Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz atisgyulai #4919. hozzászólásáraMég mindig érdekelne a dolog.
Így első nekifutásra a fotó előrébb vinne szerintem, mint egy telefon. Ha úgy gondolod küldök e-mail címet.
Válasz Arany Miklós #4928. hozzászólásáraÜDV!Kösz az infót ! Fúvóka beállitás opció jobb oldalt mit határoz meg ? A mutató nyilat tologatja jobbra-ballra a nyomvonalnál
Válasz agrobika1 #4922. hozzászólására
Teljesen automata módban használom.
A G7 sokkal többet tud mint ami infót kapsz. Jelenleg azon gürizek hogy a térképet itthon szerkesztem és importálom. Sajnos a nyomvonalat még nem tudom előre megadni. SHP fájl szerkesztőt keresek napok óta. A pontossággal nem lesz bajod én nem számolom a sorokat se a G7 re bízom.
Ehh... Húsvet vasarnap valami fontosabb agysejtek mehettek a levesbe...
Három napja lesem, mikor nem fúj a szél, meg süssön a nap, hogy repcét rovarölőzzek...erre majdnem kivágtatok 5 fele hugyozós műtragya fuvókákkal...
Még jó hogy nem küldtem tele a szórófejeket vegyszerrel...
Válasz csoppika #4920. hozzászólásáraNitrosolt nem tudom,de a többire jobb mint amit permetező tömlőnek árulnak.Nekem stomil van rajta több mint 10 éve a kicsin.
Válasz Arany Miklós #4918. hozzászólásáraÜdv ! A GPSt automata módban használod-e szekció vezérlésnél ,mennyire megbizható és pontos ? Melyik antennával van szerelve? Nekem 1500 literes van AG-tronikal és G7 PLUS Farmnavigatorral, 30 cm pontosságal! Most kezdem tanulni
Üdv ! A GPSt automata módban használod-e szekció vezérlésnél ,mennyire megbizható és pontos ? Melyik antennával van szerelve? Nekem 1500 literes van AG-tronikal és G7 PLUS Farmnavigatorral, 30 cm pontosságal! Most kezdem tanulni
Válasz Hús Futár #4917. hozzászólásáraFotót tudnál róla betenni?
Mégis képbe legyek, hogy néz ki, jó lenne-e nekem.
Egy függesztett, 800/16m-es gambettihez szeretnék valami megoldást.
Válasz béla12 #4891. hozzászólásáraAgromehanika elfogultság nélkül.
Mindent meg csinál, bízom benne hogy jövőre már a kormányt is ő tekeri nemcsak szakaszol és szamárvezet.
Válasz atisgyulai #4915. hozzászólásáraIgen eladó külön is . Van motor is beállva meg a kapcsolóknál is van gond . Ez egy téli unalom űző mutatványnak jó . hívjál fel és beszélünk róla ha érdekes .
Válasz Hús Futár #4912. hozzászólásáraAz a javításra szoruló elektromos szakaszoló rendszer külön is eladó?
Ha igen, mit lehet róla tudni? Mármint paraméterek, ill. mi a hibája?
Válasz mtz1221 #4872. hozzászólásáraMa beszéltem a vásáron az üveg készítő/árussal.Azt állította hogy az üvegemet nem tudja kifúrni,de ha akarok akkor csinál méretre kifúrtat kb 5-6 X árán az mtz üvegének.Hazajöttem és befúrtam neki a vezeték helyét.Komolyan mondom utoljára 20-25 éves koromban ment rá egy egész délutánom 3 lukra,de azokat jobban élveztem mint ezt a mai hármat megcsinálni.
Válasz Tobszi #4899. hozzászólásáraAkkor gondolom berántós benzines szivattyúval csinálod.
Teljesítmény függő (mind benzines, mind a kardános oldalról), de ott sok különbség szerintem nincs.
Csak a motyózás a hátránya.
A fúrt kutas, kerti szivattyúshoz képest van jelentősebb különbség.
Válasz Tobszi #4894. hozzászólásáraMihez képest gondolod hogy érdemesebb?
Csatornából töltöd odakinn, vagy tartályból?
Csatiból, egyéb élő-, nyílt-, stb. vízből tilos a permetező saját szivattyújával szívatni!!!
Meg az előbb vagy utóbb dugulással végződik. Most mifelénk nem találni kinn vizet.
Én tartályban szoktam kivinni, és aból szivatom a permetezővel. Előtte otthon tankoltam fúrt kútról elektromossal, attól sokkal gyorsabban telekapja magát.
Válasz béla12 #4891. hozzászólásáraEgyértelműen Agromehanika. Ha tudok döntésben segíteni (szakmai oldalról), kérlek hívj fel! Szabó Antal területi képviselő( 06306/830853)
Önfelszívó módban használva kb. mennyi idő kell feltölteni a tartályt mondjuk 6-700 literrel?
