Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.35 FtUSD392.31 FtCHF431.22 FtGBP486.62 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
nagyon, de nagyon levolt lakva , ahogy mifelénk szokás ezt mondani
egy tipikusan elhanyagolt téeszes gép látszatát keltette , persze lehet , hogy a képek csaltak
hogy a faxba eszik 60 kitert óránként???
ezt nem jön, hogy elhiggyem
enyém csak 30 at eszik akárhogy számoljuk, 50%-al több lóerő,akkor is csak 45 litert kéne igyon
Én is gondoltam erre, nomeg a 650-es már egész jóképű gumiméret, de elől kicsinylem az 540-eset akkoris. Az a baj,hogyha felteszem a 600/70 R30-as gumit az átmérőben nagyobb mint az 540/65 R30, a hátulja meg maradna gyári gumiméret akkor nem lenne jó a tengelyeknek egymásra nézve...
Logikusan gondolkodva 540/65R30 helyett ha szélesebbet akarnék de nem magasabbat akkor 600/60R30 kellene.
Van ilyen egyáltalán???
én meg úgy vagyok vele, h. van a festett körmű emberem
az üti nagykalapáccsal a ekevasak éleit tompára.....
rosseb, mondom legalább az a 18 l meglegyen, nehogymá a 16 liter gyanus legyen nekik itten érted.......
dehát a 18 20 27 mind gyanus ezeknek.......
Nagyon figyelj oda az átmérőre,és most nézd meg h.mennyire siet az eleje.Az enyémen szemmel jól láthatóan siet,és ha gumi kell hátulra,biztos h.a legnagyobb kerületüt veszem meg méreten belül,mert nem tetszik,ahogy most megy
Axiál udvarban beszélgettem egyké traktorossal G240-es nyuszi, nagy magnum rába meg ilyesmi gépeik voltak. Mindegyiken(rába kivételével:-) 710/70-es gumik vannak hátul, kverneland vf ekét meg Condor ekét húznak és nem tapossák a hantot szép a szántás ezt mondták nekem.
Fogni itt mondjuk nem tud jobbat mint a keskeny
Fergán 650/65 R42 van, de ha átlesz gumizva akkor 710/70 R42-őt szeretnék rápakolni, előre meg az 540-es helyett 600-széleset. 600/70 R30-at pontosan.
Gumisok azt mondják(érdeklődtem telefonon) hogy egy mérettel nagyobb a felnin knyelmesen elfér, nekivaló lenne. Persze a szélesség mellett az átmérő is nőne vele, de mindenképpen jobb lenne a ballonos gumi, duplakerék itt úgysem lesz soha...
há igen.
Azért a kötöttségeről is tudnék pajszerkodni véled...A minap beszélgettem a gazdaságban a traktorosokkal. Annakidején ugye putnoktól hídvgardóig sőt szlovákban is műveltek földet. Legjobban az ardóit szerették, meg a putnoki egy részét,mert ezeken lehetett jól szántani. A szendrei meg kelecsényi nyirkokon szartak mindig.
van más választssom??
a rókaánál csak annyit tudnak , hogy 2 kettő 620-as guma van raktáron de MÍNUSZBA
mondjuk ha most nem lett volna megrendelve akkor mehetnék ócsó orosz vagy méregdrága kités gumiért , így nincs mit tenni megkell várni, mert ugye segget nem csinálhatok a számból
dehogy erősebb...
csak akkor ott valamiért ollyat rántott azon a kverni hobbyekén, hogy eltaknyolta. Mondjuk az érdekes hogy azóta a nagyvas előtt meg nemvolt baja, meg a fendt után is bírja.
Azért írtam mindigis, hogy nemkell lenézni a 6497-99-es szériát. Én tudom, hogy nagyot tud fogni és húzni. Nagy tempónál érezni vele,hogy alig több mint 200 az a lóerő, nem 250 meg 280 meg ilyesmi, de szerintem kisebb fkozatban 4-6kmh-s munkasebességeknél nem érezni annyira azt a sok lókülönbözetet. Éreztem ezt akkor amikor fogós talajfelszínen még sokkal jobb gumikkal szántottam a rabewerk ekével a 60-as feletti kötöttségű táblán. Nembírt elkaparni,mert annyira fogós volt a föld. Nembírt ejteni a fordúlatból, mert kis fokozatban 5-el bírta így az ekét maga mögött, a talaj meg nem akart engedni, de muszály volt. Az ilyen melóknál mindig kinyitom az ablakot, megmég a jobbelső ajtót is meg-meg nyitom,mert úgy szól a motor benne mint az állat, keményen de mégis gyönyörűen.
Látjátok Één ezért szeretem a traktorunkat, nem azért mert 10-el szánt a homokon, hanem mert a kibaxott nehéz körülmények között is lassú gépgyilkos melóban is bírja a tartós kiképzést nagyonis és folyamatos teljesítményt tud nyújtani ilyenkor is
10059 hozzászólás
Válasz #3204. hozzászólásra
mekkora az ü.a. tartálya,??????
