Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.9 FtUSD390.02 FtCHF426.44 FtGBP483.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
a gond csak annyi, hogy utb vel nem lehet 25 cm alá menni szántásban
na most egy minden évben 25 centire megszántott föld ami ráadásul még lazítva sem volt sosem az szárazságban "lazán " képes 3-4 tonnával kevesebb termésre kukiban mint egy olyan föld ami rendesen van szántva és esetleg 3-4 évente lazítva
Na akkor leirom:
-szárazon (puha homok kivételével) nincs jelentősége a 4*4 nek az UTB650-nek.
- csuszós, trágyázott, puha homokos, meredek emelkedő, stb. a 4*4-es UTB 650 a szimpla (mezitlábas) 650-es hez képest 20-25%-al tud több vonó erőt letteni a talajra.
a tavaly 25 cm melyen vitte a huard vf ekemet 3*30-al, csak a krva hidraulika nem birta emelni (foleg mikor felmelegedett az olaj), ezer vettem le a htso koldokoket, kicsereltem a vasakat 40-esre es allitottam a fogasszelesseget(2*40= 75 cm ) Igy konnyen emeli, a melyseg is nott, a trakit sem gyilkolom annyira, csak egy hektarnak igy kell szinte 3es fel- 4 ora, ami krva szaporatlan...
Válasz #1941. hozzászólásra
nem sértettél meg csak a tényeket írtam.a falunk eggyik szélén kötötteb a másikon homokosabb az utobbi helyen 30-35cm fogással vinné 3 fejjel de ahhoz meg túl nehéz ez az eke.
Válasz #1939. hozzászólásra
A mi videkunk sem a laza talajokrol hires...
Nem megserteni akartalak, csak az mtz erejet akarom hasonlitani, hogy mennyivel "fimomabb" vagy sem az utb-hez kepest.
Igy 2 koldokkel a 952.3-as 1 hektart mennyi ido alatt csinal meg?
Azet kerdeztem, mert en is a 65 lovas utb-vel 2 koldokkel szantok olyan 28-30 cm melyen es 75 cm szelesseggel agyagos foldon, es miert a 90 lovas mtz(ha jol tudom) is csak 2 koldokkel szant nem sokkal melyebben es szelesebben....
Köszi már kb egy honapja történt!!Egy fém megmunkálásal foglalkozó cég ha jol emlékszem kb 30e ért legyártota kb egy napon belül..És azóta is birja!! Külömben nem egyszerü találni egy csere darabot mert mint kiderült ezekböl is van sok féle ez váltfa forgatós réselt kormánylemezü eke!!Köszi a segitséget mégegyszer..
Létezhet ilyen. Ha netán fagy előtt rámentek egy földre géppel, akkor a nyom tud elég keményre is fagyni. Mi eltörtünk tavaly egy ekevasat egy ilyen részen. Nem kizárt hogy harmadik pont nélkül egy ilyen részen indulásnál felemelje a farát.
Ijet még nem láttam de az alföldön minden elképzelhetö!! Halotam ojat amikor a rába traktor meg az IH eke uj volt gödölöröl kijötek teszt méréseket végezni a gépen ki is mentek egy közepes keménységü területre be is kötötek mindenféle erzékelöt a gépre majd szántás közben mérték ugy hogy egy uazal mentek melete!! De furcsa eredmények születek kis tanakodás után ujra nekiveselkedtek,,De ismét furcsa lett a végeredmény..Azt mondták hogy elromlot a müszer.. majd kijavitják és viszajönek..Két hét mulva ey még durvább következett!!Szinte hietetlen erdmények születek amire azt mondták hogy ez képtelenség és elmentek!!!Azóta sem láta öket senki felénk!!És ez nem mese hanem valóság..
Válasz #1912. hozzászólásra
Van olyan ember akinek van hozzá érzéke . Van olyan ismerősöm aki csak gimnáziumot járt mert nagy focista volt és 2 éve vett magának egytraktort hogy maga csinálja a saját 20 ha földjét . Ő alivel beszélt mindenki másképp mondta hogy kell beállítani az ekét mire fogta magát kiment a földre és maga elkezdte állítgatni mire a 8. fordulót fordulta 400 méteres földön sikerült beállítani az ekéjét saját magának pedig előtte csak messziről látott ekét dolgozni .