Érdemesebb így feltölteni?
Nem kéne szivattyút meg egy csomó lomot még pluszban hurcolászni.
Válasz kissanya #4892. hozzászólására Nekem Forrás 600-as van önbeálló kerttel kézi nyitással, önfelszívós. Megvan 10 éve, semmi baja, csak kinőttem ezért keresek nagyobbat de nem nyugatit mert azt nem bírja el a büdzsé.
Ki dolgozik közületek lengyel permetezővel? Én most szeretnék venni egy 400/12 est önbeálló kerettel. Többen is árulnak ilyet. Melyik a jobb? Jó e a gép egyáltalán olvasni ezt is azt is...
10ha-on működne.
Szeretném kikérni a véleményeteket melyiket válasszam? Forrás vagy agromechanika. Egy 2000l-es körüli 18-20m-es keretű vásárlásán gondolkodok. Ki mit ajánlana? KÖszi a tippet!
Válasz mtz1221 #4881. hozzászólásáraHa egy 30 vagy 40es körecèlt keresztben beteszel a kardàn fölè'ès ahhoz rögzited a kèt feltett làncod tetejèt.akkor a lànc függőleges. A köracèlra kèt fület azt meg a harmadikpont helyère jobbrol balrol. Vagy làncal oda ahol most van felül a feltett làncod. Elvileg elfèr.
Válasz mtz1221 #4881. hozzászólásáraIlyen jellegű rudam volt nekem is korábban, de hasonlóan megoldva, mint a fényképeken nálad, soha semmi gondom nem volt vele. Ha van anyag a rúdban, nem szabad, hogy baj legyen veled, szerintem.
Válasz VMisi #4882. hozzászólásáraGondoltam rá,de a kardán miatt nem lehet sehol.én is abban bízok hogy nem nyomja össze.Majd elejében figyelgetem hogy nem e pereg a festék a nyomástól,ha elkezd akkor tényleg kapni fog külső merevítőt.Ja a lakat meg megy le mindenről. Az armán csak egy cső van rádugva egy tengelyre amibe lukak vannak fúrva kb 3 centinként,és egy csappal lehet fixálni.Minden gépemre fogok olyant csinálni,annyira egyszerű és gondozás mentes.
Válasz mtz1221 #4881. hozzászólásáraAz nagyon baj lenne ha már összenyomná a permetező háromszögét, de ha félsz ettől, akkor ha ki lehet könnyen szedni a két vonócsapot tegyél be közéjük egy csövet.
Az mtz-t meg miért nem alakítod át külső menetesre. Két külső toldalékot lehet kapni a olcsón, a lakatra hegesztesz egy-egy súlyt és tökéletes.
6981 hozzászólás
Válasz atisgyulai #4930. hozzászólásáraHúsfutárnak!![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz atisgyulai #4919. hozzászólásáraMég mindig érdekelne a dolog.
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Így első nekifutásra a fotó előrébb vinne szerintem, mint egy telefon. Ha úgy gondolod küldök e-mail címet.
Válasz Arany Miklós #4928. hozzászólásáraÜDV!Kösz az infót ! Fúvóka beállitás opció jobb oldalt mit határoz meg ? A mutató nyilat tologatja jobbra-ballra a nyomvonalnál
Válasz agrobika1 #4922. hozzászólására
Teljesen automata módban használom.
A G7 sokkal többet tud mint ami infót kapsz. Jelenleg azon gürizek hogy a térképet itthon szerkesztem és importálom. Sajnos a nyomvonalat még nem tudom előre megadni. SHP fájl szerkesztőt keresek napok óta. A pontossággal nem lesz bajod én nem számolom a sorokat se a G7 re bízom.
Válasz atisgyulai #4926. hozzászólásáraJó, hát ez a mostani 50 km széllökés se vitte volna el...![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
Válasz csoppika #4925. hozzászólásáraAkinek nincs .... , legyen notEsze!![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
Ehh... Húsvet vasarnap valami fontosabb agysejtek mehettek a levesbe...![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Három napja lesem, mikor nem fúj a szél, meg süssön a nap, hogy repcét rovarölőzzek...erre majdnem kivágtatok 5 fele hugyozós műtragya fuvókákkal...
Még jó hogy nem küldtem tele a szórófejeket vegyszerrel...
A Garden Jet permetezők önfelszívósak?
