Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD389.71 FtCHF430.48 FtGBP484.73 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Én is gondolkodom rajta, nekem is macerás a defekt a vetőgépen. Ők foglalkoznak ilyesmivel, itt van valami árlista, ebből ki lehet indulni.
http://www.atra.hu/assets/downloads/arlistak/ATRAfil.pdf
Heló lyagri,valamikor beszéltünk az orrekédről,igazán csinálhatnál pár képet a függesztő szerkezetéről és az állíthatóságáról.A hátsó ekét szépen be lehet állítani h.a vonószárak ne egyék meg a koptató betétet,de az első ekén el sem tudom képzelni h.hogy oldották ezt meg.
Emberek!
Lteznek ezek a tömör targonca gumik! Ezeket kell egymás mellé rakni ilyen gépeken ollyan lesz a munkája mint a sicc, és sosem lesz defekted az életben.
a habos kerék további nagy előnye h teljesen szögletes profilú lesz a gumi, és így a teljes felületén egyformán tömörít, kevésbé hagyja ezeket a kis púpokat
a habbal való feltöltést használ valaki?
a tume vetőgépen elég sok kerék van és némelyiket elég nehéz fujatni is meg szerelni is ezért gondoltam erre a habbal való feltöltésre.
Kb egy hete nekem is kiszakította a szelepet vélhetően egy fagyott nagy rög(vagy jégtábla) a nagy NH hátsóján...
Aztán tegnap a szomszéd faluban egy JD haveréknak is... Jól elnevettük , hogy mi már ezen túl vagyunk.
Aztán este a jégtáblák közt a Disk Ripper tömlő nélküli kerekének gumiját vélhetően egy jégtábla beszorulva úgy benyomta , hogy egyből elengedte a levegőt és persze ebből kifolyólag pár méter múlva el is akadtunk a hernyócskával.
Gondolhatod nem voltam a mentés után saras..
Azt már kitaláltam , hogy ha lesz idő hegeszteni kell minden kerékre ahol belül van a szelep egy laposvasat a szelep köré , hogy megvédje az ilyen esetektől...
Én amit láttam a vázszerkezete kegyetlen maszívnak láttam, meg volt rendesen merevitgetve,nem sajnálták az anyagot.
Az ottani korm. lemezek nem hasonlók a Holland tipusúhoz?
idehaza kevéssé van elterjedve, ott a ködös albionban elég sokan szántanak vélük, bár ott a kverni is biztos lábakon áll piac szempontjából.
láttam versenyekét a dw-ből nagyon nagyon felvolt szerelve, szépen lehet a borozdaszeleteket forditani..alkatrész európai szinten a mölbro hálózatán keresztül rendelhető
no nehhány fotó.
A talajt sajnos nem adja vissza rendesen, de azrt látszik nagyjából.
A másik meg a gumiszervízben van. Sajnos éppen ilyen szelepből kifogytak, így holnap folytatjuk...
pedig ha ma kész lett volna reggel eke javítás alatt feltöltöttem volna a kerekeket, így nemlesz megcsinálva, kituggya mikorra érek meg miskolcról, összerakni miegymás...
A száraprító tárcsák nagyon teccenek, a kések olyanok. Azt nemtudom, hogy melyikbírná jobban a kötött földeket!?
Tajbor aztmondja vannak olyan kötött földjeik is melyeket 40-50literből szántanak, akkor nemlehet messze ahhoz ahol én használnám.
Mondjuk ha ennek az árát nézzük akkor az sok, persze minden relatíve, nem is írtam semmit inkább.
Az nem teccik,hogy semmi elmunkáló nincs amaz után, ez neked sem gondolom. Dehát csak lehetne valami okosságot ékgyűrűs hengert miegymást utána pakolni. Sőt cambridge hengert is akár, a le is zár rendesen.
no majdmegálmodom, nekem teccik ez a régi chisel morris.
Persze inkább vennénk egy új Terrano-t de most a költségvetést pihentetni kell, kis forgópénzekből szeretném megoldani amit lehet. Ha nincs jó megoldás akkor inkább nemlesz semmi, marad a mostani felállás.
ÚGyis totál új lesz a rabe ekénk is, megint elszakadt egy kormánylemez rajta, pedig Kühne gyári cucc, nem i utángyárott akármilyen izé.
majd megtudod amkor hirtelen ahó alatt elmerűl a gép.
ott lehet akarmilyen gépkezelő, én is éber voltam, nem tököltem és ásattam el.
Egy métert nem kapart, nincs mit tenni...
Ma faxa volt a szántás, kistraktornak megfelelő terület megy ki a naggyal. Hát aki nem hiszi amit írok most igazán eljöhetne!!!! ollyan kötött a föld mint az állat! ragadós sötét kötött. A hantok olyanok,hogy ketten emeljük fel, az eke kiemelés után megával viszi tovább a következő barázdáig.
