Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Bárány #5353. hozzászólásáraFel se épül nyomás, akkor mi nem bírja?
Mondjuk most néztem valami videót ahol szerelt be valamit a tartályba ami kikapcsolja a feltöltést ha tele van.
Válasz fexco #5355. hozzászólásáraMostanában nem iszom rendesen, az lehet az oka.
Igazából simán rá fogom tenni. Csak a permetező gépkönyve azt mondja (kellett nekem megnézni), hogy a megengedett max. 250 liter/óra, meg az 500-as szivattyúkra már 2"-os csatlakozókat raknak, aztán ezek miatt lehet, kicsit túlgondoltam.
Amúgy van még pár amatőr kérdésem, de ezeket majd Kérdező néven teszem fel.
Válasz Pont #5351. hozzászólásáravalami ilyesmire gonoltam én is....kétféle feltöltőcsonkra gondolok:önfelszivó-és feltöltő csonk.nekem kertitox eco van.ebből indulok ki.szerintem a önfelszivó részére is nyugottan ráleet csatolni a szóbanforgó szivattyút.semmi kárt nem tud csinálni semmiben. a feltöltőcsonk meg értelemszerű.igazából szerintem ez elég furcsa kérdés volt.....
Válasz Pont #5351. hozzászólásáraEz egy külön, független 6/4-es tömlő, mindössze egy visszacsapószelepel a tartály tetején, ahol be van vezetve.
Még van egy csavark innenegy a tartálymosó feltöltése is, az viszont csak 1 collos.
Válasz Bárány #5343. hozzászólásáraÖnmagában, csak az, hogy kisebb keresztmetszet, még nem jelent kevesebb liter/percet, legalábbis nem arányosan, egyszerűen megnő az átfolyás sebessége hiába kisebb a keresztmetszet a mennyiség nem ezzel arányosan, hanem a csőrendszer ellenállásával csökkenne, de mivel elég rövid szakaszokról van szó, és a permetezőn is 6/4-esek vannak. szerintem nem nagyon csökkenne. Ettől függetlenül, lehet, hogy bírja az 500 litert, és amiben még jó eséllyel lehet bízni, hogy a szivattyú meg nem tudja névlegesét. Jó lenne tudni milyen úton közlekedik a víz a feltöltő csapról, mert a miénk pl. egy turbo fúvókára juttatja, és azt gallyra vágná a sok víz, ezért mi inkább vittünk egy külön független, 2 colos csövet a tartály tetejére, szabad kifolyással.
Válasz Bárány #5347. hozzászólásáraA permetező rendszer 20 bár feletti, ezek a szivattyúk meg sem közelítík ezt a nyomást, de gázzal szabályozható az átfolyás.
Válasz kis Zombi #5344. hozzászólásáraJelleggörbe nincs, de mindössze 2-3 méterre kellene felnyomnia, felszívni meg nem kell, mert tartályból ráfolyna a víz.
Szóval a rá való 2"-os csövön a max. közelében tudna nyomni, a használni tervezett 6/4-esen talán valamivel kevesebbet.
Válasz Bárány #5343. hozzászólásáraEgy szivattyúról a szállított liter még csak fél adat, emelési magasság, és teljesítménygörbe nélkül csak tapogatózás.
A permetezőm feltöltőcsövei 6/4 collosak, a gépkönyv szerint a megengedett feltölési kapacitás max. 250 liter/perc.
Volna egy max. 500 liter/percet tudó villanymotoros (tehát fix fordulatú) szivattyú, 2 collos csatlakozókkal.
Ha ezt 2"-6/4"-es szűkítőkkel rákötném a permetezőre, vajon bírná a rendszer?
Válasz máris szomszéd #5340. hozzászólásáraNálam anno a szívó szűrő kiiktatása után(2évig ment probléma mentesen szűrő nélkül, csak a fuvókákat ette) kezdte játszani. Fogkrémmel felpolíroztuk a szelepeket, 2 tartályig megjavult. Rendeltem új szelepeket, kritikan aluli jött. (kb a használhatalanokat küldik pótrészbe) Szivattyú csere lett.
600 l-es 12m keretes lengyel permetezőm van. Azt tapasztalom, hogy szórás közben folyamatosan csökken a nyomás. Ha kikapcsoltam a keverés szóráskor, akkor tovább bírta de úgy is csökkent.
Kardánt kikapcsoltam ,majd pár mp után újra elindítottam, akkor jó volt egy db-ig majd újra lecsökkent.
Mi lehet a hiba szerintetek?
Válasz ZZ #5333. hozzászólásáraLengyelnél így volt nekem is.