Faterom egyik mükedvelö cimborája pont igy járt!!Kiment szántani és nem ment..Majd hivot egy két okos embert aki tökre ösze visza álitota az ekéjét!!Mig végül nálunk kötöt ki!!Az embernek ujnyi vastag volt az éle a kis vogel ekéjének!!ö nem is gondolt rá hogy cserés..Elment veni vasat majd megjavult az ekéje!!De akor sem halgatot a fatera mert ök régen ugy szántotak hogy egy garitura volt fen- egy a gerendán tartalékba egy meg a kovácsnál !!
menet közbe lötyög.
nekem is volt olyan a kopott vasakkal, hogy a keménybe ne akart az istennek se belemenni. kicseréltem a vasakat és faxa volt minden
Ezzel a központi kar nélküli ekepróbálgatással inkább ne játszatok,mivel az gátolja meg a felcsapódását az eke hátuljának.Egyszer láttam egy 161-est B-200-as ekével kemény száraz földben hamarabb ért le az eleje mint a hátulja,beleakadt az első ekefej,és úgy felvágta az ekét h. azt hittem összetöri a gépet.Az volt a szerencse h. nem állt meg a traki,így az eke kis gondolkodás után hátrafelé dőlt el.Én majdnem ott haltam meg az ijedségtől.Azt mondta a traktoros h. neki már nem ez volt az első ilyen esete,ezért mindíg az eke hátulját tegyem le előbb.
Válasz #1909. hozzászólásra
Nekünk ami volt egy maszek IH fejes eke úgy nézett ki a traktor után mint ha oda okádta volna valaki és mégis lehetett vele dolgozni . Minden csak beállítás kérdése . Én szántottam a suliban és húzott vázú ekével és mikor az oktató meglátta még ő is nagyot nézett mert az elmondása szerint az utóbbi 10 évben nem tudott senki olyan szépen szántani vele . Le kell szögezzem nem volt tökéletes a munkája akkor sem de de ennél többet lehettelenség volt kihozni már belőle .
Ezért mondom hogy minden csak beállítás kérdése és ha ahhoz nincs valakinek érzéke nem fog neki menni hiába van 2 diplomája akkor se .
10059 hozzászólás
Válasz #1958. hozzászólásra
Itt 4-ből csináltak 3-at. Elég viccesen néz ki.....
Próbált már valaki 5-6 fejes tarlónjáró ekéből 4 fejeset csinálni? Vagy teljesen lehetetlen a dolog?
Válasz #1956. hozzászólásra
Depedig!!!!
Te perverzzzzzzz pfúúúúúúj..... heheheheeeeee
Válasz #1955. hozzászólásra
asszem most nem a szantasra gondoltal.....
Válasz #1954. hozzászólásra
Hihetetlen.
20ná mélyebbre nem mész, a tutti!
Válasz #1953. hozzászólásra
ez igy van...
azertmegyek az iden kisebb fogasszelesseggel es egy kicsit melyebre
Válasz #1949. hozzászólásra
a gond csak annyi, hogy utb vel nem lehet 25 cm alá menni szántásban
na most egy minden évben 25 centire megszántott föld ami ráadásul még lazítva sem volt sosem az szárazságban "lazán " képes 3-4 tonnával kevesebb termésre kukiban mint egy olyan föld ami rendesen van szántva és esetleg 3-4 évente lazítva
Válasz #1947. hozzászólásra
... pedig az mtz hidraulikaja szinte duplajat emeli/ birja az utb-nek
hát én nem ismerem ezeket , de csak 4 kerék fog akkor is nem 2-ő !
Na akkor leirom:
-szárazon (puha homok kivételével) nincs jelentősége a 4*4 nek az UTB650-nek.
- csuszós, trágyázott, puha homokos, meredek emelkedő, stb. a 4*4-es UTB 650 a szimpla (mezitlábas) 650-es hez képest 20-25%-al tud több vonó erőt letteni a talajra.
Válasz #1947. hozzászólásra
a tavaly 25 cm melyen vitte a huard vf ekemet 3*30-al, csak a krva hidraulika nem birta emelni (foleg mikor felmelegedett az olaj), ezer vettem le a htso koldokoket, kicsereltem a vasakat 40-esre es allitottam a fogasszelesseget(2*40= 75 cm ) Igy konnyen emeli, a melyseg is nott, a trakit sem gyilkolom annyira, csak egy hektarnak igy kell szinte 3es fel- 4 ora, ami krva szaporatlan...