4fejjel megy, slippel is egy cseppet, meg marha lassan. Kemény!
Aztán kiszakadt a jobbelső kerékből a szelep bakker
kerék tele sárral, faxa volt. Kint helyén lepajszeroztuk vertük kalapáccsal a gumit befelé, bár be fordúlt de éppen a külső oldalon, a szelep meg bent van ezen... szóval szétütöttük majd egy maszek szelepet tettünk be. Felfújtuk mtz-rő,l aztán haza, mert nemtudtam fog e ereszteni. Szétszedtük, de zsír szelep nem volt, elfogyott, holnap reggel megyek kerítek belőle... Aztán kap vizet, hogy ne slippeljen, illetve még kevesebbet.
Szóval mára is megvolt a ziccer.... amúgy Misi emberem dolgozott ma nem én, mégis gebasz van. Szóval nem én hozom a problémát mindig
csináltam gyorsan pár fotót, bár éppen még a jobbik részén voltunk a táblának, itt csak fél disznónyi szalonnák vannak.
A front hidraulika megint aranyat ért!!!! letettük földre, gépet megemeltük és szereltünk.
Aki új traktort vesz mindenképpen kérje rá!
ha nincsen kétnap ki sem jöttem volna csak nemistudom hogyan a bajból, ilyen esetekben meg lehet emelőzni szaladgálni, deszkázni szenvedni...
kell is a viz mert az idén k.vára vizpazarló művelést folytattam, se kerrier se mulcs, az a xxx q kuki meg kva sok vizet kicumizott a fődböl, ha BM látná biztos vakarná a fejét
mondták ezt mán az idei év előtt sokan magukról meg a vasukról.....
majd ha ott fox má ríni a föd közepin a jeges fuvallatba elsüllyedve akkor gondolj eme sorokra s derülj jókat ........ hehehhehe
Azért kérdezem, mert nálam kapásból cserélni akarták, pedig csak a vezeték volt szakadt. Mondtam köszönöm megcsinálom. A radar szintén cserére volt írva, ami megint csak javítható volt. Fődarab cserélők ezek a szakszervizesek nem szerelők.
10059 hozzászólás
Válasz #4657. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101222231455_lyagri_DD_009.JPG)
a trakin könnyebb kikövetkeztetni, de most nincs jobb fotóm
Kverni front
Válasz #4654. hozzászólásra
Válasz #4654. hozzászólásra
Egy pár napja tettem fel fotót
Válasz #4647. hozzászólásra
Én is gondolkodom rajta, nekem is macerás a defekt a vetőgépen. Ők foglalkoznak ilyesmivel, itt van valami árlista, ebből ki lehet indulni.
http://www.atra.hu/assets/downloads/arlistak/ATRAfil.pdf
Heló lyagri,valamikor beszéltünk az orrekédről,igazán csinálhatnál pár képet a függesztő szerkezetéről és az állíthatóságáról.A hátsó ekét szépen be lehet állítani h.a vonószárak ne egyék meg a koptató betétet,de az első ekén el sem tudom képzelni h.hogy oldották ezt meg.
Válasz #4652. hozzászólásra
ilyen van az újabb MTZ ken is
Válasz #4649. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
A rapid,és a valtrák el vannak látva szelepvédőkkel,ez kb 5/4-es cső a felnire heggesztve,ettől egyszerűbb nincs!
Válasz #4650. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
nem sárban kell vetni
Válasz #4649. hozzászólásra
Nemjó
azért a habos keréknek van rugalmassága, míg a tömörnek nincs.(sárfelrakódás)
Emberek!
Lteznek ezek a tömör targonca gumik! Ezeket kell egymás mellé rakni ilyen gépeken ollyan lesz a munkája mint a sicc, és sosem lesz defekted az életben.
a habos kerék további nagy előnye h teljesen szögletes profilú lesz a gumi, és így a teljes felületén egyformán tömörít, kevésbé hagyja ezeket a kis púpokat
Válasz #4646. hozzászólásra
fogalmam sincs mennyi lehet ,csak hallottam hogy létezik ilyen
alighanem a horsch gépeken habbal töltött kerekek vannak
Válasz #4645. hozzászólásra
Mi is beszéltünk már erről . A Rapidon se volna rossz . Idén csináltunk már vagy 5 defektet.
Nem tom mennyiért csinálják literét ?
Válasz #4644. hozzászólásra
a habbal való feltöltést használ valaki?
a tume vetőgépen elég sok kerék van és némelyiket elég nehéz fujatni is meg szerelni is ezért gondoltam erre a habbal való feltöltésre.
