Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD392 FtCHF432.9 FtGBP485.2 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
kis képként tényleg úgy jön le számomra ahogyan írtam, aztán az első benyomás ugye...
mostmár ha akarom sem értem hogy a faxba néztem ezt az oldalának.
Itt nemtudsz tavasszal tárcsázni, se szántani olnyan értelemben, hogy abból nemlesz semmi, esetleg ha ilyen csapadékos az év mint most és elmossa beiszapolja az anyagot.
Ténleg annyira mocsok most az egész, hogy egyszerűen nemtudsz mit tenni, várni.
mindjárt szúrok be képet, múltkor még tök jól ment a szántás, majd nézd meg milyen volt akkor is a föld, és erre képzelj rá annyi vizet,hogy áll a barázdában.
Sanyi kollégának meg annyit, hogy most nemlehet lazítani, sőt egész évben nemlehetett, a föld mint a gumi.
Ha a rába 8késsel bír menni mélyen akkor más a helyzet, ott lazák a földek. Mint írtam 50centi alatt 3kést húz a szomszéd rábája!!!! lépésben alig forog a kereke.
Egyébként trvezem, hogy sokmindent lazító+társa kombinációjával fogunk csináli a jövőben ha tehetjük, idén repce és kukorica alá is nagyon bevállt!!!
Hát, ha szántásról van szó, mi 4es váltvaforgató ekével tesszük azt. De most, misem tudunk szántani így, 1el magasabb szintre léptünk. Vettünk egy 5 tagos mélylazítót, ezzel nyüstöljük a földet. És ha tanácsolhatom másnak, bátran megéri beruházni. mi tavaly ősszel, az esőzések ellenére, mi ott szántottunk, ahol más még tárcsázni sem tudott. majd, 80cm-re engedtem le a mélylazító körmöket, a föld a traktor mögött, 2méterenként felemelkedett- felszaggatta a talajt "egyben", és a földre hullott csapadék, sehol sem volt. Erre, a "tsz" csinált egy 8tagosat, tömör vasból a Rába steiger után. Egyedül, az a lényeg, "jó időben" ki kell menni, és fellazítani a talajszerkezetet ha lehet, minél mélyebben, hogy a víz, a föld alá tudjon menni. :)
Bátran fogjanak bele a gazdatársaim, nem bánják meg. és ráadásként, elég csak tárcsázni a földet, mélylazítás után! Jó talajművelést!
Az 5455-ön még újak és magasabb tarélyos agribi ráadásul, mégis az mtz kisekéjével sem lehet most dolgozni.
Minek? mancsol dagaszt, kuuvasok literből szar munka, széttaposott talajok, semmi értelme.
ÚGyis mindenki kukoricát naprát vet tavasszal, maximum kiesik egy kicsi nekünk, és jobban előtudom készíteni repce alá, búza alá...
ha másnem meglazítom tavasszal amikor már reped, aztán évközben elmunkálom rövidtárcsával, ápolom és repcére ey jól beérett fínom magágyam lesz, ami mélyen átlett repesztve lazítva.
Nomeg ennyi eső után megűlt főd, legalább meglesz talajkíííííímélően dógozva
Firestone gumi hogy szuperál???
tömlőnéküli? milyen nyomáson jársz???
milyen is a méretük???
Igen igazatok van, vizsgaidőszak megural
Voltam én is menteni már kétszer, itt is nem hogy vonul a víz még gyarapodik, pedig a mai nap az első amikor majdnem azt mondom hogy jóidő van. A tsz próbál szántani, de csak egy géppel a másik ugrásra készen várja hogy mikor kell menteni. Nem nagyon kell mozgolódni mostanában a földek fele. Csak a tavasz hozzon egy kis meleget és megváltást.
és ennyi idő alatt a második motorfelújítás után is főzi a vizet????
nézzedcsak a jobbszélső mutatót fullon van majdnem!!!
Mienkben ennek a fele óra van, bár még csak 4 szezont futott le, ebből is hármat...az első éven demógép volt háromegyed évben, nemsokat ment, többet utazott, nomeg idén is csak demógép volt, hébehóba tudunk kimenni vele egyszerűen annyival kevesebb volt a földterűlet, nemtudtunk tarlót hanntani, ápolni, az 5455-ös is sokat besegít, így idén eddig mindössze csak vagy 700órát futott.
