Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Tanonc #6105. hozzászólásáraSzia!
Nagy különbség nincs,olyanok mint az áruk. Nekem jelenleg van 3 db, a kistraki után kertészeti munkákhoz egy 400l-es,nagyobb területekre egy 600-as,és van egy 600-as lejárt műszakis ami eladó.
Ha odafigyel az ember akkor sokáig gond nélkül használhatóak,alkatrész "fillérekért" van hozzájuk.
Üdv.:Csuti
A függesztett gépeknek megvan az az előnye, hogy lágy talajon jobban lehet vele boldogulni. Volt már rá példa, hogy havernak 2 függesztett géppel gyomirtóztunk, a 2000 literessel meg sem próbált bemenni a tàblára. MTZ-hez úgy az igazi, ha van egy 2000 literes vontatott, és sáros időre egy 600 literes függesztett, ha a szükség úgy hozza.
Én olyan szerencsés helyzetben vagyok,hogy 2 km-en belül mindenhol tudok vizet vételezni. Volt 2000 literes vontatott (igaz, hogy egy ócska) azt cseréltem 840-es függesztettre.
Válasz fexco #6101. hozzászólására600 liter felett vonulással nem terhelném a traktort. Szarok az utak is. Ezért tetszene vontatott, nem kell segítség a szóráshoz
Válasz kis Zombi #6097. hozzászólásárajó rendben,elhiszem,csak nemmindegy,hogy amikor menni kell.akkor menni lehet,vagy csak mendegélni,mert összeszakad a mtz hátulja....én is a műtrágyaszóráskor vonulok 2x7q+4qa szóró.csak nemmindegy hogyan....szerintem mindegyőnk tudja mi a kapacitása az mtz-nek!!!
Válasz kis Zombi #6097. hozzászólásáraAzért ajanlottam neki az enyémet. Az 1600 literes.
Régi komjúterrel
Sajna a keret nem a gyári, hanem kézzel nyitós 15 méteres. (meg egy 16os, amivel a tót használta). Az emelő mh meg kb elgörbült még SK ban, mert hiaba kapott új mandzsettát, a 3. emelésre kinyomta megint Szóval az is kézi tekerős lesz.
Válasz ..MZ/X.. #6087. hozzászólásáraAzt nem tudom, hogy minek kellene benne lennie, de én olajat öntöttem bele. Azóta le lehet olvasni az órát, nem ugrál.
Válasz Gumóka #6091. hozzászólásáraaz biztos hogy jobb választás akármilyen függesztettől!!!gondolom mostanában nemtervezed a mtz-t valami nyugatira cserélni.gondolom egyedűl akarod a permetezést megoldani---nem hozzák utánad a vizet...----szóval mtz után neked ez lenne a befutó!!!
itt van egy fószernak,nem ez,forrás,de ugyanez asszem 1000liter,minden mehanikus,mtz82első vékony kerekekkel....
Azt tudja valaki, hogy a nyomásmérő alatti kis gumi zsákban minek kellene lenni? Azt gondolom, hogy minek nem, mert most valami sárgás-barna nyúlós trutyi van benne ami talán a kifingott manométerből jöhetett.
Mi hivatott itt eredetileg a permetlé nyomását közvetíteni az óra felé?
Válasz mtz1221 #6085. hozzászólásáraSzerintem neki is van óra,onnan(is)tudja,hogy minden ok.csak valószínű az óra a keretből jön ki,a computer meg a vezérlőtömbből.a kettő nem is igen mutat soha tizedre pontosan egyformát.utóbbi pedig ha nem mutat:mindegy milyen módon jeleníti meg a nyomásértéket,csere.
Válasz Batka #6083. hozzászólásáraIgazad lehet !
Most vettem a gépet csak most üzemeltem be
De furcsa ,hogy minden jól működik de 0.0 bar a nyomás a monitor szerint .
Válasz J.Z.6600 #6080. hozzászólásáraBiztos, hogy nem átfolyásmérőről szabályoz? Ha átfolyásmérőről, akkor a monitoron lévő nyomásérték csak kalkulált érték, a beállított fúvóka alapján számol.
Válasz J.Z.6600 #6080. hozzászólásáramegvan rá az esélye.de biztos majd kapsz rá konkrét választ a többiektől.(egy nyomástávadó szerintem nem 1 nagy összeg,a cseréje se.---ha másnem lesz,ezzel lenne célszerű kezdeni.)
