Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz R Sándor #9258. hozzászólásáraIgen azt,de ott is másodszorra sikerült.Először megvettem amit kuki szárra ajánlottak marha nagyok nem pergék és nem volt való semmire.Másodszorra az univerzálisnak mondottat az jól működik.
Válasz mtz1221 #9253. hozzászólásáraA faxom....a rendszer megint bekever...a valaszokba ..
No szóval. Nekem ilyen van a kverneland ekémen(persze acél), elég jól üzemel. 2 sima lapvassal van felrakva..
Válasz Földönfuto #9244. hozzászólásáraNem kell együtt cserélni csak a vastagságot kell fel hizlalni mert a műanyag legalább 1 cm vastag, ezért élbe ütközne a földel. élbe hozzá kell passzítani, de a műanyag könnyen faragható.Fém alá síma lemezből,vagy kemény de hajlékony műanyaglapokból kell alátéteket képezni valószínű az ekevasnál is kell, attól függ mennyire kopott.
Válasz Földönfuto #9244. hozzászólásáraEzt én nem tudhatom.Tegnap lehet félre érthetően írtam.Szóval láttam egy vogel ekét ami tőletek lett behozva,és a gyári vas beforgató lemezek helyett műanyag volt rakva és szépen szántanak vele.Mondom úgy hogy 2 vogelom volt már,és mindkettőről le kellet dobálnom a beforgatókat mert ragadtak túrtak a mi földjeinken.
Válasz mtz1221 #9240. hozzászólásáraJövőre akarok kormánylemezt cserélni IH ekén,szerinted jobb lenne a műanyag?Csak akkor gondolom cserélni kell az előtétlemezt meg a beforgatót is.
Lehet nem jól fogalmaztam meg,beforgató lemez érdekelne műanyagból.Azt kipróbálnám az előhántolók helyett.De azért köszi mindkettőtöknek,lehet van is ott amit ajánlottatok.
Válasz mtz1221 #9240. hozzászólásárahttp://ekegyartas.hu/ Igen Csólyospáloson csinálják a műanyag kormánylemezzel,Szeged környékén rengeteg van belőle.A habinál is van külön kormánylemez hozzá
Válasz BMWs paraszt,JD fanatikus #9237. hozzászólásáraHa kicsit is ragadós/tapadós földed van akkor eszedbe ne jusson.Én előhántoló nélkül sem bírom használni őket,azzal meg főkép nem mert kevesebb föld jut rájuk meg az is a ragadósból.Vísszont láttam műanyagot (valahonnan tőletek származik),rendesen megtámasztva hátulról szebben szánt vele mint az enyém hántolóval és nem ragad.Ha valaki tudja a déli részen hol lehet belőle venni,és megosztaná azt megköszönném.
Válasz BMWs paraszt,JD fanatikus #9237. hozzászólásáraRagadóson tárcsázás nélkül beáll a beforgatónál mint a szar traktort megállítja.
Előhántó bevethetőbb kötöttben.
120as lemkenen eltudom képzelni a 2t de kisebb osztásnál nem kínlódnák ...
Válasz Bobo77 #9225. hozzászólásáraMúltkor valamiért nem tudtam megnézni, de most sikerült.
Az igaz, hogy a laposabb 0,8 barnál a nagyobb felfekvő felület miatt több vonóerőt lehet átvinni, viszont a gumi pereme és a felni nagyon megsínyli ezt, jóval nagyobb a sérülés veszélye. Ezért kell növelni a nyomást, egy jó kompromisszumig.
Nem én találtam ki, a gumigyártók táblázataiban is így van megadva.
Válasz agrogal #9223. hozzászólásáraAz az 1,5 bar kb. az, amire én is gondoltam.
Pl. nekem a nagyobbik trakin alapesetben 1,2 bart ír elő a Kleber. Ezt szántáskor 1,5-1,6-ra kell emelni.
Pont, ahogy írod. Az 1,9 rakodóson megint más tészta, az meg nyilván úgy jó. Én 2,2-re fújom a homlokrakodós elejét.
Szóval egyről beszélünk.
Válasz Bárány #9221. hozzászólásáraEzt én is igy gondoltam eddig.A gond a gumi tisztulásával volt.Végül 1,5 bár nyomással végeztem a szántással.Igy jobb volt mint 1,9 nél.Rakodós traki azért használom keményen.
Válasz Bárány #9221. hozzászólására100 emberből ezt 99 nem fogja elhinni.Pedig ha 1X megnézné kintről hogy leeresztve szántva milyen hurkák mennek a gumi oldalán ahogy kapaszkodik,megértenék miről beszélsz.
Válasz agrogal #9218. hozzászólásáraNagy vonóerejű munkáknál inkább növelni kell a nyomást! Ha van általános gyári ajánlásod a gumidhoz, akkor ahhoz képest ilyenkor plusz 0,2-0,3 Bar.
