Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.55 FtCHF440.33 FtGBP492.37 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Akkor mi a jó nem túl sok maniért?
Az a baj, hogy következő kategória a hidr. nyitás miatt már majdnem 3x annyiba fáj.
Nekünk a lengyel jarmet tökéletesen bírja, 1-2 kisebb javítás volt rajta, és óccsó vót!
Jó helyen keresed a lényeget, a keretet nézd meg, mert tartályt meg szivattyút sokan tudnak jót csinálni. De a kerettagok illesztése, rugózása, a profil vastagság és kialakítás, 18-24 méteres minél könnyebbnek és masszívabbnak kell lennie. Ilyenkor nem a zártszelvény a legjobb megoldás ezt mérnökként tanultam. A legtöbb gyártó sajnos azért olcsóbb mert megveszi a zártszelvényt, méretre vágja és összehegeszti. Na most ez vagy túl nehéz vagy túl gyenge lesz... A csapóknál sem mindegy hogy azok hengeres vagy kúpos csapok hisz ha egyszer valami elkezd lógni akkor tudjuk hogy a tehetetlensége miatt egyre nagyobbat fog lógni az állandó rángatástól. Persze a pénz nagyúr, mi 600 hektárra vettünk meg az UX-et. Nem azért mert tele vagyunk pénzzel, hanem mert ebben a gépben láttunk a jövőt és nem volt benne kerethegesztés. Előtte 1500 literes kis szlovén gépünk volt 10 évig, tudtam mit kell nézni egy gépen mikor új gép után néztünk, a keretet, mert más nem romlott el azon sem...
Én aszondom az összesen kábé surmó a keret
Ocso pizi nem kapni jó keretet
Csak épphogy elmegy, használható,.......... kategóriát
Valahol a szárny """határozza meg""" a permetező ócskavas hovatartozását milyenségét minőőőő ségét és a minőőőőőő ségének a minőségét .......
Én is először csak lestem, majd arra gondoltam, hogy mikor nitrosolt szórnak lemossák még mielőtt össze csukán és így nem baxák össze az egész gép oldalát és a kezelő felületet...............
Gyere el hozzám(ha még nem voltál....9és itt kivesézgetheted a gépet, van rajta minden fölösleges dolog.....
Addig míg meggondolod egy kis csemege: BoomWash
Ja, azt nem mondtad, hogy ez csak az amatron+ -al működik. Akkor végy elő még egy köteg bankót, mert az +2000 szlovák dollár az amaspray-hez viszonyítva.
apám, kezet csókolok! borostásan vagy frissen borotválkozva kéred?
nademondjuk jah, ez így fontos, és ha megnézed azt a kertitoxos videot, amit beraktál, hát nem akartam írni, de ez a különbség a 16 ezer meg a 22 ezer eur között. nem a semmiért nem merte faszi lejjebb engedni a keretet, mert akkora lengése volt, hogy így is a földet verte... namost egy kicsit szeles időbe, meg pl. kalászt permetezni 5 méterről, hááát...
ha venni akarsz, ne gondolkozz azon a 22 ezeren, sztem jó vétel, de azér rakjanak még rá 3-3 métert...
A Distance-Control / szórási magasság ellenőrzés teljes mértékben a vezető tehermentesítését szolgálja. A szórókereten elhelyezett különböző érzékelőknek és az AMATRON+ fedélzeti számítógépben levő vezérlésnek köszönhetően a Distance-Control lehetővé teszi az automatikus magasság- és dőlésszabályozást és a szórókeretet állandóan párhuzamosan viszi a megművelt területtel.
namost onnan nézve ez nem lustaság, ez szívatás :)
írsz ilyeneket ide, hogy distance control, hát a hadihajóknál a tengeren, azoknál fontos, de egy permetezőnél????
Az UX az már egyel magasabb kategória, lehet, hogy ott már van. Mindenesetre nekem levezette a kereskedő, hogy a rugózott híd egy teljesen felesleges dolog. Mondott még más érdekességeket is, hát nem mindenben értettünk egyet. A visszakeverés előnyeit nem vitatom, de itt konkrétan a dosatron-hoz hasonló tömény vegyszer bekeverési eljárásokról volt szó, ahhoz meg az ilyen megoldás nem jó.
UX-nél már biztos van rugózott hid. Nyilván a nagyobb tartálynál nő meg a jelentősége, nekünk 3200as van, ez alá még talán nem kell, 4200est alá már vennék. A visszakeverésnek pedig több előnye is van, a nyomás gyorsabban felépül és a fuvókánál biztos ott a teljes dózis, nem kell kezdésnél a tábla szélén nyomatni hogy kimenjen a tiszta víz a rendszerből.
