Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Tömörítő, rögtörő hengerek új
- John Deere 4630-4650 traktorok új
- Teleszkópos rakodógépben melyik a jobb? új
- SAXONIA vetőgépek kezelési útmutatók új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
![Mit ad Magyarországnak a FAO és mit kap cserébe? Mit ad Magyarországnak a FAO és mit kap cserébe?](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9324/cikk_79324/Magyarorszag-FAO_fill_540x300_0.jpg)
Mit ad Magyarországnak a FAO és mit kap cserébe?
Új alapokra helyezi együttműködését Magyarország és a FAO.![Egy magyar újítás forradalmasíthatja a gabonaminőség ellenőrzését Egy magyar újítás forradalmasíthatja a gabonaminőség ellenőrzését](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9214/cikk_79214/aflatoxin_ind_fill_540x300_0.jpg)
1961 hozzászólás
Válasz #108. hozzászólásra
a mostani 30%-a lesz kb. a fix földalapú, az összes többér "meg kell dolgozni". pl. min 3 féle növényt kell vessél, terület 7%-án ökológiai gazdálkodást kell folytatnod, legelők megőrzése, stb., és ezzel is csak a másik 30%-ot tudod mellérakni. a 40% az "átcsoportosítható", vagyis nem lesz földalapúban.
terv szerint.
Válasz #107. hozzászólásra
Értem minden szavad, csak azt nem értem minek írtad le, azon kívül, hogy kelted a feszkót?!? Menj nézz katasztrófa filmeket!
Föld alapú támogatáshoz nem igazán bírnak hozzányúlni, az viszont biztos, hogy átalakul majd a feltételrendszere, de még senki nem tudja pontosan hogyan, mert még nincsen véglegesítve...
Látatlanban földet venni meg baromi nagy rizikó
Sok olyan emberrel vagyok napi kapcsolatba akik 1000 Ha környékén művelnek földet ők állítják hogy van ilyen. Ja hát vhogy tuti lesz :) csak nem mindegy hogy ki mennyit szív rajt.
Amugy ezt az infót honnan vetted?? Sztem kamu hogy egyáltalán nem lesz földalapú! akkor ilyen gázolaj árak mellett meg kitekert időjárással a kutya se fog több milliót beinvesztálni a majd lesz valahogyra!!!
nem azt mondtam hogy egy megye 1 táblába az övé!az egész országba főleg országhatárok metén külföldiek megbízásából vásárolja fel a földeket ennyi. ha úgytetszik zsebszerződés. észre se vesszük aztán magyarország már nem is a magyaroké.......
17000 hektárt azért nem hinném mert róla hallótunk volna mert az egy fél megye :D
2014 közepe fontos dátum azoknak akik földdel foglalkoznak!
1. megszűnik a földvásárlási moratórium 99%. ez valószínűleg árfelhajtó lesz!
2. ebben az időben az unió megszünteti az állami támogatásokat ami ha jól tudom most 53000 Ft/HA.
Mindneki gondoljon utánna hogy ezek mikkel járnak majd.
Egyébként én már most is tudok olyan ügyvédet akinek PAPÍRON van 17000 HA földje, de trakiba még nem láttam ülni..... :)
Válasz #97. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Akkor ha tulaj leszel, s gazdálkodsz, vagy gazdálkodtatsz, akkor itt a fórumon sok infót be tudsz szerezni.
Pont azért kéne vigyázni,mert a csapból is ez folyik.Ha ezzel foglalkozol,értesz hozzá rendben van.
De mi van akkor,ha az unió(mivel válság van mindenütt mostmár)nem költ 2013-tól annyit mezőgazdaságra?Vagy orbán picit belenyúl a földalapúba?Vagy beszakadnak a terményárak?
Ezek reális veszélyek,és nem az emelkedés irányába hatnak.
Végül is te tudod!
Csak, annyi, hogy az ingatlanpiacon is ezt mondták, hogy abban meg van a pénz és nézd meg a jelenlegi helyzetet. Nem csak konkrét házra gondolok, hanem már a telekárak is lejjebb mentek, akkor majd a szántóföldé miért menne feljebb?
