Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD389.71 FtCHF430.48 FtGBP484.73 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Metafort kft Dabas
Fillérekér meg tudod venni a hatóanyagot
Egyik prof aki tanított kísérletezett cinkszulfáttal, magnézium-szulfáttal, karbamiddal nagyon meggyőző eredményekkel
Ő ajánlotta nekemis, majd kiderül
Válasz #4592. hozzászólásra
nekem grow cu/zn lombtrágyám van, azt terveztem vele hogy a tarlókezeléseknél mindig rakom bele és így előbb utóbb gyökérzónába jut.Nálunk mindkét elemmel gond van és ez egy aránylag olcsó cucc csak elég xarul oldódik.
4964
Én sem lombtrágyaként fújtam, hanem gyakorlatilag alapként, oldva, de elég töményen lezárt földre magágykészítés előtt.
A hatása így nem annyira szembetűnő, kell mellette lombtrágyázni is, de hosszútávon el lehet kerülni a cinkhiány kialakulását(kukorica monokultúra áldásos hatásai...)
akk válaszként jöhet a tied ára is
Sokat vívódtam külföldi vásárláson, ami tetszett vna az 30-35 euro közt volt
meg persze volt 4500 órás 40ér is, de végül maradt a hazai.
egyetlen egy dolog bánt nagyon, egy 7130asról csúsztam le, 5500 órával 15 euro lett vna, elvitték
Válasz #4580. hozzászólásra
a 35 np-ben elég sok cink van én emiatt nem nagyon lombtrágyázok.
Idén megpróbálom azt hogy megszórom a kukit olyan térdigérő korában 150 linzivel aztán egyből megekézem. Csinálja itt egy cég és egészen jó neki a termése.
Invest, Ikr, agrotipp-kb ennyi a lehetőség. erőmérőket investnél vettük
az átfolyásszabályzót könnyű javítani, csak nehéz hozzáférni. de nem olyan lényeges, ha nem dolgozol hidromotorral
Cinkszulfát kijuttatón agyalok épp.
az alap megvan már(pneumatikus műtrágyaszóró)
csak kisebb finomításokat igényel.
Tavaly fújtam oldva, aszittem megőrülök.olyan mint a liszt, ha túl gyorsan öntöd a vízbe kristályosodik...
sok bajom volt vele. de így por alakba akár ősszel, akár tavasszal remélem megoldható lesz
akksik jók ,váltó faxán vált,kir csap gyári még de nem lóg.azok a szabályzók nálam se működnek.szerelőt kerítek tavaszra és megszüntetek minden hibát.
A függesztőkaroknál cseréltem csapokat,perselyeket fordítót,még mind gyári volt,de elég drágán mérik hozzá az alkatrészt.
amúgy hol érdemes alkatrészt venni?eddig agrotipp-től vettem.
Macerás, de általában megéri. Kivéve ha nagyon jó év van, és nagyon alacsony terményárak. Akkor kérdéses a megtérülés.
Timac megy minden alá.
A fronttartállyal sokkal jobb lett a dolog, 8-cal vetve is lemegy 30 ha, gyors a töltés, és még 250 kg-os műtr.dózisnál is elég 6 ha-ra
idén jött, nemsok 300 ment bele
ami várható 8000 körül nekedis, a váltó hidroakksik, ha "gondolkozik" váltáskor, akk azok cserések.
olajszivárgásom hálistennek csak a motornál van...
ja akksit is cseréltem
ja meg nekem az átfolyásszabályzók alul a szelepnél be voltak állva, azokat kipucoltam, most mintha új lenne
akkor ti a műtrágyás vetésekre vagytok inkább ráállva ahogy látom,csak ez elég macerás dolog bárhogy nézzük is.
A p és k -t illik bedolgozni a földbe meg jó ha vízoldható is ,az n.ből viszonylag sok kell minden alá meg az se jó ha a földön fölül van, a kén bór meg cink és egyéb mikroelemek szerencsés ha a gyökér közelében vannak.Csak mindezt elég hálátlan a gyakorlatban kivitelezni,főleg sok területen.
mennyi óra ment bele nálatok?
a hidr vezértömb nem cseppen?
nekem a hengerfej alól szivárog picit az olaj de én se nagyon akarok belemászni.....
a gumikat kell cserélni még.....
