Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.35 FtUSD392.31 FtCHF431.22 FtGBP486.62 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ezek alapján a 6497-es gépünk 208,9 lóerős az 5455-ös pedig 108,3 lovas.
Azért megnéztem a konkurenciát, a legnagyobb 7000-es johndeere-nél is kevesebb lovat mértek mint a mienknél.
7930 ha jól emlékszem az a legnagyobb.
Azt is láttam,hgy a 6499-es 216,x lovas, a 8450-es legkisebb 8000-es még az egyel régbbi szériából pedig "csak" 210lóerős az általuk mért padon gondolom.
Azért egy ilyenre elcserélném, biztosan többet tud márcsak a nagyobb súlya végett is. A vario váltót mondjuk én nem nagyon kedvelem így félig ismeretlenűl sem
Ez nem így van.Az adagoló(tök mindegy hogy hívod)csak annyit lökhet be egyszerre max,aminek az elégetéséhez elegendő oxigén a hengerben van,és nem amennyihez éppen kedve van
5 fejesből én ne függesztett vennék!
Nekem a Vogel Hektor 1000 5 meg 5+1fejes ekék a zsánereim!
Jobban szeretem a fődön gurúló ekéket, de ilyen időkben jobblesz a függesztett, azértis megyek el egy ilyen ágyekéért holnap-
Ez a foyasztás érdekes. Nemlehet általánosítani órára sem. Cimborám mondta a mútkor,hogy Nekik a kis 95lvas új IH traktorok óránként 10litert esznek akármit is csinálnak. Aztán ki is jött ez, egy óra alatt kb 0,4hektárt tud kiszántani(tavalyi adatok ezek) szorozd fel.
Ez amúgy nagyon kevés fogyasztás, viszont nincs is területteljesítmény.
Mittudomén én a nagygéppel full leterhelve ekével nehéz szántóban óránként 40-45litert eszik mondjuk, most többet is. Általában 1,5hektár/óra területteljesítménnyel lehet menni. Megint írom,hogy tavalyi adatok, volt amikor 1,8-1,9-es átlagokat tudtam kipréselni belőle.
A lényeg,hogy így óránként elmegy a 40-45iter valóban.
Aztán ha mondjuk tarlóthanntok rövidtárcsával és 6hektár/óra a területteljesítményem, 5liter körül szív hektáronként akkor 30liter körül fogyaszt óránként pedig ilyen teljesítmény eléréséhez már kell hajtani a gépet.
Összevissza van ez, de az a nagygép ott annyit evett, persze a baj meg azzal volt,hogy nem tudott 1,5-2hektárt óránként kinyomni... ha lineárisan gondolkodunk.
De valóságban ha úgy tudott volna haladni,hogy óránként 2hektárt szántson ki akkor nem is evett volna 60-70litert meg.
Na pont erről beszélek!Azt h. mennyire siet az eleje,a legkönnyebben úgy látod meg h.az egyik első kerékkel lemész a sárba,amíg a másik 3 kerék még a betonon van és hajt az eleje.A JD-knek nagyon siet,és habár bírják,nekem mégsem tetszik,és méreten belül is van jelentős különbség a márkák szerint!!!!!!!
akkor a 12 órát visítva birja ki???
van egy ilyen, hogy 240-260 g/kwh fogasztás óránként, ha ez alapján számolunk akkor is sok
Hecci segíts , hogy is van ez ?????
A fendt is ezeket mutatta kb mikor nekünk szántotta a kukuföldet. az pillanatnyi átfolyásmérő, sok értelme nincs, utána amikor befejezte a táblát 79litert mutatott 2hektárra
gondolom gyárilag jól kitalálták a gumizást. Ezért is ha eggyel nagyobb megy előre, hátra is ilyen kellessz mindenképpen.
Egyébként nagyon nem siet az eleje, e ha 10el megyekés bekapcsolom akkor 10.1-10.2-lesz belőle, bár terheléskor hátsóval biztosan slippel is egy kicsit "mezítláb"
10059 hozzászólás
Válasz #3255. hozzászólásra
én nem mondtam , hogy jók , de mind füstöl , na keresek egy nagyon faxa füstölőset 2.25 nél mozdony
Válasz #3245. hozzászólásra
Heccikém úgy, hogy amikor 1lóval szánt a parasz elég néki 1deci is, de ha kettővel akkor kettőt is legurít a garaton inkább
Válasz #3253. hozzászólásra
De csak addig amíg kis fordulaton hirtelen gázadásnál még nem jön meg a fordulat.Próbáld meg 1800 fordulat fölött megfüstöltetni.Az már nem fog menni
Válasz #3252. hozzászólásra
ez így okés , a 80 lovas mezitlábas zetor 8 lityót zabál óránként, az MTZ is kb ennyit , esetleg 9-et
Válasz #3253. hozzászólásra
de azé,mert nem jók te tudatlan!
