Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.05 FtUSD403.06 FtCHF439.56 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ha eddig jó volt, akkor egy ilyen szabályzóval most csak elfeded a hibát. Már ha sikerül egyáltalán. És baromi drágán.
Szerintem mindenképp meg kellene keresni a hiba okát, és valószínűleg olcsóbban és jobban megjavul. Ha nem megy önerőből, hívj szakit.
Nekem most sima manuális kézi működtetésű nyomásszabályzóm van a gépen, és azt szerettem vna gépesíteni, mert nemtudom mitől, de szórtam a búzát és össze vissza szórt a gép, volt amikor 220l/ha -t szórt de volt olyan is mikor 190l/ha, pedig 250l/ha -ra van beállítva a gép a sebesség mindig ugyan akkora . És mégis össze vissza szór. A gépet szétszedtem kitakarítottam minden részét és még sem működik ugy ahogyan szeretném.
Valami ötlet hogy mit kéne csinálni vele?
Hát ha az egész hóbelevanc kell egyszerre, akkor az tényleg durva. Azt hittem, a meglévő szelepekhez keresel kiegészítőt. A mostanidhoz nem találsz ilyet?
Most hivtam fel a céget, hogy mennyiért vesztegetnek ilyen szerkezetet és meglegpödtem 650eFt+ÁFA a szerkezet plussz a beszerelés még 8óra x 5900Ft plussz még a szakaszoló szelepek 220eFt. ....
Egy olyan kérdés merült fel bennem miközben nézegettem használt permetezőket hogy az van írva hogy 12m-es kerettel az a permetező valójában hány m-et szór be?? Mert ha 12 m-es a keret és a két legszélén van fúvóka akkor az legalább 13-at beterít?? Vagy nem így van??
Néztem mindkét honlapot, és ugyanazokat a gépeket (is) árulják.
Szerintem a mindkét honlapon látható "gem-trac" angliában készül.
Az angol honlapon csak angliában és a balti államokban vannak márkakereskedőik.
Ezen kívül mindegyik a teejet cuccokat árulja.
Válasz #1890. hozzászólásra
Találtam ezt a weboldalt akkor ez is az lenne? http://www.farmgem.co.uk
Itt sehol se írják ,hogy Debrecenbe szerelik össze.
Tavaly 570 e-ért lett volna egy komplett ilyen 5 szakaszos utólag beépíthető, mert már régen raktáron volt, így régi beszerzési áron kínálták.
Most valóban 1m körül van és talán nem is túl egyszerű beszerelni.
aha köszi valamit kezdek a dologgal hogy pontos legyen
köszönöm a segítséget a géppel kapcsolatban most lépek, ha esetleg én is tudok valamit segíteni akkor keress nyugodtan
szia
nekem nincs bent vonórúdkormányzás az enyémnek ez leesz a második szezonja
de az idén nem dolgozik valami pontosan úgy veszem észre hogy most többet permetez ki mint amire be van állítva
Akárcsak az enyém! Jó masina, a kezdet kicsit nehézkes volt, a vonórúdkormányzással voltak még gondjaim, pénteken még javítgattunk rajta, most úgy tűnik az is beállt. A gép is kapott egy szoftverfrissitést, hibásan mutatta a műszer a maradék lémennyiséget ez is megoldódott.
Akkor állítsd be 0-ra a bekapcsolási késleltetést, azonnal kapcsol és biztosan nem lesz kezeletlen területed. De én nemigen méregettem, hogy hol kapcsol be. Ennél szerintem lényegesebb az átfedés %-os mértéke.
azt tudom hogy bármennyire lehet állítani de ha túl késő kapcsol be akkor marad egy kezeletlen rész ha korán kapcsol ki akkor megint marad egy kezeletlen rész
és nálam a beüzemeléskor nem jól állították be , ezért érdeklődöm hogy ne a vegyszerrel kelljen kísérleteznem!egyébként már én is használtam búza gombaölőzésében , de nem akarom hogy kukorica gyomirtásnál gazos területek maradjanak mert nem jókor kapcsol ki-be
Úgy emlékszem 1 másodpercre van állítva, de bármennyire lehet állítani, én nem piszkáltam ebbe bele.
Szerintem így célszerű, ha normálisan ki akarja sarkallni az ember a táblát úgyis vissza kell tolatni. Egyébként meg ilyen esetben kellőképpen "hülye " a rendszer, de ez minden gpsre igaz. Ha elkezdesz tolatni, azonnal úgy veszi mintha előre mennél és a keret helyzetét megfordítja (tehát mintha ténylegesen ott lenne, ahol a gép orra van, az pedig kezeletlen terület felett van) és ez esetben permetezni fog. tehát jobb kézi vezérléssel először körbemenni és aztán kapcsolni az automatikát.