Olaj meg szűrő
viccet félretéve: erőmérő csapok, meg gumik
más nem jut eszembe, remélem nem is bővül etéren a mondanivalóm
az enyémen nem zsírozható a királycsap, picit kottyan, azt szétveszem a télen, teszek bele zsírzógombot, meg lehet nemtom perselyek vannak benn biztos, azok lehet h cserések.
Olajteknő tömítés lesz még egyszer, de egyelőre nincs humorom kiemelni a motort
gyáriak nem működnek, meg sem tudod venni őket, mert bele tudnak akadni a kerékbe...
Kapás írom a történetet, kb 2évente van csere
természetesen kezdet kezdetén spc,becker
aztán monosem, amazone, és most optima nt
Az optimán most lesz cserés sokminden(kopók), természetesen rengeteg dolgot átépítettünk rajt, meg gyártottunk hozzá egy fronttartályt, egyelőre ez marad, amíg nem nyerek a lottón és veszek egy horsch maistro-t(kinze), mert ha annyi pénzem lesz, akkor már b.szok a tőtávra
Válasz #4560. hozzászólásra
a miénken már bentről vezérlem a csor.nyomást igy nem jelentkezik ez hogy megtolja a földet a kiskerék. Meg itt a földek is eléggé kemények.
Ez a soronkénti magtakaró nekem is jó volna repcében.
Gyáriakat vettél hozzá vagy csináltátok?
és a kapásokat milyennel vetitek?
Nekem a kukorica tarlók egy tárcsát kaptak tavaly azokban jó búzám lett a tume után,a repcék is jók lettek bár dupla gabonasortávra sokkal jobban beállítható a gép.
Bár repcénél hagy magot fölül ez tény.
Felénk is működik 2 sprinter is,faxán vetnek csak a nyers kötöttebb talajon nem takarnak vissza rendesen meg a hosszu mohart vagy kórót néha összehuzzák.
Nincs univerzális megoldás...
a te géped műtrágyás lesz?
Amúgy nagyon komolynak tűnik, remélem beválik!
Mekkora a terület, h direktvetésen töröd a fejed?
Ha mélyre tetted az nem fasza
Egyébként a tumén is alakítottunk rendesen(köztes magtakaró, soronkénti repcetarályok, h ne kelljen kotorászni, hátsó pálcasor...)
egyetlen problémám vele, ami viszont a horschnak előnye is, a kicsi elsőkerekek, laza talajon, elporosított magágynál inkább megállnak, és tolják a földet(homokot,port)
10059 hozzászólás
Válasz #4608. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
nyomjad,mert a mai lesz az utolsó az idén!
Válasz #4603. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
most meg elkezdett esni szép csendesen az esó,kellett már, mert már nagyon porol, HÚ tényleg lev. Szűrőt nem is tom mikor fúvattam utoljára
Válasz #4604. hozzászólásra
még nem, de a krisztivel már maradtam itt 1x ikerkerékkel,kombinátorral,de az is kijött miután ráültettem az orsúlyra 3 db. q-ás római gladiátort
Válasz #4604. hozzászólásra
vót ittmá minden elülve,még helikopter is
Válasz #4598. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101220204231_20101220109.jpg)
én még most szokom, az elsó akadályt sikerrel vettem, most jön az elbizom magam story aztá n meg az elakadós
Válasz #4601. hozzászólásra
hámi?
vót má a tanyádon 8000es elülve vagymi?
Válasz #4602. hozzászólásra
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
a jó gépből nehogy menekülőtraki legyen!
Válasz #4600. hozzászólásra
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
nem kell ide mentőtraki,jó pilóta és jó gép kérdése az egész
Válasz #4600. hozzászólásra
Nekem mondod?
Válasz #4597. hozzászólásra
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
mentőtraktor van e a tanyán az a kérdés????????
a böhömöt utb ki nem veszi........hehehehehe
[kep2][kep1]![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
veszélyes"vizeken" evezek
Válasz #4596. hozzászólásra
ez már ismerős.......
