Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Kalászosok műtrágyázása új
- ZT 303 traktor új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Tömörítő, rögtörő hengerek új
- John Deere 4630-4650 traktorok új
- Teleszkópos rakodógépben melyik a jobb? új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
![Mit ad Magyarországnak a FAO és mit kap cserébe? Mit ad Magyarországnak a FAO és mit kap cserébe?](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9324/cikk_79324/Magyarorszag-FAO_fill_540x300_0.jpg)
Mit ad Magyarországnak a FAO és mit kap cserébe?
Új alapokra helyezi együttműködését Magyarország és a FAO.![Egy magyar újítás forradalmasíthatja a gabonaminőség ellenőrzését Egy magyar újítás forradalmasíthatja a gabonaminőség ellenőrzését](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9214/cikk_79214/aflatoxin_ind_fill_540x300_0.jpg)
1961 hozzászólás
Válasz #59. hozzászólásra
Ja és a föld ára nem 15 évenként duplázódik hanem például ami földet vettem 92-94-ben 30 és 50 e ft között hekijét az most ér kb egy millát de amit vettem 6 éve egy darabot 825 ezerért azt most el lehetne kótyavetyélni 2,5 -3 misiért ,jól néznénk ki ha 15 évente duplázódna , a befektetők éppen arra számítanak ,hogy hamarabb duplázódik!!!!
Ha ennyire kapkodják a földeket milliókért, akkor az internet miért van tele több 100 ha földel, és még ráadásul olcsóbban?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz #54. hozzászólásra
Mint lentebb írtam ez most nem olyan kérdés ,hogy mikor termeli ki ? a kérdés az ,hogy a papír pénz ha összerogyik akkor mi marad utána , a válasz papír , lásd 29 es világválság, a termőföld akkor is termőföld marad ha a világválság tombol a földön , és éppen ezért mondom ismételten, hogy a termőföld jelenleg az egyik legjobb kincsképző eszköz, ha tudod miről beszélek érteni fogod .
Egyébként meg az a legjobb ha ez magyar emberek kezében összpontosul!!!Ezért aki teheti az vesz és nem elad!!!
arabokat várják akik majd 10-12 millát sem sajnálnak érte
Sziasztok!
Nagyjából mennyi lehet hektárja termő gyümölcsösnek? Alma van benne.
Nem kell pontos érték, mennyi körül mozog, ez lenne a kérdésem...
Előre is kösz
Válasz #35. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
A mi földünket tavaly egy ügyvéd akarta megvenni 12 ezer/ AK-ért de csak kinevettette magát
Ha soknak tűnik, akkor is annyi. És hiába vennének sokan ennyiért, nem tudnak,mert egyszerűen nincs. Ebben az évben az említett területen lévő földjeimen átlag 123q kukoricát termett ha-ként... És amennyire tudom nem csak az enyémen...
Válasz #51. hozzászólásra
Ez mikorra fogja kitermelni az árát? Nekem ez egy kicsit soknak tűnik.
Még ha 40 AK is és 8 tonna búzát meg kukoricát terem minden évbe és annak a (nagyot mondok) fele árát haszonnak könyveli el, akkor is "15 évbe jön vissza" az ára.
15 év alatt egy hosszú lekötés már meg is duplázná magát.
Küldjétek ide őket meg azt a 25millkás fickót is,nálam elköltheti a pénzét gyorsan...Aki körül nagy földvásárlás van az csak mondja meg neki,hogy tud jóbbat és jóval nagyobbat Barnyában és akkor talán nem ott vesznek a zord északon amikor itt vannak a kívló borsó földjeim,meglazítózva,felszántva...
(csak az erszénye ne legyen lapos
a többit nem bánom![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Szabadföld-be olvastam, hogy a Hollandok 600 ezerért bérelnek egy évre egy hektárt, szerintetek nekik megkottyan ez az 1-2 millió? Van is olyan holland gazda az országunkba, aki arra kapott támogatást, hogy elvigye a százezre sertéstelepét egy másik országba és itt kötött ki, persze ezt még támogatták is neki. Szerintem ilyenek gond nélkül hetibérletnek érte.
Üdv Mindenkinek! Felénk- Debrecen-Ebes-Hajdúszovát -térségében 70.000-75.000Ft/AK áron forog a föld. És nem csak ennyit kérnek érte, hanem adnak is...
40AK fölötti földet már sehol nem lehet 3 milla/ha alatt venni...