Egy éve ilyenkor 1800órát tudtam le vele egy szezon alatt, illetve 2008-ban, tavaly ősszel már sokat kiszántott az 5455-ös, az is ment váltóba feszt.
Hartmy!
ha 200méteren 400-at tettél meg akkor az pontosan 50%-os slip!
Amúgy csak mondtam valamit. A lényeg,hogy olyan fokozatban amivel egyébként 12körül menne 3-al húzza az ekét teljesgázon, tehát nem a motor nem bír
Értelmetlen, plusz a hantokkal együtt forgatja a saras vizet, túrás dúrás az egész.
Közben kimentem kihúzni nagytraktorral egy haveromat. Több földet is megéztem. A dombtetőn is áll a víz a sorok között a hó alatt!!! hihetetlen! enyhó is, éppen csak mínusz van pár tized fok...értelmetlen dolgozni.
LEgalább körbeéztem, megjárattam a nagygépet, tele a tankja, hagy kavarja azt a kurva biodízeltnehogy kettéváljon benne
Csak 60%? Volt egy 5 hekis kukorica tarló ahol 200 méteren pontosan 400 métert tett meg a gép Még hó előtt volt, de fel lett húzva legalább. Most várjuk a csodát mi is hogy visszább húzódjon a víz, de egyelőre csak szaporodik.
Egy ismerősöm is azt mondta ," itt a portán csak zöld lesz". Mit ád Isten olyan következett amit Claastra nem szeret....A kérdésünk után hogy ez nem zöld, csak vigyorgott.
küldjed a trélert!!!
bár ekével együtt nem férnék rá...
de azmeg van még plusszba ott nem????
Szívesen elmegyek ha lehet szántani ott.
Itt is tudnék ha akarnék, mert bár 4-es függesztett ekém nincsen, de ha muszly lenne felakasztanám a 3fejeset oszt kész. De mancsolni, iszapot gyúrni elesleges, nem látom értelmét. Nem is földben megy az eke, hanem lucsokban, olyan vizes, hogy már nem is tapad csak kenődik mint a vaj
Itt meg nemlehet szántani bakker...
ugye azok maradtak meg amiket nagyon nyomott a víz és a múltkoriban sem tudtuk szántani.
Hát mostis a marhanagy hó alatt nem fagy meg hiába nyomtamúltkor kicsit 10fokok alatt volt a hőmérő, de azóta meg enyhez 3-5-6fokok vannak csak. Talán kicsit dermedtebb, csak kúszott lefelé a hideg lassan, de áll a víz a barázdában, mancsol az eke, a slip 60-os legalább, nincs mese, ebben nemlehet dolgozni.
Szerintem ki is maradnak ezek a táblák/táblarészek, amíg nem megy el a talajvíz addig nincs mit tenni.
Kicsit még bízok benne azért, a bódva szépen visszahúzódott és ez határozza meg legjobban ilyenkor a vízhelyzetet.
Aztán ha nem sikerűl akkor tavasszal korán próbálunk tárcsázni, ha sikerül gyorsan rövidtárcsával is jól elmunkálni, és érdemes lesz akkor vetünk bele, ha nem akkor marad repcének szr, vagy búzának forgótól függően.
Kicsit azért nem is lene baj, mert vannak táblák melyek így repcések lennének aztán a kukorica-napraforgó-kukorica vetésváltást nem árpa váltaná, hanem ha bejön akkor értelmesebb növény.
Válasz #4725. hozzászólásra
Nekem is lenne 6 hektárnyi zúzni valóm,de oda csak akkor lehet menni,mikor megbírja a jég a traktort.Ami a hó alatt reménytelen.
Holnap látom eksön party lesz.
Már ma ráhangolódtam a holnapi eksön partyra nem tagadom.
Kimegyünk oszt lecsapjuk a dudvát meg a muhart a magyar ugarrul, illetve a jégpácélrul....hehehehehee
szántás nuku
köteletek legyen elég hehehehe
Válasz #4721. hozzászólásra
Nékem a közpoti fűtésben van vegyes tüzelésű,és gázkazán is. Így mikor itthon vagyok fával fűtök,s mikor a kazán kialszik,ébred a gáz.Elég szr helyen van a vegyes kazán,de megtűröm,a hidegben jó rásegíteni,s nem fogyúgy a gáz.
kis szigetelt házikóban élek kis családommal, plusz a 30-as lyukacsostéglafalon és szigetelésen kívül belül fa borítás van!
