Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD401.45 FtCHF440.33 FtGBP493.83 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok !
Most szeretnék venni függesztett permetezőt. Az lenne a kérdésem, hogy 1000/18-ast elbírná e 90 Le-s Landini Ghibli. Van aki szerint igen van aki szerint nem. Nem szeretnék bevásárolni és utána nézni, hogy nem tudom használni.
Válasz apuci #4405. hozzászólásáraAkkor 20 méterea kerettel 100 lit/perc a fogyasztás. Ennél többwt kell tudnia a szivattyúnak 540-es fordulaton. (plusz keverő ág, vagy külön szivattyú)
Válasz apuci #4400. hozzászólásáraMondd meg, mennyivel akarsz menni, max. hány litert fújsz hektáronként, és megmondom, hogy egy fúvókának mennyi víz kell percenként.
Ebből már tudsz számolni.
Válasz apuci #4398. hozzászólásáraA szivattyúnál mérhető nyomás önmagában semmit nem mond. Ez a szállított vízmennyiségből, meg a csőhálózat ellenállásából adódik. Attól, hogy ott 9 bar van, még lehet kevés a szállított víz.
Válasz apuci #4394. hozzászólásáraHa jól tudom, ugyanaz a szivattyú van a 24 méteresen is.
De az a biztos, amit az adattábla ír, abból ki lehet számolni.
Válasz JD 4630 #4392. hozzászólásáraA 60-at csak tippnek írtam, nem tudom ehhez mekkora kéne...
Ez persze lehet kinai is...
https://agrosat.hu/hidraulika_elemek/hidro-motor/hm-160-hidro-motor
Válasz mtz1221 #4388. hozzászólásáraMiért kéne a szivattyúnak pontosan 540-et forogni?
A nyomás és a szállított mennyiség a lényeg,amúgy sokkal egyszerűbb,olcsóbb a kardán
Válasz csferri #4386. hozzászólásáraNem minden traktor tudja (vagy épp nem bírja) a hidromotor hajtást. Plusz a kardánhajtás talán olcsóbb és egyszerűbb.
Válasz csferri #4382. hozzászólásáraA zákányszéki kupecok is rákapcsoltak... 2 spriccülőt is hirdetnek, ami kint van tótiában, még a fotók is ottaniak...
Válasz JD 4630 #4380. hozzászólásáraÉpp tegnap néztem, régi Dammannokon van olyan... Keresztben is van a szivattyús egység... Egy hidromotor is vagy 60e...
Válasz JD 4630 #4380. hozzászólásáraMenyire tud a hidromotor pontos fordulatot tartani ?? Vagy mitől függ a pontossága traktor hidraulika rendszerétől vagy mástól ?? Ha +- 5 % tudja az elvárt fordulatot tartani,akkor szuper jó ötlet lehet.
Válasz csferri #4376. hozzászólásáraEz valami szlovák hibrid... A cuccok Hardi, a keret valami tót gyártásnak tűnik... Elég öregecske... Valami ilyesmi Ekosystem forma keret lehet...
Válasz csoppika #4375. hozzászólásáraAz a vacak
nagy hajlásszögű kardáncsukló,nekem is 270 euróba került.Annyi eszük nincs (hiába akartam rábeszélni őket ),hogy a követő rúdra tegyék a pumpát.Elég lett volna rá egy sima 30 eurós KÖNNYŰ kardán is.
Válasz mtz1221 #4371. hozzászólásáraLehet jobban meg kéne lesnem azt a fagyasztottat, ami itt a faluban hentereg... Bár asszem utoljára 250-350-et mondtak rá...
200 alatt járható lenne, ha nem repedt a tartály meg a gumik.... 280 egy 160-as comet szivattyú, 74 egy állandó nyomású kézi 6-os szakaszoló. A kerete 21v 24m (ha tudok belőle 18(20)-at csinálni, az jobb lenne...)kézi nyitású, hidraulikus emelésű...
