Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.35 FtUSD392.31 FtCHF431.22 FtGBP486.62 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A vetőgépet vmikor megkukkoljuk majd sztem!Keresztapám a Dorker kft nél nézegeti az agrion vetőgépet! Errefelé most vettek egy jó néhányat!Azt mondják jó!Nem tudom!!Annyira rossz nem lehet!4a tietek biztos jó csak drága kicsit!!
Igazad van, itt sokan rájátszottak a vízleadásra nem tudom mikor lesz nekik levágva a kukorica.Pedig mondtam nekik már amit lead az nem számottevő! Ráadásul a kombájnt sem tarottam karba télire ez fáj a legjobban.
Ez már kora öszel látszot és kiszámitható is volt hogy ha itt kicsit is csapadékos marad az idö akkor kibb nagy baj lesz!! Most az járt jol aki már nyár végétöl a lehetö leg roszabakra készült fel azt talán kisebb meglepetés érte De aki még mindig megszokásbol probálta müvelni a földjét na az kibbb tul rábaszot!! Mind ezekre példát is tudok mondani!! A napraforgót sokan az ideális viztartalom közelében szereték volna betakaritani még akkor is ehez ragaszkodva amikor már látszot az hogy ha most nem lesz levágva mondjuk 20-22 vizel akor onantol vagy láncos kombi fogja levágni vagy ha azt nem sikerül leszervezni akkor semmi.. Másik példa a kukorica esetében megtörtént az is hogy a kukorica a betakaritás elöt volt hogy 2-3 hétben szinte semmi nedveséget nem adot le és még akkor is azt várták amikor már érzödött hogy baj lesz pedig a várakozásal elvesztegetet idö pont elég lett volna a terület szántására vagy esetleges vetésére!! És arol is tudok mesélni hogy az estenkénti felmerülö gépi bérmunka szükséglet elutasitása miatt ázik az egyik ismerös naprája bizot abban hogy az ö saját gépével is lesz ideje betakaritani!!Nem igy lett és azóta is ázik pedig most kb 120-130 kill napráért levágták volna neki!!De ö ezt sokalta!! És kint rothad az egész!!De ezt sokáig lehetne sorolni...Tehát az idöjáráson kivül sok sok emberi tényezö is közrejátszot ebben hogy ez igy alakult!!
Ennyi fórumozás után szerintem már rá lehetett jönni, hogy azon kívül, hogy van jó meg rossz föld még sok fajta létezik. Pl. itt nálunk a szarabbak olyanok, hogy tömörödésre rendkívüli módon hajlamosak, ezért van az, hogy itt esetenként lehet sárban-vízben is dolgozni, mert a talaj olyan, mint ha alul beton lenne rajta 15-20 cm földdel. Annál jobban nem ássa bele magát a gép. Ez a saját tapasztalatom. Nem azt mondom, hogy ellenpélda nincs, meg azt is tudom, hogy még két szomszédos terület sem egyforma, de alapvetően ez a helyzet. Vannak olyan földek, mint pl. 2266-nál, ahol meg esetenként kifolyik a föld a kerék alól, és elnyeli a gépet. Mindkét föld szar, de jellegében más. Előbbiben működhet egy hevederes traktor vízben, de utóbbiban nem. Nagyjából ennyi. Tudjuk, hogy mindenki a saját szemének hisz, de el kell ismerni, hogy ellenpélda is létezik. Vitatkozni meg föleg kár. Peace!
Hívd fel őket, non-stop szedik össze kintről az új gépeket, hogy ki tudják szolgálni az igényeket.
Én úgy csodálkoztam, hogy kiröhögtem őket aztán igaz
Nem hittem a szememnek én sem, de olyan terepen dolgoztak ahol a búzát kivitte a víz, a heveder csak úgy csapta a vizet mint állat, na a terület, az viszont fogyott ám rendesen.
Komolyan mondom, tanítani kellene.