Jó a hőháztartás, meg a sima háztartás is
Nem vészesen drága, napi 6 köbméter gáz megy el kompletten fűtésre, melegvízre, konyhára amikor nincs túl hideg(-5-0 között) úgy, hogy a kislány végett folyamatosan 22-24fok van, fürdetéskor melegebb egy órára, de mint írtam folyamatosan ,tehát nincs levéve egyszersem a szabályzó, mert mindig itthon van a pici ugye, amikor meg nem, a ház nem hűlhet le, bár nemis hűlne nagyon, meg nagyon gyorsan felmelegszik(turbó a kazán, kombi vízmelegítős, 5rétegű csövek, lapradiátorok...)
Amikor még nem volt akkor dolgozni jártunk, reggeltől délután-estig nem volt itthon senki, akkor még jobban jött volna ki. Fával olcsóbb lenne, csak azt vágni kell, hasítani kell, rakni kell, hamuzni kell. Most menne mert mióta megszületett a lyány itthn vagyok, alig tudtunk dolgozni valamit. De jobb időkben nem vagyok itthon, nem nőnek való feladat mindez picibaba mellett úgy érzem.
Plusz amikor nem vagyunk itthon mert munka van és baba mondjuk nagy lesz, ovis-sulis, akkormeg egésznap hideg lenne a ház, senki nem lenne itthon, nem lenne tűz rakva, akkormeg hidegre járnánk haza tényleg.
Hát ezért van gáz.
Amúgy marha drága, és ha nem modern a rendszer akkor marhára hülye aki gázal fűt, vagy mrhára nincs más lehetősége...
Válasz #4717. hozzászólásra
Buék Nektek is!
A rizs rossz lett,vitte a gomba,rosszul kötött,gyenge lett a szára és bledőlt a pocsolyába,ahonnan qva nehéz kiszedni.Piszok nagy sár volt,a kiló hatos kakilt-pisilt.........
10059 hozzászólás
kis képként tényleg úgy jön le számomra ahogyan írtam, aztán az első benyomás ugye...
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
mostmár ha akarom sem értem hogy a faxba néztem ezt az oldalának.
Akkor még jó is lehet a gumi háháháháhá
Válasz #4757. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
bakker de vak vagyok
igazad van koma!
furcsállottam, hogy ilyen szépen elválik az oldala a tetejitől, szemléletet kellett váltani
de hülye vagyok
Válasz #4756. hozzászólásra
Bocsi de szerintem a képen az a borda és nem az oldala.
ittvagy Grűn???
Válasz #4749. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Ez nagyon levan radírozva!!! a Michelin 4500-600 órás de az oldalán egy hajszálnyit sem radírozódik, a futó nyílván, dehát az lyen szokott lenni
Fogni jól fog?
mi pénz is volt?
megérteszerinted?
tömlőnélküli?
Válasz #4752. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110103164544_Image(552).jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110103164620_Image(550).jpg)
ittvan kép tajbor:
Válasz #4752. hozzászólásra
elbukok, de mit tegyek???
Itt nemtudsz tavasszal tárcsázni, se szántani olnyan értelemben, hogy abból nemlesz semmi, esetleg ha ilyen csapadékos az év mint most és elmossa beiszapolja az anyagot.
Ténleg annyira mocsok most az egész, hogy egyszerűen nemtudsz mit tenni, várni.
mindjárt szúrok be képet, múltkor még tök jól ment a szántás, majd nézd meg milyen volt akkor is a föld, és erre képzelj rá annyi vizet,hogy áll a barázdában.
Sanyi kollégának meg annyit, hogy most nemlehet lazítani, sőt egész évben nemlehetett, a föld mint a gumi.
Ha a rába 8késsel bír menni mélyen akkor más a helyzet, ott lazák a földek. Mint írtam 50centi alatt 3kést húz a szomszéd rábája!!!! lépésben alig forog a kereke.
Egyébként trvezem, hogy sokmindent lazító+társa kombinációjával fogunk csináli a jövőben ha tehetjük, idén repce és kukorica alá is nagyon bevállt!!!
Válasz #4748. hozzászólásra
Szanberg te úgy beszélsz itt ezekről, h a tavasziak helyett őszit nyomsz majd bele, mintha azzal nem buknál el egy évet!!!