Hecci! Az a nagy helyzet, hogy amit ide Márk barátunk leírt, az elméletileg egy nem kimondottan permetezési célra kialakított adagoló, amit lehet használni így is. íme egy kis leírás: http://www.metra.hu/mezogazdasagi-cikkek/dosatron-telepitesi-lehetosegei
Nyilván JD emblémával ez sokkal drágább, másrészt elég ritkán fordul elő, hogy csak egy fajta szerrel dolgozol. Általában ez inkább kettő, meg még plusz valami adalék, pl nedvesítő. És még nem beszéltünk a granulátumokról amire ez nem jó. Szóval vannak azért gondok az alkalmazhatósággal is.
akkor mia francé nem ilyet vesz mindenki????
hülyeség
mikor Fecó is csak álmodik a nagy jd ről ami ilyen rendszeres akkor nem kóser itt a 100nemtomhány ezres ár izé------
ménem farol má ide vlk aki dolgozik ilyennel 30 éve?????
Rau? olyan is létezik....
A víz mellé vegyszeradagolóst én gyáriba még nem láttam, vannak cégek, akik foglalkoznak ilyesmivel, jó pénzzé persze....
A lényeg meg az, hogy a vegyszer csak akkor kerül adagolásra a permetléhez, mikor az közvetlen a keretbe kerül, így pedig csak annyi vegyszer fogy, amennyi ki is lesz permetezve.
El kell hogy keserítselek, amazone-éknál nincs rugózott futómű, legalábbis az UG-ben biztosan nincs. szerintük felesleges. Mondjuk a rau-nál kb 3.700 euro.
Az nem mindegy, hogy hogyan van a vezetékelés megoldva. Az állandó keringetésű gépeknél a rendszer végén vissza van vezetve egy ág a tartályba, sok értelme nincs így ráépíteni a gépre, mert a már bekevert permetlevet visszakeveri a tartályba.
6960 hozzászólás
Válasz #1209. hozzászólásra
.............vagy...............????????
Válasz #1208. hozzászólásra
bementek szélvédőt mosni?
vagy pumpálni kellett valamelyik gumába?
Válasz #1207. hozzászólásra
Saját udvar
Válasz #1206. hozzászólásra
kinél csorgattad a nyáladat?
No akkor a mai akciók egyike........és 1 kis csámcsogni való..........
Válasz #1202. hozzászólásra
Akkor mi a jó nem túl sok maniért?
Az a baj, hogy következő kategória a hidr. nyitás miatt már majdnem 3x annyiba fáj.
Nekünk a lengyel jarmet tökéletesen bírja, 1-2 kisebb javítás volt rajta, és óccsó vót!
Válasz #1203. hozzászólásra
ja
és miket nézegettél még?
Válasz #1202. hozzászólásra
Jó helyen keresed a lényeget, a keretet nézd meg, mert tartályt meg szivattyút sokan tudnak jót csinálni. De a kerettagok illesztése, rugózása, a profil vastagság és kialakítás, 18-24 méteres minél könnyebbnek és masszívabbnak kell lennie. Ilyenkor nem a zártszelvény a legjobb megoldás ezt mérnökként tanultam. A legtöbb gyártó sajnos azért olcsóbb mert megveszi a zártszelvényt, méretre vágja és összehegeszti. Na most ez vagy túl nehéz vagy túl gyenge lesz... A csapóknál sem mindegy hogy azok hengeres vagy kúpos csapok hisz ha egyszer valami elkezd lógni akkor tudjuk hogy a tehetetlensége miatt egyre nagyobbat fog lógni az állandó rángatástól. Persze a pénz nagyúr, mi 600 hektárra vettünk meg az UX-et. Nem azért mert tele vagyunk pénzzel, hanem mert ebben a gépben láttunk a jövőt és nem volt benne kerethegesztés. Előtte 1500 literes kis szlovén gépünk volt 10 évig, tudtam mit kell nézni egy gépen mikor új gép után néztünk, a keretet, mert más nem romlott el azon sem...
Válasz #1192. hozzászólásra
Én aszondom az összesen kábé surmó a keret
Ocso pizi nem kapni jó keretet
Csak épphogy elmegy, használható,.......... kategóriát
Valahol a szárny """határozza meg""" a permetező ócskavas hovatartozását milyenségét minőőőő ségét és a minőőőőőő ségének a minőségét .......
gondoljuk mi
Válasz #1187. hozzászólásra
Nemrég olvastam én is, hogy csak eseti engedéllyel, meg különleges esetben, ......
Akkor ezek szerint no para?
Ez ennyiért tényleg drága, de ettől a hardi-k tényleg jó gépek.
