Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.35 FtUSD392.31 FtCHF431.22 FtGBP486.62 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A motornak azért mindegy, mert a kombájnban 2300-2400-akat is forognak ugye, 10-20évesen is kitűnően szólnak csakúgy mint egy drága doxa. Persze itt más a terhelés, de a pörgés azmeg sokkal nagyobb mint ekehúzó gépnél. Egy evállt tartós motornál inkább a váltót kell kímélni, mert az a rövidebb esetek 95%-ában
olyan talajban 3 fejet vinne csak el ilyenkor hiába akármilyen eke meg hiába van megnyulva az adagolója még 20 25 pacival.
Az annál erősebb föld az már a 2 rába 1 eke esete lenne de azt én baromságnak tartom,akkora hantokat el nem munkál normálisan még ha akármennyire szétfagy is.Mert olyan föld az tavasszal is nyers csak megtapossa meg elkeni és lesz egy nagy bukta rajta.
nemtom mit ír nem olvasgatunk ilyeneket
nekünk az ilyesmi a ZSIGEREINKBE van...
meg persze a KISUJJUNKBA
ezekből kiolvassuk
meg persze MÁSOK GONDOLATAIBÓL
pl a Tiedből
tudom a gondolatodat.....
pl a motorját kímélem kevesebbet eszik nem melegszik túlságosan de legfőképp a fogyasztást befolyásolja 1800után már másképp eszik a nyuszi is1800 nál csak azt lehet hallani hogy duruzsol és megy a gép utána a motor elkezd bömbölni az meg már nem olyan tuti se motornak se nekem se gázolajnak de ezt döntse el mindenki
azt meg nem tudtam hogy többet mutat az óra !!!!!!!!
Én a sisu motornál azt vettem észre,hogy majdnem mindegy milyen fordúlaton szántunk. Most a takonyban ma úgy ment a dolog, hogy 1800-as "kézigáz" így 1750-1770-en ment a motor magasabb fokozatban. Ha visszakapcsoltunk és nagyobbgázzal nyomtuk akkor joban kapart, így tudott most elsímulni. Hogy nem a legjobb a gépnek az lehet, azért az 1850 felettit szeretik a váltók azt hallani, deht ha most így megy akkor egy kicsi ilyenfajta gyilkolást megkell bírnia.
Eleinte a régi gépek alapján 2000 meg felette dolgoztam én is a gépekkel, aztán a párezer óra alatt beállt az az 1900-as "kézigáz" vagyis 1850körül forog a motor beterhelve barázdában. Az 5455-ös is itt nagyonszépen szeret menni.
jah.....
a pénztárcáját kíméli gázolajilag...esetleg.
Már amelyik gép olyan.
Viszont kérdezzük már meg zöldecskét, hogy mit ír a kezelési nagy terhelés alatt végzett munkáknál a motorfordulatszámról?
Válasz #2980. hozzászólásra
mi is max 1900 en járatjuk a tm et mert afölött elkezd zabálni.Ez elég nyomatékos motor de a fordulatot nem szereti,a teljesitménymérés szerint 1600 fordulaton már leadja a max teljesítmény 95 % át
az 55-ös kötöttségű talajok felett itt a TM155-ök 3fejjel is csak kullognak, miskolc környékén, lazábbon 4-et elhúz de ritka a jóidő is ugye. Annakidején a SAME laser 150 is csak kapargatta 4fejjel a fődet, a lazábbakon tudott 25centire szántani azért.
Én ezért is nem gondolkodok új ekében. Itt baxottnagy kövek is vannak a kötött talajban, ittvagyunk az aggteleki karsztvidék peremterűletén, a hegyalatt már gyarapszik a kő keményen, hiába hordogatjuk le minden évben jön fel valahogy.
Persze van nyírócsavar meg miegymás rugós hidraulikus biztosítás...ez utóbbiaknem is működnek errefelé jl csak ittott a középkötött szántókban, egyszerűen csuklik fel a fej folyamatosan.
Persze ez egy harmatos eke kisgépre való,meg valószínű anyaghibája is lehetett, nem ilyet kérne a nagyferga, de sajnos hajlott már el nemmesszi új vf eke 140-es gerendelye is, ígyhát marad a jó öreg rabewerk.
Sőt holnap bővítem az eszközparkot, hozok egy függesztett rabewerk ekét erre a mocsok időre. 4 fejes, a kondor fejei lemezei vasai vannak rajta echte, a nyírócsavaros része is ugyanaz. Bővíthető tovább, jobb években ha találo hozzá toldalékot egy 5. fejet megszerzek majd rá ha beválik, de idén eléglesz a 4fej is szerintem, csak tudjunk kiszántani vele.