Válasz gjoni #9207. hozzászólásáraHát....végülis a folyók is lejtenek lefelé
Mondjuk a Heger tarcsámnál a mezítlábas 80as észrevett ennél kisebb emelkedőt is
10059 hozzászólás
Válasz R Sándor #9258. hozzászólásáraIgen azt,de ott is másodszorra sikerült.Először megvettem amit kuki szárra ajánlottak marha nagyok nem pergék és nem volt való semmire.Másodszorra az univerzálisnak mondottat az jól működik.
Válasz mtz1221 #9250. hozzászólására És mit tettél helyette, előhántolót??
Válasz mtz1221 #9253. hozzászólásáraA faxom....a rendszer megint bekever...a valaszokba ..
No szóval. Nekem ilyen van a kverneland ekémen(persze acél), elég jól üzemel. 2 sima lapvassal van felrakva..
Válasz mtz1221 #9250. hozzászólásáraPedig a beforgató mindenhol jól szokott müködik.
Válasz *** HM *** #9247. hozzászólásáraVagy ki lessz az új földszomszédja.
Válasz Földönfuto #9244. hozzászólásáraNem kell együtt cserélni csak a vastagságot kell fel hizlalni mert a műanyag legalább 1 cm vastag, ezért élbe ütközne a földel. élbe hozzá kell passzítani, de a műanyag könnyen faragható.Fém alá síma lemezből,vagy kemény de hajlékony műanyaglapokból kell alátéteket képezni valószínű az ekevasnál is kell, attól függ mennyire kopott.
Válasz Vízpocsékoló #9245. hozzászólásáraEzt keresem ha eljutok fürdeni egyet, megállok és ránézek.Kösz.
Válasz mtz1221 #9251. hozzászólásáraIdegen birtokot barazdolni rizikós...
Válasz *** HM *** #9247. hozzászólásáraLehet ment megugrattatni magát,csak nem mertél megállni.
Válasz Földönfuto #9244. hozzászólásáraEzt én nem tudhatom.Tegnap lehet félre érthetően írtam.Szóval láttam egy vogel ekét ami tőletek lett behozva,és a gyári vas beforgató lemezek helyett műanyag volt rakva és szépen szántanak vele.Mondom úgy hogy 2 vogelom volt már,és mindkettőről le kellet dobálnom a beforgatókat mert ragadtak túrtak a mi földjeinken.
Válasz *** HM *** #9247. hozzászólásáraFa lopasa
Válasz *** HM *** #9247. hozzászólásáraCandy camera
A nap kérdése... hogy mi a rossebet biciklizik vlk a határban a mínuszokban a fagyos fos traktornyomas úton?
Lehet jött megnézni kiafax szánt....
Válasz *** HM *** #9239. hozzászólásáraKozepkotott foldek, nehol keves homok.
Xms1050 eke
Válasz mtz1221 #9243. hozzászólásárahttps://webaruhaz.habi.hu/termekek/17034/Ih_beforgatolemez_jobb_muanyag.html Itt is van
Válasz mtz1221 #9240. hozzászólásáraJövőre akarok kormánylemezt cserélni IH ekén,szerinted jobb lenne a műanyag?Csak akkor gondolom cserélni kell az előtétlemezt meg a beforgatót is.
Lehet nem jól fogalmaztam meg,beforgató lemez érdekelne műanyagból.Azt kipróbálnám az előhántolók helyett.De azért köszi mindkettőtöknek,lehet van is ott amit ajánlottatok.
Válasz mtz1221 #9240. hozzászólásárahttp://ekegyartas.hu/ Igen Csólyospáloson csinálják a műanyag kormánylemezzel,Szeged környékén rengeteg van belőle.A habinál is van külön kormánylemez hozzá
Válasz mtz1221 #9240. hozzászólásáraSzerintem a Csólyospálosi eke lesz az , szeged mellet valahol, nagyjából csak ő csinál műanyagkormánylemezest.
Válasz BMWs paraszt,JD fanatikus #9237. hozzászólásáraHa kicsit is ragadós/tapadós földed van akkor eszedbe ne jusson.Én előhántoló nélkül sem bírom használni őket,azzal meg főkép nem mert kevesebb föld jut rájuk meg az is a ragadósból.Vísszont láttam műanyagot (valahonnan tőletek származik),rendesen megtámasztva hátulról szebben szánt vele mint az enyém hántolóval és nem ragad.Ha valaki tudja a déli részen hol lehet belőle venni,és megosztaná azt megköszönném.
Válasz BMWs paraszt,JD fanatikus #9237. hozzászólásáraRagadóson tárcsázás nélkül beáll a beforgatónál mint a szar traktort megállítja.