Válasz #100. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
központilag nem lesz,de az önkormányzatoktol lenyulják a sulyadót és az szja 20%-át,és szabadkezet kapnak a helységek a helyi adóban ,hogy pótolják a kiesést,tehát nem ovira haragszanak hanem a képviselőtestületre
Válasz #99. hozzászólásra
Nem lesz ingatlanadó
Válasz #98. hozzászólásra
Pláne, ha majd lesz ingatlanadó a földek után is.
el nem értéktelenedik, csak államosítják
ez még nem merült föl benned?
az utóbbi 100 évbe hány földreform volt ebbe az országba, történelemből még megy összeszámolni?
nah látod...
csak óvatosan!
Spekuláció, lehet. Eladtam az előző munkahelyemen vásárolt üzletrészemet és van egy kis pénzem a bankban a mai viszonyokat nézve úgy érzem nincs ott jó helyen.
![smile angry](/oldforum/images/smiles/angry.gif)
Mivel a csapból is az folyik, hogy a termőföld biztosan nem értéktelenedik el gondoltam utánna érdeklődöm.
Mivel teljesen véletlenül találtam ezt az árverést gondoltam futok egy kört, ezért regisztráltam.
Sok értékes információhoz jutottam, köszönöm mindenkinek.
Vas megyébe nem akar vki szántót eladni?
Na innen már elég spekuláció szagú az egész.![smile offtopic](/oldforum/images/smiles/offtopic.gif)
Most komolyan van aki ezért regisztrált csak be ide?
Válasz #67. hozzászólásra
Üdv! Debreceni vagyok,elméletileg nincs kizárva, de nem sok esélyét látom...
Sajnos előfordulhat, hogy így fog menni, vannak emberek, akik ebből élnek, hogy árverésen megvesznek bármit, amiben pénzt látnak...
Jó az ötlet nekem is vannak alvilági kapcsolataim, ha így megy a licitálás akkor én is így készülök.![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Aztán majd ne csodálkozz, ha odaáll melléd 1-2 nagyobb darab sukár csávó, akik lebeszélnek arról, hogy árverezzél...
Válasz #85. hozzászólásra
Családi gazdálkodóknak (ha te nem vagy az), a szomszéd földeket művelőknek vagy ha másik megyében van akkor az abban a megyében lévő gazdáknak elővásárlási joga van. Mindezek előtt viszont az államnak van elővásárlási joga.
Válasz #81. hozzászólásra
ha ez árverés,akkor felejtsd el ,hogy ennyiért megveszed.
árverésnél,főleg föld esetében sorban állnak a hiénák akik járják az országot,az olcso kiirásokra vadászva,egyszerűen esély nincs ilyen árban földet venni
Köszönöm mindenkinek a segítségét, még megérdeklődöm a "helyben lakó, családi gazdálkozó ....stb" témakört és aztán döntök, sokat segítettetek.![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz #81. hozzászólásra
Ennyiért már igen. Érdemes.
Válasz #85. hozzászólásra
Igen.
Köszönöm, mondtam az elején hogy pancser vagyok ráadásnak NŐ. A végrehajtó azt mondta, hogy tehermentes lesz az ingatlan, nem tüntettek fel olyan adatot, hogy elővásárlási joga lenne valakinek ettől még lehetnek ilyen feltételek?![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz #83. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Helyben lakó családi gazdálkodó, szomszéd, aki eddig művelte...
Milyen feltételekre gondolsz.![smile love](/oldforum/images/smiles/love.gif)
Válasz #70. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Van akinek semmi föld nem elég...........egyenlőre.....![smile mellow](/oldforum/images/smiles/mellow.gif)
Akkor tudod megvenni, ha nem licitálnak rád, persze a feltételek betartásával............
A szántó 100 eft ha-ja, a legelő 50 eft ha-ja.![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Ennyiért érdemes volna megvenni, befektetési célból?