A Kleiber régi hattyúnyakas vontatott két keréken gurúló ekének a kerekei 10centire folyamatosan túrják ezt a szét vizesedett talajt, rengeteg vonóerőt lefog a nagy súlyával folyamatos dúrásával. Egyébként jól szánt még lassú sebesség mellett is, a síma asztallal aratott, zúzatlan tárcsázatlan górés tarlón sem húzza össze egyszersem az anyagot.
Válasz #2977. hozzászólásra
fő a változatosság
4 fejjel elküszködik vele és szépen egyenletesen forgat kis sebességen is. A beforgatólemezeket leszedtük mert amiatt volt nehéz huzni.
Viszont az 55 ös fölötti kötöttségüeket nem szántjuk továbbra sem annak nincs értelme,majd kap fagyon egy tárcsát aztán 20 centis lazítás 4 késsel és a többit elvégzi a fagy,
a 110*110 es vázú vogel ekém nekem is igy járt volna ha sokat erőltetem,szabályosan centiket görbült a váz amikor a kemény földben erőltettem.
Lecseréltük ld 100 ra és azt kell mondjam hogy sokkal jobb a kverneland mindenféle szempontból.
és ahogy elnézem a radart ebben lesz részünk még idén h. eljussunk ebbe a stádiumba
1 fejjel lóhalálába szántás.......
idén le vagyunk maradva a munkákkal
mint
a
segggggg
Tavaly gatyaszaggatók voltak a körülmények.
Nem is piszkáltuk a talajt ősszel mert ropogás lett volna a vége.........
Nem is csodákszok h. eltörött.
Kis ekécske könnyű talajra.
Az a merevítés legalább végigmenne........
Válasz #2965. hozzászólásra
Fater is tnap látta be , h 1-2-öt fordult és a barázdába már a víz látszodott a föld tetején.
Talán a hvégén,ugyanis ha jól tippelnek az ídőjósok akkor akár -5-6 fok is lehet.
Hány merész figura lehet aki 2010ben akar elkezdeni szántani tanulni?????
Hány haladó lehet aki csak töketlenkedik most mint 1 kezdő????
Hány haladó lehet akinek a szántása most VALÓBAN HAL-ADÓ???????
Most igazábol át lehetne fogalmazni a mostani hozászolások miatt a topik cimét Mostanság már csak az igazán haladók tudnak szántani...A most kialakult helyzet nem igazán kedvez a kezdök gyakorlásához....
10059 hozzászólás
Válasz #2986. hozzászólásra
már 1000x leírtam
teljes terhelésnél teljes gáz és 1900-2000 körüli fordulat , meg hogy 1800 alá tartósan nem eshet vissza
Válasz #3004. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Indokolatlan, mert ............elindul minden abba az irányba, ahová nemkéne
Válasz #3003. hozzászólásra
A terheléstől függ.
Válasz #3002. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Szia
A motornak azért mindegy, mert a kombájnban 2300-2400-akat is forognak ugye, 10-20évesen is kitűnően szólnak csakúgy mint egy drága doxa. Persze itt más a terhelés, de a pörgés azmeg sokkal nagyobb mint ekehúzó gépnél. Egy evállt tartós motornál inkább a váltót kell kímélni, mert az a rövidebb esetek 95%-ában
Válasz #2994. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
má zabál mint a viziló mi?
vagy behány a 2300tól?
Válasz #2996. hozzászólásra
MFPisti!
Szerinted egy hagyományos adagolós motornak mi az optimális alsó fordulatszáma? Mikor kell visszakapcsolni, ha ejti a fordulatot?
Válasz #3001. hozzászólásra
Üdv Pisti...
Válasz #2994. hozzászólásra
Ez mit jelent?
Én főképpen a vízórát nézem,ott mutatja meg,hol szeret dolgozni.Normál hőfok,és nem ingadozik.
Válasz #2992. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
:}
Ne is mond !!!!!!!!!{:hammer
Válasz #2984. hozzászólásra
olyan talajban 3 fejet vinne csak el ilyenkor hiába akármilyen eke meg hiába van megnyulva az adagolója még 20 25 pacival.
Az annál erősebb föld az már a 2 rába 1 eke esete lenne de azt én baromságnak tartom,akkora hantokat el nem munkál normálisan még ha akármennyire szétfagy is.Mert olyan föld az tavasszal is nyers csak megtapossa meg elkeni és lesz egy nagy bukta rajta.
Válasz #2992. hozzászólásra
:}
Ne is mond !!!!!!!!!{:hammer
Válasz #2993. hozzászólásra
1-es.
nem Te vagy zöldecske.
Válasz #2990. hozzászólásra
értem.
De a motornak mindegy, hidd el. A többi biztosan jogos ha úgy látod!
