Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Teleszkópos rakodógépben melyik a jobb? új
- John Deere 4630-4650 traktorok új
- Öntözés új
- Osztatlan közös tulajdon megosztása új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Gyomfésű vagy küllős kapa?? új
- Kalászosok műtrágyázása új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
![Mit ad Magyarországnak a FAO és mit kap cserébe? Mit ad Magyarországnak a FAO és mit kap cserébe?](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9324/cikk_79324/Magyarorszag-FAO_fill_540x300_0.jpg)
Mit ad Magyarországnak a FAO és mit kap cserébe?
Új alapokra helyezi együttműködését Magyarország és a FAO.![Egy magyar újítás forradalmasíthatja a gabonaminőség ellenőrzését Egy magyar újítás forradalmasíthatja a gabonaminőség ellenőrzését](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9214/cikk_79214/aflatoxin_ind_fill_540x300_0.jpg)
1961 hozzászólás
Hali
Sztem 10 ért se fogja odaadni ha ő csinálja
Helló Mindenkinek!
Tegyük fel szeretnék venni egy 4.5Ha-os szántóföldet, ami olyan 23-25Ak/ha, Hajdúböszörmény körzetében. Mondjuk a tulaj nem árulja, de nekem mindenképp arra a területre lenne szükségem, mennyit kellene kb. ajánlanom érte, hogy eladja?
Tudom ez elég érdekesen hangzik, de hátha belemegy.
Ha 7-8 MFt ajánlok az nagyon kevés?
Válasz #158. hozzászólásra
Itt 70/ak ért lenne most, 1,4/ha
Válasz #156. hozzászólásra
nekem küldték a magyartermőföld valami cég.... aki ugye országosan zaklatja levelekkel az embereket!valami 23 ezer ft ot adtak volna/AK ,40 AK 1.5 heki
de már van ajánlat 28 ezerért is! mi 35 ezerft körül szeretnénk eladni szerintem ez reális!
persze ha vennék akkor én is olcsobban szeretném venni de van erre felé 100ezer ft / aK is ! ugyhogy szortak az árak nagyon!
Válasz #156. hozzászólásra
Felénk 25-30eFt körül. Átlag 35AK-s földek vannak erre.
Üdv!
Mennyiért megy most 1 aranykorona? Kb 20ak egy hektár föld
Válasz #154. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
bérleti strződésnél nincs vmi hasonló turpisság?
Válasz #153. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Ha jól tudom akkor ajándékozás csak közeli hozzátartozók között működik.
Egyszerűbb cserélni, bejegyeztetni a fhivatalban, majd megveszed a maradék részt, meg a sajátodból is kivásárolod. Most ez a tuti, ennél jobb nem nagyon van kiskapuként.
ajándékozás nem müködik????
Válasz #150. hozzászólásra
Bérlésnél ugyanúgy ki kell függeszteni és az jelentkezik rá aki akar. Ha éppen olyan jelentkezik rá aki állatot is tart vagy családi gazdálkodó, akkor ő erősebb mint az őstermelő.
Válasz #149. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
És a bérlésre hasonló tuti ötleted? Mert ha jól tudom azt is ki kell függeszteni de el szeretném kerülni ezt a sok hercehurcát vagy a területalpú támogatásért muszály végigjárnom? Ha bérlésnél én kötök egy alkut abba más is beleszólhat ha előttem van a sorban (pl.: állatot tart)
Válasz #148. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
CSERÉLjetek!!! Manapság ez a tuti biztos müködö verzió!! Na és persze jó mélyen halgatni a biznic-röl!!
szóval tudnék egy kissebb eladó kaszálót de ha kifügesztem rárabolnak az eladó jó ismerös.LEHETŐSÉGEK????
Válasz #138. hozzászólásra
Hajdú Biharban egy ha gyep (rét) 300 000 Ft
Szántó, az egy nullával több.
Válasz #144. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Ez jó vazeeeeee!!!
Válasz #144. hozzászólásra
![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
jah nem elővételi hanem előbérleti jog volt !
legnagyobb szöveg elővételi jognak ami írva volt !!!! : szivességi munkák![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
jó ötlet jo megjegyezni mert még jol jöhet ![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
Válasz #140. hozzászólásra
gondolom mindig-et akartál írni a meddig helyett.
majdnem mindig (kivétel ha nem kell pl. tul.társak között stb.), de ilyenkor már az eladó megegyezik egy lehetséges vevővel és azt függesztik ki, hogy akik esetleg előbbrébb vannak a rangsorban tudjanak róla és elvihessék ugyanannyiért mint ami ki van függesztve....
elméletileg.
Válasz #141. hozzászólásra
Pontosan így van!!
Válasz #140. hozzászólásra
Ha jól tudom 15 munkanapig van kifüggesztés.
Válasz #139. hozzászólásra
Most ha egy föld eladó, akkor azt meddig kifüggesztik a helyi önkormányzatnál?
Válasz #138. hozzászólásra
tegnap voltam kifüggesztéseket nézni! 1.5 hekis 8 AK föld 500ezer ft ért ment el! de voltak elég durva árak! is de volt 14 heki gyümölcsös 10milla! stb..... sok mindentől függhet az ár mert nem mindegy hogy hol van sőtt nagyon nem mindegy!