Válasz #3720. hozzászólásra
Szivesen látlak egy TANULMÁNYi kirándulás keretében Elöször is azért hogy megtapasztalhasd azt hogy mit is jelent valójában a sár!! Ha ez megvan utánna elmehetünk néhány hejre ahol Talpast üzemelnek ott majd beszélhetsz a gépkezelökel az élményeikröl!! Amit nem garantálok az az hogy egyet is dolgozni láss mert az tuti hogy a telepröl kimeni ugysem fognak mert képtelenség lenne öket rábeszélni ugysem sikerülne!! Nálunk sokal normálisabb körülményben orra bukot egy CAT a gépész nem is kinozta mert ha bekeni a hevedert sáral akkor annak ugyis vége!! Látam egy másikat megakadva ott kempingeztek melete egész nap mire kiszedték!! És amiröl még szó sem esett pedig baromi fontos az az a tulajdonságuk hogy amikor fordulni vagy csak az irányt korigálni akarod addig ugye a fél talp fékezve van vagyis adig megtorpan ez lehet kis és jelentéktelen idö de lehet sok kis apró de jelentös és elvesztegetet idö amig a kerekes eszközök húznak mint a barom!! Tehát az a véleményem hogy ideális vagy azt megközelitö körülményben tényleg fantasztikusak de ha elromlik az idö akor baj van...
A hevederes gépeknek a sár a leg föbb elenségük!!Abol meg van böven... Itt most csak a láncosok tudnak majd a fagy közeli álapotban valamit alkotni!!De abbol meg kevés van...
Nebraska ide-oda,6fej sok annak a gépnek,nálad a Bódva,környékén lehet elmegy, de a tulsó oldalt a dombocskán,nyirokban a hámfára sza***ik.végsősoron attól függő,melyik részen van a több szántó.
Milyen megfontolásból döntöttél a vontatott mellett? ha kérdezhetem.
Én ezt ha nem láttam személyesen akkor nem is én vagyok hanem te
éppen haladtam Pistabátyjánkhoz aztán láttam ott sepert mint a bolond.
Ez a gép lóerőben Nebraska padja szerint 1-el több mindössze mint a miénk.
Jó lesz nékem egy ilyen eke az biztos!
A héten nemtudom hogylesz meló, el is megyek megnézek egyet.
Válasz #3709. hozzászólásra Szabolcsban döge nevü faluban van elado 2db 100 000 felnistŐl, a futója elég mély csak minden köröm tövénél középen meg van repedve a gumi azt mondta a faszi mikor megvette akkor is ilyen volt kb 5 éve.
10059 hozzászólás
Kuhn Maxima ha jól tudom.
Válasz #3757. hozzászólásra
Milyen vetőgépje van ?
Válasz #3755. hozzászólásra
Annyira rossz nem lehet!4a tietek biztos jó csak drága kicsit!!![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
A vetőgépet vmikor megkukkoljuk majd sztem!Keresztapám a Dorker kft nél nézegeti az agrion vetőgépet! Errefelé most vettek egy jó néhányat!Azt mondják jó!Nem tudom!!
Válasz #3754. hozzászólásra
Az biztos , meg el sem bírnám.
Ja mostmár megvan :D !!!
Üdv a klubban:D
Válasz #3751. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
karba tartva még jobban fájna
Válasz #3752. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Juhász Gabi vagy nem?
Én meg a Mininek sógora!!!
Válasz #3749. hozzászólásra
Jaja ,de amugy ha szabad tudnom te ki vagy?
Válasz #3750. hozzászólásra
Igazad van, itt sokan rájátszottak a vízleadásra nem tudom mikor lesz nekik levágva a kukorica.Pedig mondtam nekik már amit lead az nem számottevő! Ráadásul a kombájnt sem tarottam karba télire ez fáj a legjobban.
Válasz #3748. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Most az járt jol aki már nyár végétöl a lehetö leg roszabakra készült fel azt talán kisebb meglepetés érte
De aki még mindig megszokásbol probálta müvelni a földjét na az kibbb tul rábaszot!! Mind ezekre példát is tudok mondani!! A napraforgót sokan az ideális viztartalom közelében szereték volna betakaritani még akkor is ehez ragaszkodva amikor már látszot az hogy ha most nem lesz levágva mondjuk 20-22 vizel akor onantol vagy láncos kombi fogja levágni vagy ha azt nem sikerül leszervezni akkor semmi.. Másik példa a kukorica esetében megtörtént az is hogy a kukorica a betakaritás elöt volt hogy 2-3 hétben szinte semmi nedveséget nem adot le és még akkor is azt várták amikor már érzödött hogy baj lesz pedig a várakozásal elvesztegetet idö pont elég lett volna a terület szántására vagy esetleges vetésére!! És arol is tudok mesélni hogy az estenkénti felmerülö gépi bérmunka szükséglet elutasitása miatt ázik az egyik ismerös naprája bizot abban hogy az ö saját gépével is lesz ideje betakaritani!!Nem igy lett és azóta is ázik pedig most kb 120-130 kill napráért levágták volna neki!!De ö ezt sokalta!! És kint rothad az egész!!De ezt sokáig lehetne sorolni...Tehát az idöjáráson kivül sok sok emberi tényezö is közrejátszot ebben hogy ez igy alakult!!