Válasz #1941. hozzászólásra
nem sértettél meg csak a tényeket írtam.a falunk eggyik szélén kötötteb a másikon homokosabb az utobbi helyen 30-35cm fogással vinné 3 fejjel de ahhoz meg túl nehéz ez az eke.
Válasz #1946. hozzászólásra
nálam van utb , 820-as mtz 2 es VF vogel eke , ki lehet próbálni melyik hogy bírja húzni....
az mtz vitte már a RABEwerk ekét is 3 fejjel 38 -as fogásszélességgel 28 cm mélyen , csak állitólag a hidraulikája nem szereti a 3-as VF ekét
Válasz #1945. hozzászólásra
Válasz #1942. hozzászólásra
az Ő utbjéröl volt zó ami tudtommal 650-es és ezt próbáltam hasonlÍtani egy mtz 82 höz amivel szemezget
Hallod ahhoz képes,t h. aszondod mérnök úr vagy, kissé nehezen fogod fel a szavak ill. mondatok mondanivalóját... hhhehehehee
Nagyon keves 65 lovas 4*4-es futkarozik az utakon manapsag, foleg felenk (egyet sem lattam 651-est)
Válasz #1940. hozzászólásra
Mi? Van 4*4 az UTB-ben. Nekem a 651-es 4*4-es a 1010-es is 4*4-es.
Válasz #1939. hozzászólásra
A mi videkunk sem a laza talajokrol hires...
Nem megserteni akartalak, csak az mtz erejet akarom hasonlitani, hogy mennyivel "fimomabb" vagy sem az utb-hez kepest.
Igy 2 koldokkel a 952.3-as 1 hektart mennyi ido alatt csinal meg?
Válasz #1938. hozzászólásra
nagyon nagy külömbség van az utb és az Mtz között szántásban ....
a 4x4 az nagyon hiányzik az utb-böl
az Mtz az nálunk is csak 2.es vf-t visz 45-ös fogásszélességgel , és doszt elég neki
kb úgy van hogy ahány lóerő annyi cm a fogásszélesség
Válasz #1938. hozzászólásra
homokon vagy sekéjebben biztos vinné a 3at itt nem.nekem egy 552es van az is viszi ezt az ekét 3.-al
Válasz #1937. hozzászólásra
Azet kerdeztem, mert en is a 65 lovas utb-vel 2 koldokkel szantok olyan 28-30 cm melyen es 75 cm szelesseggel agyagos foldon, es miert a 90 lovas mtz(ha jol tudom) is csak 2 koldokkel szant nem sokkal melyebben es szelesebben....
Válasz #1935. hozzászólásra
heló kb.30cm/őszi mély szántás/ és kb78-80cm széleset fog így az eke ezen a földön nem vinné a 3-at a 952.3 ez iselég neki
Válasz #1933. hozzászólásra
Köszi már kb egy honapja történt!!Egy fém megmunkálásal foglalkozó cég ha jol emlékszem kb 30e ért legyártota kb egy napon belül..És azóta is birja!! Külömben nem egyszerü találni egy csere darabot mert mint kiderült ezekböl is van sok féle ez váltfa forgatós réselt kormánylemezü eke!!Köszi a segitséget mégegyszer..
Válasz #1924. hozzászólásra
Milyen melyen szantassz es milyen szelesseggel szantassz? Ha jol latom a traki egy 920.3-as. Nem birja a harom koldokot?
Válasz #1921. hozzászólásra
mi is húztunk meg kis lajta ekeszárak Fatuskóban (
)
Válasz #1923. hozzászólásra
szevasztok most történt a baleset az eke szárral,tudok eladót,90 rugó azonnal.
Válasz #1928. hozzászólásra
aha
Válasz #1930. hozzászólásra
nem adom fel csak telóval nem tok jókat készíteni!!
Válasz #1929. hozzászólásra
Ez is valami! A videó az keményebb dió de látom nem adod fel..
Válasz #1927. hozzászólásra
hát ezek csak képek nem videók
Válasz #1926. hozzászólásra
mi az omlósz tán a föld???
Ezek szerint sikerült!! gratulálok..
omlosz
Válasz #1915. hozzászólásra
Létezhet ilyen. Ha netán fagy előtt rámentek egy földre géppel, akkor a nyom tud elég keményre is fagyni. Mi eltörtünk tavaly egy ekevasat egy ilyen részen. Nem kizárt hogy harmadik pont nélkül egy ilyen részen indulásnál felemelje a farát.
Válasz #1921. hozzászólásra
A haver el is tört egyet a rabe ekén!Meg is vigasztalták hogy egy 100 as két hét átfutásal..
