Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.35 FtUSD392.31 FtCHF431.22 FtGBP486.62 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #2850. hozzászólásra
Velem meg lecseszettek az idot tegnapelott... Tegnap nem probaltam, mert taknyos volt meg...ma meg esik:-( Ebbol 2 ekefejes szantas lesz... Az elso fejjel legfeljebb tobbet fogatok, mint a hatsoval... 9 hektar meg hatravan...idom meg a folyamatos 3 muszak mellett nem sok... Buzat is akartam meg iden 2 hektart...
Számomra is a végső megoldás a grúber!
Kettő gépen eke,a harmadikon grúber ezek váltják egymást kerülgetve a vizállásos művelhetetlen területeket!
De azért a TD nehéz gondolat hasonló körülmények között!
Válasz #2840. hozzászólásra
Tetszett a varjú hasonlat,itt is megpróbálták a szántás nélküli talajművelést a kötött földön,de csak egyszer,mert tavasszal a magot nem tudták kellő mélységbe rakni... Lazább szerkezetű talajokon van sztem jövője.
Milyen 330as?
Ha mélyen akarsz szántani istenments 3 fejet......
Meg persze ha van sok kóród akkorse.....
Legjobb lenne 1 2es vf amit lehet állítani.......
Válasz #2837. hozzászólásra
De ha az elso szinte semmit nem fordit, akkor hogy lesz egyenletes a terep? Egyebkent en is igy tervezem, mivel meteres cso, kerekkulcs, csillagkulcs kell a szelessegallitashoz:-( (es most 3x30-ba vagyok belove...2x30 mar szinte semmi...)Lehet vennem kene 50 ropiert egy lajta 2 fejest ilyen szar terepre? Egyaltalan be leht azt loni 2x35-re? 40-re?
hát igen
észnélkül dolgozik a paraszt
CSAK MEGLEGYEN SZÁÁÁÁÁÁNTVAAAAA!!! fíling
mit szólsz mennyi a költség 1 olyan traktorra .....szántásra..... mondjuk ami megszánt mittomén.... 1hat per óra?
Kint van! Nincs fotó majd holnap csinálok, ezért félek a 3x30 váltva forgatótól elhozni mert ilyen talajon kipányvázza.Próbálom könnyíteni a gép munkáját,meg a magamét ha tudom.
Kedves Barátom!
Az a kérdésem ,hogy mit csinálsz az agyon taposott kuki tarlóval,amiről levittél 10t kukoricát,csak nekem azt ne mond,hogy ráküldöd a legjobban eladott ny-i technológiát,és repcét vetsz bele! Szeretem a fiatal ambiciózus gondolkodókat,de azért a varjú az az ágon fészkel!
Pedig én így csináltam nem is nézett ki rosszul, legközelebb Rád hallgatok, de most a két fejből megint rá kell állítanom/hogy nézne ki eggyel/. Két 45-os van IH az 58 Le-vel lehet hogy kapaszkodnom kellene az idén.
egyem szíveteket, há' mér' nem olyan topicban kérdeztek, amit olvasok????
Nem szántunk most sem, részben mert nincs is mivel, részben mert pénz sem jutna rá, részben pedig mert értelme sincs.
ha átforgatnánk egy csapásra tönkre vágnánk 3-4 év munkáját. Per pillanat most topdown-ozunk, mert ami jó volt, az már kész, ami pedig nem jó, azt hagyni kell. majd később jó lesz. Ha nem, megcsináljuk fagyon, nem ez lenne az első alkalom...
A nagyon x@r részeken növény sem volt, azt nem is kell piszkálni sem...
(egy gyors kérdés: aki itt írja, hogy 60-70 literekből szántogat, számolta már, hogy gépköltséggel, munkaerő ráfordítással, üzemanyaggal együtt mennyibe kerül? kijön 30 ropiból? kétleném...
Az idei évből kiindulva mivel fog az megtérülni? Főleg ha jön még hozzá egy cirkuszos tavasz, amin két-három menetben ütni-verni lehet valami magágyra hasonlító dolgot... jövőre lesz valami faja 7 tonnás kukori termés, és kb. 2000 ft-os ár, elég lesz kigazdálkodni...
Sokan mondjátok hogy le kell venni egy fejet. Az nem elég ha az elsőt kis fogásra állítod? Mikor másik trakival 3-at húztam ,s nem bírta én úgy csináltam.3x30 az kilencven abból levettem egy 20-ast 70-el meg bírta.