Válasz #4750. hozzászólásra
milyen gyártmány a lazítód ?
Hát, ha szántásról van szó, mi 4es váltvaforgató ekével tesszük azt. De most, misem tudunk szántani így, 1el magasabb szintre léptünk. Vettünk egy 5 tagos mélylazítót, ezzel nyüstöljük a földet. És ha tanácsolhatom másnak, bátran megéri beruházni. mi tavaly ősszel, az esőzések ellenére, mi ott szántottunk, ahol más még tárcsázni sem tudott. majd, 80cm-re engedtem le a mélylazító körmöket, a föld a traktor mögött, 2méterenként felemelkedett- felszaggatta a talajt "egyben", és a földre hullott csapadék, sehol sem volt. Erre, a "tsz" csinált egy 8tagosat, tömör vasból a Rába steiger után. Egyedül, az a lényeg, "jó időben" ki kell menni, és fellazítani a talajszerkezetet ha lehet, minél mélyebben, hogy a víz, a föld alá tudjon menni. :)
Bátran fogjanak bele a gazdatársaim, nem bánják meg. és ráadásként, elég csak tárcsázni a földet, mélylazítás után! Jó talajművelést!
Válasz #4748. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110103120538_20110103192.jpg)
ennyit kopott 180 ü.ó. Alatt 620/70-42
Válasz #4747. hozzászólásra
Az 5455-ön még újak és magasabb tarélyos agribi ráadásul, mégis az mtz kisekéjével sem lehet most dolgozni.
Minek? mancsol dagaszt, kuuvasok literből szar munka, széttaposott talajok, semmi értelme.
ÚGyis mindenki kukoricát naprát vet tavasszal, maximum kiesik egy kicsi nekünk, és jobban előtudom készíteni repce alá, búza alá...
ha másnem meglazítom tavasszal amikor már reped, aztán évközben elmunkálom rövidtárcsával, ápolom és repcére ey jól beérett fínom magágyam lesz, ami mélyen átlett repesztve lazítva.
Nomeg ennyi eső után megűlt főd, legalább meglesz talajkíííííímélően dógozva
Firestone gumi hogy szuperál???
tömlőnéküli? milyen nyomáson jársz???
milyen is a méretük???
Válasz #4744. hozzászólásra
![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
oszt milyen jel van alatta he?
ezt se engedném normális traktornak még a közelébe sem
vegyél új gumit és fogsz tudni dolgozni
Válasz #4743. hozzászólásra
![smile mellow](/oldforum/images/smiles/mellow.gif)
Igen igazatok van, vizsgaidőszak megural
Voltam én is menteni már kétszer, itt is nem hogy vonul a víz még gyarapodik, pedig a mai nap az első amikor majdnem azt mondom hogy jóidő van. A tsz próbál szántani, de csak egy géppel a másik ugrásra készen várja hogy mikor kell menteni. Nem nagyon kell mozgolódni mostanában a földek fele. Csak a tavasz hozzon egy kis meleget és megváltást.
Válasz #4742. hozzászólásra
Igaz én mondtam hülyeséget megint, nem megy ez nekem manapság, ha így kezdem az újévet mi lesz később? ![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Várjál, de!
Válasz #4732. hozzászólásra
egyszerűen annyival kevesebb volt a földterűlet, nemtudtunk tarlót hanntani, ápolni, az 5455-ös is sokat besegít, így idén eddig mindössze csak vagy 700órát futott.
és ennyi idő alatt a második motorfelújítás után is főzi a vizet????
nézzedcsak a jobbszélső mutatót fullon van majdnem!!!
Mienkben ennek a fele óra van, bár még csak 4 szezont futott le, ebből is hármat...az első éven demógép volt háromegyed évben, nemsokat ment, többet utazott, nomeg idén is csak demógép volt, hébehóba tudunk kimenni vele
Egy éve ilyenkor 1800órát tudtam le vele egy szezon alatt, illetve 2008-ban, tavaly ősszel már sokat kiszántott az 5455-ös, az is ment váltóba feszt.
Válasz #4739. hozzászólásra
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Hartmy!
ha 200méteren 400-at tettél meg akkor az pontosan 50%-os slip!
Amúgy csak mondtam valamit. A lényeg,hogy olyan fokozatban amivel egyébként 12körül menne 3-al húzza az ekét teljesgázon, tehát nem a motor nem bír
Értelmetlen, plusz a hantokkal együtt forgatja a saras vizet, túrás dúrás az egész.