20 hektár 318 össz aranykoronás gyepért mennyit lehetne adni?
nem gödrös szépen gondozott
Válasz #136. hozzászólásra
12 Ak/Ha körüli
Üdv! Érdeklődnék Szerencs környéki (Szerencs, Prügy) szántó eladási árakról. A terület 12 Ak körüli, folyamatosan művelt szántó
Válasz #132. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Hagy vegyék, csak Te műveld minden munkafolyamatát!
Válasz #131. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Ez azért már jobb!!Köszi!!
Ezek az árak jó magyar forintban értendőek? Ha igen, ez elég hihetetlenül hangzik.
Válasz #131. hozzászólásra
Elaviult a cikk,itt már a nem jóért (3-8AK)földért is 120e/ak-t adtak a jobb földekért 1,2-3!!!!!!miska körül igérnek,kereslet van ,nem kinálat,veszekednek az ügyvédek ha eladó földet szimatolnak
Válasz #128. hozzászólásra
Tovább fordítom..
Erre gondoltál?
Válasz #129. hozzászólásra
Tökéletes pont így gondoltam!!!
Válasz #128. hozzászólásra
![smile drool](/oldforum/images/smiles/drool.gif)
!tsátídrof yge keréK
megfelel?
Kérek egy fordítást!!
http://www.agrarkamara.hu/Sajt%C3%B3figyel%C5%91/tabid/117/Default.aspx?udt_491_param_detail=17050
hát ja ez így van! az osztrák földárak alapján a 3-4 milla /HA sem elképzelhetetlen.....
Válasz #124. hozzászólásra
nem a bérbeadók járnak rosszul,ha nem üzlet a bérbeadás eladja,de nem annyiért ,hogy te meg tudd venni
főleg azok tudatába hogy már most van sok olyan gazda aki már most oadadja bérleti díjba az 53000 ezret mi lesz ha ez a lóvé nem jön automatikusan? :) lesznek nagy nézések a bérbeadók részéről :D
hát az biztos hogy nemsokára bolydulás lesz az egyetlen legnagyobb pénzszerzési lehetőség a földben van ezt tudják a mocsok fideszesek is és ezért megy a herce hurca a földek körül ez egy jól felépített forgatókönyv![smile mad](/oldforum/images/smiles/mad.gif)
![smile mad](/oldforum/images/smiles/mad.gif)
egy két év és csak az marad talpon aki úszni tud
a föld sem biztos befektetés mert egyet gondol a fidesess és a mutyija és államosit minden földet pl ami nincs művelve vagy nem jól
a nyugdíjvagyonnal már megtette és a pénz huss hol vol hol nem
ugyhogy figyelni minden rezdülést
ez magánvélemény volt
Tittikém ad neg az ügyvéd telefonszámát,mert talán segítene egy két "jogi" kérdésben
...A felső plafon én úgy tudom 200000euro lesz...Remélem az már engem nem érint![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Ez a földalapú csökkentése nem légből kapott dolog. Az Unió a válságkezelés miatt csökkentené a támogatásokat az EU-ban és az ebből nyert pénz átcsoportosítaná.
Válasz #119. hozzászólásra
![smile sad](/oldforum/images/smiles/sad.gif)
3-4000-es cégeknek van bérbeadva a jó része ezért nem tudunk még bérelni sem
Válasz #112. hozzászólásra
Nem baj ha veszi, csak bérbe gazdatársakkal műveltesse, s ne éhbérré dolgoztasson alkalmazottakkal..
Válasz #116. hozzászólásra
hosszabb távra értettem, egyébként szerintem ezzel együtt drágulnia kell majd az élelmiszereknek is (terménynek is)
Válasz #113. hozzászólásra
az ötletelésnél már több, jogszabály tervezet van róla...
és egyébként egyetértés az eu államok között
Válasz #115. hozzászólásra
hát ha úgy szerződtél, azt írtad a szerződésbe, akkor igen. ha nem, akkor nem...
Válasz #111. hozzászólásra
Az a kérdés, hogy amennyiben kevesebbet kap a termelő azt érvényesíteni fogja-e a bérleti szerződésekben is? Mert a támogatási összeg jelentős része landol a földtulajdonosoknál...
Nem keltem én a feszkót távol álljon tőlem! csak nehogy nagyokat pislogj ha mégis úgy lesz!
Válasz #109. hozzászólásra
Valóban van olyasmiről szó, hogy összegszerűen limitálják. pl. 50000 Euro fölött már nem jár vagy sávosan csökkenő a támogatás összege, de még ez sem fix, csupán ötletelés
Válasz #106. hozzászólásra
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Amúgy ez még nem hogy traktorban nem ült még a földjei nagy részét nem látta egyszer sem az 100%...
Nógrádban van olyan akinek ennél 2x több van. Itt már lehetetlen földet szerezni, minden az övé a földek az erdők minden. Szerintem nem is tudja hogy hol vannak neki földjei. Az összes földhivatalban van embere és úgy felveri az árakat hogy lehetetlen földet szerezni