Válasz fexco #6079. hozzászólásáraNem mutat nyomásmérő értéket a monitor !
Mindene működik, reagál a nyomás állításra is ,de 0.0 bar a nyomás érték .
Megadhatta magát az érzékelő ??
Válasz csferri #6075. hozzászólásáranekem kb 2hétig fog bennelenni a tömény nitro.ezmiatt.abbol indulok ki,hogy nem érintkezik levegővel,igy nem fog marni.biztos,nemfogok fagyállozni 2x-3x.utána meg áttmosni az egészet a fagyállótól,mert az visz minden,mint a piros7es...
Válasz Gandhy #6072. hozzászólásáraJa , de a szabályzó-szakaszoló egységből nem olyan egyszerű leengedni. Mondjuk betolom szín alá nem tudom az mennyit védhet, elöl hátul nyitott
Válasz csferri #6071. hozzászólásáratavaly fagyállózás előtt volt éjszaka nálunk -3, másnap nyomattam meg fagyállóval, semmi gáz nem volt, viszont tavasszal csináltam én is azt, hogy a két csavarral leengedtem a szivattyút, szépen kicsepegett belőle minden
Válasz Gandhy #6068. hozzászólásáraJa köszi valószínű az lesz, kifújom holnap aztán ki is mosom, le engedem ahonnan lehet a többit meg betakarom, -2-3 at ír ide annyit csak kibír.
Válasz csferri #6063. hozzászólásáraén nem szórok nitrosolt, azt tudom, hogy a műanyag nyomásszabályozó betétet azt zabálja, azért kell a porcelán, nekem most műanyag van, mert a porcelánt elrepesztettem, én marha, rosszul raktam össze, 100ezer a különbség a 2 közt, volt tavaly
6959 hozzászólás
Üdv
Lengyel vegyszerezőbe gyárilag milyen nyomásérő óra van glicerines vagy sima?
Válasz Tanonc #6105. hozzászólásáraSzia!
Nagy különbség nincs,olyanok mint az áruk. Nekem jelenleg van 3 db, a kistraki után kertészeti munkákhoz egy 400l-es,nagyobb területekre egy 600-as,és van egy 600-as lejárt műszakis ami eladó.
Ha odafigyel az ember akkor sokáig gond nélkül használhatóak,alkatrész "fillérekért" van hozzájuk.
Üdv.:Csuti
Válasz Gumóka #6103. hozzászólására15 éve 1200 literes függesztettel permetezek,elején mtz-vel is,nem tünt fel,hogy bármit is terhelne.ha lecserélem csak függesztettre.
Válasz kis Zombi #6104. hozzászólásáranekem az mtz-hez 3200literes van...nagyon tuti....
Üdv! A lengyel permetezők közt van-e szerintetek nagyobb minőségbeli eltérés, illetve mennyire vagytok megelégedve a mostani újakkal?
Válasz fexco #6101. hozzászólásáraArra gondoltam, ha vontatott a gép, akkor legalább 1500 literes legyen.
A függesztett gépeknek megvan az az előnye, hogy lágy talajon jobban lehet vele boldogulni. Volt már rá példa, hogy havernak 2 függesztett géppel gyomirtóztunk, a 2000 literessel meg sem próbált bemenni a tàblára. MTZ-hez úgy az igazi, ha van egy 2000 literes vontatott, és sáros időre egy 600 literes függesztett, ha a szükség úgy hozza.
Én olyan szerencsés helyzetben vagyok,hogy 2 km-en belül mindenhol tudok vizet vételezni. Volt 2000 literes vontatott (igaz, hogy egy ócska) azt cseréltem 840-es függesztettre.
Válasz fexco #6101. hozzászólására600 liter felett vonulással nem terhelném a traktort. Szarok az utak is. Ezért tetszene vontatott, nem kell segítség a szóráshoz
Válasz fexco #6101. hozzászólásáraha nyugati traktor lenne,1értelmű a függesztett!
Válasz kis Zombi #6097. hozzászólásárajó rendben,elhiszem,csak nemmindegy,hogy amikor menni kell.akkor menni lehet,vagy csak mendegélni,mert összeszakad a mtz hátulja....én is a műtrágyaszóráskor vonulok 2x7q+4qa szóró.csak nemmindegy hogyan....szerintem mindegyőnk tudja mi a kapacitása az mtz-nek!!!