Közben kimentem kihúzni nagytraktorral egy haveromat. Több földet is megéztem. A dombtetőn is áll a víz a sorok között a hó alatt!!! hihetetlen! enyhó is, éppen csak mínusz van pár tized fok...értelmetlen dolgozni.
LEgalább körbeéztem, megjárattam a nagygépet, tele a tankja, hagy kavarja azt a kurva biodízeltnehogy kettéváljon benne
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
akkor ott 50% volt a csúszás (ha jól számolom)
akkor ott 50% volt a csúszás (ha jól számolom)
Válasz #4734. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
Válasz #4728. hozzászólásra
Még hó előtt volt, de fel lett húzva legalább. Most várjuk a csodát mi is hogy visszább húzódjon a víz, de egyelőre csak szaporodik.
Csak 60%? Volt egy 5 hekis kukorica tarló ahol 200 méteren pontosan 400 métert tett meg a gép
A kicsik a környéken élvezik, van hol csúszkálni.
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Hecci már szóvá tette a "darát" legközelebb fényesre takarítva lássuk az üzemóra számlálót is!
Egy ismerősöm is azt mondta ," itt a portán csak zöld lesz". Mit ád Isten olyan következett amit Claastra nem szeret....A kérdésünk után hogy ez nem zöld, csak vigyorgott.
Válasz #4719. hozzászólásra
Én is.....
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
jó de nagyon lassan
5-10 év
Válasz #4733. hozzászólásra
lekéne cserélni lassan egy új fergára
csak nem tom milyet, meg honnan
remélem lessz valaki itt a fórumon aki segít
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
ereje teljében van még akkor az a JD
Válasz #4731. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110103082526_20110103187.jpg)
na meglett a 9e.-ik ü.ó.
én is csak azt szántom amit lehet
de abból már nem sok van
Válasz #4730. hozzászólásra
küldjed a trélert!!!
bár ekével együtt nem férnék rá...
de azmeg van még plusszba ott nem????
Szívesen elmegyek ha lehet szántani ott.
Itt is tudnék ha akarnék, mert bár 4-es függesztett ekém nincsen, de ha muszly lenne felakasztanám a 3fejeset oszt kész. De mancsolni, iszapot gyúrni elesleges, nem látom értelmét. Nem is földben megy az eke, hanem lucsokban, olyan vizes, hogy már nem is tapad csak kenődik mint a vaj
Válasz #4728. hozzászólásra
akko gyere ide Bacsó
Válasz #4727. hozzászólásra
grubberesben kérdeztem a dalbo grubberről
Itt meg nemlehet szántani bakker...
ugye azok maradtak meg amiket nagyon nyomott a víz és a múltkoriban sem tudtuk szántani.
Hát mostis a marhanagy hó alatt nem fagy meg hiába nyomtamúltkor kicsit 10fokok alatt volt a hőmérő, de azóta meg enyhez 3-5-6fokok vannak csak. Talán kicsit dermedtebb, csak kúszott lefelé a hideg lassan, de áll a víz a barázdában, mancsol az eke, a slip 60-os legalább, nincs mese, ebben nemlehet dolgozni.
Szerintem ki is maradnak ezek a táblák/táblarészek, amíg nem megy el a talajvíz addig nincs mit tenni.
Kicsit még bízok benne azért, a bódva szépen visszahúzódott és ez határozza meg legjobban ilyenkor a vízhelyzetet.
Aztán ha nem sikerűl akkor tavasszal korán próbálunk tárcsázni, ha sikerül gyorsan rövidtárcsával is jól elmunkálni, és érdemes lesz akkor vetünk bele, ha nem akkor marad repcének szr, vagy búzának forgótól függően.
Kicsit azért nem is lene baj, mert vannak táblák melyek így repcések lennének aztán a kukorica-napraforgó-kukorica vetésváltást nem árpa váltaná, hanem ha bejön akkor értelmesebb növény.
Nádvágásra mész vagy mi fene?
Nekem is lenne 6 hektárnyi zúzni valóm,de oda csak akkor lehet menni,mikor megbírja a jég a traktort.Ami a hó alatt reménytelen.
Holnap látom eksön party lesz.
Már ma ráhangolódtam a holnapi eksön partyra nem tagadom.