Válasz #4621. hozzászólásra
Jól elnevettük , hogy mi már ezen túl vagyunk.
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Kb egy hete nekem is kiszakította a szelepet vélhetően egy fagyott nagy rög(vagy jégtábla) a nagy NH hátsóján...
Aztán tegnap a szomszéd faluban egy JD haveréknak is...
Aztán este a jégtáblák közt a Disk Ripper tömlő nélküli kerekének gumiját vélhetően egy jégtábla beszorulva úgy benyomta , hogy egyből elengedte a levegőt és persze ebből kifolyólag pár méter múlva el is akadtunk a hernyócskával.
Gondolhatod nem voltam a mentés után saras..
Azt már kitaláltam , hogy ha lesz idő hegeszteni kell minden kerékre ahol belül van a szelep egy laposvasat a szelep köré , hogy megvédje az ilyen esetektől...
Válasz #4642. hozzászólásra
no ez jó kérdés.. mi számit holland tipusúnak?
a massey fergusson, huard, kverni kormánylemezei hasonlóak.
Válasz #4641. hozzászólásra
Én amit láttam a vázszerkezete kegyetlen maszívnak láttam, meg volt rendesen merevitgetve,nem sajnálták az anyagot.
Az ottani korm. lemezek nem hasonlók a Holland tipusúhoz?
Válasz #4640. hozzászólásra
idehaza kevéssé van elterjedve, ott a ködös albionban elég sokan szántanak vélük, bár ott a kverni is biztos lábakon áll piac szempontjából.
láttam versenyekét a dw-ből nagyon nagyon felvolt szerelve, szépen lehet a borozdaszeleteket forditani..alkatrész európai szinten a mölbro hálózatán keresztül rendelhető
Válasz #4639 hozzászó
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Szia!
Mit lehet tudni erről az (Angol) ekéről
Válasz #4625. hozzászólásra
bagolyszemre megajánlanék néki egy Dowdeswell márkát...
Válasz #4637. hozzászólásra
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
ez nem sár hanem réti talaj
a másik kijárat meg csiszoló homok...
Válasz #4636. hozzászólásra
akkor csak az lehet amire először gondoltam, hogy csak egyik végén van sár a fődnek
Válasz #4635. hozzászólásra
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
nem rossz teória
ugyanis simán vannak olyanok akik így csinálják vagy -ták
másmás
Válasz #4632. hozzászólásra
(azért v.f.)
mert egyik évbe egyik ódalát használja a paraszt másik évbe a másik ódalát
Válasz #4630. hozzászólásra
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
mármint ekéJJJe
nem is biztos h. ez a mienk....
Válasz #4628. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Deee... Még mindig jobb, mint a méregződ!
Válasz #4631. hozzászólásra
ez benne a hecccc
naaa???
itt valami csalás van , mert miért csak az egyik ódala sáras ????
Na majd a Joshy megmondja milyen ekélye van heccinek
én tippelek ( vagy regent vagy VN)
Válasz #4627. hozzászólásra
máshol
Válasz #4626. hozzászólásra
már nem??????![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
zöld megnyugtat
titeket ez az ár-nyalat
hun a hó?
Megint ez a sok zöldség!
ekksönnnnn![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101221223914_27552752.jpg)
no nehhány fotó.
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101220222529_Image(552).jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101220222642_Image(554).jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101220222723_Image(555).jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101220222746_Image(556).jpg)
A talajt sajnos nem adja vissza rendesen, de azrt látszik nagyjából.
A másik meg a gumiszervízben van. Sajnos éppen ilyen szelepből kifogytak, így holnap folytatjuk...
pedig ha ma kész lett volna reggel eke javítás alatt feltöltöttem volna a kerekeket, így nemlesz megcsinálva, kituggya mikorra érek meg miskolcról, összerakni miegymás...
Válasz #4622. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Ez zsírosdeszkább mint a magnumos tajboré!!!!
A száraprító tárcsák nagyon teccenek, a kések olyanok. Azt nemtudom, hogy melyikbírná jobban a kötött földeket!?
Tajbor aztmondja vannak olyan kötött földjeik is melyeket 40-50literből szántanak, akkor nemlehet messze ahhoz ahol én használnám.
Mondjuk ha ennek az árát nézzük akkor az sok, persze minden relatíve, nem is írtam semmit inkább.
Az nem teccik,hogy semmi elmunkáló nincs amaz után, ez neked sem gondolom. Dehát csak lehetne valami okosságot ékgyűrűs hengert miegymást utána pakolni. Sőt cambridge hengert is akár, a le is zár rendesen.
no majdmegálmodom, nekem teccik ez a régi chisel morris.