Válasz #1198. hozzászólásra
mondok jobbbat
http://www.expressz.hu/auto/haszongepjarmu/mezogazdasagi/permetezo/hirdetes-29281918/
ennek 6.2 az irányára
Válasz #1196. hozzászólásra
Ma holnap 11 évesen új árának szinte a feléért !!??
Hááttt, necces....
Válasz #1196. hozzászólásra
Én is először csak lestem, majd arra gondoltam, hogy mikor nitrosolt szórnak lemossák még mielőtt össze csukán és így nem baxák össze az egész gép oldalát és a kezelő felületet...............
......állítólag utólag is rendelhető..........
Válasz #1195. hozzászólásra
gondolom, hogy tiszta legyen meg hogy valamiért még le lehessen gombolni még 1000 jurót a paraszttól
erröl valami infó valakinek ????? megér ez ennyit ????
http://www.mascus.hu/Mezogazdasag/Hasznalt-Permetezogepek/BERTHOUD-MAJOR-3200-24/euiojqmv.html
Válasz #1194. hozzászólásra
Na ez minek?
Válasz #1188. hozzászólásra
Gyere el hozzám(ha még nem voltál....9és itt kivesézgetheted a gépet, van rajta minden fölösleges dolog.....
Addig míg meggondolod egy kis csemege: BoomWash
Válasz #1192. hozzászólásra
Nekünk 600 literes FORRÁS van, teljesen OK, de nem szereti, ha teli tartállyal vonulsz. Nálunk már erősíteni kellett a vázát emiatt!
Van valakinek függesztett 800 vagy 1000 literes forrásról tapasztalata? A 15 m-es hidraulikus keret hogy bírja?
Ja, azt nem mondtad, hogy ez csak az amatron+ -al működik. Akkor végy elő még egy köteg bankót, mert az +2000 szlovák dollár az amaspray-hez viszonyítva.
Válasz #1189. hozzászólásra
szerintem a 22 ezres UG be ez az opció nincs benne
Válasz #1188. hozzászólásra
apám, kezet csókolok! borostásan vagy frissen borotválkozva kéred?
nademondjuk jah, ez így fontos, és ha megnézed azt a kertitoxos videot, amit beraktál, hát nem akartam írni, de ez a különbség a 16 ezer meg a 22 ezer eur között. nem a semmiért nem merte faszi lejjebb engedni a keretet, mert akkora lengése volt, hogy így is a földet verte... namost egy kicsit szeles időbe, meg pl. kalászt permetezni 5 méterről, hááát...
ha venni akarsz, ne gondolkozz azon a 22 ezeren, sztem jó vétel, de azér rakjanak még rá 3-3 métert...
Válasz #1186. hozzászólásra
ne
Te lusta dög ittvan e
http://www.amazone.hu/513.asp
A Distance-Control / szórási magasság ellenőrzés teljes mértékben a vezető tehermentesítését szolgálja. A szórókereten elhelyezett különböző érzékelőknek és az AMATRON+ fedélzeti számítógépben levő vezérlésnek köszönhetően a Distance-Control lehetővé teszi az automatikus magasság- és dőlésszabályozást és a szórókeretet állandóan párhuzamosan viszi a megművelt területtel.
Válasz #1162. hozzászólásra
Bocsi de téves volt az információd!
Lesz jövőre is légi permetezés!
Válasz #1185. hozzászólásra
namost onnan nézve ez nem lustaság, ez szívatás :)
írsz ilyeneket ide, hogy distance control, hát a hadihajóknál a tengeren, azoknál fontos, de egy permetezőnél????
Válasz #1184. hozzászólásra
én is igy vagyok ám ezzel... most h. mondod
Válasz #1181. hozzászólásra
inkább írd le, ennél azér lustább vagyok...
Válasz #1182. hozzászólásra
amugymeg aztán minek köllene 3000es hm?
fontos most invesztálni hm?
Válasz #1180. hozzászólásra
Hogyan indul, listaáron olyan 32 ezer nyugati pénz, oszt ebből lehet alkudni.
Válasz #1179. hozzászólásra
nizzed meg az amazone on
ott kapsz kipet is
Válasz #1178. hozzászólásra
A telet tuti kihuzzuk az effajta fényüzés nélkül....
3000es ugé az hogy indulhat?
Válasz #1177. hozzászólásra
ez mi a csöcs?
kocsiba láttam már ilyet, de itt mit jelent? hogy nem szakad le a vonórúd, és nem marad el mögötted, vagy micsöcs? :):)
Válasz #1177. hozzászólásra
2751 euro, de szerintem nem kell ez neked annyira...
Válasz #1175. hozzászólásra
ez a distanc kontroll kettyi mani?