Előhántó bevethetőbb kötöttben.
120as lemkenen eltudom képzelni a 2t de kisebb osztásnál nem kínlódnák ...
Válasz BMWs paraszt,JD fanatikus #9232. hozzászólásáranekem a trágya-beforgató (előhántó) van és szárterelő az ekeszárakon, de még egy torzsát sem hagy felül
Válasz feri6 #9235. hozzászólásáraGondolkozom felszerelni, csak ujanon beforgato meg a tarto eleg huzos, majd nezegetem hasznaltban hatha hirdetnek.
Válasz Gepi #9233. hozzászólására
Válasz BMWs paraszt,JD fanatikus #9232. hozzászólásáraTeljesen jó együtt nekem fenn van mindkettő mindig, nulla szármaradvány és nagyon jó porhanyítóhatás, igaz az ekefejosztás nekem 1050mm
Válasz BMWs paraszt,JD fanatikus #9232. hozzászólásáraVagy ez, vagy az, de együtt ne! Nekem az előhántó jobban bejött.
Válasz gjoni #9228. hozzászólásáraNa ez az a pillanat amikor be bizonyosodik ki az aki tud szántani és ki az aki azt hiszi hogy tud szántani
Elohanto+ beforgato kombinaciorol velemeny tapasztalat kuki tarlon?
Válasz Bárány #9230. hozzászólásáraKöszi,optimális volt a talaj
Válasz gjoni #9228. hozzászólásáraSzép!
Válasz Bobo77 #9225. hozzászólásáraMúltkor valamiért nem tudtam megnézni, de most sikerült.
Az igaz, hogy a laposabb 0,8 barnál a nagyobb felfekvő felület miatt több vonóerőt lehet átvinni, viszont a gumi pereme és a felni nagyon megsínyli ezt, jóval nagyobb a sérülés veszélye. Ezért kell növelni a nyomást, egy jó kompromisszumig.
Nem én találtam ki, a gumigyártók táblázataiban is így van megadva.
Válasz mtz1221 #9222. hozzászólásáraNem kell hinni, meg kell nézni a gyártói előírásokat.
Válasz agrogal #9223. hozzászólásáraAz az 1,5 bar kb. az, amire én is gondoltam.
Pl. nekem a nagyobbik trakin alapesetben 1,2 bart ír elő a Kleber. Ezt szántáskor 1,5-1,6-ra kell emelni.
Pont, ahogy írod. Az 1,9 rakodóson megint más tészta, az meg nyilván úgy jó. Én 2,2-re fújom a homlokrakodós elejét.
Szóval egyről beszélünk.
Mindenki másképp csinálja és gondolja
Válasz mtz 820,2 #9219. hozzászólásáraIgen, és nagyon jó tartós minőségü. Csak ajánlani tudom.
Válasz Bárány #9221. hozzászólásáraEzt én is igy gondoltam eddig.A gond a gumi tisztulásával volt.Végül 1,5 bár nyomással végeztem a szántással.Igy jobb volt mint 1,9 nél.Rakodós traki azért használom keményen.
Válasz Bárány #9221. hozzászólására100 emberből ezt 99 nem fogja elhinni.Pedig ha 1X megnézné kintről hogy leeresztve szántva milyen hurkák mennek a gumi oldalán ahogy kapaszkodik,megértenék miről beszélsz.
Válasz agrogal #9218. hozzászólásáraNagy vonóerejű munkáknál inkább növelni kell a nyomást! Ha van általános gyári ajánlásod a gumidhoz, akkor ahhoz képest ilyenkor plusz 0,2-0,3 Bar.
Nyomassátok jó idő van csuszik a főd klímás szántás van.
Ha valaki ismeri,vagy használja az Opall-agri típusú ekevasat,megírhatná,hogy milyen minőségűek. Érdemes olyat venni?
Köszi!
Ki menyire engedi le a gumikat szántás,lazitás ?első-hátsó bár?9 éves orosz gumik az idén kezdet repedezni
Válasz .Richard. #9216. hozzászólásáraLáttam
Válasz gjoni #9209. hozzászólásáraAkinek az van az azzal. Láttál már olyant'mikor a 6os ekét a xerion huzza de azt meg kötéllel egy Rába?
Válasz sörhas #9214. hozzászólására2db ilyen és nem ordit a rádió
Válasz Földönfuto #9169. hozzászólására
Válasz csoppika #9211. hozzászólásáraItt minden fej egyformán forgat
Válasz gjoni #9209. hozzászólásáraDehonnem'... Egy ilyennel...
Válasz gjoni #9207. hozzászólásáraHát....végülis a folyók is lejtenek lefelé
Mondjuk a Heger tarcsámnál a mezítlábas 80as észrevett ennél kisebb emelkedőt is