Persze inkább vennénk egy új Terrano-t de most a költségvetést pihentetni kell, kis forgópénzekből szeretném megoldani amit lehet. Ha nincs jó megoldás akkor inkább nemlesz semmi, marad a mostani felállás.
ÚGyis totál új lesz a rabe ekénk is, megint elszakadt egy kormánylemez rajta, pedig Kühne gyári cucc, nem i utángyárott akármilyen izé.
Válasz #4621. hozzászólásra
erről beszéltem
Válasz #4620. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
majd megtudod amkor hirtelen ahó alatt elmerűl a gép.
ott lehet akarmilyen gépkezelő, én is éber voltam, nem tököltem és ásattam el.
Egy métert nem kapart, nincs mit tenni...
Ma faxa volt a szántás, kistraktornak megfelelő terület megy ki a naggyal. Hát aki nem hiszi amit írok most igazán eljöhetne!!!! ollyan kötött a föld mint az állat! ragadós sötét kötött. A hantok olyanok,hogy ketten emeljük fel, az eke kiemelés után megával viszi tovább a következő barázdáig.
4fejjel megy, slippel is egy cseppet, meg marha lassan. Kemény!
Aztán kiszakadt a jobbelső kerékből a szelep bakker
kerék tele sárral, faxa volt. Kint helyén lepajszeroztuk vertük kalapáccsal a gumit befelé, bár be fordúlt de éppen a külső oldalon, a szelep meg bent van ezen... szóval szétütöttük majd egy maszek szelepet tettünk be. Felfújtuk mtz-rő,l aztán haza, mert nemtudtam fog e ereszteni. Szétszedtük, de zsír szelep nem volt, elfogyott, holnap reggel megyek kerítek belőle... Aztán kap vizet, hogy ne slippeljen, illetve még kevesebbet.
Szóval mára is megvolt a ziccer.... amúgy Misi emberem dolgozott ma nem én, mégis gebasz van. Szóval nem én hozom a problémát mindig
csináltam gyorsan pár fotót, bár éppen még a jobbik részén voltunk a táblának, itt csak fél disznónyi szalonnák vannak.
A front hidraulika megint aranyat ért!!!! letettük földre, gépet megemeltük és szereltünk.
Aki új traktort vesz mindenképpen kérje rá!
ha nincsen kétnap ki sem jöttem volna csak nemistudom hogyan a bajból, ilyen esetekben meg lehet emelőzni szaladgálni, deszkázni szenvedni...
marhajó dolog!
Válasz #4618. hozzászólásra
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
kell is a viz mert az idén k.vára vizpazarló művelést folytattam, se kerrier se mulcs, az a xxx q kuki meg kva sok vizet kicumizott a fődböl, ha BM látná biztos vakarná a fejét
Válasz #4615. hozzászólásra
Nem Magnum, hanem Maxxum, de egykutya az elektronika.
Válasz #4611. hozzászólásra
![smile drool](/oldforum/images/smiles/drool.gif)
![smile drool](/oldforum/images/smiles/drool.gif)
befutott a várvavárt hiánypótló csapi........![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
mondom én h. még idén megkapod azt a 300mili különbözetet amivel -ba vagy........
most jött el az idő
"MENKŰŰŰŰŰLJ AMIG NEM KÉÉÉÉÉSŐŐŐŐŐŐŐŐŐ!!!!!!!" hehehehhehe
kiírja a kódot.
ha nem szakadt a vezeték, és nem kontaktos a csati, akkor gyakorlatilag nem javítható
Válasz #4602. hozzászólásra
mondták ezt mán az idei év előtt sokan magukról meg a vasukról.....
majd ha ott fox má ríni a föd közepin a jeges fuvallatba elsüllyedve akkor gondolj eme sorokra s derülj jókat ........ hehehhehe
Válasz #4614. hozzászólásra
neked is kocka magnumod van?
mesélj már !
Válasz #4613. hozzászólásra
Azért kérdezem, mert nálam kapásból cserélni akarták, pedig csak a vezeték volt szakadt. Mondtam köszönöm megcsinálom. A radar szintén cserére volt írva, ami megint csak javítható volt. Fődarab cserélők ezek a szakszervizesek nem szerelők.
Válasz #4610. hozzászólásra
kiírja a hibakódot.
Válasz #4611. hozzászólásra
jah,és Zs...t ne intézzem mellé gratis?
Válasz #4609. hozzászólásra
nemvicc most nézem a radart itt a nagy ződ paca a fejem felett,
miért? Tán befizettél nekem egy wellness ÉVvégére??
Válasz #4581. hozzászólásra
Az erőmérők cseréjét szakszervíz állapította meg? Mi volt az ára?