Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR407 FtUSD392.16 FtCHF434.03 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
igy vettem de vissza raktam a helyére hátra,a gyári kaparó nemjó a két kaparo megfogja akereket olyan kaparot csináltam rá mint a rw -en vaneggy kaparo és átfordul remélem jólessz.
sosem volt ilyenünk, sőt nem is láttam igazán ezelőtt.
Ermike áthozta az előhántós fasza Krone Mustang ekéjét és a nedvesen olyat szántott,hogy ihajj!
szárazban gondoltam, hogy a nyirok talaj kinyírná. De ősszel általában nem porzik a hant :-D
kipróbálnám, bár nekem a Kleiber ekén nincsen ennek előkészítése
A kaparókal az a baj hogy a csutkás anyagot magaalá keni probáltam !!!
Én most csináltatem hoszab tengejt meg fele akora kereket raktam alá !!!
De holnap akartam probálni!!
Miért?, Te venél elöhántolót?? Nekem van vagy 15 darab!!Mi nem használjuk mert hiába tenénk fel ugyis elmarad a száraz durva rögös földba..És ha ezt tudjuk akor minek is szornánk széjel..
5fejes a Vogel?
Rabe meg Condor ha jól emlékszem.
Kormánylemezeket lezsíroztad anno?
előhántóid vannak rá?
ha igen kapásból megveszem róla!
nincsn nem:-D
Szevasz! De rég láttalak itt!
Pedig a kombájnom most is ott áll a városotokban,egy telephelyen,a kondorbenz mellett.
Asszem vogel ekén akar maszek f-kereket cserélni.
SZIA !! 40 en van miótta megvan !
a sebbeség most 8ikban huzza a fater 35 centin de 9ikben is viszi ha szoritott volna az idö de most nem eröltette
de a tavalyi 40-45 centin is ennyiel huzta
mi 8 alá nem szivesen megyünk ha egy mód van rá
Hello JD 4650. Érdeklődnék hogy az eke ami a képen van mekkorát fog mert most akarom én is szétnyitni egy kicsit és hát a traki azonos csak az eke más de az is 4 fej vf. Előre is kösz a választ
Pioneer olcsóbb verzió.
Pontosan nemtudom,mert 170hektár volt kukorica és soksok táblánk van. Valahol talán felírtam amikor vetettem.
Azt tudom,hogy azt tettem bele kicsit kiegészítve más Pio maradékkal, amit nyertem egy kísérleti bemutatón, mert a 6 fajta közűl én állítottam fel legjobban a termésátlagot. Aztán arattuk,mértük pavilon alatt számolgatás méricskélés, és szanberg kapott egy zsákot. tavaly...
most nem nyertem:-D
Az idén azthiszem 34fajta Pioneer kísérletit vetettünk, plussz 3 féle LG-t. Az LG csak két hektár volt összvissz, de a kétharmad Pioneert megverte még vízben is!
Szakemberekkel beszéltem erről én is. Eketalp alatt 15-20 centit mondtak ők, persze nem mindegy,hogy milyen lazító...Ez Framest elég komoly téma.
Azt a kb60centit végig gyűri fel és repeszti szét! Felemeli azt a földtömeget vagy 20-30 centire és gyönyörűen látszik,ahogy szétrepeszti a földet! persze szárazban húztuk...
Itt annakidején a 80-as évek elején volt lazítva utoljára TSZ időkben DT-vel. Itt az eketalp nem olyan mint ahol 2évente lazítanak.
Szóval én most átakartam törni az egész altalajt, aminek ráadásúl vízelvezető elszívó hatását is akartam elérni, mivel sok a belvízes folt nálunk, nem a legjobb vízgazdálkodásúak a talajok, persze a nagyonvastag betömörödött réteg "eketalp" végett is. és úgylátom jó is lett,mert nem áll a víz azokon a repce vetéseken,ahol minden éven kikell hagyni a földből 0,5 hektárt legalább.
Máshol meg áll most bőven is.
Végigszeretném lazítani két-három év alatt faszán mélyen a földeket, aztán sekélyebben majd ezek után, 45-50centin.
Amúgy az a 60 sem mindig ugyanannyi, legyen 55-65-ig a tartomány :-D
Válasz #718. hozzászólásra
Nem ragad be az állítókerék ütközője,mert egy van,s a kerék átfordul a tengelye körül,és mindíg oda fekszik,csak hol az egyik,hol a másik oldalára.
De ha hosszú évek során olyan talpat csináltál sorozatos mélyszántással hogy csak nézem amikor ásol tegyük fel hogy mindig 35 ön szántottál és kb 20 éve nem volt lazítva akkor már más a tészta akkor az eketalp 50 ig ér! később nem kell olyan mélyre ha rendszeresen megcsinálod!