Válasz #2989. hozzászólásra
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
A Deutz sem lelkesedik az 1900 feletti tartománytól
Válasz #2986. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
én lennék zöldecske?
nemtom mit ír nem olvasgatunk ilyeneket
nekünk az ilyesmi a ZSIGEREINKBE van...
meg persze a KISUJJUNKBA
ezekből kiolvassuk
meg persze MÁSOK GONDOLATAIBÓL
pl a Tiedből
tudom a gondolatodat.....
Válasz #2984. hozzászólásra
az idei szántás statisztikailag ko!
".... alsót, felsőt kivesszük....."
Válasz #2988. hozzászólásra
![smile love](/oldforum/images/smiles/love.gif)
nem bírja a pörgést, jobban jár a paraszt ha áll a gép hahaha
pl a motorját kímélem kevesebbet eszik nem melegszik túlságosan de legfőképp a fogyasztást befolyásolja 1800után már másképp eszik a nyuszi is1800 nál csak azt lehet hallani hogy duruzsol és megy a gép utána a motor elkezd bömbölni az meg már nem olyan tuti se motornak se nekem se gázolajnak de ezt döntse el mindenki
azt meg nem tudtam hogy többet mutat az óra !!!!!!!!
Én a sisu motornál azt vettem észre,hogy majdnem mindegy milyen fordúlaton szántunk. Most a takonyban ma úgy ment a dolog, hogy 1800-as "kézigáz" így 1750-1770-en ment a motor magasabb fokozatban. Ha visszakapcsoltunk és nagyobbgázzal nyomtuk akkor joban kapart, így tudott most elsímulni. Hogy nem a legjobb a gépnek az lehet, azért az 1850 felettit szeretik a váltók azt hallani, deht ha most így megy akkor egy kicsi ilyenfajta gyilkolást megkell bírnia.
Eleinte a régi gépek alapján 2000 meg felette dolgoztam én is a gépekkel, aztán a párezer óra alatt beállt az az 1900-as "kézigáz" vagyis 1850körül forog a motor beterhelve barázdában. Az 5455-ös is itt nagyonszépen szeret menni.
Válasz #2985. hozzászólásra
mi az hogy:"nem szereti a fordulatot"??
Válasz #2983. hozzászólásra
nyomjál nyugodtan teljes gázt.
Nem fog elszállni a fogyasztásod számottevően
Válasz #2982. hozzászólásra
jah.....
a pénztárcáját kíméli gázolajilag...esetleg.
Már amelyik gép olyan.
Viszont kérdezzük már meg zöldecskét, hogy mit ír a kezelési nagy terhelés alatt végzett munkáknál a motorfordulatszámról?
.Ez elég nyomatékos motor de a fordulatot nem szereti,a teljesitménymérés szerint 1600 fordulaton már leadja a max teljesítmény 95 % át
mi is max 1900 en járatjuk a tm et mert afölött elkezd zabálni
Válasz #2978. hozzászólásra
az 55-ös kötöttségű talajok felett itt a TM155-ök 3fejjel is csak kullognak, miskolc környékén, lazábbon 4-et elhúz de ritka a jóidő is ugye. Annakidején a SAME laser 150 is csak kapargatta 4fejjel a fődet, a lazábbakon tudott 25centire szántani azért.
Mert?Szerintem 1850 körül megy.Az óra többet mér.A monitor 2400-ig megy teljes fordulaton.
a fordulatmérőt!
drága lehet rájuk ...... EZ IS!!!!
Én ezért is nem gondolkodok új ekében. Itt baxottnagy kövek is vannak a kötött talajban, ittvagyunk az aggteleki karsztvidék peremterűletén, a hegyalatt már gyarapszik a kő keményen, hiába hordogatjuk le minden évben jön fel valahogy.
Persze van nyírócsavar meg miegymás rugós hidraulikus biztosítás...ez utóbbiaknem is működnek errefelé jl csak ittott a középkötött szántókban, egyszerűen csuklik fel a fej folyamatosan.
Persze ez egy harmatos eke kisgépre való,meg valószínű anyaghibája is lehetett, nem ilyet kérne a nagyferga, de sajnos hajlott már el nemmesszi új vf eke 140-es gerendelye is, ígyhát marad a jó öreg rabewerk.
Sőt holnap bővítem az eszközparkot, hozok egy függesztett rabewerk ekét erre a mocsok időre. 4 fejes, a kondor fejei lemezei vasai vannak rajta echte, a nyírócsavaros része is ugyanaz. Bővíthető tovább, jobb években ha találo hozzá toldalékot egy 5. fejet megszerzek majd rá ha beválik, de idén eléglesz a 4fej is szerintem, csak tudjunk kiszántani vele.