Válasz #3205. hozzászólásra
Van 600/60 R30 is tudtommal.
Válasz #3196. hozzászólásra
én is ezért rakattam a 180-asra a kicsi 4-es ekéjét,nagyon gyanús lenne a tavalyi 22 lityó
Válasz #3202. hozzászólásra
nagyon, de nagyon levolt lakva , ahogy mifelénk szokás ezt mondani
egy tipikusan elhanyagolt téeszes gép látszatát keltette , persze lehet , hogy a képek csaltak
Válasz #3200. hozzászólásra
600 70 30 van
Válasz #3201. hozzászólásra
Mutatott az már 70-t is !!!
Válasz #3200. hozzászólásra
Nekem 650 hátsó 600 első
Válasz #3189. hozzászólásra
Én ismertem új korától,és jó volt.Nem tudom a képen mit láttál,amit én élőben az évek alatt nem????????????????????????????
Válasz #3194. hozzászólásra
hogy a faxba eszik 60 kitert óránként???
ezt nem jön, hogy elhiggyem
enyém csak 30 at eszik akárhogy számoljuk, 50%-al több lóerő,akkor is csak 45 litert kéne igyon
Válasz #3193. hozzászólásra
buta vagyok, mi az a barázdaszélesítő???
Én is gondoltam erre, nomeg a 650-es már egész jóképű gumiméret, de elől kicsinylem az 540-eset akkoris. Az a baj,hogyha felteszem a 600/70 R30-as gumit az átmérőben nagyobb mint az 540/65 R30, a hátulja meg maradna gyári gumiméret akkor nem lenne jó a tengelyeknek egymásra nézve...
Logikusan gondolkodva 540/65R30 helyett ha szélesebbet akarnék de nem magasabbat akkor 600/60R30 kellene.
Van ilyen egyáltalán???
Válasz #3197. hozzászólásra
Amúgy tényleg megvettem volna ha marad rá
Válasz #3194. hozzászólásra
Mást esetleg ???????
Remélem a vidi ott megállítottad ahol én.........
Válasz #3188. hozzászólásra
Másra költöttem a pénzt,még elég se lett
Válasz #3191. hozzászólásra
én meg úgy vagyok vele, h. van a festett körmű emberem
az üti nagykalapáccsal a ekevasak éleit tompára.....
rosseb, mondom legalább az a 18 l meglegyen, nehogymá a 16 liter gyanus legyen nekik itten érted.......
dehát a 18 20 27 mind gyanus ezeknek.......
Válasz #3187. hozzászólásra
Nagyon figyelj oda az átmérőre,és most nézd meg h.mennyire siet az eleje.Az enyémen szemmel jól láthatóan siet,és ha gumi kell hátulra,biztos h.a legnagyobb kerületüt veszem meg méreten belül,mert nem tetszik,ahogy most megy
46,7 L/HA pillanatnyi hekis fogyasztás
1,1 HA/H pillanatnyi heki óránkánt
59,3 L/H pillanatnyi fogyasztás óránként
A másik fele meg az átbaxás felsőfokon 1. része......
Válasz #3187. hozzászólásra
szerintem szántani max 650-es gumi való, a fölött már kell a barázdaszélesítő
Válasz #3184. hozzászólásra
Axiál udvarban beszélgettem egyké traktorossal G240-es nyuszi, nagy magnum rába meg ilyesmi gépeik voltak. Mindegyiken(rába kivételével:-) 710/70-es gumik vannak hátul, kverneland vf ekét meg Condor ekét húznak és nem tapossák a hantot szép a szántás ezt mondták nekem.
Fogni itt mondjuk nem tud jobbat mint a keskeny
Válasz #3180. hozzászólásra
ja-ja,ezt mi nem tudjuk kigazdálkodni,ezért maraduk a szar-vasaknál
Válasz #3186. hozzászólásra
De az az utóbbi !!!!!!!!!!(15058) ha csak ki nem nullázta a föld sarkán............
Válasz #3183. hozzászólásra
vannak még nemnormális emberek
ahogy az a traki a képeken kinézett , ingyen se kellett volna
Válasz #3183. hozzászólásra
azt mondtad:"megveszem én",akkor?
Válasz #3177. hozzászólásra
Fergán 650/65 R42 van, de ha átlesz gumizva akkor 710/70 R42-őt szeretnék rápakolni, előre meg az 540-es helyett 600-széleset. 600/70 R30-at pontosan.
Gumisok azt mondják(érdeklődtem telefonon) hogy egy mérettel nagyobb a felnin knyelmesen elfér, nekivaló lenne. Persze a szélesség mellett az átmérő is nőne vele, de mindenképpen jobb lenne a ballonos gumi, duplakerék itt úgysem lesz soha...
Válasz #3181. hozzászólásra
olyan nincs benne h. munkából hazafele megtett össz m??????
asszony letudna csekkolni nem e kocsmázol.........
Válasz #3181. hozzászólásra
3:04 H-munkában..........