Válasz csoppika #4920. hozzászólásáraNitrosolt nem tudom,de a többire jobb mint amit permetező tömlőnek árulnak.Nekem stomil van rajta több mint 10 éve a kicsin.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Arany Miklós #4918. hozzászólásáraÜdv ! A GPSt automata módban használod-e szekció vezérlésnél ,mennyire megbizható és pontos ? Melyik antennával van szerelve? Nekem 1500 literes van AG-tronikal és G7 PLUS Farmnavigatorral, 30 cm pontosságal! Most kezdem tanulni
Üdv ! A GPSt automata módban használod-e szekció vezérlésnél ,mennyire megbizható és pontos ? Melyik antennával van szerelve? Nekem 1500 literes van AG-tronikal és G7 PLUS Farmnavigatorral, 30 cm pontosságal! Most kezdem tanulni
Srácok. Olajálló szívótömlő permetezőn mennyit bírhat? (vegyszereket mennyire tűri? vagy pl nitrosol)
Válasz Hús Futár #4917. hozzászólásáraFotót tudnál róla betenni?
Mégis képbe legyek, hogy néz ki, jó lenne-e nekem.
Egy függesztett, 800/16m-es gambettihez szeretnék valami megoldást.
Válasz béla12 #4891. hozzászólásáraAgromehanika elfogultság nélkül.![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190417072356_img_20190417_071902.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190417072421_img_20190417_072002.jpg)
Mindent meg csinál, bízom benne hogy jövőre már a kormányt is ő tekeri nemcsak szakaszol és szamárvezet.
Válasz atisgyulai #4915. hozzászólásáraIgen eladó külön is . Van motor is beállva meg a kapcsolóknál is van gond . Ez egy téli unalom űző mutatványnak jó . hívjál fel és beszélünk róla ha érdekes .
Válasz medikus #4914. hozzászólásáraMeg egy jó csúzli is, csapágygolyóval!
Válasz Hús Futár #4912. hozzászólásáraAz a javításra szoruló elektromos szakaszoló rendszer külön is eladó?
Ha igen, mit lehet róla tudni? Mármint paraméterek, ill. mi a hibája?
Válasz mtz1221 #4906. hozzászólásáraHomokfúvó szerintem kivinné az üvegedet!!!![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz Hús Futár #4912. hozzászólására Kösz de nem.Találtam néhány használt Berthouldot elfogadható áron, de még nézelődöm.
Válasz béla12 #4911. hozzászólásáraEZT nézd meg . 3330/18 Evrard . Még nincs megbontva hiánytalan a gép .
Válasz Hús Futár #4904. hozzászólására Picit bővebben milyen mekkora mit tud mennyiért?
Válasz .Richard. #4907. hozzászólásáraCsak kettőt,mert a kéknek a hátsó része dupla lemezből áll az aksi tartónál.
Válasz kis Zombi #4908. hozzászólásáraIgen.
Válasz mtz1221 #4906. hozzászólásáraEz most mi lesz ? A permetezö kábeleit fogod dugni a lyukba ?
Válasz mtz1221 #4906. hozzászólására
szuper!de ezt a hàrom likat mindennap ujra làthatod! Az is fontos!
Válasz mtz1221 #4872. hozzászólásáraMa beszéltem a vásáron az üveg készítő/árussal.Azt állította hogy az üvegemet nem tudja kifúrni,de ha akarok akkor csinál méretre kifúrtat kb 5-6 X árán az mtz üvegének.
Hazajöttem és befúrtam neki a vezeték helyét.Komolyan mondom utoljára 20-25 éves koromban ment rá egy egész délutánom 3 lukra,de azokat jobban élveztem mint ezt a mai hármat megcsinálni.![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190414223036_57133745_2001000920194898_3014863404507594752_n.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190414223051_57101623_2391262327592545_3628311384372019200_n.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190414223110_56907781_1072812186259346_8145196470870474752_n.jpg)
Válasz Tobszi #4899. hozzászólásáraNekem az öreg evrard 2 külön szivattyús meg a Berthoud is így azokkal meg lehet csinálni szerintem .
Válasz béla12 #4893. hozzászólásáraNagyobb használt nem érdekelhet ?
Válasz Tobszi #4899. hozzászólásáraAkkor gondolom berántós benzines szivattyúval csinálod.
Teljesítmény függő (mind benzines, mind a kardános oldalról), de ott sok különbség szerintem nincs.
Csak a motyózás a hátránya.
A fúrt kutas, kerti szivattyúshoz képest van jelentősebb különbség.
Válasz béla12 #4891. hozzászólásáraKertitox!
Válasz béla12 #4891. hozzászólásáraNekem kertitox van, most se vennék másfajtát.
Válasz BMWs paraszt,JD fanatikus #4896. hozzászólásáraCsatlakozom Kertitox,és majdnem magyar![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz atisgyulai #4897. hozzászólásáraErről a tilalomról nem tudtam!![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
Így meg is bukott az ötlet, marad a szivattyúzás.
