Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.55 FtCHF440.33 FtGBP492.37 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szevasz! Ugy csináld ahogy az ismerősöd mondta! Én azt mondom hogy ha 5 bárral akasz permetezni akkor 6 bárra tekerd a szabályzót, mert ha kinyitod akkor vissza fog esni! Nállam legalábbis igy van!
Van rajta óra csak hogy szoktál beállitani a megfelelő nyomást,mert azt mondta az eladó 4-5bar között legyen a nyoás.Az eggyik haver azt mondta akasszam fel kapcsoljam be a kardánt adjak neki gázt s teketjem a nyomásállitót hogy 4-5között legyen a mutató.
Üdv.
Tudna nekem vki segiteni abban hogy most vásároltam lengyel permetezőt három szórófejest.
hogy szokták beállítani a nyomást hogy 4bár körül legyen?
Az álitót tudom hol van csak nem akarnám a szivattyút kinyirni,s milyen színű szórófejt szoktatok használni gyomírtózásra?Sárga kék vagy piros?
Sajna nincs. A szivattyú egy kicsit olajos kívülről, azt mondja a hapi valószínűleg túl töltötték. Ki lehet próbálni, úgy adja el. Van neki két berthoud is, de ez kinézetre jobb.
Válasz #873. hozzászólásra
Sehogy ahogy írják azt nem kapcsolod ki ha nem a szakaszolókkal váltod át bár nekem behaltak a szakaszolóim és forduláshoz kisebb sebességbe kapcsolok és úgy fordulok így a kis tempónál nem tud a nyomás kiépülni a rendszerben ezért nem szór .
Nem a talajhajtás van kapcsolva , hanem n az elektromos szakaszolóvan átkapcsolva és ilyenkor visszakever. a talajhajtás vagy hidraulika kapcslja, vagy mechanikusan kapcsolod.
Válasz #864. hozzászólásra
én nen szűkíteném le az biztos, ha 6 centit rövidíted a nyomjelzőket és úgy vetsz akkor pont 24 méter lesz a 7 vetőgép alja. Vagy tegyél esetleg a keret végébe 1 számmal nagyobb fuvókát és fordítsd hogy jobban kifele álljon. Leszűkíteni elég bajos egy permetezőt mert a szakaszok kompenzátorait nem biztos hogy be lehet utána állítani normálisan.
nekem olyan volt gyárilag mikor meg vettem de pár dolog nem működött rajta és én már úgy alakítottam át,hogy a tlt-ről megy a szivattyú,szerintem így jobb
Válasz #861. hozzászólásra
Nekem nagyon be jönnek idén sikerült vennem egyet és én egyre jobban szeretem , Biztos le lehet szűkíteni a 24-et 21-re de miért akarod leszűkíteni jó az úgy is .
6960 hozzászólás
OK.És milyen fordulatra húzam a kézi gázt a gépen mikor állitani akarom?
Válasz #908. hozzászólásra
Szevasz! Ugy csináld ahogy az ismerősöd mondta! Én azt mondom hogy ha 5 bárral akasz permetezni akkor 6 bárra tekerd a szabályzót, mert ha kinyitod akkor vissza fog esni! Nállam legalábbis igy van!
Van rajta óra csak hogy szoktál beállitani a megfelelő nyomást,mert azt mondta az eladó 4-5bar között legyen a nyoás.Az eggyik haver azt mondta akasszam fel kapcsoljam be a kardánt adjak neki gázt s teketjem a nyomásállitót hogy 4-5között legyen a mutató.
Válasz #906. hozzászólásra
Szerelj rá órát !!! (Mondjuk ennek alapból kéne, hogy legyen rajta.....de hát lengyel.............)
4 bar-al akarsz menni, akkor piros, 04-es fúvóka kell neked.
Üdv.
Tudna nekem vki segiteni abban hogy most vásároltam lengyel permetezőt három szórófejest.
hogy szokták beállítani a nyomást hogy 4bár körül legyen?
Az álitót tudom hol van csak nem akarnám a szivattyút kinyirni,s milyen színű szórófejt szoktatok használni gyomírtózásra?Sárga kék vagy piros?
Válasz #903. hozzászólásra
Vicc az egész...
Válasz #903. hozzászólásra
nem unja még ?
#1. hozzászólás, Horváth Zoltán küldte be 2011-06-19 20:16:50-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Tudna valaki véleményeket mondani talajkerék hajtású permetezőről?
Van valakinek tapasztalata talajkerék hajtású permetező használatáról?
Ismeri valaki a seguip márkájú permetezőt?
heló
Válasz #897. hozzászólásra
mennem kell heló
Válasz #897. hozzászólásra
nem tudom de biztos nem olcsó
elektromos szakaszolószerinted mennyibe kerülne rá?