Ez már kora öszel látszot és kiszámitható is volt hogy ha itt kicsit is csapadékos marad az idö akkor kibb nagy baj lesz!!
Válasz #3748. hozzászólásra
nyuszitok van és johni van ki rakva képnek??![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
Szeva van egy sejtésem ki vagy
Na itt nem lesz szántás még jövőre se !
most is esik és esik:S
A búzákon is nem gyengén áll a víz:S
Válasz #3743. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Ennyi fórumozás után szerintem már rá lehetett jönni, hogy azon kívül, hogy van jó meg rossz föld még sok fajta létezik. Pl. itt nálunk a szarabbak olyanok, hogy tömörödésre rendkívüli módon hajlamosak, ezért van az, hogy itt esetenként lehet sárban-vízben is dolgozni, mert a talaj olyan, mint ha alul beton lenne rajta 15-20 cm földdel. Annál jobban nem ássa bele magát a gép. Ez a saját tapasztalatom. Nem azt mondom, hogy ellenpélda nincs, meg azt is tudom, hogy még két szomszédos terület sem egyforma, de alapvetően ez a helyzet. Vannak olyan földek, mint pl. 2266-nál, ahol meg esetenként kifolyik a föld a kerék alól, és elnyeli a gépet. Mindkét föld szar, de jellegében más. Előbbiben működhet egy hevederes traktor vízben, de utóbbiban nem. Nagyjából ennyi. Tudjuk, hogy mindenki a saját szemének hisz, de el kell ismerni, hogy ellenpélda is létezik. Vitatkozni meg föleg kár. Peace!
Válasz #3716. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Kizárólag a te kedvedért, no meg az enyémért előtúrtam egy régi Agro-mash expo-n látott cuccot.
Az NT-sorozatot tessék nézi!
Válasz #3744. hozzászólásra
400 ennyimennyi, nem tudom pontosan, és 5 késes 7-15 km/ó
40l/ó fogyasztás
Válasz #3743. hozzászólásra
Amúgy hány lovas gép, a nagy kategória ? 4méteres Disk Rippert húz , mennyivel ?
Válasz #3741. hozzászólásra
Mtúri minőségű terület, úgyhogy nem tudom Ktarcsán miért nem birnak, tán csak nem akarnak hehe
Válasz #3738. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
nem ragadt ott semmi, nem volt idő
Na de csak ennyit, hogy a hevederes így nem meg úgy nem, baromság
Válasz #3740. hozzászólásra
Nem Mezőtúron láttad ?
Akkor hol ?
Válasz #3735. hozzászólásra
Nem tudom, h az ki, de amiről én beszélek, azt nem úgy hívják
Válasz #3736. hozzászólásra
Tudom...
Válasz #3734. hozzászólásra
Nem ragad be a Disk Ripper tárcsája sárral vagy muharral ?
Válasz #3733. hozzászólásra
Én is hallottam,mennek mindenen keresztül!
No hali! Mi újság? "Beteltetek"?
Válasz #3731. hozzászólásra
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Hívd fel őket, non-stop szedik össze kintről az új gépeket, hogy ki tudják szolgálni az igényeket.
Én úgy csodálkoztam, hogy kiröhögtem őket aztán igaz
Válasz #3733. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Ja , akkor Bihari
-és tényleg úgy kavarnak a sárban is ?
A kicsi húzta vagy a nagy ?
Válasz #3729. hozzászólásra
20 cm-es víz, 4- 20% hevedercsúszás, meg stb
Válasz #3732. hozzászólásra
Azt is, és disk rippert
Válasz #3729. hozzászólásra
Szerintem 500 ló,6 méteres top-down-nal.
Válasz #3730. hozzászólásra
Hmmm....
Kb 50 miska egy új , még jó hogy nem megy az MG...
Válasz #3727. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Valami van, mert a huntraconál veszekszenek a hevederesekért !
Válasz #3727. hozzászólásra
Na te vagy az emberem !
