Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.35 FtUSD392.31 FtCHF431.22 FtGBP486.62 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
hát a gerendely legyen egészséges hegesztés hajlásmentes, a hárompont szektora a forgtóval együtt ne legyen szétkopva, csapok furatok kiszopókásodva, csavarok megrohadva... csakhogy tudjál szántani is vele jól beállított ekével, nemcsak szenvedni.
ez ám a bemutatkozás landíni...
Azért azon a földön ott ahol a videó van filmezve úgy kéne menni mint a mese!
szerintem a nagygép 6fejjel is elmászkálna így innen szemre... itt nincs ilyen omlós laza talaj.
A rábás azért kemény menet, 100liter/hektár... nemhogy tavasszal ráfognák,hogy lucerna van benne oszt jónapot
Drenthe! nem akarok közbeszólni, csak megint a grubbereket leszólnikicsit...
közel ilyen időben sem jó egyik grúb sem.
Va itt topdown meg lemken meg minden nem messze aztán egyikük sem használja, mert egyszerűen nem lehet.
Ezek a sz*rok csak optimális talajokra talajviszonyokra valóak...
Én közben keresek 5fejes B200-as ekét! A rabewerk-el nemlehet szántani ilyenkor a járókerekeit nyomjacsak a főd lá az ekét nem tudja kiemelni. Persze nem most, hanem a nagyesők előtt is majdem így működött. Most egy kis olcsó könnyebb ekével kellene kikapargatni 20-25centire a táblákat,szerintem a B200-as a legjobb alternatíva()főleg,hogy van raktáramban vas kormánylemez előtétlemez hozzá jócskán
Olvastam , de az agy felforrások után le higgadtatok, ez így helyes, sajnos ilyenek előfordulnak de tudni kell vigyázni,hogy többet ilyen ne legyen, továbblépni s megbocsájtani.
Tudod szóltam a zsaruknak mérjenek má be minden parcellában mennyivel hasít asizok......... háháhháhá
amúgymeg rohadtsokat jártam fizikára kitudom ám számolni milyen a végsebesség...... háháháháhá
De úgyvagyok vele h. szarok bele számolni mikor
LE
IS
TUDOM
OLVASNI
Ilyet pár éve mi is csináltunk, de semmi értelme nem volt, tavaszra ugyanúgy vízállásos lekvár volt az egész, idén inkább a megvárom hogy faggyon a teteje le és megszaggatom lazítoval, meglátjuk az mit csinál vele.
1 re jár az agyunk
milyen főnökség van ott bmeg????
6an ott bbbb...ák az aaaa.....kat.......
és tuti van mindnek ekéje
mindnek kéne szántani
ott ........nek a vontatott szar ekékkel mennyi fejjel 4 5el????
hihetetlen.....és az ilyen idiótáknál vannak az 1000 hektárok.....
szétqr az ideg........
Jaj srácok én optimista voltam de kezdek beszarni még kint van 15 ha kukoricám az első komoly fagyon lekapom! aztán már nincs sok szántani vagy 25 ha és kész! Akarom mondani 25 és még 10!
Aztán megyek Segítek Szanbergnek ha kell! Ilyen időben már a ferga sem megy!!!
36 literre jött ki egy ha hét elején mikor szántottunk de nincs mese mert nincs más megoldás!
Igaz ez az egyik legszarabb legkötöttebb földem!
Ami nem egyszerű ezen az éven (erről egyébként még nemsokat olvastam tőletek) az az eke beállítása nagyon nehéz jól belőni mert keresztbe visz már egy menet is az állító ütközőn! Ilyenkor csak a vontatott a nyerő! Szerintem!
Van egy olyan érzésem hogy hirtelen két nap alatt fog elfagyni az egész talaj!
A végnél ahol dolgozom még az éves árbevétel 25 % a hiányzik! Még szilveszterkor is dolgozni fogok!
Azé' nem oda írok mert nincs olyan topic , hogy "Ilyen szar időben ,fekete földön a TD se jó (ugyanúgy mint az eke) és várok türelmesen még kicsit fagyni fog ... Ja , és szétbasz az ideg..."
én grubberoznák az 7cccc.......
mi megy utána?
répa alá van olyan sejtésem h. volt épkézláb szántás.....
ha kerülhetném a szántást kerülném mint a veszett izét....
Gondolkodom én is, van répaföldem, a szármaradvány nulla, így a grubberral is meg lehetne járni, de nem tudom van-e értelme ilyen talajnedvesség mellett. Még mindig inkább a szántás felé hajlok!?