Pilátus!Holnap elküldöm hozzád ezt a földvásárllo komát!Ha egyátalán![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
holnap nemverik laposra!
Válasz #42. hozzászólásra
EZ A "MOSODA"!!!!! NEM SZÁMÍT SEMMI CSAK AZ ÖVÉ LEHESSEN!!!
Válasz #39. hozzászólásra
Borsodban merre ?
Válasz #44. hozzászólásra
Mi most vettük AK-ját 35-ért.
Vannak itt is Dicsak Buksis vevők. Adnak 1-1,5 milliót 1 bármilyen minőségű hektárért, Persze 80-100 hektárból nem nehéz kigazdálkodni azt a kis aprópénzt nekik.
Baranya, Szigetvár...
A legjóbb környék,csak tessék,csak tessék![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz #42. hozzászólásra
igérjenek 30-at és az övék,14 hektáromért igértek 20-at ami elgondolkodtató,97-ben 35ért vettem hekijét
pilátus merre gazdálkodsz?
A 12 hekiért 12 millát kért a tulaj,de jöt egy foszer és ő először 20-at mondott rá, aztán hogy más nehogy rámozduljon 25-öt kinált érte!Hát az ilyen saját maga alatt vágja a fát,dehát majd rájön
Ez ha az itteni gazdák megtudják még lehet jól megis verik!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz #34. hozzászólásra
Én mért nem találok ilyent????Én eladnám mindenemet...Príma földem van,"csak jönne már valaki "(mert csak várok,csak várok,csak megvárom most már...)
pl: 14ha szántó ebből 4ha kaszáló 18milla és fersengenek ki vegye meg!
felénk borsodban nagy harc dul a földért
hát igen!
Válasz #35. hozzászólásra
Az lehet hogy annyit ér, de ki fogja azt megvenni?
Én ezt sosem értem, mert gazdálkodó már biztos nem fogja tudni...
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
az sem aki kínálja...aki meg ad érte az...?????
persze, 2-3 év mulva 50-et ér,itt már nem az megy hogy hány év alatt hozza be a parasztnak,rámozdultak a pénzesek ügyvédek stb
12 heki földért valaki bekinál 25 millo forintot,szerintetek az ilyen az normális??![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Végig olvastam ezt az oldalt itt lefele. tanulságos , és hogy más is tanuljon , vázolom a mi helyzetünket , nálunk már a 45 és 80 e ft/Ak közötti árak dominálnak- ez a hajdúság,- és nem hiszem ,hogy lefelé mozdulna el a jövőben, mert ahogy itt lentebb írta valaki a magyarnak még ez az utolsó értéke és most pl vegyétek figyelembe ,hogy meg lett hirdetve a végtörlesztés nos ehhez sok földet el fognak adni csak ,hogy megszabaduljanak a tehertől!!
Egyébként pedig most a termőföld a legjobb kincsképző eszközök egyike, hisz a befektetett tőke kb 3-4 év alatt duplázódik és közben ha művelem, még jövedelmet is hoz ,ha nincs olyan extrém év mint a tavalyi.
Ez pedig hektáronként 500e és 2 milla közötti árakat generál , nálunk..ja és itt még nincs külföldi, de még más városbelieknek se hagyjuk,hogy felvásároljanak!!!
Nekem tegnap volt komoly földvásárlásom!![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
0,6ha=15AK 400eFT ért vettem +mellette még egy tanyát is meg kellett, csak hogy a fekete-lábúak oda ne költözzenek.
Válasz #30. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
a 20AK-s 1,3-1,5 körül ment,de hogy most mennyi![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
én 350-et igértem, ennyi nem volt elég
Válasz #28. hozzászólásra
1.3-ért még nem vettem földet,most sem nagyon akarok
3 ak az minek minősül ,sziklának ?
monjuk a saps ugyanugy jár rá
Válasz #27. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
De az átszámítást hektárról holdra (5755)pontosan tudja.
Válasz #26. hozzászólásra
előlem 3!!!!! AK-st vittek el 550-ért
Ehhez képest ingyen van!!!!!
ITT!!
45ak-s szántó 1300000-ért ?szerintetek?
érdekel a dolog ,de elég fájdalmas az ára....
Válasz #21. hozzászólásra
heló cimbi.merre venné az a balga bega?