Ma jó másfél hekit kb 80 lityiból sikerült kihozni és nem mélyen. Kukitarló megszórva trágyával+1 sor tárcsa+30mm eső. Olyan volt a szántás mint az ökörhugyozás. Járt a gép keze-lába, ment mindenfele, csak arra nem amerre akartam. Idegességemnek a transzmitter látta kárát.
tényleg ezek mind lerínak az írásokból?
pedig nem is fényesítem magamat hehehe
vagy mégis?
akkor marhajól színészkedek ha tényleg ezek jönnek Á-t heheeehehhe
Sándor kedves nézzél körül van a réseltekről írva kb.... 200 300 400 500....... beírás....
VALAHOL!
Dehogy hoooool?????????
Válasz #2817. hozzászólásra Azt eddig is tudtuk hogy szép,ügyes,okos,vagy de hogy takarékos is azt nem is gondoltuk.Szólj már hozzá légy szíves a réselt kormánylemez témához!
ezek a 45 literesek nekem akkor se .....
nem és nem és nem
5,1el ha megyek a rétibe ami ragad ...nem kaparok kaparást ki kell zárni úgy lehet 45 50 nálatok
optimális esetbeli szántás legyen a téma
akkor mikor majd beszarik az eke..... ropog .... a traktor is a fordulat ugrál 100at le vissza
1,5 hektáronként nyírószakadás csakúgy reccsen....
25 27 28 30 centi
ömlik át a föld a lemez fölött
ha beleállok a barázdába átvetítem a megszántottat a lábamra TÉRDIG ÉR akkorák a hézagok .......
15 centit jojózik a kormánylemez előre hátra az ellenállástól....... akkor volt 30 33 liter
nemtom mit csináltok a síkságon de a 45ök honnét jönnek ki???????
nem kaparászás merülés lenne a vége holnap még van egy 10 ha os darab amit nem teszteltem még idén ekével majd meglátjuk de szerintem felejtős lesz majd a fagyon ha fagy
na a szója föld kiszenvedve cc 35 l/ha lett a vége de a kuki föld nem ment most kell hecinek szolnom majd ő megcsinálja 18 ból 30 mélyen viccet félretéve vagy fagyon vagy kis géppel 2 fejjel majd teszek már fel képet is
10059 hozzászólás
Válasz #2854. hozzászólásra
dolgozik, de teljesen más, mint szárazban. Kevéssé repeszt, nincs robbantó hatás, lényegesen nagyobb a keverő hatás, stb...
Válasz #2850. hozzászólásra
Velem meg lecseszettek az idot tegnapelott... Tegnap nem probaltam, mert taknyos volt meg...ma meg esik:-( Ebbol 2 ekefejes szantas lesz... Az elso fejjel legfeljebb tobbet fogatok, mint a hatsoval... 9 hektar meg hatravan...idom meg a folyamatos 3 muszak mellett nem sok... Buzat is akartam meg iden 2 hektart...
Válasz #2849. hozzászólásra
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
Számomra is a végső megoldás a grúber!
Kettő gépen eke,a harmadikon grúber ezek váltják egymást kerülgetve a vizállásos művelhetetlen területeket!
De azért a TD nehéz gondolat hasonló körülmények között!
Válasz #2847. hozzászólásra
Itt a fórumon egy kollégáé, azt hiszem Gassner 3x30.
Válasz #2853. hozzászólásra
lefelé 30-40...
2x8 csavar...
A hengerre épp rá akartam kérdezni....
A másik, a kapák lazítanak valamit ilyen nedves talajon?
Válasz #2851. hozzászólásra
hány perc leszedni?
Válasz #2845. hozzászólásra
Azt biztos h.belőheted,mert cúgggos,csak egy a baj vele,túl meredeken áll rajta a vas,és nehezebb húzni mint az Orosz(LPN vagy micsoda-30 ast)
Válasz #2846. hozzászólásra
mellesleg ez a talaj a fotón a nedvesség felső határa,ha jobban megnézed a fotót látszik hogy már le van szedve a henger róla, mert ragadna...
Válasz #2845. hozzászólásra
Csak a hozzáértő veszi észre, hogy nem egy forma, én meg örülök hogy kész lesz!
Válasz #2846. hozzászólásra
kifogás mindig van.
csakhogy ez pont fordított:
Ha jó csináljuk, ha nem jó, akkor várunk. Amíg ezt nem tudja valaki elfogadni, bele sem kezdjen.
Teljesen más, mint a szántás, mert ha csinálod, marha sokra érsz, így van idő kivárni, hogy jó legyen...
Amibe lehetett az idén vetni, már régen meg lehetett csinálni.
Tetszett a varjú hasonlat,itt is megpróbálták a szántás nélküli talajművelést a kötött földön,de csak egyszer,mert tavasszal a magot nem tudták kellő mélységbe rakni... Lazább szerkezetű talajokon van sztem jövője.
Válasz #2841. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Milyen 330as?
Ha mélyen akarsz szántani istenments 3 fejet......