10059 hozzászólás
Válasz #2908. hozzászólásra
Szántottunk,de nem ott.
Válasz #2907. hozzászólásra
MFes téges látthattalak szerdán az igási út mellett szántani?
Válasz #2898. hozzászólásra
Valami üzemzavart jelez,de a szervizes szerint egy 13 éves gépnél nemkell figyelembe venni,csak,ha másik piros is világít.
Válasz #2904. hozzászólásra
Hogy szolgál a B125ös eke? Felénk a kukorica tarlót nem nagyon csípi.Mennyire van nektek beállítva a fogás szélesség meg egyebek?
Válasz #2904. hozzászólásra
Ez így igaz
Válasz #2903. hozzászólásra
hát a gerendely legyen egészséges hegesztés hajlásmentes, a hárompont szektora a forgtóval együtt ne legyen szétkopva, csapok furatok kiszopókásodva, csavarok megrohadva... csakhogy tudjál szántani is vele jól beállított ekével, nemcsak szenvedni.
olcsó húsnak híg a leve, ezt ne felejtsd el
Egy ekének váltvaforgatós persze lehet nagy baja ha használtan vennék egyet?A forgatója vagy valami az tud galibát okozni
Kifogyott az üzemanyag is
Válasz #2897. hozzászólásra
De jó földjeitek vannak!!!
(a kéziféket meg engedd már ki)
jó a vidi!!!
Látom szépen viszi, miért világít a figyelmeztető lámpa és a vízóránál miért villog a piros lámpa????
Válasz #2887. hozzászólásra
Egyik az első az egy 90es Ghibli a hátsó meg egy vagy 145 ös vagy 165ös
Válasz #2897. hozzászólásra
Az a piros pilács miért világít?
Válasz #2883. hozzászólásra
ez ám a bemutatkozás landíni...
Azért azon a földön ott ahol a videó van filmezve úgy kéne menni mint a mese!
szerintem a nagygép 6fejjel is elmászkálna így innen szemre... itt nincs ilyen omlós laza talaj.
A rábás azért kemény menet, 100liter/hektár... nemhogy tavasszal ráfognák,hogy lucerna van benne oszt jónapot
Drenthe! nem akarok közbeszólni, csak megint a grubbereket leszólnikicsit...
közel ilyen időben sem jó egyik grúb sem.
Va itt topdown meg lemken meg minden nem messze aztán egyikük sem használja, mert egyszerűen nem lehet.
Ezek a sz*rok csak optimális talajokra talajviszonyokra valóak...
Én közben keresek 5fejes B200-as ekét! A rabewerk-el nemlehet szántani ilyenkor a járókerekeit nyomjacsak a főd lá az ekét nem tudja kiemelni. Persze nem most, hanem a nagyesők előtt is majdem így működött. Most egy kis olcsó könnyebb ekével kellene kikapargatni 20-25centire a táblákat,szerintem a B200-as a legjobb alternatíva()főleg,hogy van raktáramban vas kormánylemez előtétlemez hozzá jócskán
Válasz #2894. hozzászólásra
URAM! Igenis Értettem Uram!
Válasz #2892. hozzászólásra
Olvastam , de az agy felforrások után le higgadtatok, ez így helyes, sajnos ilyenek előfordulnak de tudni kell vigyázni,hogy többet ilyen ne legyen, továbblépni s megbocsájtani.
Jaj Sanyi ne baszogass most próbálunk kibékülni...
Válasz #2890. hozzászólásra
Egy húron pendültök, mert még nem láttátok a Zetorokat!
Ha te mondod akkor neked elhiszem
Válasz #2887. hozzászólásra
szerintem ezekből 2 nem tesz ki 1 5455-ös fergát!
Válasz #2886. hozzászólásra
Tudod szóltam a zsaruknak mérjenek má be minden parcellában mennyivel hasít asizok......... háháhháhá
amúgymeg rohadtsokat jártam fizikára kitudom ám számolni milyen a végsebesség...... háháháháhá
De úgyvagyok vele h. szarok bele számolni mikor
LE
IS
TUDOM
OLVASNI
Hány lovasok ezek a landínik???
Válasz #2884. hozzászólásra
Én meg má aszittem hogy a te Zetorodon is alapfelszerelés
Válasz #2883. hozzászólásra
Ez az előzőn is rajta volt itt is látszanak a Rábák, ha jól látom.