Válasz #3250. hozzászólásra
Egy 100 lovas traktornak bő 20 liter az órás fogyasztása
Válasz #3247. hozzászólásra
Hidd el, hogy füstöl, a pár száz ü.ó.-ás CR motoros trakik is füstölnek mint az állat amikor odataposnak neki , keress videókat , én láttam élőben
órára
Válasz #3239. hozzászólásra
Ezek alapján a 6497-es gépünk 208,9 lóerős az 5455-ös pedig 108,3 lovas.
Azért megnéztem a konkurenciát, a legnagyobb 7000-es johndeere-nél is kevesebb lovat mértek mint a mienknél.
7930 ha jól emlékszem az a legnagyobb.
Azt is láttam,hgy a 6499-es 216,x lovas, a 8450-es legkisebb 8000-es még az egyel régbbi szériából pedig "csak" 210lóerős az általuk mért padon gondolom.
Azért egy ilyenre elcserélném, biztosan többet tud márcsak a nagyobb súlya végett is. A vario váltót mondjuk én nem nagyon kedvelem így félig ismeretlenűl sem
ez a fogyasztás órára van?
100 lovas traki 10 litert eszik óránként? ez mondjuk majdnem reális
óránként v. hektáronként
Válasz #3247. hozzászólásra
aha........
Válasz #3244. hozzászólásra
Egy jó traktor nem is füstöl
Válasz #3239. hozzászólásra
én is ott szoktam,és ajánlom mindenkinek aki olyat kérdez h.melyik traktor mennyit eszik
Válasz #3243. hozzászólásra
azt magyarázd meg hogyan lehetséges a 1 deci per 1 ló fogyasztás szántásnál???????? heeeeee
Válasz #3241. hozzászólásra
ha ez így volna,soha nem füstölne a traktor,ugyanis olyankor többet nyom be,mint ami el tud égni!
Válasz #3236. hozzászólásra
Ja és a résolaj százalékos értéke 0,00000 -ával kezdődik,tehát nem számolunk vele a gyakorlatban
Válasz #3228. hozzászólásra
nehéz ez az ekeválasztás
4000 euró bagó
de ha fel kell vasazni akkormeg nem 2 garas
nem mind1
1ikre olcsó másikra húzósabbak a cuccok
Válasz #3236. hozzászólásra
Ez nem így van.Az adagoló(tök mindegy hogy hívod)csak annyit lökhet be egyszerre max,aminek az elégetéséhez elegendő oxigén a hengerben van,és nem amennyihez éppen kedve van
Válasz #3238. hozzászólásra
az nagyon jó dolog
ITT lehet nézelődni melyik traki mennyit eszik, kéne egyen óránként (állitólag ez a leghitelesebb, aztán kitudja)
Válasz #3232. hozzászólásra
Igen van rajt meg a fogás állítás is hiralikus.
Válasz #3235. hozzászólásra
jólvanno, nekem ez a kettő összefüggő szavajárást teremt
Válasz #3233. hozzászólásra
csak amit az adagoló tol abból x% résolaj ugye...
de az adagoló ilyen gépeknél nagy terheléskor szerintem bármennyi képes tolni
nembeszélve arról,hogy ezeken szerinted hol van adagoló???
Válasz #3216. hozzászólásra
Az "R"nem,csak a 42,meg a 30
5 fejesből én ne függesztett vennék!
Nekem a Vogel Hektor 1000 5 meg 5+1fejes ekék a zsánereim!
Jobban szeretem a fődön gurúló ekéket, de ilyen időkben jobblesz a függesztett, azértis megyek el egy ilyen ágyekéért holnap-
Válasz #3230. hozzászólásra
Ha megvan h.az adagoló mennyit lök be óránként max,akkor még ha fejenállva nézed tükörből,akkor se nyom be neki többet,ez az egy hótziher
vázbehúzó munkahenger van rajta???? mert bizony az 5 fejnél már nagyon fontos
Válasz #3220. hozzászólásra
Ez az optimum pontosan olyan,mint mikor a vegyszernél leírják h,melyik gyom milyen fejlettségben lehet kezeléskor.Csak éppen az életben olyan nincs
Válasz #3214. hozzászólásra
Ez a foyasztás érdekes. Nemlehet általánosítani órára sem. Cimborám mondta a mútkor,hogy Nekik a kis 95lvas új IH traktorok óránként 10litert esznek akármit is csinálnak. Aztán ki is jött ez, egy óra alatt kb 0,4hektárt tud kiszántani(tavalyi adatok ezek) szorozd fel.