Válasz #4596. hozzászólásra
Mentőmellény van nálad?
veszélyes"vizeken" evezek
Válasz #4594. hozzászólásra
Köszi az infót
Metafort kft Dabas
Fillérekér meg tudod venni a hatóanyagot
Egyik prof aki tanított kísérletezett cinkszulfáttal, magnézium-szulfáttal, karbamiddal nagyon meggyőző eredményekkel
Ő ajánlotta nekemis, majd kiderül
Válasz #4592. hozzászólásra
nekem grow cu/zn lombtrágyám van, azt terveztem vele hogy a tarlókezeléseknél mindig rakom bele és így előbb utóbb gyökérzónába jut.Nálunk mindkét elemmel gond van és ez egy aránylag olcsó cucc csak elég xarul oldódik.
4964
Én sem lombtrágyaként fújtam, hanem gyakorlatilag alapként, oldva, de elég töményen lezárt földre magágykészítés előtt.
A hatása így nem annyira szembetűnő, kell mellette lombtrágyázni is, de hosszútávon el lehet kerülni a cinkhiány kialakulását(kukorica monokultúra áldásos hatásai...)
Milking te mire cserélted?
Válasz #4588. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
újonnan esetleg,de én nem sok mindent járattam be eddig.......
Válasz #4587. hozzászólásra
ja-ja,a nevem alatt megtalálod.
Válasz #4585. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Nem hiszem ,nyugi
250 LE alsóhangon 25milla.
elírtad a címet! fekete?
akk válaszként jöhet a tied ára is![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile angry](/oldforum/images/smiles/angry.gif)
Sokat vívódtam külföldi vásárláson, ami tetszett vna az 30-35 euro közt volt
meg persze volt 4500 órás 40ér is, de végül maradt a hazai.
egyetlen egy dolog bánt nagyon, egy 7130asról csúsztam le, 5500 órával 15 euro lett vna, elvitték
Válasz #4583. hozzászólásra
,csak tudjam balfax vagyok-e?(az hát!)![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz #4580. hozzászólásra
a 35 np-ben elég sok cink van én emiatt nem nagyon lombtrágyázok.
Idén megpróbálom azt hogy megszórom a kukit olyan térdigérő korában 150 linzivel aztán egyből megekézem. Csinálja itt egy cég és egészen jó neki a termése.
Válasz #4582. hozzászólásra
Ha olcsóbban vette ,eret vágsz magadon....
Válasz #4581. hozzászólásra
elárulod mi volt az ára?
fekte@sasip.hu
Invest, Ikr, agrotipp-kb ennyi a lehetőség. erőmérőket investnél vettük
az átfolyásszabályzót könnyű javítani, csak nehéz hozzáférni. de nem olyan lényeges, ha nem dolgozol hidromotorral
Cinkszulfát kijuttatón agyalok épp.
az alap megvan már(pneumatikus műtrágyaszóró)
csak kisebb finomításokat igényel.
Tavaly fújtam oldva, aszittem megőrülök.olyan mint a liszt, ha túl gyorsan öntöd a vízbe kristályosodik...
sok bajom volt vele. de így por alakba akár ősszel, akár tavasszal remélem megoldható lesz
Válasz #4577. hozzászólásra
akksik jók ,váltó faxán vált,kir csap gyári még de nem lóg.azok a szabályzók nálam se működnek.szerelőt kerítek tavaszra és megszüntetek minden hibát.
A függesztőkaroknál cseréltem csapokat,perselyeket fordítót,még mind gyári volt,de elég drágán mérik hozzá az alkatrészt.
amúgy hol érdemes alkatrészt venni?eddig agrotipp-től vettem.
Macerás, de általában megéri. Kivéve ha nagyon jó év van, és nagyon alacsony terményárak. Akkor kérdéses a megtérülés.
Timac megy minden alá.
A fronttartállyal sokkal jobb lett a dolog, 8-cal vetve is lemegy 30 ha, gyors a töltés, és még 250 kg-os műtr.dózisnál is elég 6 ha-ra
idén jött, nemsok 300 ment bele![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
ami várható 8000 körül nekedis, a váltó hidroakksik, ha "gondolkozik" váltáskor, akk azok cserések.
olajszivárgásom hálistennek csak a motornál van...
ja akksit is cseréltem
ja meg nekem az átfolyásszabályzók alul a szelepnél be voltak állva, azokat kipucoltam, most mintha új lenne
Válasz #4570. hozzászólásra
akkor ti a műtrágyás vetésekre vagytok inkább ráállva ahogy látom,csak ez elég macerás dolog bárhogy nézzük is.