Gyűszű szerű gumiharangban olaj az óra alatt.
De ott nem ilyen glicerines volt az óra.
Ezt simán bele lehet tekerni a nyomó részbe, minden "közbefincflanc" nélkül.
Válasz Nyomasek Bobo #5326. hozzászólásáraEz egy olasz Gambetti.
De gyárilag arag fejekkel volt, csak az előző tulaj olcsóbbnak találta ezekkel pótolni a rosszakat.
Az a baj, fogalmam sincs, hogy milyen gyártmányúak lehetnek.
Neten sem találtam még képen sem ilyet.
Ezt a fajta triplex fejet ismeri valaki?
A revolver alatti tömítések gyengélkednek. Ilyet keresek hozzá!
Mi a pontos neve ennek?
Esetleg tud valaki olyan permetező alkatrész webáruházat ahol nem ismernek lehetetlent?
Válasz agrogal #5318. hozzászólásáraBocsi,a szemüveg hiánya.Ja hogy hogyan?Kb 30-40 liter -7-8 fokos lötty bele egyből permetezésre kapcsolva kinyomatva tiz másodperc is elég.Ez 1000 literes.Tél előtt persze sűrűbb anyagot,akkor a fúvoka membrámot is meglazitom.Most nem.
Válasz fexco #5317. hozzászólásáraNem kertitó, de én bele öntöm a permetlé tartályba, aztán átnyomatom a bekeverőn, utána rányomatom a fúvókákra is. Tisztavizes tartályt ha használtad esetleg abba is löttyinteni és leengedni a csaprendszeren(mosatásra kapcsolni), meg mosó fúvókákat is megnyomatni.
Válasz zsoltrs #5304. hozzászólásáraHa üres a tartályod, ezzel együtt nincs vízkörforgás akkor nem fogja felszívni a bemosó tartályból. Öntsd a tiszta vizes tartályba a fagyállót onnan felszívja mert ráfolyik, utána mikor van a rendszerben folyadék már fel fogja szívni bemosóból is... amíg nincs addig hiába várod, nincs semmi baja, csak fizika, venturi elv.
Válasz Zetoros1 #5313. hozzászólásáraKis fordulaton be kell szivnia a vegyszerbemosóbol! Ha a nagytartályban a nagyobb vizmagasságnál jó, akkor minden Ok
6960 hozzászólás
Válasz Pont #5358. hozzászólásáraNa ezt meg majd jól megnézem az ARAG oldalán. (de szerintem ez nem fog visszatartani)
Válasz Bárány #5353. hozzászólásáraFel se épül nyomás, akkor mi nem bírja?
Mondjuk most néztem valami videót ahol szerelt be valamit a tartályba ami kikapcsolja a feltöltést ha tele van.
Válasz Bárány #5352. hozzászólásáraKérdés, hogy a visszacsapószelepnek nem árt-e, valószínűleg az miatt van a 250 liter korlátozás.
Válasz fexco #5355. hozzászólásáraMostanában nem iszom rendesen, az lehet az oka.
Igazából simán rá fogom tenni. Csak a permetező gépkönyve azt mondja (kellett nekem megnézni), hogy a megengedett max. 250 liter/óra, meg az 500-as szivattyúkra már 2"-os csatlakozókat raknak, aztán ezek miatt lehet, kicsit túlgondoltam.
Amúgy van még pár amatőr kérdésem, de ezeket majd Kérdező néven teszem fel.
Válasz Bárány #5352. hozzászólásáraHa független a cső, akkor nem lehet gond vele.
Válasz Bárány #5353. hozzászólásáranagyonérdekeset kérdeztél,nemszoktál te ilyeneket kérdezni!!!!
Válasz Pont #5351. hozzászólásáravalami ilyesmire gonoltam én is....kétféle feltöltőcsonkra gondolok:önfelszivó-és feltöltő csonk.nekem kertitox eco van.ebből indulok ki.szerintem a önfelszivó részére is nyugottan ráleet csatolni a szóbanforgó szivattyút.semmi kárt nem tud csinálni semmiben. a feltöltőcsonk meg értelemszerű.igazából szerintem ez elég furcsa kérdés volt.....
Válasz fexco #5350. hozzászólásáraRaktam képet.
Válasz Pont #5351. hozzászólásáraEz egy külön, független 6/4-es tömlő, mindössze egy visszacsapószelepel a tartály tetején, ahol be van vezetve.
Még van egy csavark innenegy a tartálymosó feltöltése is, az viszont csak 1 collos.