3:42 H-össz.........
2,65 Ha-mért terület
4/20"- 4 fej/21 coll
2.03 M-munkaszélesség
Válasz #3182. hozzászólásra
ezzel mondjuk még lehet szántani is , nemúgymint a 710essel
Válasz #3178. hozzászólásra
Elvitték pár nap múlva
Válasz #3177. hozzászólásra
Nekem olyan keskeny elől van,az hátra nem való
Válasz #3172. hozzászólásra
13151 M-munkában megtett m
15058 M-össz megtett m
150 l-"munkában" elfogyasztott l
162 l-össz elfogyasztott
60 liter mi Fan?
Kacaj?
Válasz #3169. hozzászólásra
milyen gépre teszel 620as gumit hátra???
8100???
Válasz #3175. hozzászólásra
mi lett a fos ih-val?elkelt?
Válasz #3175. hozzászólásra
hátsó gumi 620/70-42
Válasz #3174. hozzászólásra
ahonnét akarod
előlről hátúlról nekem mindenhonnét élvezetes..............................
Válasz #3169. hozzászólásra
620X hanyas??????????????Nekem van 620X26 osom kettő letéve
Válasz #3172. hozzászólásra
Honét kezdjem ???
Válasz #3170. hozzászólásra
Holnap du viszlek hardóba könnyűt mutatni! Hozz három napi élelmet mert csapatni is megyünk!
Válasz #3168. hozzászólásra
írjadmá arra várok
vagy mindjá elfutok oda aztán lenyomok 1 éneket a esőbe................
mentem!!! Itt az asszony és tüzet okád!! Ti is meneküljetek! Jó éjt!
Válasz #3166. hozzászólásra
há igen.
Azért a kötöttségeről is tudnék pajszerkodni véled...A minap beszélgettem a gazdaságban a traktorosokkal. Annakidején ugye putnoktól hídvgardóig sőt szlovákban is műveltek földet. Legjobban az ardóit szerették, meg a putnoki egy részét,mert ezeken lehetett jól szántani. A szendrei meg kelecsényi nyirkokon szartak mindig.
Válasz #3160. hozzászólásra
van más választssom??
a rókaánál csak annyit tudnak , hogy 2 kettő 620-as guma van raktáron de MÍNUSZBA
mondjuk ha most nem lett volna megrendelve akkor mehetnék ócsó orosz vagy méregdrága kités gumiért , így nincs mit tenni megkell várni, mert ugye segget nem csinálhatok a számból
Heccike !!!!
3154 !!!!!
jön a fagy de nekünk még aratni kell nem szántani!!!
Na ez a gáz!
Válasz #3161. hozzászólásra
Oké de kezdj el spórolni egy új gumira mert így nem lesz újabb nagy fogás sima mint az abrosz!
Válasz #3149. hozzászólásra
Nem,ez egyáltalán nem vicc,és nemcsak azért,mert az ekefej nagyon hasonlít(szerintem megegyezik) a Kvernijével
Válasz #3158. hozzászólásra
Nyugi !
Jön a fagy és tépni fogunk az ekével !!!!!!!!!!
Válasz #3142. hozzászólásra
hallod most h. így semmi dolgod már idénre........
eke lecsiszolva lekenve lefenve lefestve
mehecc fkezni a penge ekevasakat.....
Válasz #3155. hozzászólásra
200 ló
Válasz #3140. hozzászólásra
dehogy erősebb...
csak akkor ott valamiért ollyat rántott azon a kverni hobbyekén, hogy eltaknyolta. Mondjuk az érdekes hogy azóta a nagyvas előtt meg nemvolt baja, meg a fendt után is bírja.
Azért írtam mindigis, hogy nemkell lenézni a 6497-99-es szériát. Én tudom, hogy nagyot tud fogni és húzni. Nagy tempónál érezni vele,hogy alig több mint 200 az a lóerő, nem 250 meg 280 meg ilyesmi, de szerintem kisebb fkozatban 4-6kmh-s munkasebességeknél nem érezni annyira azt a sok lókülönbözetet. Éreztem ezt akkor amikor fogós talajfelszínen még sokkal jobb gumikkal szántottam a rabewerk ekével a 60-as feletti kötöttségű táblán. Nembírt elkaparni,mert annyira fogós volt a föld. Nembírt ejteni a fordúlatból, mert kis fokozatban 5-el bírta így az ekét maga mögött, a talaj meg nem akart engedni, de muszály volt. Az ilyen melóknál mindig kinyitom az ablakot, megmég a jobbelső ajtót is meg-meg nyitom,mert úgy szól a motor benne mint az állat, keményen de mégis gyönyörűen.
Látjátok Één ezért szeretem a traktorunkat, nem azért mert 10-el szánt a homokon, hanem mert a kibaxott nehéz körülmények között is lassú gépgyilkos melóban is bírja a tartós kiképzést nagyonis és folyamatos teljesítményt tud nyújtani ilyenkor is
Válasz #3158. hozzászólásra
próba!holnap?