Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.55 FtCHF440.33 FtGBP492.37 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
- Aranykorona: Olyan komplex mutatószám., amely a földek minőségét a XIX. század végi, XX. század eleji ráfordítások és terméseredmények becslése alapján mutatja. Jele: AK. Az 1875.évi tv meghatározása szerint: “… a föld tiszta jövedelmének vétetik a közönséges gazdálkodás mellett tartósan nyerhető középtermésének értéke, levonva belőle a gazdálkodási rendes költségeket
Fogod a kis kapádat, és elindulsz és kapálsz. Volt egyszer egy itteni gazda aki direkt vaddohány irtó vegyszert vett, ami elvileg kivitte volna tövestől. Még a kint lévőt is csak kicsit megtekerte, jövőre legalább ugyanannyi volt. Viszont volt egy olyan tapasztalatom kukoricában Ordaxxal, hogy megállította növekedését, és betakarításkor is akkora kicsike volt a vaddohány mint mikor le lett kezelve... nem virágzott el...
Az AK felosztásában nagyon sok minden szerepet játszott: pl. Fontosabb piacoktól való távolság, kitettség, helyi infrastuktúra, árvizi kockázatok, kötöttség, akkori művelési mód.
Pl. van olyan földünk, ahol szemközti táblák egyik 5-8 AK/hektár, másik 18 AK/ha, pedig a második még rosszabb föld, csak az első kisparaszti család kezében volt, és tehenekkel szántották, a másikon meg az Egri Káptalan gőzekéje dolgozott! Máshol a felosztás idejében még a Tisza folyt, ma meg már rendezett, becsatornázott, aszfaltúthoz közeli terület...
ezt az AKás ország elosztást vlm akkori defektes agyu találta ki meg aki megszavazta az is az vót meg aki bevezette az is
hmmm vagy akkor se szavaztak?
csak az lett amit a nemgórélakó górék akartak?
mint máma.....
hánem?
200-230 l/ha vízzel locsolunk majdnem mindent (kivéve gombaölők és repce rovarölés), úgy egy tartály 12-14 ha, és feltöltéssel kilocsolással együtt egy óra. Vannak olyan blokkjaink, ahol 1-2 km-en belül van 100+ hektár, és alapvetően nagyobb földek (mielőtt bárki belém kötne megint: ezek gyengébb, 3-10 AK-s földek!!).
Hát azért aki 200-at lehúz egy nap alatt egy vontatott 3000 literessel, az előtt megemelem a kalapom. Az is igaz, hogy valójában nincs is rá igény, mert ennél kisebb napi területteljesítménnyel is végig lehet érni a területeken egy normál halandó ember esetében. Aki meg e fölött van az úgy is többlet kapacitással dolgozik vagy egy hidassal: Bár tudok olyan hidast is, ami nem éri el az évi 8000-et. A téli géptárolást pedig meg kell oldani, mert iszonyúan strapálja a gépeket, sőt itt még a nyárit is, a műanyag nem szeresse a napot.
MF, ha rám halgatsz HARDI-t veszel. Akkor megtudod milyen a jó permetező. inkább egy "pár éves" hardi, mint egy ilyen "ismeretlen" márka. Szerintem ak csak permetező gép gyártásból megél ezen sokrétű piacon ennyi ideje az már jelent valamit. ja és még valami, gondolj a későbbi alkatrészellátásra is. Nekem egyébként commanderem van.
Azért nem érdekes, mert ha szigorúan vesszük, akkor egy ilyen gép napi 100-150 ha-t, de komolyabb rászervezéssel akár 200 ha-t is le tud permetezni, így azt mondani, hogy egy szezonba belevertek 8000 hektért az gyakorlatilag 40 végigdolgozott napot jelent (ami konkrétan egy normál permetezési szezon)!
Nyílván, mivel sem neked, sem nekem nincsennek összefüggő hektárjaink százával, így ugyanezen szezon alatt sokkal kevesebbet futnak a mi gépeink, de napra, vagy üzemórára nem sokban marad el ettől.
Majd ha átvészelte a telet 4-5x, meg megtankolták nitrosollal vagy három szezonban, és még azután is hibamentes, akkor lesz vélemény.
Az, hogy egy év alatt belezargatnak 8000-et nem teljesítmény. Ha ugyanezt 5-6 éven keresztül csinálják, és még így sem lesz vele gond, akkor már hátra lehet dőlni...
Köszönöm, majd meglátjuk, hogy bírja. Amúgy az Ug-t nézegettem, de nincs rugózott híddal, + elég jó a kapcsolatom a kvernelandosokkal. Azt csiripelték, hogy van itt egy gépük, amibe 1 év alatt 8000 hektárt belezargattak gond nélkül, ez alapján elég tartósnak tűnik a vas.
6960 hozzászólás
Válasz #1559. hozzászólásra
Sok krumpli,= sok vodka, a bulira.