Válasz Bárány #5343. hozzászólásáraÖnmagában, csak az, hogy kisebb keresztmetszet, még nem jelent kevesebb liter/percet, legalábbis nem arányosan, egyszerűen megnő az átfolyás sebessége hiába kisebb a keresztmetszet a mennyiség nem ezzel arányosan, hanem a csőrendszer ellenállásával csökkenne, de mivel elég rövid szakaszokról van szó, és a permetezőn is 6/4-esek vannak. szerintem nem nagyon csökkenne. Ettől függetlenül, lehet, hogy bírja az 500 litert, és amiben még jó eséllyel lehet bízni, hogy a szivattyú meg nem tudja névlegesét. Jó lenne tudni milyen úton közlekedik a víz a feltöltő csapról, mert a miénk pl. egy turbo fúvókára juttatja, és azt gallyra vágná a sok víz, ezért mi inkább vittünk egy külön független, 2 colos csövet a tartály tetejére, szabad kifolyással.
Válasz Bárány #5349. hozzászólásáramilyen permetezőgépről van szó?feltöltőcsonk utját részleteznéd?
Válasz Büresz #5348. hozzászólására1. Ez nem a permetezőrendszer, hanem a vízfeltöltő.
2. Állandó fordulatszámú villanymotor hajtja.
De azért köszi a törődést!
Válasz Bárány #5347. hozzászólásáraA permetező rendszer 20 bár feletti, ezek a szivattyúk meg sem közelítík ezt a nyomást, de gázzal szabályozható az átfolyás.
Válasz Drisa #5345. hozzászólásáraKösz! Én is így gondolom, de azért a megvétel előtt valami tényleges tapasztalatot is szerettem volna hallani.
Válasz kis Zombi #5344. hozzászólásáraJelleggörbe nincs, de mindössze 2-3 méterre kellene felnyomnia, felszívni meg nem kell, mert tartályból ráfolyna a víz.
Szóval a rá való 2"-os csövön a max. közelében tudna nyomni, a használni tervezett 6/4-esen talán valamivel kevesebbet.
Válasz Bárány #5343. hozzászólásáraMi 2 colos feltöltőn nyomattuk 800 literrel. Bírnia kell, bár a munkavédelmis belekötne...
Válasz Bárány #5343. hozzászólásáraEgy szivattyúról a szállított liter még csak fél adat, emelési magasság, és teljesítménygörbe nélkül csak tapogatózás.
A permetezőm feltöltőcsövei 6/4 collosak, a gépkönyv szerint a megengedett feltölési kapacitás max. 250 liter/perc.
Volna egy max. 500 liter/percet tudó villanymotoros (tehát fix fordulatú) szivattyú, 2 collos csatlakozókkal.
Ha ezt 2"-6/4"-es szűkítőkkel rákötném a permetezőre, vajon bírná a rendszer?
Válasz máris szomszéd #5340. hozzászólásáraNálam anno a szívó szűrő kiiktatása után(2évig ment probléma mentesen szűrő nélkül, csak a fuvókákat ette) kezdte játszani. Fogkrémmel felpolíroztuk a szelepeket, 2 tartályig megjavult. Rendeltem új szelepeket, kritikan aluli jött. (kb a használhatalanokat küldik pótrészbe) Szivattyú csere lett.
Válasz máris szomszéd #5340. hozzászólásáraTegnap este már nem volt energiám átnézni, ma meg munkahelyi elfoglaltság van. :-) Holnap megnézem.
Válasz mcandoure #5339. hozzászólásáraValamiért a szívó szűrő szívathat.
Helló Mindenki!
600 l-es 12m keretes lengyel permetezőm van. Azt tapasztalom, hogy szórás közben folyamatosan csökken a nyomás. Ha kikapcsoltam a keverés szóráskor, akkor tovább bírta de úgy is csökkent.
Kardánt kikapcsoltam ,majd pár mp után újra elindítottam, akkor jó volt egy db-ig majd újra lecsökkent.
Mi lehet a hiba szerintetek?
https://www.agroinform.hu/data/ceghirdetes/2/4351/804523/big-0_fitmax_800x600_2.jpg
Válasz ZZ #5333. hozzászólásáraEz egy shiffert?Abban igen.
Válasz atisgyulai #5336. hozzászólásáraKösz I
Fel is töltöttem hidraulika olajjal
Válasz ZZ #5333. hozzászólásáraLengyelnél így volt nekem is.
Gyűszű szerű gumiharangban olaj az óra alatt.
De ott nem ilyen glicerines volt az óra.
Ezt simán bele lehet tekerni a nyomó részbe, minden "közbefincflanc" nélkül.