Válasz #1920. hozzászólásra
ez merre volt?
Válasz #1919. hozzászólásra
sehogy ott kell hagyni.Gondolod én a puha földben hajlítottam el az eke szárát
Ijet még nem láttam de az alföldön minden elképzelhetö!! Halotam ojat amikor a rába traktor meg az IH eke uj volt gödölöröl kijötek teszt méréseket végezni a gépen ki is mentek egy közepes keménységü területre be is kötötek mindenféle erzékelöt a gépre majd szántás közben mérték ugy hogy egy uazal mentek melete!! De furcsa eredmények születek kis tanakodás után ujra nekiveselkedtek,,De ismét furcsa lett a végeredmény..Azt mondták hogy elromlot a müszer.. majd kijavitják és viszajönek..Két hét mulva ey még durvább következett!!Szinte hietetlen erdmények születek amire azt mondták hogy ez képtelenség és elmentek!!!Azóta sem láta öket senki felénk!!És ez nem mese hanem valóság..
Válasz #1917. hozzászólásra
és akkor hogy szántotok olyankor ?
Válasz #1912. hozzászólásra
Van olyan ember akinek van hozzá érzéke . Van olyan ismerősöm aki csak gimnáziumot járt mert nagy focista volt és 2 éve vett magának egytraktort hogy maga csinálja a saját 20 ha földjét . Ő alivel beszélt mindenki másképp mondta hogy kell beállítani az ekét mire fogta magát kiment a földre és maga elkezdte állítgatni mire a 8. fordulót fordulta 400 méteres földön sikerült beállítani az ekéjét saját magának pedig előtte csak messziről látott ekét dolgozni .
Mostmár hallottál,de ez valóban csak szárazban eshet meg.Amúgy én is tettem fel olyan képet amin ilyen fold látható
Válasz #1914. hozzászólásra
Faterom egyik mükedvelö cimborája pont igy járt!!Kiment szántani és nem ment..Majd hivot egy két okos embert aki tökre ösze visza álitota az ekéjét!!Mig végül nálunk kötöt ki!!Az embernek ujnyi vastag volt az éle a kis vogel ekéjének!!ö nem is gondolt rá hogy cserés..Elment veni vasat majd megjavult az ekéje!!De akor sem halgatot a fatera mert ök régen ugy szántotak hogy egy garitura volt fen- egy a gerendán tartalékba egy meg a kovácsnál !!
Válasz #1911. hozzászólásra
Mint szátotok ti betont ? még nem is hallotam ilyet hogy az eke farát felemeli mert beakadt az eleje .
Válasz #1899. hozzászólásra
menet közbe lötyög.
nekem is volt olyan a kopott vasakkal, hogy a keménybe ne akart az istennek se belemenni. kicseréltem a vasakat és faxa volt minden
Válasz #1910. hozzászólásra
maga kell hogy rájöjjön az az igazi!!
Válasz #1910. hozzászólásra
A diplomásoknak nem tanítanak ekebeállítást
Ezzel a központi kar nélküli ekepróbálgatással inkább ne játszatok,mivel az gátolja meg a felcsapódását az eke hátuljának.Egyszer láttam egy 161-est B-200-as ekével kemény száraz földben hamarabb ért le az eleje mint a hátulja,beleakadt az első ekefej,és úgy felvágta az ekét h. azt hittem összetöri a gépet.Az volt a szerencse h. nem állt meg a traki,így az eke kis gondolkodás után hátrafelé dőlt el.Én majdnem ott haltam meg az ijedségtől.Azt mondta a traktoros h. neki már nem ez volt az első ilyen esete,ezért mindíg az eke hátulját tegyem le előbb.
Válasz #1909. hozzászólásra
Nekünk ami volt egy maszek IH fejes eke úgy nézett ki a traktor után mint ha oda okádta volna valaki és mégis lehetett vele dolgozni . Minden csak beállítás kérdése . Én szántottam a suliban és húzott vázú ekével és mikor az oktató meglátta még ő is nagyot nézett mert az elmondása szerint az utóbbi 10 évben nem tudott senki olyan szépen szántani vele . Le kell szögezzem nem volt tökéletes a munkája akkor sem de de ennél többet lehettelenség volt kihozni már belőle .
Ezért mondom hogy minden csak beállítás kérdése és ha ahhoz nincs valakinek érzéke nem fog neki menni hiába van 2 diplomája akkor se .