Kimegyünk oszt lecsapjuk a dudvát meg a muhart a magyar ugarrul, illetve a jégpácélrul....hehehehehee
szántás nuku
köteletek legyen elég hehehehe
Válasz #4722. hozzászólásra
ige! Jó képek,gondolom a szívás nem volt olyan jó!
Válasz #4721. hozzászólásra![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Nékem a közpoti fűtésben van vegyes tüzelésű,és gázkazán is. Így mikor itthon vagyok fával fűtök,s mikor a kazán kialszik,ébred a gáz.Elég szr helyen van a vegyes kazán,de megtűröm,a hidegben jó rásegíteni,s nem fogyúgy a gáz.
Válasz #4715. hozzászólásra
múltkoriakat láttad???
fergás süllyedős mentős...
Válasz #4716. hozzászólásra
kis szigetelt házikóban élek kis családommal, plusz a 30-as lyukacsostéglafalon és szigetelésen kívül belül fa borítás van!
Jó a hőháztartás, meg a sima háztartás is
Nem vészesen drága, napi 6 köbméter gáz megy el kompletten fűtésre, melegvízre, konyhára amikor nincs túl hideg(-5-0 között) úgy, hogy a kislány végett folyamatosan 22-24fok van, fürdetéskor melegebb egy órára, de mint írtam folyamatosan ,tehát nincs levéve egyszersem a szabályzó, mert mindig itthon van a pici ugye, amikor meg nem, a ház nem hűlhet le, bár nemis hűlne nagyon, meg nagyon gyorsan felmelegszik(turbó a kazán, kombi vízmelegítős, 5rétegű csövek, lapradiátorok...)
Amikor még nem volt akkor dolgozni jártunk, reggeltől délután-estig nem volt itthon senki, akkor még jobban jött volna ki. Fával olcsóbb lenne, csak azt vágni kell, hasítani kell, rakni kell, hamuzni kell. Most menne mert mióta megszületett a lyány itthn vagyok, alig tudtunk dolgozni valamit. De jobb időkben nem vagyok itthon, nem nőnek való feladat mindez picibaba mellett úgy érzem.
Plusz amikor nem vagyunk itthon mert munka van és baba mondjuk nagy lesz, ovis-sulis, akkormeg egésznap hideg lenne a ház, senki nem lenne itthon, nem lenne tűz rakva, akkormeg hidegre járnánk haza tényleg.
Hát ezért van gáz.
Amúgy marha drága, és ha nem modern a rendszer akkor marhára hülye aki gázal fűt, vagy mrhára nincs más lehetősége...
Válasz #4717. hozzászólásra![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
Buék Nektek is!
A rizs rossz lett,vitte a gomba,rosszul kötött,gyenge lett a szára és bledőlt a pocsolyába,ahonnan qva nehéz kiszedni.Piszok nagy sár volt,a kiló hatos kakilt-pisilt.........
Válasz #4716. hozzászólásra![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
NÁlunk be sincs vezetve.V aki azt mondta,hogy visszafelé haladok a korral!
Holnaptól én is meg akarom próbálni a szántást de már novemberbe egy kisebb tenger volt a földön remélem nem ér meglepetés![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz #4715. hozzászólásra
Szevasz Lala!Boldog új évet!Milyen v a rizstermesztés tavaly?
Válasz #4713. hozzászólásra
Itt lenn délen fával, ott meg gázzal.
Válasz #4713. hozzászólásra
A pikcsörözőt feltétlen vigyétek,hátha lesz vlmi izgalmas friss életkép!
Válasz #4712. hozzászólásra
holnap mi is indulunk.Az a boj,hogy meg v lágyulva a föld a hó alatt.Sár v.
Válasz #4712. hozzászólásra
holnap indítunk!!!
hátha dermedt már valamit a hó alatt!?
kár,hogy most enyhe -3 van csak
de legalább a gáz nem úgy fogy, ritkán indúl a kazán
Tudtok valakit aki szánt?![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Vagy csak Gründídzsé a rekorder , csak nála kopik a ekevas?????
Ez is egy kicsit "beszántotta magát a jóba" Fendt
Válasz #4709. hozzászólásra
Spórolok az üzemanyagon is, én is így gondoltam. Tegnap is borzasztóan nézett ki a határ, azóta meg lejött vagy 25mm, hanem több.