Válasz Nyomasek Bobo #6098. hozzászólásáraEz közelebb van, mint Lébény
1000 literrel meg a legtávolabbi földem éppen le tudom szórni. Nekem elég lenne
Válasz Nyomasek Bobo #6098. hozzászólásáraEz a 2 kép még a tótnál készült.
Válasz kis Zombi #6097. hozzászólásáraAzért ajanlottam neki az enyémet. Az 1600 literes.
Régi komjúterrel
Sajna a keret nem a gyári, hanem kézzel nyitós 15 méteres. (meg egy 16os, amivel a tót használta). Az emelő mh meg kb elgörbült még SK ban, mert hiaba kapott új mandzsettát, a 3. emelésre kinyomta megint Szóval az is kézi tekerős lesz.
Válasz fexco #6092. hozzászólására550-es MTZ-vel 840 literes függesztett Forrás permetezővel dolgozom. Én 160 literért nem küszködnék vontatottal.
Válasz fexco #6092. hozzászólásáraJól gondolod.
Illetve a vizsga is egy jó szempont, elvileg friss a leírás szerint, de az úgy is kiderül.
Tetszik egyébként, csak permetezőben nem vagyok otthon.
Megvenném így, amennyit értek hozzá, de most a munkahelyen van szarban a haza, olyan lehetetlen módon járok dolgozni, hogy hihetetlen...
Amilyen szerencsém van, ezt is eladják előlem...
Válasz Gumóka #6091. hozzászólásáraHát...ha az enyém össze lenne rakva, mondanám, hogy vidd a feléért...de így
Válasz ..MZ/X.. #6087. hozzászólásáraAzt nem tudom, hogy minek kellene benne lennie, de én olajat öntöttem bele. Azóta le lehet olvasni az órát, nem ugrál.
Válasz Gumóka #6091. hozzászólásáraAz 1000 litert keveslem csak amúgy nem rossz gépek ezek a magyar kisipari gépek , van hozzá minden a gyártóknál .
Válasz Gumóka #6091. hozzászólásáraaz biztos hogy jobb választás akármilyen függesztettől!!!gondolom mostanában nemtervezed a mtz-t valami nyugatira cserélni.gondolom egyedűl akarod a permetezést megoldani---nem hozzák utánad a vizet...----szóval mtz után neked ez lenne a befutó!!!
itt van egy fószernak,nem ez,forrás,de ugyanez asszem 1000liter,minden mehanikus,mtz82első vékony kerekekkel....
Erről a permetezőről kérnék információt, ezekbe nem vagyok otthon. Vásárolni szeretnék...
Erről itt
Válasz ..MZ/X.. #6088. hozzászólásáraSzerintem hidraulika olaj . 1cm3 rémlik, de nem biztos . Annyit tegyél, hogy üresen ne mutasson nyomást..
Válasz ..MZ/X.. #6088. hozzászólására
Nem értek hozzá, de ilyet találtam, nem tudom a te permeteződ milyen típus.
Azon a "gumizsákon" keresztül adja át az órának a nyomást, hogy a permetleves truty ne menjen bele az órába szerintem.
Csodás lengyel szakaszolóról van szó.
Azt tudja valaki, hogy a nyomásmérő alatti kis gumi zsákban minek kellene lenni? Azt gondolom, hogy minek nem, mert most valami sárgás-barna nyúlós trutyi van benne ami talán a kifingott manométerből jöhetett.
Mi hivatott itt eredetileg a permetlé nyomását közvetíteni az óra felé?
Válasz mtz1221 #6085. hozzászólásáraSzerintem neki is van óra,onnan(is)tudja,hogy minden ok.csak valószínű az óra a keretből jön ki,a computer meg a vezérlőtömbből.a kettő nem is igen mutat soha tizedre pontosan egyformát.utóbbi pedig ha nem mutat:mindegy milyen módon jeleníti meg a nyomásértéket,csere.
Válasz J.Z.6600 #6084. hozzászólásáraÚgy ahogy Batka mondja. Nekem raktak be hozzá egy mechanikus órát is, hogy pontosan tudjam/lássam a nyomást.
Válasz Batka #6083. hozzászólásáraIgazad lehet !