Válasz S Robi #5334. hozzászólásáraNekem a lengyelben az óra alatt egy picike olaj, alatta egy gumi membrán volt...
Válasz ZZ #5333. hozzászólásáraNem
A nyomás mèrő óra előtti ( bekarikazott ) rèszben olaj van ?
Válasz Bárány #5331. hozzászólásáraKöszönöm!!
Válasz gyorfy10 #5330. hozzászólásáraHa egy kicsit is vigyáztak rá, akkor örökös darab, és alkatrész is van hozzá, igaz, nem olcsón.
Sziasztok!
Permeteőgép vásárlás előtt állok. Egy használt Gambetti típusú 2000 literes vegyszerezőt néztem. Kinek mi a véleménye róla?
Válasz atisgyulai #5327. hozzászólásárahttps://www.spritzenteile.de/Duesenhalter/Dreifachduesenhalter/dreifachduesenhalter-1-2--Rohr/
Válasz atisgyulai #5327. hozzászólásáraMajd meglesem az enyémet. Lehet holder v jessernigg...
Válasz Nyomasek Bobo #5326. hozzászólásáraEz egy olasz Gambetti.
De gyárilag arag fejekkel volt, csak az előző tulaj olcsóbbnak találta ezekkel pótolni a rosszakat.
Az a baj, fogalmam sincs, hogy milyen gyártmányúak lehetnek.
Neten sem találtam még képen sem ilyet.
Válasz atisgyulai #5323. hozzászólásáraHa találsz, infót kérek, mert kb ilyennel szerelt plusz keretem van itthon...
Válasz atisgyulai #5323. hozzászólásáraHa cukrosodott méz szerű a tömítés, akkor elvileg hardi...
Válasz atisgyulai #5323. hozzászólásáraOsztrák permetező?
Sziasztok!
Ezt a fajta triplex fejet ismeri valaki?
A revolver alatti tömítések gyengélkednek. Ilyet keresek hozzá!
Mi a pontos neve ennek?
Esetleg tud valaki olyan permetező alkatrész webáruházat ahol nem ismernek lehetetlent?
Köszi mindenkinek.tele a hócipőm már ezzel az idővel.....
Válasz fexco #5317. hozzászólásáraTéli ablakmosó folyadékot öntök bele és kicsit átjáratom....
Válasz agrogal #5318. hozzászólásáraBocsi,a szemüveg hiánya.Ja hogy hogyan?Kb 30-40 liter -7-8 fokos lötty bele egyből permetezésre kapcsolva kinyomatva tiz másodperc is elég.Ez 1000 literes.Tél előtt persze sűrűbb anyagot,akkor a fúvoka membrámot is meglazitom.Most nem.
Válasz fexco #5317. hozzászólásáraNem kertitó, de én bele öntöm a permetlé tartályba, aztán átnyomatom a bekeverőn, utána rányomatom a fúvókákra is. Tisztavizes tartályt ha használtad esetleg abba is löttyinteni és leengedni a csaprendszeren(mosatásra kapcsolni), meg mosó fúvókákat is megnyomatni.
Válasz fexco #5317. hozzászólásáraA várt-3 lehet nem csinál kárt benne,ha van valami fedett helyed ,de azért most délelőtt megcsináltam.
Üdv mindenkinek! fagyálló feltöltést hogy ajánlatos csinálni?a gép konkrétan kertitox eco.
Válasz zsoltrs #5304. hozzászólásáraHa üres a tartályod, ezzel együtt nincs vízkörforgás akkor nem fogja felszívni a bemosó tartályból. Öntsd a tiszta vizes tartályba a fagyállót onnan felszívja mert ráfolyik, utána mikor van a rendszerben folyadék már fel fogja szívni bemosóból is... amíg nincs addig hiába várod, nincs semmi baja, csak fizika, venturi elv.
Válasz Zetoros1 #5313. hozzászólásáraKis fordulaton be kell szivnia a vegyszerbemosóbol! Ha a nagytartályban a nagyobb vizmagasságnál jó, akkor minden Ok
Válasz Zetoros1 #5313. hozzászólásáraMajd, ha a fagyok elmulnak mjd megnezem.
Válasz zsoltrs #5307. hozzászólásáraA tisztavizes tartály most üres és abból is szív.
Munka közken általában víz van benne és ezért nem
feltünő.Szétszed,összerak ,működik.
Válasz zsoltrs #5310. hozzászólásáraHibás konstrukció!
Válasz zsoltrs #5308. hozzászólásáraA fagyálló egy érdekes dolog,fajsúly,síkosság az amazone is szokott vele kínlódni,ikább a főtartályba a fagyállót.