Válasz #1541. hozzászólásra
Meg a krumpli!! A mama mindig azt mondta, ahol megterem a vaddohány, ott jó krumpli van..És igaza volt. Csak tolni kell neki a powert!!
Válasz #1557. hozzászólásra
És olyan mérőszámok is befolyásolták az értékét, mint pl. a legközelebbi vasútállomástól való távolság. Gőzekével való szánthatóság, stb.
Több mint százéves....
- Aranykorona: Olyan komplex mutatószám., amely a földek minőségét a XIX. század végi, XX. század eleji ráfordítások és terméseredmények becslése alapján mutatja. Jele: AK. Az 1875.évi tv meghatározása szerint: “… a föld tiszta jövedelmének vétetik a közönséges gazdálkodás mellett tartósan nyerhető középtermésének értéke, levonva belőle a gazdálkodási rendes költségeket
Válasz #1547. hozzászólásra
Jó kis gép!
a kép és a paramétereket nézve meg ért annyit!!
Válasz #1551. hozzászólásra
No jó,de a következő évekbe sem jött elő?Mer ez a nyavajás gyökérről is nagyon jól szaporodik!
Válasz #1550. hozzászólásra
Válasz #1552. hozzászólásra
hozzászólásaim között találsz
de nem is titkos annyira
ferror@freemail.hu
Válasz #1514. hozzászólásra
Üdv Ferror!
Tecnoma tecnic 3100 vontatott szántóföldi permetezőgépekről vélemény tapasztalatok???
Kérlek adj egy elérhetőséget!
Előre is köszönöm!
Válasz #1545. hozzászólásra
Nálam a kukoricában volt vaddohány. Cambio+Monsoon-t használtam és eltüntette az összes gyomot a vaddohánnyal együtt.
Válasz #1548. hozzászólásra
2000 évjárat,2400 liter,24 m keret,2 milla.Nyomkövető vonórúd,nagy monitoros.
Moderálta: Mf-es (3146) 2012-02-03 12:34:02
Válasz #1545. hozzászólásra
Fogod a kis kapádat, és elindulsz és kapálsz. Volt egyszer egy itteni gazda aki direkt vaddohány irtó vegyszert vett, ami elvileg kivitte volna tövestől. Még a kint lévőt is csak kicsit megtekerte, jövőre legalább ugyanannyi volt. Viszont volt egy olyan tapasztalatom kukoricában Ordaxxal, hogy megállította növekedését, és betakarításkor is akkora kicsike volt a vaddohány mint mikor le lett kezelve... nem virágzott el...
Válasz #1547. hozzászólásra
Mesélj!
Liter? Keret? Évjárat? Felszereltség? Ár? Ha nem vagyok túl indiszkrét. Amúgy pofás a gép! Gratula! Sokszáz hektár hibamentes permetezést!
Válasz #1546. hozzászólásra
Mit tudsz kezdeni a vaddohánnyal?!
Asclepias syriaca
Válasz #1543. hozzászólásra
Ezt már észrevettem én is,tehát semmi értelme az AK-nak.
Az AK felosztásában nagyon sok minden szerepet játszott: pl. Fontosabb piacoktól való távolság, kitettség, helyi infrastuktúra, árvizi kockázatok, kötöttség, akkori művelési mód.
Pl. van olyan földünk, ahol szemközti táblák egyik 5-8 AK/hektár, másik 18 AK/ha, pedig a második még rosszabb föld, csak az első kisparaszti család kezében volt, és tehenekkel szántották, a másikon meg az Egri Káptalan gőzekéje dolgozott! Máshol a felosztás idejében még a Tisza folyt, ma meg már rendezett, becsatornázott, aszfaltúthoz közeli terület...
ezt az AKás ország elosztást vlm akkori defektes agyu találta ki meg aki megszavazta az is az vót meg aki bevezette az is
hmmm vagy akkor se szavaztak?
csak az lett amit a nemgórélakó górék akartak?
mint máma.....
hánem?
Válasz #1540. hozzászólásra
Tudod mi terem meg nálunk 5-10 ak-n, vaddohány, tarack, meg a bogáncs.
Válasz #1539. hozzászólásra
Hát igen,5-10 AK termelnek 100 mázsa kukit,mi meg a 40 AK se tudunk.
Válasz #1534. hozzászólásra
De szeretnék olyan 3-10 AK-s földet én is, mert nálunk az olyan erdőnek való, mást nem nagyon szabad bele tenni :) Na csak sikerült belekötni :)
Válasz #1534. hozzászólásra
pedig már kötekedni akartam!
Válasz #1527. hozzászólásra
Kösz az infót,néztem commandert is,megfogott.Inkább a felé húz a szívem.
Válasz #1529. hozzászólásra
mellesleg elírás: 200 ha/nap, természetesen!
Válasz #1532. hozzászólásra
200-230 l/ha vízzel locsolunk majdnem mindent (kivéve gombaölők és repce rovarölés), úgy egy tartály 12-14 ha, és feltöltéssel kilocsolással együtt egy óra. Vannak olyan blokkjaink, ahol 1-2 km-en belül van 100+ hektár, és alapvetően nagyobb földek (mielőtt bárki belém kötne megint: ezek gyengébb, 3-10 AK-s földek!!).