10059 hozzászólás
Válasz #757. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
![smile closedeyes](/oldforum/images/smiles/closedeyes.gif)
![smile glare](/oldforum/images/smiles/glare.gif)
![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
gondoltam hogy nem volt sima menet
a fene vigye el ezt az elkadást
Válasz #754. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20091110231107_P1000969.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20091110231211_P1000983.JPG)
Na ez az élet. KIRÁLY.
URAL KAMAZ fával rakott teherautóink kapták ki mintegy fél órás rángatás után!![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
A rábán a kormánymű hidraulika csövei szétrobbantak a táncoltatástól!
De túléltük!
Válasz #751. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
HUHU !!!vagy még
Válasz #754. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile bored](/oldforum/images/smiles/bored.gif)
EJHA !! nem semmi
királykép
persze a munka már nem olyan élvezetes
Tavasszal csináltuk az útjainkat!
Válasz #749. hozzászólásra
merre fele próbálnád ha probálnád ???????????????????????????????
Válasz #751. hozzászólásra
igy vettem de vissza raktam a helyére hátra,a gyári kaparó nemjó a két kaparo megfogja akereket olyan kaparot csináltam rá mint a rw -en vaneggy kaparo és átfordul remélem jólessz.
Válasz #741. hozzászólásra
Most nézem hogy neked oldalt van a kereked mert nekünk már az 5-dik is széttört !!!
Neked bevált???
Válasz #747. hozzászólásra
sosem volt ilyenünk, sőt nem is láttam igazán ezelőtt.
Ermike áthozta az előhántós fasza Krone Mustang ekéjét és a nedvesen olyat szántott,hogy ihajj!
szárazban gondoltam, hogy a nyirok talaj kinyírná. De ősszel általában nem porzik a hant :-D
kipróbálnám, bár nekem a Kleiber ekén nincsen ennek előkészítése
A kaparókal az a baj hogy a csutkás anyagot magaalá keni probáltam !!!
Én most csináltatem hoszab tengejt meg fele akora kereket raktam alá !!!
De holnap akartam probálni!!
Válasz #746. hozzászólásra
![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
hehe jó szeme van valakinek
Válasz #745. hozzászólásra
Miért?, Te venél elöhántolót?? Nekem van vagy 15 darab!!Mi nem használjuk mert hiába tenénk fel ugyis elmarad a száraz durva rögös földba..És ha ezt tudjuk akor minek is szornánk széjel..
Válasz #743. hozzászólásra
az avatar képeden kicsit nem ereszt a véglehajtás szimeringnél?
Válasz #743. hozzászólásra
5fejes a Vogel?
Rabe meg Condor ha jól emlékszem.
Kormánylemezeket lezsíroztad anno?
előhántóid vannak rá?
ha igen kapásból megveszem róla!
nincsn nem:-D
Válasz #742. hozzászólásra
Igaz ez egy jó öreg bevált módszer..Hietetlen amire képes csak legyen ami húza!!
Válasz #742. hozzászólásra
igaz !!!
akaszd fel a jóöreget...
a Rabédet ami még megvan talonban valahol igazamvan???
Válasz #737. hozzászólásra
szevasz nekem is vannak gondok az ekével.azért kiváncsiskodok én most csináltamrá kaparót demég nem probáltam.
Válasz #730. hozzászólásra
VN
Válasz #738. hozzászólásra
![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
szivesen máskor is
Válasz #736. hozzászólásra
Oké kösz az infot
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Szevasz! De rég láttalak itt!
Pedig a kombájnom most is ott áll a városotokban,egy telephelyen,a kondorbenz mellett.
Asszem vogel ekén akar maszek f-kereket cserélni.
Válasz #734. hozzászólásra
SZIA !! 40 en van miótta megvan !
a sebbeség most 8ikban huzza a fater 35 centin de 9ikben is viszi ha szoritott volna az idö de most nem eröltette
de a tavalyi 40-45 centin is ennyiel huzta
mi 8 alá nem szivesen megyünk ha egy mód van rá
Válasz #733. hozzászólásra
Értem már , azt hittem teljesen eltüntél
Válasz #732. hozzászólásra
Ja és mennyivel bírja húzni a masina?
Válasz #731. hozzászólásra
be-be néztem denmvolt kedvem irni
Válasz #728. hozzászólásra
Hello JD 4650. Érdeklődnék hogy az eke ami a képen van mekkorát fog mert most akarom én is szétnyitni egy kicsit és hát a traki azonos csak az eke más de az is 4 fej vf. Előre is kösz a választ
Szeva Hogy vagy mostanában . Épp tegnap jutott eszembe hogy rég jártál erre .
szevasztok Maszek milyen ekén akarsz farkereketcserélni?
