Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD392 FtCHF432.9 FtGBP485.2 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #684. hozzászólásra
Vigyázzatok az ilyen 60 centis lazítással,mert azontúl hogy gázolajpazarlás lehet hogy kevesebbet ér mint 1 35 40 centis lazítás.Van 1 simba talajművelési prosi,azt érdemes elolvasni.Ugyanezt mondta 1 sokezer hekis cégnél agromókus haverom is.Ők végeznek 1000féle művelési trágyázási kísérletet.
60 centin nincs eketalp,meg tápanyag se igen,és a mélyen huzott kés fölött akkora a földtömeg hogy sokszor részben tömörít fölfele nencsak lazít.
Igyvan Mi tudjuk mi hogy van ,csak hogy mi megyen arra fele de még tanulniuk kel ugy látom az otaniaknak!dea mtz gardánja nem arra forog amerea zilváltonak vagy terepváltonak kel meg kel forditania irányát is!
elvileg mindegy mert járókerék arányos tlt ről beszélünk csak ügyesen kell kimérni 72,6 % ra kell lassítani egy hajtóházba amihez egy ügyes esztergályos kell!
Válasz #686. hozzászólásra
A kolega vetette felül a rizset,mert szóva vetettük,és a hullámzás összehordta a magot.
Van DT-s kép és vidi is, az idén azzal szótuk,igy vízre,majd később feldobom,mert a kolega gépén van!
ja értem de és a terepváltora viszed rá a traktor kardánját?, vagya 157esek amik ot vanak hogy hajtanak hidromotoral vagy kardánal mer láttam már ott egy iet! egyszer uazt vettem bűdöskutpusztárol csak távolbol láttam!
NEM!!!
Mi a naggyal húztuk a szalonnaiak Rába után való lazítóját, amivel a Rába nagyon gyakran csak zihál...
és a Fergát is fogta olykor rendesen, ilyenkor 3.5km/h-val húztam hehe:-D
szóval ez 3 késes, 90cm-re vanna a kései egymástól, és 60centire húztuk.
Kettőt 45centin elvisz szerintem.
MTZ egy késsel sem bír menni itt, csak sekélyen...40cm
Göncruszka közel van, akad ott cimbora.
Öschléger Zsoltiék.
Baktakéken meg anno kollégiumból Gyuricza Zsolti, bár ő nem paraszt.
nomeg járt onnan a helikopter vegyszerezni régebben hozzánk is
Válasz #660. hozzászólásra
Mi már 2 éve vetünk lazításba kukit,az idén a hibrid is abban volt,és jó lett.De a kuki tarlót szántani kell a szármaradvány miatt!
én megértem hogy kell neki a pénz mert még nincs tele a 15 széfje, de könyörgöm azt sem tudja hol van a földje májusba leül a gépéhez és rajzolgat! aztán meg még neki áll fejjebb!
Ráadásul még 5 másik helyi nem kapja a pénzét időben rajtam kívül emiatt! Ja ráadásul mindannyian AKG sek vagyunk!
Néhány táblát nem szántunk ki,mert kapott mély lazítást 60centire nyár végén, aztán esők előtt jó tisztességgel meglettek tárcsázva. Tavasszal majd megkapja a megfelelő talajmunkát még, amit a viszonyok indokolnak majd, és megy bele kukorica. Mi még sosem próbáltunk szántás nélkül ilyet vetni.
Lehet jobban jártunk volna, ha sokkal többet lazítunk tárcsázunk, azzal is lehet 20centi mélyre dolgozni simán(nehéz IH kerekek a levegőben...) szóval a szántani maradtak volna a kukorica tarlók.
Ha beválik jövőre ez a módszer,akkor ezis bekerűl a körforgásba a melók terén.
De azért a jó őszi szántás aranyat ér...
10059 hozzászólás
Válasz #707. hozzászólásra
Válasz #701. hozzászólásra
Na pasz holap 2 gari!!!
Válasz #704. hozzászólásra
nem is húzná az öreg vas mélyebben (na elástam magam )
Válasz #698. hozzászólásra
hát a mi potkocsinkat meg lehet nézni csak nincs itthon!cseppet messze van!de amugy lehet tanulni sok dolog van !!