Meg persze ha van sok kóród akkorse.....
Legjobb lenne 1 2es vf amit lehet állítani.......
Válasz #2844. hozzászólásra
![smile glare](/oldforum/images/smiles/glare.gif)
Feco!
Ezt mikor fotóztad?
ezidőtájt ilyen talalajnedvességnél. és AK kötöttségnél elég nehéz ezt produkálni!
De ha az elso szinte semmit nem fordit, akkor hogy lesz egyenletes a terep? Egyebkent en is igy tervezem, mivel meteres cso, kerekkulcs, csillagkulcs kell a szelessegallitashoz:-( (es most 3x30-ba vagyok belove...2x30 mar szinte semmi...)Lehet vennem kene 50 ropiert egy lajta 2 fejest ilyen szar terepre? Egyaltalan be leht azt loni 2x35-re? 40-re?
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101119200040_IMG_0449.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101119200149_IMG_0466.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101119200243_IMG_0464.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101119200311_IMG_0463.JPG)
Ez?
Válasz #2832. hozzászólásra
Ez igaz:-) A kemenyen meg valahogy fog eso utan is...
Válasz #2833. hozzászólásra
hát igen
észnélkül dolgozik a paraszt
CSAK MEGLEGYEN SZÁÁÁÁÁÁNTVAAAAA!!! fíling
mit szólsz mennyi a költség 1 olyan traktorra .....szántásra..... mondjuk ami megszánt mittomén.... 1hat per óra?
Válasz #2838. hozzászólásra
Nincs fotó majd holnap csinálok, ezért félek a 3x30 váltva forgatótól elhozni mert ilyen talajon kipányvázza.Próbálom könnyíteni a gép munkáját,meg a magamét ha tudom.
Kint van!
Válasz #2833. hozzászólásra
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Kedves Barátom!
Az a kérdésem ,hogy mit csinálsz az agyon taposott kuki tarlóval,amiről levittél 10t kukoricát,csak nekem azt ne mond,hogy ráküldöd a legjobban eladott ny-i technológiát,és repcét vetsz bele! Szeretem a fiatal ambiciózus gondolkodókat,de azért a varjú az az ágon fészkel!
Válasz #2836. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
ne szivass még mindig nincs víííííííízszinteseeeeeed????
ami arra való h. zúzzunk....
mutasd az ekét.......
Válasz #2835. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Pedig én így csináltam nem is nézett ki rosszul, legközelebb Rád hallgatok, de most a két fejből megint rá kell állítanom/hogy nézne ki eggyel/. Két 45-os van IH az 58 Le-vel lehet hogy kapaszkodnom kellene az idén.
Válasz #2832. hozzászólásra
De ha vastagon a trágya van legfelül az se jobb. Ráadásul a szárzúzás is célja volt a tárcsázásnak.
Válasz #2831. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
fúúúúúúú Sanyibácsi ez mekkora hülyeséééééééég......
vegyél le fejet inkább
a fogásoknak 1formáknak ke lenni.....
Válasz #2831. hozzászólásra
Kitekerted annyira h.az eleje csak 10 cm-t vágott
Drenthe és Feri:
egyem szíveteket, há' mér' nem olyan topicban kérdeztek, amit olvasok????
Nem szántunk most sem, részben mert nincs is mivel, részben mert pénz sem jutna rá, részben pedig mert értelme sincs.
ha átforgatnánk egy csapásra tönkre vágnánk 3-4 év munkáját. Per pillanat most topdown-ozunk, mert ami jó volt, az már kész, ami pedig nem jó, azt hagyni kell. majd később jó lesz. Ha nem, megcsináljuk fagyon, nem ez lenne az első alkalom...
A nagyon x@r részeken növény sem volt, azt nem is kell piszkálni sem...
(egy gyors kérdés: aki itt írja, hogy 60-70 literekből szántogat, számolta már, hogy gépköltséggel, munkaerő ráfordítással, üzemanyaggal együtt mennyibe kerül? kijön 30 ropiból? kétleném...
Az idei évből kiindulva mivel fog az megtérülni? Főleg ha jön még hozzá egy cirkuszos tavasz, amin két-három menetben ütni-verni lehet valami magágyra hasonlító dolgot... jövőre lesz valami faja 7 tonnás kukori termés, és kb. 2000 ft-os ár, elég lesz kigazdálkodni...
Válasz #2830. hozzászólásra
ha a tárcsázás bedagad 30 milivel halott vagy szántásügyileg.......
hát csak ennyi köze van.....
Válasz #2829. hozzászólásra
Sokan mondjátok hogy le kell venni egy fejet. Az nem elég ha az elsőt kis fogásra állítod? Mikor másik trakival 3-at húztam ,s nem bírta én úgy csináltam.3x30 az kilencven abból levettem egy 20-ast 70-el meg bírta.