Nem megerőltető így ezt teljesíteni...
parcellaméretek tekintetében mekkorák a parcellák?
ilyen magas HA/nap szám mellett, mennyi vízmennyiséget szór a permetező hektáronként?
A 27-es keret az már szép darab. Nekem elég lesz a 18-as is. 3200-ast veszel vagy 4200-ast? Nálad már a nagyobb is elfér.
hát ha 1 kerülővel pont kifogy az anyag akkor nem müviszet ......nők által szivesen használt szóval....."teljesiteni"
Válasz #1528. hozzászólásra
hát, nekünk 130 volt a max, 18 m-es kerettel, 2800 literrel, és úgy, hogy nem szippantóval hordjuk utánna a vizet.
Én most veszek egy Amazone-t, azon 27 m-es keret lesz, és 430 l/p-es szívattyú, annak nem volna szabad feladnia a 200 ha/h-nek!
(önjáróról hallottam már 460 ha/napot is)
Válasz #1526. hozzászólásra
Hát azért aki 200-at lehúz egy nap alatt egy vontatott 3000 literessel, az előtt megemelem a kalapom. Az is igaz, hogy valójában nincs is rá igény, mert ennél kisebb napi területteljesítménnyel is végig lehet érni a területeken egy normál halandó ember esetében. Aki meg e fölött van az úgy is többlet kapacitással dolgozik vagy egy hidassal: Bár tudok olyan hidast is, ami nem éri el az évi 8000-et. A téli géptárolást pedig meg kell oldani, mert iszonyúan strapálja a gépeket, sőt itt még a nyárit is, a műanyag nem szeresse a napot.
MF, ha rám halgatsz HARDI-t veszel. Akkor megtudod milyen a jó permetező. inkább egy "pár éves" hardi, mint egy ilyen "ismeretlen" márka. Szerintem ak csak permetező gép gyártásból megél ezen sokrétű piacon ennyi ideje az már jelent valamit. ja és még valami, gondolj a későbbi alkatrészellátásra is. Nekem egyébként commanderem van.
Válasz #1524. hozzászólásra
Azért nem érdekes, mert ha szigorúan vesszük, akkor egy ilyen gép napi 100-150 ha-t, de komolyabb rászervezéssel akár 200 ha-t is le tud permetezni, így azt mondani, hogy egy szezonba belevertek 8000 hektért az gyakorlatilag 40 végigdolgozott napot jelent (ami konkrétan egy normál permetezési szezon)!
Nyílván, mivel sem neked, sem nekem nincsennek összefüggő hektárjaink százával, így ugyanezen szezon alatt sokkal kevesebbet futnak a mi gépeink, de napra, vagy üzemórára nem sokban marad el ettől.
Majd ha átvészelte a telet 4-5x, meg megtankolták nitrosollal vagy három szezonban, és még azután is hibamentes, akkor lesz vélemény.
Ez mit érhet?2001 évjárat 3000 liter full extra.Külföldről tudnák hozni.
Válasz #1523. hozzászólásra
Minden nézőpont kérdése, szerintem vagyunk itt egy páran, aki egy darabig beleférnek ebbe a 8000-be.
Válasz #1512. hozzászólásra
Az, hogy egy év alatt belezargatnak 8000-et nem teljesítmény. Ha ugyanezt 5-6 éven keresztül csinálják, és még így sem lesz vele gond, akkor már hátra lehet dőlni...
Válasz #1324. hozzászólásra
Pilátus!Nem lesz kép az eladó permeteződről?
Válasz #1518. hozzászólásra
Ferror! az avatarodban az egy 5090m? ha igen írhatnál róla pár sort a megfelelő topicban....
köszi!
Válasz #1519. hozzászólásra
Érdekes itt a téeszben is huniperel szórják.
Válasz #1496. hozzászólásra
Ez kell hozzá.Egy jó Huniper.
1
Válasz #1516. hozzászólásra
Hány éves a gépetek?
Válasz #1515. hozzászólásra
eddig még nem kellett, de biztos van
Válasz #1514. hozzászólásra
Alkatrész minden van,ha kell?
Válasz #1511. hozzászólásra
mi meg vagyunk elégedve a tecnomaval
Válasz #1512. hozzászólásra
A faluba is van egy kverneland,400 ha körül fújhatnak vele évente.
Válasz #1508. hozzászólásra
Köszönöm, majd meglátjuk, hogy bírja. Amúgy az Ug-t nézegettem, de nincs rugózott híddal, + elég jó a kapcsolatom a kvernelandosokkal. Azt csiripelték, hogy van itt egy gépük, amibe 1 év alatt 8000 hektárt belezargattak gond nélkül, ez alapján elég tartósnak tűnik a vas.
Milyenek a TECNOMA permetezők????