A Kleiber régi hattyúnyakas vontatott két keréken gurúló ekének a kerekei 10centire folyamatosan túrják ezt a szét vizesedett talajt, rengeteg vonóerőt lefog a nagy súlyával folyamatos dúrásával. Egyébként jól szánt még lassú sebesség mellett is, a síma asztallal aratott, zúzatlan tárcsázatlan górés tarlón sem húzza össze egyszersem az anyagot.
Válasz #2979. hozzászólásra
Azt az 1850-es fordulatot nem erőltetném 8140-nél
Szerinted melyik részét kíméled a gépednek ha 1800-on járatod?
Válasz #2961. hozzászólásra
MF nél a fordulat szám függvényében nézted mennyit változik a fogyasztás ?? mert látom 2200 körül van a mutató nem tom jól látom e?
1850 es fordulatnál mik a tapasztalatok mert én eddig a nyuszit kíméltem 1800 on de szerintem nem sok változna nagyobb fordulaton se!
Válasz #2977. hozzászólásra
fő a változatosság
4 fejjel elküszködik vele és szépen egyenletesen forgat kis sebességen is. A beforgatólemezeket leszedtük mert amiatt volt nehéz huzni.
Viszont az 55 ös fölötti kötöttségüeket nem szántjuk továbbra sem annak nincs értelme,majd kap fagyon egy tárcsát aztán 20 centis lazítás 4 késsel és a többit elvégzi a fagy,
Válasz #2976. hozzászólásra
mi ez a nicknévváltás?
talán ennyire megtetszett ez a hibrid ???
mesélj, hogy viszi a 155 ös??
3 vagy 4 fej ??
Válasz #2971. hozzászólásra
.
mindenféle szempontból.
a 110*110 es vázú vogel ekém nekem is igy járt volna ha sokat erőltetem,szabályosan centiket görbült a váz amikor a kemény földben erőltettem
Lecseréltük ld 100 ra és azt kell mondjam hogy sokkal jobb a kverneland
Válasz #2974. hozzászólásra
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
és ahogy elnézem a radart ebben lesz részünk még idén h. eljussunk ebbe a stádiumba
1 fejjel lóhalálába szántás.......
idén le vagyunk maradva a munkákkal
mint
a
segggggg
Válasz #2973. hozzászólásra
attól már csak az rosszabb stádium ha 2 kézzel szorítod és előrebakva üvöltöd h. :
GYÍÍÍÍ TEEEEEE FAKÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!!!!!
Válasz #2972. hozzászólásra
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
az olyan beidegződés.....
olyankor jön elő mikor rohadtul kivagy má idegileg.......
Válasz #2961. hozzászólásra
a kormányt miért fogja meg tekergeti a pilóta??
lehet most tanul egyenesen menni a barázdában?????
Tavaly gatyaszaggatók voltak a körülmények.
Nem is piszkáltuk a talajt ősszel mert ropogás lett volna a vége.........
Nem is csodákszok h. eltörött.
Kis ekécske könnyű talajra.
Az a merevítés legalább végigmenne........
Válasz #2966. hozzászólásra
Ha megfigyeled,a központi kar fix lyukba van téve,nem hosszanti furatba.Innentől kezdve már nem csodálkozok az eredményen
Válasz #2968. hozzászólásra
Pedig nem régi, mintha sapard matrica lenne a koson. De valószínűleg nem erre a 6 hengeres JD-re méretezték, szerintem kicsit nagy hozzá.
Válasz #2966. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
de nem idén készült az tuti a miénk jobb anyagból van az még osztrákból jött és kibírta az angolnál is a vallatást ![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
ezt hogy tudta így megoldani
Válasz #2965. hozzászólásra![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
Fater is tnap látta be , h 1-2-öt fordult és a barázdába már a víz látszodott a föld tetején.
Talán a hvégén,ugyanis ha jól tippelnek az ídőjósok akkor akár -5-6 fok is lehet.
recssss
nyekkkk
kresssssss
mi meg nem szántunk a fagyokig mert nem és nem és nem lehet![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
ma láttam be végérvényesen ![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz #2962. hozzászólásra
Hány merész figura lehet aki 2010ben akar elkezdeni szántani tanulni?????
Hány haladó lehet aki csak töketlenkedik most mint 1 kezdő????
Hány haladó lehet akinek a szántása most VALÓBAN HAL-ADÓ???????
Válasz #2962. hozzászólásra
Ha valaki most megtanul szántani, akkor az igazán megtanul
Most igazábol át lehetne fogalmazni a mostani hozászolások miatt a topik cimét![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Mostanság már csak az igazán haladók tudnak szántani...A most kialakult helyzet nem igazán kedvez a kezdök gyakorlásához....![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz #2952. hozzászólásra
Válasz #2959. hozzászólásra![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
Reméltem is