet mint kívánnám így haladunk.
(plusz szeretnék végezni időben hogy legyen idő a semmittevésre is kicsit télen:-) pikapot összerakni, itthon megcsinálgatni az évközben hanyagolt dógokat ésatöbbi....
Válasz #4871. hozzászólásra
nekem még 1 heki sincs felszántva , de nem kapkodok
Válasz #4870. hozzászólásra
Itt is ennyi, száraz is a főd, nagy rögeket fordít az eke de nyomjuk mert még többmint 250 hektár van hátra.
Plusz volt egykét zsír tábla ahol kimondottan optimális volt az hogy nem saras a főd, mert omloktt szépen és egyenletes a főd.
Válasz #4869. hozzászólásra
itt idén eddig 320 mm esett , de szántáson még nem is gondolkodunk
Szerintetek érdemes már szántani ilyen időben, mifelénk elég kevés eső esett augusztus óta, szárazak a földek és még jövőhétre melegedést jósolnak!!!
#1. hozzászólás, kisssteve küldte be 2011-07-13 16:10:45-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
kisssteve
Kérnék véleményeket ha tudtok erről az ekéről, és egyáltalán az Unia eszközökről.
Unia IBIS L 3+1 Corn eke.
pakolj rá 5mázsa betont például
Nekem egy 82 van ahoz,egy 3 lajta ekém van néha kidóbája
Mit tudd nék vele csinálni
Sziklás talaj szántása
Mondjuk én összeszedtem volna az embereket és kiszedtem volna a köveket és sziklákat, de hát ízlések és pofonok.
Válasz #4861. hozzászólásra
A rose... is áll, a tanyán?
Válasz #4861. hozzászólásra
Ez Grün..
Válasz #4860. hozzászólásra
2.nál nem rohan
de még 5el így is örülhet h. megy
Válasz #4856. hozzászólásra
Hecci, valami jó sor a linkre...., vagy nekem egy pohár bor a tanyán?