Válasz #703. hozzászólásra
jól beszélsz PISTI
maszek kománk benyul a farzsebbe és kicsengeti azt az aprópénzt érte!!
nem nagy dolog
Válasz #702. hozzászólásra
mi meg 45 ig !! de az is a maxin van szerintem egy millivel se kell mélyebben !!
Válasz #699. hozzászólásra
pl.ők
albatrosz =KITE
lemken= Kaszcoop
Válasz #695. hozzászólásra
Mi 40-re szoktuk csikarni.
Válasz #699. hozzászólásra
tele van a pad vele
így van !!eketalp alatt 8-10 centi elég a többi az fölösleges g.olajpazarlás
Valaki nem tud eladó lemken vagy albatrosz farkereket tokal vonóval???
Válasz #692. hozzászólásra
ki mondta hogy nem kell megfordítani az irányt a hajtóházban azé van két fogaskerék! Ebben a témában szívesen tanulnék tőled!
nagyon jól beszélsz TM 155!!!!!!végre egy értelmes hozzászolás !!
na most kapok ezért
Válasz #675. hozzászólásra
Sztem is elég neki a 2 kés mondjuk azt vinni fogja 50 en is ha meg 3 késes akkor 40 en fog menni vagy még azzal se, azzal meg nem vagy előrébb sokkal!
Válasz #684. hozzászólásra
Vigyázzatok az ilyen 60 centis lazítással,mert azontúl hogy gázolajpazarlás lehet hogy kevesebbet ér mint 1 35 40 centis lazítás.Van 1 simba talajművelési prosi,azt érdemes elolvasni.Ugyanezt mondta 1 sokezer hekis cégnél agromókus haverom is.Ők végeznek 1000féle művelési trágyázási kísérletet.
60 centin nincs eketalp,meg tápanyag se igen,és a mélyen huzott kés fölött akkora a földtömeg hogy sokszor részben tömörít fölfele nencsak lazít.
pár kép tavaszról az útjainkról!!!
Válasz #691. hozzászólásra
(((mire célozhat vajon a szalonnai inas?????))
Válasz #690. hozzászólásra
Igyvan Mi tudjuk mi hogy van ,csak hogy mi megyen arra fele de még tanulniuk kel ugy látom az otaniaknak!dea mtz gardánja nem arra forog amerea zilváltonak vagy terepváltonak kel meg kel forditania irányát is!
Válasz #682. hozzászólásra
K pistinek!!! Nehogy így járj!!!
Válasz #687. hozzászólásra
elvileg mindegy mert járókerék arányos tlt ről beszélünk csak ügyesen kell kimérni 72,6 % ra kell lassítani egy hajtóházba amihez egy ügyes esztergályos kell!
Válasz #686. hozzászólásra
A kolega vetette felül a rizset,mert szóva vetettük,és a hullámzás összehordta a magot.
Van DT-s kép és vidi is, az idén azzal szótuk,igy vízre,majd később feldobom,mert a kolega gépén van!
Válasz #685. hozzászólásra
mindkét megoldás kivitelezhető bár ahidro motort ügyesen kell választani!
Válasz #685. hozzászólásra
Szuhogyon van egy cimborának, ZIL váltóra megy a kardán rá a gépről, és megvan,hogy mikor hol hogyan szereti hajtatni magát.
Válasz #682. hozzászólásra
na ki kezd mit?
LAla szuper a sátras kép! A kistrakival a tóba eteted a halakat?
Válasz #678. hozzászólásra
ja értem de és a terepváltora viszed rá a traktor kardánját?, vagya 157esek amik ot vanak hogy hajtanak hidromotoral vagy kardánal mer láttam már ott egy iet! egyszer uazt vettem bűdöskutpusztárol csak távolbol láttam!
NEM!!!
Mi a naggyal húztuk a szalonnaiak Rába után való lazítóját, amivel a Rába nagyon gyakran csak zihál...
és a Fergát is fogta olykor rendesen, ilyenkor 3.5km/h-val húztam hehe:-D
szóval ez 3 késes, 90cm-re vanna a kései egymástól, és 60centire húztuk.