Válasz #2829. hozzászólásra
Mi köze a tárcsázásnak hozzá?
Válasz #2828. hozzászólásra
Látod ezt elbtad
Idén nem szabad tárcsázni
Vettél volna le 1 fejet inkább.......................
Válasz #2817. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Kukitarló megszórva trágyával+1 sor tárcsa+30mm eső. Olyan volt a szántás mint az ökörhugyozás. Járt a gép keze-lába, ment mindenfele, csak arra nem amerre akartam. Idegességemnek a transzmitter látta kárát.
Ma jó másfél hekit kb 80 lityiból sikerült kihozni és nem mélyen.
Válasz #2824. hozzászólásra
![smile unsure](/oldforum/images/smiles/unsure.gif)
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
![smile bored](/oldforum/images/smiles/bored.gif)
Kedves barátaim!
Az előző kérdésekre ,én is várom Fecó kollégánk reagálását! Hajdúsági lősz felső részén ,milyen intenzitással húzzak a JD-k a TD-t.
Válasz #2818. hozzászólásra
heheeehehhe
tényleg ezek mind lerínak az írásokból?
pedig nem is fényesítem magamat hehehe
vagy mégis?
akkor marhajól színészkedek ha tényleg ezek jönnek Á-t
Sándor kedves nézzél körül van a réseltekről írva kb.... 200 300 400 500....... beírás....
VALAHOL!
Dehogy hoooool?????????
Válasz #2819. hozzászólásra
![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
bafki minden traktor tudja az 5,1et
Válasz #2821. hozzászólásra
![smile bored](/oldforum/images/smiles/bored.gif)
bezony
de mindig ezek sincsenek
vagy az űrtartalom fixx minden évbe????
optimálisról beszéljünk
ne a gyúrott szar kaparászósról
FECO
Ti idén se szántotok ?
Ilyen időben hogy lehet húzni a TD- t szurok feketén ?
Azt mondták hogy betúr ilyenkor ...
A JD nem a takarékos traktorok közé tartozik, ez ámérikái azok meg nem spórolnak a naftával soha.
Slip , kemény föld + nagy hengerűr tartalmú blokk a felelős...
Nálunk...
Válasz #2817. hozzászólásra![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Hát a dzsondirből
Légyszi áruld már el hogy mivel mész te pont 5 , 1-et
Válasz #2817. hozzászólásra Azt eddig is tudtuk hogy szép,ügyes,okos,vagy de hogy takarékos is azt nem is gondoltuk.Szólj már hozzá légy szíves a réselt kormánylemez témához!
ezek a 45 literesek nekem akkor se .....![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
úgy lehet 45 50 nálatok![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
nem és nem és nem
5,1el ha megyek a rétibe ami ragad ...nem kaparok kaparást ki kell zárni
optimális esetbeli szántás legyen a téma
akkor mikor majd beszarik az eke..... ropog .... a traktor is a fordulat ugrál 100at le vissza
1,5 hektáronként nyírószakadás csakúgy reccsen....
25 27 28 30 centi
ömlik át a föld a lemez fölött
ha beleállok a barázdába átvetítem a megszántottat a lábamra TÉRDIG ÉR akkorák a hézagok .......
15 centit jojózik a kormánylemez előre hátra az ellenállástól....... akkor volt 30 33 liter
nemtom mit csináltok a síkságon de a 45ök honnét jönnek ki???????
Válasz #2815. hozzászólásra
holnap még van egy 10 ha os darab amit nem teszteltem még idén ekével majd meglátjuk de szerintem felejtős lesz majd a fagyon ha fagy![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
nem kaparászás merülés lenne a vége
Válasz #2813. hozzászólásra
ha nagyon szar 33ból max megoldom.......
de az iszapot húzd le róla hótolóval
kaparászást nem vállalunk......
Réselt kormánylemezű ekével szánt valaki, tapasztalatok?
na a szója föld kiszenvedve cc 35 l/ha lett a vége de a kuki föld nem ment most kell hecinek szolnom majd ő megcsinálja 18 ból 30 mélyen![smile blushing](/oldforum/images/smiles/blushing.gif)
viccet félretéve vagy fagyon vagy kis géppel 2 fejjel majd teszek már fel képet is![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
Válasz #2811. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Mondjuk, mert hiába szántottunk tavaly is 30 literrel, de mi olyankor is szántottunk apámmal, amikor a környékünkön senki sem tudott
Válasz #2801. hozzászólásra
persze igazatok is van valahol
de miért van az h. a nagy jd sek beletörődő dumájának tűnik ez a duma???????
itt is 3mili![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
de b.tam rá
szántás gooooo
vágás gooooo
elsüllyedés goooooooo