6960 hozzászólás
Válasz #1909. hozzászólásra
Ha eddig jó volt, akkor egy ilyen szabályzóval most csak elfeded a hibát. Már ha sikerül egyáltalán. És baromi drágán.
Szerintem mindenképp meg kellene keresni a hiba okát, és valószínűleg olcsóbban és jobban megjavul. Ha nem megy önerőből, hívj szakit.
Válasz #1908. hozzászólásra
Nekem most sima manuális kézi működtetésű nyomásszabályzóm van a gépen, és azt szerettem vna gépesíteni, mert nemtudom mitől, de szórtam a búzát és össze vissza szórt a gép, volt amikor 220l/ha -t szórt de volt olyan is mikor 190l/ha, pedig 250l/ha -ra van beállítva a gép a sebesség mindig ugyan akkora . És mégis össze vissza szór. A gépet szétszedtem kitakarítottam minden részét és még sem működik ugy ahogyan szeretném.
Valami ötlet hogy mit kéne csinálni vele?
Válasz #1906. hozzászólásra
Hát ha az egész hóbelevanc kell egyszerre, akkor az tényleg durva. Azt hittem, a meglévő szelepekhez keresel kiegészítőt. A mostanidhoz nem találsz ilyet?
Válasz #1904. hozzászólásra
A munkaszélességet szokták megadni.
Válasz #1875. hozzászólásra
Most hivtam fel a céget, hogy mennyiért vesztegetnek ilyen szerkezetet és meglegpödtem 650eFt+ÁFA a szerkezet plussz a beszerelés még 8óra x 5900Ft plussz még a szakaszoló szelepek 220eFt. ....
Válasz #1873. hozzászólásra
Erre! Köszi
Hello,
Egy olyan kérdés merült fel bennem miközben nézegettem használt permetezőket hogy az van írva hogy 12m-es kerettel az a permetező valójában hány m-et szór be?? Mert ha 12 m-es a keret és a két legszélén van fúvóka akkor az legalább 13-at beterít?? Vagy nem így van??
Válasz #1902. hozzászólásra
Lehet h. ez lesz.Köszi,megnézem.
Válasz #1900. hozzászólásra
Ez?
http://www.hardisprayer.com/index.php?main_page=page&id=3
Válasz #1899. hozzászólásra
Ja! Igyekeznek úgy csinálni, mintha semmi közük sem lenne egymáshoz. Érdekes.
Jó estét mindenkinek.Állítólag a Hardy vegyszerezőnek az alkatrész katalógusát meg lehet találni az interneten.Nem tudja valaki,h. hol???????????
Válasz #1891. hozzászólásra
Néztem mindkét honlapot, és ugyanazokat a gépeket (is) árulják.
Szerintem a mindkét honlapon látható "gem-trac" angliában készül.
Az angol honlapon csak angliában és a balti államokban vannak márkakereskedőik.
Ezen kívül mindegyik a teejet cuccokat árulja.
Válasz #1897. hozzászólásra
mennyit adná melyikért?
Válasz #1896. hozzászólásra
Az ára.
Válasz #1895. hozzászólásra
deeeeeeeee
de mi a gond?
Válasz #1892. hozzászólásra
http://www.farmgep.hu/Reszletek/FULLSPRAY-2500.html?__________catid=26
http://www.farmgem.co.uk/en/trailed/diamond-2000.html
Nem ugyanaz a kettő?
Válasz #1893. hozzászólásra
hjaaaaa hogy ők ugyanazok ok...
nem dicsekszenek vele biztos
farmgem néven nyomják ottan
Szerintem ezt keresed
Farmgép Debrecen
Válasz #1890. hozzászólásra
Találtam ezt a weboldalt akkor ez is az lenne? http://www.farmgem.co.uk
Itt sehol se írják ,hogy Debrecenbe szerelik össze.
Válasz #1889. hozzászólásra
azzal dicsekszenek
meghogy nimetbe is viszik
Válasz #1888. hozzászólásra
Angliába is árúlják?
Válasz #1885. hozzászólásra
keretjük meg elig türhető amugy.......
igensok gagyi van alatta kategória a piacon
van a tolórudas meg van ami nyitogatja magát külön
Válasz #1880. hozzászólásra
mer a rosseb tudja mi mindent vesznek rá kintről
lehet lószart se gyártanak csak csavaroznak ......
Válasz #1885. hozzászólásra
aztat én igy megnemmondom melyik keretnek a stabilitása hol helyezkedik el a 100 as skálán
Válasz #1884. hozzászólásra
A keretstabilitása mennyivel rosszabb mint a Hardié?