A p és k -t illik bedolgozni a földbe meg jó ha vízoldható is ,az n.ből viszonylag sok kell minden alá meg az se jó ha a földön fölül van, a kén bór meg cink és egyéb mikroelemek szerencsés ha a gyökér közelében vannak.Csak mindezt elég hálátlan a gyakorlatban kivitelezni,főleg sok területen.
Válasz #4572. hozzászólásra
mennyi óra ment bele nálatok?
a hidr vezértömb nem cseppen?
nekem a hengerfej alól szivárog picit az olaj de én se nagyon akarok belemászni.....
a gumikat kell cserélni még.....
a licencet
nem tárcsák, pálcák lettek rá, mert más egyszerűen nem fér el, de a szerepüket tökéletesen ellátták, majd csinálok képet, vagy eladom neked!![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
Olaj meg szűrő![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
viccet félretéve: erőmérő csapok, meg gumik
más nem jut eszembe, remélem nem is bővül etéren a mondanivalóm
az enyémen nem zsírozható a királycsap, picit kottyan, azt szétveszem a télen, teszek bele zsírzógombot, meg lehet nemtom perselyek vannak benn biztos, azok lehet h cserések.
Olajteknő tömítés lesz még egyszer, de egyelőre nincs humorom kiemelni a motort
Válasz #4567. hozzászólásra
ha nem gond egy fotót rakhatnál fel azokról a tárcsákról aztán mi is megpróbálnánk fabrikálni rá.
Válasz #4568. hozzászólásra
,volt már valami cserélve rajta?
az enyémbe 8140
magnumban több mint szeretném
7500
gyáriak nem működnek, meg sem tudod venni őket, mert bele tudnak akadni a kerékbe...![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Kapás írom a történetet, kb 2évente van csere
természetesen kezdet kezdetén spc,becker
aztán monosem, amazone, és most optima nt
Az optimán most lesz cserés sokminden(kopók), természetesen rengeteg dolgot átépítettünk rajt, meg gyártottunk hozzá egy fronttartályt, egyelőre ez marad, amíg nem nyerek a lottón és veszek egy horsch maistro-t(kinze), mert ha annyi pénzem lesz, akkor már b.szok a tőtávra
Válasz #4562. hozzászólásra
magnumban mennyi üzemóra van?
Válasz #4562. hozzászólásra
A műtrágya kijuttatás is megolható lenne, de egyenlőre nem akarom bonyolítani azt ami így is bonyolult.
Válasz #4560. hozzászólásra
a miénken már bentről vezérlem a csor.nyomást igy nem jelentkezik ez hogy megtolja a földet a kiskerék. Meg itt a földek is eléggé kemények.
Ez a soronkénti magtakaró nekem is jó volna repcében.
Gyáriakat vettél hozzá vagy csináltátok?
Válasz #4559. hozzászólásra
és a kapásokat milyennel vetitek?
Nekem a kukorica tarlók egy tárcsát kaptak tavaly azokban jó búzám lett a tume után,a repcék is jók lettek bár dupla gabonasortávra sokkal jobban beállítható a gép.
Bár repcénél hagy magot fölül ez tény.
Felénk is működik 2 sprinter is,faxán vetnek csak a nyers kötöttebb talajon nem takarnak vissza rendesen meg a hosszu mohart vagy kórót néha összehuzzák.
Nincs univerzális megoldás...
a te géped műtrágyás lesz?
Amúgy nagyon komolynak tűnik, remélem beválik!
Mekkora a terület, h direktvetésen töröd a fejed?
Válasz #4559. hozzászólásra
A vetőgép dologgal szerintem mindeniki hasonlóan volt csak nem mindenki valja be
Ha mélyre tetted az nem fasza![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Egyébként a tumén is alakítottunk rendesen(köztes magtakaró, soronkénti repcetarályok, h ne kelljen kotorászni, hátsó pálcasor...)
egyetlen problémám vele, ami viszont a horschnak előnye is, a kicsi elsőkerekek, laza talajon, elporosított magágynál inkább megállnak, és tolják a földet(homokot,port)