Télen pedig eladod 4-5 milláért
Jah, és természetesen dzsipó nélkül is sz@rt ér az élet. Legjobb a 10 millás csajozós dzsipó! :-)))))))
10 millás csajozós verda nélkül az élet sz@rt se ér. :-)))
Az elmúlt 3 évben évente vettem 100 ha földet, persze nagyrészt hitelből. Idén nem bírok majd venni, mert a 10-20%-os önrészt nem tudom majd előteremteni. Ráadásul idén többen padlót fognak fogni, legalábbis ez az érzésem.:-( Egy balga belga meg veszegeti a földeket felénk, persze nem ért hozzá, ezt kijelenthetem. De harcban maradok vele, csak nem én fogom megvenni a felkínált területeket, hanem megvetetem rokonokkal és igaz magyar emberekkel, én meg majd bérelem tőlük. Jobb, mintha vmi spekulátor kezébe kerülnek.
Nálunk, ( Somogy keleti része )állítólag a Demjánnak veszik a kupecek a földeket, de úgy, hogy meg sem nézik!!!! Tul. lapokkal a kezükben közlekednek és min. 45 e forintot dobnak aranykoronánként. Szinte mindenki eladja nekik, hogy gyerek tanulhasson és húzhasson a bánatba innen, csak a TSZ-ben ne maradjon. Valamilyen szinten érthető is. Csakhogy a "gyerek" sok esetben 10 millás csajozós kocsival tér vissza a kocsma elé. A barom.
15 ha fehér löszös, homokos kombájnos kiképző domboldal, 5 cm-es termőréteggel most kelt el. 9 millió forintért. Valószínű egyszerű földi halandó már nálunk sem vesz földet. Nem is vennék, azért, hogy a hátralévő életemben zsíroskenyéren éljek...
Válasz #18. hozzászólásra
Lehet hogy kényelmesebb lenne a te verziód. De eljön majd az idő mikor a bérházad összes teraszát beteríted virágfölddel hogy megtermelj pár kiló élelmiszert. Mert a bérleti díjból kenyérre se telik majd. Aki nem akarja ne csinálja, nem kötelező. De MAGYAR földet külföldi kézre juttatni bármilyen formában az nemzet elleni vétek.
Válasz #9. hozzászólásra
abból a kétszáz millából a szomszéd városban a lakótelepen vennék 25-30 lakást és kiadnám és én lennék a házibácsi. még ha jobbágy lennék a volt saját földemen azért nagy teher lemenne a vállamról, mert ez a földmüvelés nem egy leányálom. minden nap nézni, hogy szárad ki a termésem, amivel keményen megdolgoztam.
Válasz #16. hozzászólásra
Az ezzel a gond hogy már a termőföldeken kívül az egész országot eladták a külföldieknek. Szóval ha legközelebb pénzt akarnak csinálni valamiből akkor a földek következnek. Kitalálnak rá valami embert rokkantó adót és akkor muszáj lesz eladnunk. Pár évtized és vagy nincstelen zsellérek leszünk a saját "országunkban" vagy vér fog folyni.
Válasz #15. hozzászólásra
Hát apám pont ezt akartam írni!
Megelőztél.
Mi se hagynánk csakúgy ott ha már annyira tolakodna felénk az a pár1000.
Az enyém felé ne kacsintgassanak a többit meg magasról LE.....M!!!
Az élet más területe meg lehet h. szivatja őket rendesen.
Megmondom őszintén nem zavar, ha normálisan, komolyan foglalkoznak a területtel. Ha Te lennél az ő helyükben, mit tennél? Bunkóság-élelmesség szűk a mezsgye...
Tudjátok mi az igazán szomorú hogy Bácsalmási Államigazdaság teljes területét kiadja az állam egyben annak aki évente 102 millát le tesz bérleti díjként . Csak halkan súgom hogy olyan 4100-4200 Ha-ról van szó .
Itt kezdődik a spekuláció mert a Kárpáti (Trigo-fix) meg a Harsányi (Axiál) fogja szerintem zsebre tenni első évben bérbe aztán mint bérlő második évben meg elővásárlási joggal élve megveszik hasonló bagatel pénzért az egészet .
Most olvastam a helyi újságban, 1 ha szántó eladó 1 M-ért. Bp. XVII.ker.-ben. 1 hónapja hirdeti, kiváncsiságból 1 hete felhívtam , a kutya sem édeklődött iránta. M0-tól egy köpésre van. 20ak
Válasz #11. hozzászólásra
Elfogja , mert kell neki a lé... Csak még kicsit többet akar.