Kettőt 45centin elvisz szerintem.
MTZ egy késsel sem bír menni itt, csak sekélyen...40cm
nálunk nem vinné el,itt az ötös simbáról kettőt levettek a kötöttbe(nhford 280le csuklós trakinak)!
az MF a traki akkor biztos (csak kérdés milyen sebességgel)
Válasz #676. hozzászólásra
nézem már is
Nálunk tuti nem.De nem ismerem a ti talajaitokat.
hát neci !!egy koma most vett nálunk a rábája után 3 késes erdészeti lazitot
fogta bizony rendesen
Válasz #673. hozzászólásra
több is van mert szuhogyon van egy ürge aki azthiszem már 5öt csinált!
Válasz #672. hozzászólásra
Göncruszka közel van, akad ott cimbora.
Öschléger Zsoltiék.
Baktakéken meg anno kollégiumból Gyuricza Zsolti, bár ő nem paraszt.
nomeg járt onnan a helikopter vegyszerezni régebben hozzánk is
Válasz #669. hozzászólásra
A VIDEOK-ba dobtam pár képet.
Sajnos még nincs lazítóm de a tavasszal szeretnék egyet csinálni szerintetek 112 paci három szárnyas kést 40-50 cm mélyen elvinne kötött talajon ?
Válasz #668. hozzászólásra
egyértelmű.
Próbáltak itt grubberelni kukoricatarlót nem messz esők előtt, de nemjó ilyenre...
bekell vetni az ekét!
és nem búzával hehe
Válasz #670. hozzászólásra
Ermike valahol ott szalonnnán vagy a közelbe van egy 157es zil böl csinálva potkocsi nem tudsz rola?
Válasz #661. hozzászólásra
Baktakék,de vam Bereten is ,meg szalaszenden is területem
Válasz #670. hozzászólásra
kaptunk háll isten az unióst.....
te kaptál pénzt a túligénylés ellenére JD mert állítólag pont a rosszul rajzoló kapott?
Válasz #667. hozzászólásra
na szép mondhatom !!
Válasz #660. hozzászólásra
Mi már 2 éve vetünk lazításba kukit,az idén a hibrid is abban volt,és jó lett.De a kuki tarlót szántani kell a szármaradvány miatt!
én megértem hogy kell neki a pénz mert még nincs tele a 15 széfje, de könyörgöm azt sem tudja hol van a földje májusba leül a gépéhez és rajzolgat! aztán meg még neki áll fejjebb!
Ráadásul még 5 másik helyi nem kapja a pénzét időben rajtam kívül emiatt! Ja ráadásul mindannyian AKG sek vagyunk!
Válasz #664. hozzászólásra
jól mondod !!
Válasz #655. hozzászólásra
itt azért napok óta esik...
most éppen abbamaradt.
Válasz #662. hozzászólásra
Egy észrevétel: minden csak nem "gazdatárs"!!!!!
Válasz #662. hozzászólásra
de legalább mi megtudtuk értelmesen beszélni mi a gond és megérteték!!
Válasz #658. hozzászólásra
utálom az ilyen gazdatársakat de nyagyon
Válasz #655. hozzászólásra
hol laksz?
Én Szendrőben!
Ermike Szalonnán!
Válasz #651. hozzászólásra
Néhány táblát nem szántunk ki,mert kapott mély lazítást 60centire nyár végén, aztán esők előtt jó tisztességgel meglettek tárcsázva. Tavasszal majd megkapja a megfelelő talajmunkát még, amit a viszonyok indokolnak majd, és megy bele kukorica. Mi még sosem próbáltunk szántás nélkül ilyet vetni.
Lehet jobban jártunk volna, ha sokkal többet lazítunk tárcsázunk, azzal is lehet 20centi mélyre dolgozni simán(nehéz IH kerekek a levegőben...) szóval a szántani maradtak volna a kukorica tarlók.
Ha beválik jövőre ez a módszer,akkor ezis bekerűl a körforgásba a melók terén.
De azért a jó őszi szántás aranyat ér...