Válasz #2876. hozzászólásra
nem mondom meeeeg
hát lopom én a pénzt h. radarjaink is legyenek?????
múltkor itt lőték be baszki a radart a zsaruk a birtokon!!!
ezek se különbek
Válasz #2868. hozzászólásra
Ilyet pár éve mi is csináltunk, de semmi értelme nem volt, tavaszra ugyanúgy vízállásos lekvár volt az egész, idén inkább a megvárom hogy faggyon a teteje le és megszaggatom lazítoval, meglátjuk az mit csinál vele.
Válasz #2878. hozzászólásra
Válasz #2878. hozzászólásra
1 re jár az agyunk
milyen főnökség van ott bmeg????
6an ott bbbb...ák az aaaa.....kat.......
és tuti van mindnek ekéje
mindnek kéne szántani
ott ........nek a vontatott szar ekékkel mennyi fejjel 4 5el????
hihetetlen.....és az ilyen idiótáknál vannak az 1000 hektárok.....
szétqr az ideg........
Jaj srácok én optimista voltam de kezdek beszarni még kint van 15 ha kukoricám az első komoly fagyon lekapom! aztán már nincs sok szántani vagy 25 ha és kész! Akarom mondani 25 és még 10!
Aztán megyek Segítek Szanbergnek ha kell! Ilyen időben már a ferga sem megy!!!
36 literre jött ki egy ha hét elején mikor szántottunk de nincs mese mert nincs más megoldás!
Igaz ez az egyik legszarabb legkötöttebb földem!
Ami nem egyszerű ezen az éven (erről egyébként még nemsokat olvastam tőletek) az az eke beállítása nagyon nehéz jól belőni mert keresztbe visz már egy menet is az állító ütközőn! Ilyenkor csak a vontatott a nyerő! Szerintem!
Van egy olyan érzésem hogy hirtelen két nap alatt fog elfagyni az egész talaj!
A végnél ahol dolgozom még az éves árbevétel 25 % a hiányzik! Még szilveszterkor is dolgozni fogok!
hát én ehhez csak gratulálni tudnék...
azért nincs véleményem sem, mert az ilyen munkavégzést kiötlőnek a gondolatai, és az én gondolataimnak nem igazán van közös metszete...
max filmek vagy kaja terén...
Válasz #2874. hozzászólásra
Kötött, nagyon kötött. Vizesen szurok, szárazon szikla fajta.
Válasz #2864. hozzászólásra
Radarral vagy radar nélkül 5,1
Válasz #2873. hozzászólásra
én nem is csinálok az ilyenekkel semmit elhiheted!
Válasz #2872. hozzászólásra
Homokos vagy kötöttről beszélünk ?
ez a kínlódásos bohóckodás esete.....
Ez odab@sz! Ezek örülnének az 50 l/hekinek!
A csak gruberozot vagy lazított területekre tavasszal itt sokkal később lehet rámenni mint a szántottra, mert sokáig lágy.
nálunk pont ilyen a határ......erre nincs gyógyszer szerintem,esetleg Feco-t megkérdezhetném......
Válasz #2833. hozzászólásra
FECO
Azé' nem oda írok mert nincs olyan topic , hogy "Ilyen szar időben ,fekete földön a TD se jó (ugyanúgy mint az eke) és várok türelmesen még kicsit fagyni fog ... Ja , és szétbasz az ideg..."
Ja , és:-ez az év...
ezám a gázolaj spórolás
Válasz #2866. hozzászólásra
ez lett volna
Válasz #2866. hozzászólásra
http://www.agroinform.com/forum.php?act=addAddon&tid=655#anchor
Válasz #2861. hozzászólásra
én grubberoznák az 7cccc.......
mi megy utána?
répa alá van olyan sejtésem h. volt épkézláb szántás.....
ha kerülhetném a szántást kerülném mint a veszett izét....
Válasz #2863. hozzászólásra
van ott válasz
mi a gondod a 5,1el??????
Válasz #2862. hozzászólásra
A 2819-re válaszolnál?
Válasz #2857. hozzászólásra
mennyi nyírócsavar szakad rajta gyakran szakad?
Gondolkodom én is, van répaföldem, a szármaradvány nulla, így a grubberral is meg lehetne járni, de nem tudom van-e értelme ilyen talajnedvesség mellett. Még mindig inkább a szántás felé hajlok!?
Válasz #2858. hozzászólásra
Nekem meg minden napomat elviszi valami, a szántással még nem voltam így elmaradva csak egyszer. Az előbb mondta az időjárást vasárnapra is esőt mond.