Válasz Tobszi #4894. hozzászólásáraAttól függ mekkora a szivattyúd. 700/szivattyú teljesítménnyel. 3-10 perc.
Válasz Tobszi #4894. hozzászólásáraMihez képest gondolod hogy érdemesebb?
Csatornából töltöd odakinn, vagy tartályból?
Csatiból, egyéb élő-, nyílt-, stb. vízből tilos a permetező saját szivattyújával szívatni!!!
Meg az előbb vagy utóbb dugulással végződik. Most mifelénk nem találni kinn vizet.
Én tartályban szoktam kivinni, és aból szivatom a permetezővel. Előtte otthon tankoltam fúrt kútról elektromossal, attól sokkal gyorsabban telekapja magát.
Válasz béla12 #4891. hozzászólásáraKertitox!
Minosegi cuccokbol all nagyreszt.
Válasz béla12 #4891. hozzászólásáraEgyértelműen Agromehanika. Ha tudok döntésben segíteni (szakmai oldalról), kérlek hívj fel! Szabó Antal területi képviselő( 06306/830853)
Önfelszívó módban használva kb. mennyi idő kell feltölteni a tartályt mondjuk 6-700 literrel?
Érdemesebb így feltölteni?
Nem kéne szivattyút meg egy csomó lomot még pluszban hurcolászni.
Válasz kissanya #4892. hozzászólására Nekem Forrás 600-as van önbeálló kerttel kézi nyitással, önfelszívós. Megvan 10 éve, semmi baja, csak kinőttem ezért keresek nagyobbat de nem nyugatit mert azt nem bírja el a büdzsé.
Sziasztok!
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Ki dolgozik közületek lengyel permetezővel? Én most szeretnék venni egy 400/12 est önbeálló kerettel. Többen is árulnak ilyet. Melyik a jobb? Jó e a gép egyáltalán olvasni ezt is azt is...
10ha-on működne.
Kérlek segítsetek!
Köszi
Szeretném kikérni a véleményeteket melyiket válasszam? Forrás vagy agromechanika. Egy 2000l-es körüli 18-20m-es keretű vásárlásán gondolkodok. Ki mit ajánlana? KÖszi a tippet!
Válasz Arany Miklós #4880. hozzászólásáraEz valami maszek víz leeresztő!!!![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz mtz1221 #4881. hozzászólásáraHa egy 30 vagy 40es körecèlt keresztben beteszel a kardàn fölè'ès ahhoz rögzited a kèt feltett làncod tetejèt.akkor a lànc függőleges. A köracèlra kèt fület azt meg a harmadikpont helyère jobbrol balrol. Vagy làncal oda ahol most van felül a feltett làncod. Elvileg elfèr.
Válasz mtz1221 #4881. hozzászólásáraIlyen jellegű rudam volt nekem is korábban, de hasonlóan megoldva, mint a fényképeken nálad, soha semmi gondom nem volt vele. Ha van anyag a rúdban, nem szabad, hogy baj legyen veled, szerintem.
Válasz mtz1221 #4883. hozzászólásáraNekem a 820.4-en ilyen van gyárilag külsö feszítésű. Én jobban szeretem mint a belső lakatost.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190413213832_m_16099.jpg)
Válasz mtz1221 #4883. hozzászólásáraA valtrákon zártszelvény van és benne egy négyzetvas . Erősebb és könnyebb kifúrni jól.
Válasz mtz1221 #4881. hozzászólásárae
Fordítsd meg a csapokat a permetezőn h befelé legyenek és akkor nem nyomni fogja a lakat.
Amúgy szerintem csúnya lenne ha összeroppanna
Válasz VMisi #4882. hozzászólásáraGondoltam rá,de a kardán miatt nem lehet sehol.én is abban bízok hogy nem nyomja össze.Majd elejében figyelgetem hogy nem e pereg a festék a nyomástól,ha elkezd akkor tényleg kapni fog külső merevítőt.Ja a lakat meg megy le mindenről.
Az armán csak egy cső van rádugva egy tengelyre amibe lukak vannak fúrva kb 3 centinként,és egy csappal lehet fixálni.Minden gépemre fogok olyant csinálni,annyira egyszerű és gondozás mentes.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz mtz1221 #4881. hozzászólásáraAz nagyon baj lenne ha már összenyomná a permetező háromszögét, de ha félsz ettől, akkor ha ki lehet könnyen szedni a két vonócsapot tegyél be közéjük egy csövet.
Az mtz-t meg miért nem alakítod át külső menetesre. Két külső toldalékot lehet kapni a olcsón, a lakatra hegesztesz egy-egy súlyt és tökéletes.