Válasz #78. hozzászólásra
Jó napot sok buktató van itt felénk,mert én fegyverneki vagyok,és nagyon különböznek a földminőségek,egy földön belüli is:D adja el senki,hívj fel segítek ha tudok.
Gondolom Lipicai nem azé venné meg a fődeket, mert neki mindegy mire csak elköltse a pénzét. Ha termelni akar rajta, és az év végére kiszámolja, hogy mennyit bukott hektáronként a rossz minőségű talaj miatt, mikor fog megtérülni a befektetése 600.000,-Ft/Hektárral? soha.
Én még eddig amit vettem fődeket, 1 m2-t sem adtam el belőlük.
Mennyiért lehetne kiadi ezt a gyenge minőségü földet.![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Leginkább az eladásiár és a megtakarított összeg viszony az érdekes nem?
Kérdés melyik még, hogy azántót könnyebben kilehet adni bérbe mint legelőt?
Szerintem igen, de ezt a többiek jobban tudják itt
Csak a földhivatal ingatlan leíró adataiból vettem az adatokat, térképet vagy pontos adatot a földhasználóról csak térítés ellenében kaphatok a földhivataltól, vagy van más módszer is.
Válasz #71. hozzászólásra
500 alatt nem kapod hektárját ,de ha megtudja egy pénzesember feltornázza milióra is,az AK nem nagyon érdekli őket,nem termelni akarnak rajta
A legelőt meg még kevesebbért ha jól gondolom.![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
itt Kecskemét környékén 500-600e Ft körül cserélnek gazdát még ennél gyengébb földek is
Köszönöm Bacsi-Bacsi!!!![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
150.000,- Ft/hektár, vagy 20.000,- Ft/AK maximumért. Nagyon zsenge minőségűek, szinte "homokbánya" földek.
Üdvözlet Mindenkinek!
Teljesen amatör vagyok ezért kérem segítsetek.
Szerintetek mennyiért érdemes megvenni szolnok megyében
-12 ha szántót 102 ak,
-24 ha szántó 127 ak,(ebből 3.87 kivett csatorna)
-22 ha legelő 100 ak,
-15 ha szántó 81 ak értékű földet.
Kis megtakarított pénzem értékmegőrzése céljából gondolkodom ezen.
Ugye ezek rossz minőségű földeknek számítanak?
Melyikkel volna érdemes futni egy kört.
Üdv.Lipicai
Válasz #67. hozzászólásra
Debrecen környékén van eladó normális szántó? Nem bánki sivatag és hasonlók?
Válasz #61. hozzászólásra
3-4 vente duplázódik az ár. Ahol értékesebb, ott a rövidebb idő.
TYLLA te debreceni vagy-vagy ebesi??Még lehet ismerjük egymást??
Válasz #65. hozzászólásra
Ebben, amit írsz az "IDÉN" a hangsúlyos, mert:
- idén a gyenge Forint miatt magasabb a támogatási összeg
- nem mindig ilyen jó az év, tavalyi évet alapul véve egy belvízfoltos mély fekvésű tábláért kifizetni ennyi pénzt nem volna egyszerű. Holott más éveken nagyon jól teremne benne minden
Válasz #64. hozzászólásra
Ha AKG-s simán megéri. Na mag amúgy is. 80e-56e földalapú=24 eFt azt azért ki lehet gazdálkodni. Még az idén a kalászoson is többszörösét lehetett fogni.
Válasz #63. hozzászólásra
nálunk most olvastam a hirdetményekben 80e/ha bérleti dijat,43 ak-s földre
Itt már csak a megtérülési idő kérdéses, azt, hogy megéri gazdálkodni rajtuk azt az ára már megmutatja. Felénk is kezdik felfelé tornászni a bérleti díjakat, pedig igen csak bizonytalan, hogy az új KAP-on keresztül mit kap a termelő majd a mostanihoz képest....
Éppen ezért olyan magas az ára ott, mert ilyen nagy a verseny érte.