Most vettem a gépet csak most üzemeltem be
De furcsa ,hogy minden jól működik de 0.0 bar a nyomás a monitor szerint .
Válasz J.Z.6600 #6080. hozzászólásáraBiztos, hogy nem átfolyásmérőről szabályoz? Ha átfolyásmérőről, akkor a monitoron lévő nyomásérték csak kalkulált érték, a beállított fúvóka alapján számol.
Hali.
Arag cuccok olcsón merre lelhető fel.
Konkrétan:
Erre gondolok. Külföld sem akadály.
Köszi.
Válasz J.Z.6600 #6080. hozzászólásáramegvan rá az esélye.de biztos majd kapsz rá konkrét választ a többiektől.(egy nyomástávadó szerintem nem 1 nagy összeg,a cseréje se.---ha másnem lesz,ezzel lenne célszerű kezdeni.)
Válasz fexco #6079. hozzászólásáraNem mutat nyomásmérő értéket a monitor !
Mindene működik, reagál a nyomás állításra is ,de 0.0 bar a nyomás érték .
Megadhatta magát az érzékelő ??
Válasz J.Z.6600 #6078. hozzászólásárabravo300:mit akarsz tudni róla?
Halló !
Valaki Forrás permetezőben ill. Bravo 300 vezérlőbe nincs otthon ??
Volna pár kérdésem ..
Válasz csferri #6075. hozzászólásáranekem kb 2hétig fog bennelenni a tömény nitro.ezmiatt.abbol indulok ki,hogy nem érintkezik levegővel,igy nem fog marni.biztos,nemfogok fagyállozni 2x-3x.utána meg áttmosni az egészet a fagyállótól,mert az visz minden,mint a piros7es...
Válasz csferri #6075. hozzászólására5-nél már én is izgulnék
Válasz Gandhy #6074. hozzászólására-2-3 at ír, csak az a baj mire ideér 5 is lehet, az meg ugye utólag derül ki
Válasz csferri #6073. hozzászólásáramilyen hideggel számolsz?
Válasz Gandhy #6072. hozzászólásáraJa , de a szabályzó-szakaszoló egységből nem olyan egyszerű leengedni. Mondjuk betolom szín alá nem tudom az mennyit védhet, elöl hátul nyitott
Válasz csferri #6071. hozzászólásáratavaly fagyállózás előtt volt éjszaka nálunk -3, másnap nyomattam meg fagyállóval, semmi gáz nem volt, viszont tavasszal csináltam én is azt, hogy a két csavarral leengedtem a szivattyút, szépen kicsepegett belőle minden
Válasz Gandhy #6068. hozzászólásáraJa köszi valószínű az lesz, kifújom holnap aztán ki is mosom, le engedem ahonnan lehet a többit meg betakarom, -2-3 at ír ide annyit csak kibír.
Válasz mtz1221 #6069. hozzászólásárafelül van mindkettő, de van 2 beeresztőcsavar, azzal simán ki tudja engedni
Nem tudtam. Nálam szívó cső lent nyomó fent. Gondoltam legalább kiereszti belőle a nitrót,és kézzel megforgassa a pumpát.
Válasz csferri #6066. hozzászólásáraviszont elől-hátui le tudod engedni a szivattyúban lévő nedűt
Válasz mtz1221 #6065. hozzászólásáraa Hardin? aki annak az aljáról lehúzza a csövet, az faszagyerek
Válasz mtz1221 #6065. hozzászólásáraHa fejre fordítom nem
Válasz csferri #6057. hozzászólásáraPumpa aljáról nehéz lehúzni a csövet ?
Válasz csferri #6063. hozzászólásáraén nem szórok nitrosolt, azt tudom, hogy a műanyag nyomásszabályozó betétet azt zabálja, azért kell a porcelán, nekem most műanyag van, mert a porcelánt elrepesztettem, én marha, rosszul raktam össze, 100ezer a különbség a 2 közt, volt tavaly
Válasz Gandhy #6060. hozzászólásáraÉn is szeretnék azért kérdem.
Válasz SCHLEPPER #6059. hozzászólásáraMér nem
Válasz SCHLEPPER #6058. hozzászólásáraAz 50%os mennyire bassza át az átfolyásmérőt, kell valamit korrigálni a monitoron?
Válasz csferri #6056. hozzászólásárahát közel egy milla a 363-as szivattyú, én óvatos vagyok vele