Válasz #1175. hozzászólásra
No mibaja a rugózással?
persze amit nem tudnak az szar minden mi?
Válasz #1174. hozzászólásra
Az UX az már egyel magasabb kategória, lehet, hogy ott már van. Mindenesetre nekem levezette a kereskedő, hogy a rugózott híd egy teljesen felesleges dolog. Mondott még más érdekességeket is, hát nem mindenben értettünk egyet. A visszakeverés előnyeit nem vitatom, de itt konkrétan a dosatron-hoz hasonló tömény vegyszer bekeverési eljárásokról volt szó, ahhoz meg az ilyen megoldás nem jó.
Válasz #1161. hozzászólásra
UX-nél már biztos van rugózott hid. Nyilván a nagyobb tartálynál nő meg a jelentősége, nekünk 3200as van, ez alá még talán nem kell, 4200est alá már vennék. A visszakeverésnek pedig több előnye is van, a nyomás gyorsabban felépül és a fuvókánál biztos ott a teljes dózis, nem kell kezdésnél a tábla szélén nyomatni hogy kimenjen a tiszta víz a rendszerből.
Válasz #1171. hozzászólásra
LINK
Válasz #1171. hozzászólásra
majd olvasgatok ha észnél leszek
port és granult má épeszü paraszt nem használ
főleg ha a pofájába sodorta a hirtelenfuvallat 1x 2x 3x....... 1000x!!!!!
Válasz #1170. hozzászólásra
Hecci! Az a nagy helyzet, hogy amit ide Márk barátunk leírt, az elméletileg egy nem kimondottan permetezési célra kialakított adagoló, amit lehet használni így is. íme egy kis leírás: http://www.metra.hu/mezogazdasagi-cikkek/dosatron-telepitesi-lehetosegei
Nyilván JD emblémával ez sokkal drágább, másrészt elég ritkán fordul elő, hogy csak egy fajta szerrel dolgozol. Általában ez inkább kettő, meg még plusz valami adalék, pl nedvesítő. És még nem beszéltünk a granulátumokról amire ez nem jó. Szóval vannak azért gondok az alkalmazhatósággal is.
Válasz #1168. hozzászólásra
akkor mia francé nem ilyet vesz mindenki????
hülyeség
mikor Fecó is csak álmodik a nagy jd ről ami ilyen rendszeres akkor nem kóser itt a 100nemtomhány ezres ár izé------
ménem farol má ide vlk aki dolgozik ilyennel 30 éve?????
Sziasztok!
Kuhn ce nem játszik a permetezőgépek között?
Válasz #1167. hozzászólásra
Na hecci itt a válasz. Ami a szivatást illeti azt bármelyik gyártmány képes produkálni...
Válasz #1166. hozzászólásra
Upsz!
Javítanám az előbbi összeget 100-250.000Ft között mozog az adagoló ára. (Dosatron)
Válasz #1165. hozzászólásra
Ilyen adagolót külön is lehet kapni, amit aztán sajátmagad ráakaszthatsz a gépre.
Ha emlékeim nem csalnak 40000Ft körül mozgot 1-1,5 éve az ára.
Válasz #1164. hozzászólásra
Kertitoxos videóba ott van a 3000es.......
Ennél mi minden lehet a parasztszivató?
Ha 25 1 normál mennyit dobhat az árra ez a dolog rá?
Válasz #1163. hozzászólásra
Rau? olyan is létezik....
A víz mellé vegyszeradagolóst én gyáriba még nem láttam, vannak cégek, akik foglalkoznak ilyesmivel, jó pénzzé persze....
A lényeg meg az, hogy a vegyszer csak akkor kerül adagolásra a permetléhez, mikor az közvetlen a keretbe kerül, így pedig csak annyi vegyszer fogy, amennyi ki is lesz permetezve.
Válasz #1161. hozzászólásra
no a raukkal mi a helyzet??
mostaztán bekeveredtem
mit keringetek ha tisztavíz van a lajtba örökkön örökké ?????
Jővőre jól járnak azok akiknek van önjáró permetezőjük mert lessz annyi bérmunkájuk, jövöre nem engedik a légi permetezést.
Válasz #1159. hozzászólásra
El kell hogy keserítselek, amazone-éknál nincs rugózott futómű, legalábbis az UG-ben biztosan nincs. szerintük felesleges. Mondjuk a rau-nál kb 3.700 euro.
Az nem mindegy, hogy hogyan van a vezetékelés megoldva. Az állandó keringetésű gépeknél a rendszer végén vissza van vezetve egy ág a tartályba, sok értelme nincs így ráépíteni a gépre, mert a már bekevert permetlevet visszakeveri a tartályba.