Válasz #1883. hozzászólásra
ha Qigényes vagy nem tudnak kielégiteni
hacsak simán permetezni akarsz vele arra viszonylag elviselhetők .......
Válasz #1882. hozzászólásra
A 2500 literes 5-6 milió között.
Válasz #1880. hozzászólásra
oszt milyen árat lelté ?
Válasz #1879. hozzászólásra
http://www.interatzrt.hu/products/139
A Debreceni Farmgép permetezői milyen minőségüek a jobb nyugatiakhoz képest?
Árban azért ott vannak a nyugatiak szintjén.
Válasz #1878. hozzászólásra
én még nem. Inkább linkeld már be.
Válasz #1877. hozzászólásra
Mögtaláltam
Válasz #1876. hozzászólásra
Ja, elcsesztem. De így már meg lehet keresni. :)
Válasz #1873. hozzászólásra
elektromos link nem jó
Válasz #1871. hozzászólásra
Tavaly 570 e-ért lett volna egy komplett ilyen 5 szakaszos utólag beépíthető, mert már régen raktáron volt, így régi beszerzési áron kínálták.
Most valóban 1m körül van és talán nem is túl egyszerű beszerelni.
Össze lehet legózni, kell egy vezérlőelektronika és egy elektromos főelzáró szakaszolóval és mennyiségszabályozóval, szerintem szűken 1 misiből kijön.
Erre gondolsz?
1. kézi
2. elektromos
persze hogy lehet kb 1-1,5 milka
Olyan szerkezetet lehet tenni függesztett vegyszerezőre amiben beállítom hogy pl 250l/ha szórjon és a sebesség függvényében szabályozza a nyomást?
Válasz #1869. hozzászólásra
aha köszi valamit kezdek a dologgal hogy pontos legyen
köszönöm a segítséget a géppel kapcsolatban most lépek, ha esetleg én is tudok valamit segíteni akkor keress nyugodtan
szia
Válasz #1868. hozzászólásra
Mi a gambettivel jártunk ugyanígy, érdemes újrakalibrálni az átfolyásmérőt. Azóta a mienk megint pontos.
Válasz #1867. hozzászólásra
nekem nincs bent vonórúdkormányzás az enyémnek ez leesz a második szezonja
de az idén nem dolgozik valami pontosan úgy veszem észre hogy most többet permetez ki mint amire be van állítva
Válasz #1866. hozzászólásra
Akárcsak az enyém! Jó masina, a kezdet kicsit nehézkes volt, a vonórúdkormányzással voltak még gondjaim, pénteken még javítgattunk rajta, most úgy tűnik az is beállt. A gép is kapott egy szoftverfrissitést, hibásan mutatta a műszer a maradék lémennyiséget ez is megoldódott.
Válasz #1865. hozzászólásra
rau ikarus 2800 liter 18 méteres keret
Válasz #1864. hozzászólásra
Milyen géped van?
Válasz #1863. hozzászólásra
persze az is fontos nekem az 100 % on van de ha belegondolsz ez így is logikus(szerintem)
egyébként most kb 0 és 1 másdoperc között állítgattam
Válasz #1862. hozzászólásra
Akkor állítsd be 0-ra a bekapcsolási késleltetést, azonnal kapcsol és biztosan nem lesz kezeletlen területed. De én nemigen méregettem, hogy hol kapcsol be. Ennél szerintem lényegesebb az átfedés %-os mértéke.
Válasz #1861. hozzászólásra
azt tudom hogy bármennyire lehet állítani de ha túl késő kapcsol be akkor marad egy kezeletlen rész ha korán kapcsol ki akkor megint marad egy kezeletlen rész
és nálam a beüzemeléskor nem jól állították be , ezért érdeklődöm hogy ne a vegyszerrel kelljen kísérleteznem!egyébként már én is használtam búza gombaölőzésében , de nem akarom hogy kukorica gyomirtásnál gazos területek maradjanak mert nem jókor kapcsol ki-be
Válasz #1860. hozzászólásra
Úgy emlékszem 1 másodpercre van állítva, de bármennyire lehet állítani, én nem piszkáltam ebbe bele.
Szerintem így célszerű, ha normálisan ki akarja sarkallni az ember a táblát úgyis vissza kell tolatni. Egyébként meg ilyen esetben kellőképpen "hülye " a rendszer, de ez minden gpsre igaz. Ha elkezdesz tolatni, azonnal úgy veszi mintha előre mennél és a keret helyzetét megfordítja (tehát mintha ténylegesen ott lenne, ahol a gép orra van, az pedig kezeletlen terület felett van) és ez esetben permetezni fog. tehát jobb kézi vezérléssel először körbemenni és aztán kapcsolni az automatikát.