Válasz #728. hozzászólásra
Pioneer olcsóbb verzió.
Pontosan nemtudom,mert 170hektár volt kukorica és soksok táblánk van. Valahol talán felírtam amikor vetettem.
Azt tudom,hogy azt tettem bele kicsit kiegészítve más Pio maradékkal, amit nyertem egy kísérleti bemutatón, mert a 6 fajta közűl én állítottam fel legjobban a termésátlagot. Aztán arattuk,mértük pavilon alatt számolgatás méricskélés, és szanberg kapott egy zsákot. tavaly...
most nem nyertem:-D
Az idén azthiszem 34fajta Pioneer kísérletit vetettünk, plussz 3 féle LG-t. Az LG csak két hektár volt összvissz, de a kétharmad Pioneert megverte még vízben is!
Válasz #727. hozzászólásra
még a fajtát áruld el:)
Válasz #726. hozzászólásra
~140mázsás
vetéskor bruttó 180kg komplexet kapott, aztán állományban sorközé folyékony ammónia injektálva 100kg
Válasz #715. hozzászólásra
kukorica rekordunk az éven: 1,5hektáron 210mázsa!
elégjó:-D
Válasz #723. hozzászólásra
majd figyeld meg jobb lesz !!
Válasz #716. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
A jd 50 azt mondja!!!
De én mást halotam ,de a saját tapasztalatban hiszek!!!
Válasz #695. hozzászólásra
Szakemberekkel beszéltem erről én is. Eketalp alatt 15-20 centit mondtak ők, persze nem mindegy,hogy milyen lazító...Ez Framest elég komoly téma.
Azt a kb60centit végig gyűri fel és repeszti szét! Felemeli azt a földtömeget vagy 20-30 centire és gyönyörűen látszik,ahogy szétrepeszti a földet! persze szárazban húztuk...
Itt annakidején a 80-as évek elején volt lazítva utoljára TSZ időkben DT-vel. Itt az eketalp nem olyan mint ahol 2évente lazítanak.
Szóval én most átakartam törni az egész altalajt, aminek ráadásúl vízelvezető elszívó hatását is akartam elérni, mivel sok a belvízes folt nálunk, nem a legjobb vízgazdálkodásúak a talajok, persze a nagyonvastag betömörödött réteg "eketalp" végett is. és úgylátom jó is lett,mert nem áll a víz azokon a repce vetéseken,ahol minden éven kikell hagyni a földből 0,5 hektárt legalább.
Máshol meg áll most bőven is.
Végigszeretném lazítani két-három év alatt faszán mélyen a földeket, aztán sekélyebben majd ezek után, 45-50centin.
Amúgy az a 60 sem mindig ugyanannyi, legyen 55-65-ig a tartomány :-D
Nem ragad be az állítókerék ütközője,mert egy van,s a kerék átfordul a tengelye körül,és mindíg oda fekszik,csak hol az egyik,hol a másik oldalára.
Válasz #715. hozzászólásra
ezt a kukisban kéne kivesézni!
Válasz #714. hozzászólásra
![smile angry](/oldforum/images/smiles/angry.gif)
Berakja a villa alá a sarat,és nem esik le átfordításkor az ütköző elé.
Volt olyan eke is,szoptam vele ilyenkor bőven!
a lemken meg a rabe nem tolul?
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
ÁHH !! piros eke rossz eke
De ha hosszú évek során olyan talpat csináltál sorozatos mélyszántással hogy csak nézem amikor ásol tegyük fel hogy mindig 35 ön szántottál és kb 20 éve nem volt lazítva akkor már más a tészta akkor az eketalp 50 ig ér! később nem kell olyan mélyre ha rendszeresen megcsinálod!
Kinek mennyi a kukorica termésrekordja?
Csak őszintén.
Válasz #710. hozzászólásra
Megvan minden de a vn-nak nagy átka a sár nem fordit meg tolúl !!!
Rá kéne operálni 1 kiforotab darabot!!
Válasz #703. hozzászólásra
Albatros= AXIÁL!
Válasz #710. hozzászólásra
elhagyogatta öket szép sorban a .... meg összekapkodták utána !!
Moderátor által módosítva: 2015-04-07 15:40:09
Válasz #703. hozzászólásra
Jaja de jó a használt is !!!
Válasz #708. hozzászólásra
hogy sikerült eltüntetni őket (mármint a kerekeket)