Válasz #894. hozzászólásra
Jónak néz ki
Válasz #893. hozzászólásra
Szerintem nem nagy baj jelenleg nekem is csak csapok vannak közbeiktatva mert nem jók az elektromos szakaszolóim .
Jó kérdés mikoriak az enyém régi
Ez az egyik berthoudnak a képe, a másikról nincs fenn kép, illetve arról sem ,ami nekem tetszik
Szerinted nem nagy baj, hogy mechanikus a szakaszolása, hány éves gépek lehetnek ezek?Próbálok képet betenni
Válasz #891. hozzászólásra
Minden estre próbáld ki vizzel és ha lesz nyomás akkor nincs baja a szivatyúnak
Mi lehet még a baja?
Válasz #888. hozzászólásra
ha csak az akkor nincs nagy baj
Válasz #887. hozzászólásra
szokott lenni rajtuk egy állító egység azon
Válasz #886. hozzászólásra
Az talán nem nagy probléma
Hogy lehet állítani az ilyen gépeknél a kiszórt permetlé mennyiségét?
Válasz #884. hozzászólásra
az olaj lehet szimering hiba is
nem erdvard, valami s -sel kezdődő nevű. Van nála egy 29 soros accord vetőgép, azt is néztem, csak nehéz összehozni a 24 m-es permetezővel
Sajna nincs. A szivattyú egy kicsit olajos kívülről, azt mondja a hapi valószínűleg túl töltötték. Ki lehet próbálni, úgy adja el. Van neki két berthoud is, de ez kinézetre jobb.
Válasz #879. hozzászólásra
A talajkerék hajtás lényege bármilyen sebességel haladsz mindig anyi vízmenyiséget permetez.
Válasz #880. hozzászólásra
evrard ?
francia gyártmány, de most hirtelen nem emlékszem a típusára
Válasz #878. hozzászólásra
képed van esetleg a gépről ?
Válasz #876. hozzászólásra
perzse hogy tud még többel is ha gyorsan húzod
bár itt nem nyomást kell állítani mint a gardánosnál hanem anyagmennyiséget
a gépen két szivattyú van, az egyik kardánnal keveri az anyagot, a másik szivattyú permetez, van rajta jardán hajtás és talajkerék hajtás is
Amit én néztem gépet, azon mechanikus szakaszolás van.
Tud akkora nyomással dolgozni, mint a kardános szivattyú?
Sehogy ahogy írják azt nem kapcsolod ki ha nem a szakaszolókkal váltod át bár nekem behaltak a szakaszolóim és forduláshoz kisebb sebességbe kapcsolok és úgy fordulok így a kis tempónál nem tud a nyomás kiépülni a rendszerben ezért nem szór .
Nem a talajhajtás van kapcsolva , hanem n az elektromos szakaszolóvan átkapcsolva és ilyenkor visszakever. a talajhajtás vagy hidraulika kapcslja, vagy mechanikusan kapcsolod.
A talajkerék hajtást hogy lehet kikapcsolni fordulásnál?
Válasz #869. hozzászólásra
Én egy öreg Evrardot használok eddig meg vagyok vele elégedve
Válasz #869. hozzászólásra
szuper, a lovaspermetezőgép is igy müködött
régebbi berthoud permetezöröl mi a véleményetek?
A talajkerék hajtású permetezőhöz mit szóltok?
múvelönyomot is szeretnék bele tenni, de aqmit néztem gépet, nem ért a gazda sem a monitor automatikájához
Válasz #864. hozzászólásra
én nen szűkíteném le az biztos, ha 6 centit rövidíted a nyomjelzőket és úgy vetsz akkor pont 24 méter lesz a 7 vetőgép alja. Vagy tegyél esetleg a keret végébe 1 számmal nagyobb fuvókát és fordítsd hogy jobban kifele álljon. Leszűkíteni elég bajos egy permetezőt mert a szakaszok kompenzátorait nem biztos hogy be lehet utána állítani normálisan.
nekem olyan volt gyárilag mikor meg vettem de pár dolog nem működött rajta és én már úgy alakítottam át,hogy a tlt-ről megy a szivattyú,szerintem így jobb
Nemt udtok segíteni?
a vetőgép 3,5 m-es
Nekem nagyon be jönnek idén sikerült vennem egyet és én egyre jobban szeretem , Biztos le lehet szűkíteni a 24-et 21-re de miért akarod leszűkíteni jó az úgy is .
24 m-es permetezőt le lehet szűkíteni 21 m-re?
mi a véleményetek a talajkerék hajtású permetezőkről?