Ez amúgy nagyon kevés fogyasztás, viszont nincs is területteljesítmény.
Mittudomén én a nagygéppel full leterhelve ekével nehéz szántóban óránként 40-45litert eszik mondjuk, most többet is. Általában 1,5hektár/óra területteljesítménnyel lehet menni. Megint írom,hogy tavalyi adatok, volt amikor 1,8-1,9-es átlagokat tudtam kipréselni belőle.
A lényeg,hogy így óránként elmegy a 40-45iter valóban.
Aztán ha mondjuk tarlóthanntok rövidtárcsával és 6hektár/óra a területteljesítményem, 5liter körül szív hektáronként akkor 30liter körül fogyaszt óránként pedig ilyen teljesítmény eléréséhez már kell hajtani a gépet.
Összevissza van ez, de az a nagygép ott annyit evett, persze a baj meg azzal volt,hogy nem tudott 1,5-2hektárt óránként kinyomni... ha lineárisan gondolkodunk.
De valóságban ha úgy tudott volna haladni,hogy óránként 2hektárt szántson ki akkor nem is evett volna 60-70litert meg.
Válasz #3224. hozzászólásra
Könnyebben viszi a 4-est,mint ugyanolyan szélességben az 5öst(na ad nekem Gorjacskin szelleme az éjszaka
Válasz #3225. hozzászólásra
Rabewerk Taube 160-at néztem 5-be 35-50-es 98-as évjárat 4000 eur. Csak a súlya nem kevés 2200kg!
Válasz #3221. hozzászólásra
A kocsmába felszolgáltam Nektek valamit... Ki ne száradjatok itt...
Ez 52 liter max fogyasztás óránként 290 le-nél
Válasz #3224. hozzászólásra
5ös
Válasz #3213. hozzászólásra
Austriába 4000-5000 eur egy 5 -ös elég jó állapotba!
Csak nem tudom eldönteni,hogy 4x50 vagy 5x35-50 legyen.
Válasz #3221. hozzászólásra
Válasz #3211. hozzászólásra
Na pont erről beszélek!Azt h. mennyire siet az eleje,a legkönnyebben úgy látod meg h.az egyik első kerékkel lemész a sárba,amíg a másik 3 kerék még a betonon van és hajt az eleje.A JD-knek nagyon siet,és habár bírják,nekem mégsem tetszik,és méreten belül is van jelentős különbség a márkák szerint!!!!!!!
Válasz #3218. hozzászólásra
holnap szántunk
kint a habokat vizibicóval.....
Az "optimuma" asszem 196
Válasz #3216. hozzászólásra
Az nem. Csak példának írtam......
Hűűűű...Fiúk!! Ennyit dolgozni még éjjel is!?!?! Nem fogjátok bírni a tempót!!!
nemtom nem számolgatom az ilyesmit
1 lóra 1 deci fogyasztás óránként szántásnál
erre varrjatok amit akartok.......
ti ezt nem tudhatjátok lehetetlen
Válasz #3203. hozzászólásra
és R42 megR30-asok a felniméretek???
Ilyen földben ja.
De amúgy "lazán".
Mondom: ilyen szart még bográcsos korszakomban sem szántottam, pedig azt hittem , hogy igen......
8160ra
4es kicsi
5ös drága
Válasz #3210. hozzászólásra
akkor a 12 órát visítva birja ki???
van egy ilyen, hogy 240-260 g/kwh fogasztás óránként, ha ez alapján számolunk akkor is sok
Hecci segíts , hogy is van ez ?????
Válasz #3201. hozzászólásra
A fendt is ezeket mutatta kb mikor nekünk szántotta a kukuföldet. az pillanatnyi átfolyásmérő, sok értelme nincs, utána amikor befejezte a táblát 79litert mutatott 2hektárra
Válasz #3195. hozzászólásra
gondolom gyárilag jól kitalálták a gumizást. Ezért is ha eggyel nagyobb megy előre, hátra is ilyen kellessz mindenképpen.
Egyébként nagyon nem siet az eleje, e ha 10el megyekés bekapcsolom akkor 10.1-10.2-lesz belőle, bár terheléskor hátsóval biztosan slippel is egy kicsit "mezítláb"
Válasz #3209. hozzászólásra
Mint a hátsó guma