Mesélj !
Hol láttad , mekkora , mit húz , stb ?
Válasz #3708. hozzászólásra
most nem -35 heki
Válasz #3724. hozzászólásra
Nem hittem a szememnek én sem, de olyan terepen dolgoztak ahol a búzát kivitte a víz, a heveder csak úgy csapta a vizet mint állat, na a terület, az viszont fogyott ám rendesen.
Komolyan mondom, tanítani kellene.
Válasz #3723. hozzászólásra
hát felénk még nem erőlködtek a két trakival..De az ekét nagyon följebb vették..Az meg szerintem nem szántás..
Válasz #3724. hozzászólásra
Mesterem! Én mindent elhiszek, de láttam a saját szememmel, és ha jól tudom, ma is húzták a vasat
Válasz #3720. hozzászólásra
Elöször is azért hogy megtapasztalhasd azt hogy mit is jelent valójában a sár!! Ha ez megvan utánna elmehetünk néhány hejre ahol Talpast üzemelnek ott majd beszélhetsz a gépkezelökel az élményeikröl!! Amit nem garantálok az az hogy egyet is dolgozni láss mert az tuti hogy a telepröl kimeni ugysem fognak mert képtelenség lenne öket rábeszélni ugysem sikerülne!! Nálunk sokal normálisabb körülményben orra bukot egy CAT a gépész nem is kinozta mert ha bekeni a hevedert sáral akkor annak ugyis vége!! Látam egy másikat megakadva ott kempingeztek melete egész nap mire kiszedték!! És amiröl még szó sem esett pedig baromi fontos az az a tulajdonságuk hogy amikor fordulni vagy csak az irányt korigálni akarod addig ugye a fél talp fékezve van vagyis adig megtorpan ez lehet kis és jelentéktelen idö de lehet sok kis apró de jelentös és elvesztegetet idö amig a kerekes eszközök húznak mint a barom!! Tehát az a véleményem hogy ideális vagy azt megközelitö körülményben tényleg fantasztikusak de ha elromlik az idö akor baj van...![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Szivesen látlak egy TANULMÁNYi kirándulás keretében
Válasz #3722. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
az nem, nálunk már egy hónapja ugy nyomják/ták mert most szólóba sem lehet kimenni dolgozni
Válasz #3721. hozzászólásra
Két mtz???
Válasz #3719. hozzászólásra
attól függ mekkora traki
Válasz #3715. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Ez ökörség. A hevederesek valók ide csak igazán, a többi csak egerészik.
Égő ha két traki húz egy hármasekét???
Válasz #3712. hozzászólásra
Valamivel jobbak , de azoknak se kedvez az idő...
Válasz #3713. hozzászólásra
Ismerem ezt a szerelvényt
Válasz #3695. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Te tudsz valahol ilyen tárcsát?? Ha igen légyszives beszélj rolla hátha születne belölle egy jó üzlet is!!
Válasz #3712. hozzászólásra
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
A hevederes gépeknek a sár a leg föbb elenségük!!Abol meg van böven... Itt most csak a láncosok tudnak majd a fagy közeli álapotban valamit alkotni!!De abbol meg kevés van...
Válasz #3713. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Nebraska ide-oda,6fej sok annak a gépnek,nálad a Bódva,környékén lehet elmegy, de a tulsó oldalt a dombocskán,nyirokban a hámfára sza***ik.végsősoron attól függő,melyik részen van a több szántó.
Milyen megfontolásból döntöttél a vontatott mellett? ha kérdezhetem.
Válasz #3710. hozzászólásra
Én ezt ha nem láttam személyesen akkor nem is én vagyok hanem te
éppen haladtam Pistabátyjánkhoz aztán láttam ott sepert mint a bolond.
Ez a gép lóerőben Nebraska padja szerint 1-el több mindössze mint a miénk.
Jó lesz nékem egy ilyen eke az biztos!
A héten nemtudom hogylesz meló, el is megyek megnézek egyet.
A hevederes gépek ,hogy vizsgáznak ilyen adotságok mellett ?
Ki mit tapasztalt,hallott?
Válasz #3709. hozzászólásra Szabolcsban döge nevü faluban van elado 2db 100 000 felnistŐl, a futója elég mély csak minden köröm tövénél középen meg van repedve a gumi azt mondta a faszi mikor megvette akkor is ilyen volt kb 5 éve.
itt az ekéde bacsó