2 fagyállós ballon volt egymás mellett, egy tömény meg egy -20-as...a csóka a -20ra higított fagyállót "higította -20ra"...abból lett a baj. A szivattyú repedt, az alsó könyök szintén, gondolom az öntvény szakaszoló is kuka...a keret meg?
Haver tavasszal vett szlovákból egy Hardit 500e volt leszállítva. Semmi komoly baja nem volt, csak a fuvókák körüli dolgokat nem kapta meg hiánytalanul a kupec...így 1miskából állt fel(1 nagy hajlásszögű kardáncsuklóval együtt)... Ennyi pénzem meg nincs...
Válasz csferri #4370. hozzászólásáraVan abból 10 éves nem kerékarányos is.Nekem is arra fájt a fogam egy használtból.Van egy ismerősnek belőle nagyon fasza.A keret rúgózással lehet hajtani mint az állat,meg a keret félbe hajtva 12 méternek is működik. ILYEN a kerete .
Válasz csoppika #4364. hozzászólásáraÉn 5 éve nem ittam egy cseppet se,akkor is a gyerek született.De ezek szerint te küldözgetsz részegen emaileket,a vetőgéped után való láncboronáról.
Válasz mtz1221 #4357. hozzászólásáraRákerekezhető de hátul a 13,6x38-as ruszki diagonál gumi meg az 50-esmtz felni nem birná a feltankolva 2 tonnás vagy több permetezőt Az a bajom a függ-el hogy nem mindig tudom egyedül csinálni, ahhoz kell vízszálító ami most van ,de 2 év múlva nem biztos hogy lesz amikor pont kellene. Most sem tudom hogy mit csináljak,mindkettő mellet annyi érv szól mint ellene
A bajai még a kardánt se tette bele az árajánlatba.
Egyetlen normális ember a beüzemelő szerelő volt, csak az meg egy magánzó permetezőre szakosodott szervízes vót.
Ezt meg hónapokig hívogattam legalább a lámpakészlet meg a plussz két fúvókakészlet jöjjön meg amit beleírattam az ajánlatba, fúvóka így is csak egy garnitúra lett aztán hagytam az egészet a fenébe. Magyar könyvet hozzá is Bárány mesternek köszönhetem.
Meg volt a kereten egy hidraulikus reteszelő szelep amit egy sín nyom meg, ha felemeled a keretet, hogy old a mechanikus reteszt akkor kell nyomódnia annak is csak úgy lehet kinyitni. Azé kell jól kiemelni, hogy nehogy a fődbe tód a szárnyak végét. Na az a sín szar volt rajt kicsi volt meg rossz helyen, ezersze elmondta az ember, hogy ők kipróbálták kinyitották, mondom hogyan amiko én se bírtam, meg később a beüzemelő szerelő se .
6960 hozzászólás
Válasz Frenklin #4409. hozzászólásáraEl kell, hogy bírja. Volt Landini 5-ösünk, az se nagyobb ennél, és 900 liter vizet ekkora kerettel szépen vitte.
Sziasztok !
Most szeretnék venni függesztett permetezőt. Az lenne a kérdésem, hogy 1000/18-ast elbírná e 90 Le-s Landini Ghibli. Van aki szerint igen van aki szerint nem. Nem szeretnék bevásárolni és utána nézni, hogy nem tudom használni.
Válasz Bárány #4406. hozzászólására Én is úgy gondolom hogy bírnia kell! Köszi!!!!
Válasz Bárány #4406. hozzászólásáraLátatlanban azt mondom, ezzel nem lehet probléma, de nézd meg a azivattyú tábláját, az a biztos.
Válasz apuci #4405. hozzászólásáraAkkor 20 méterea kerettel 100 lit/perc a fogyasztás. Ennél többwt kell tudnia a szivattyúnak 540-es fordulaton. (plusz keverő ág, vagy külön szivattyú)
Válasz Bárány #4404. hozzászólásáraAzt nem is néztem de szerintem biztos 50cm
Válasz apuci #4403. hozzászólására10 km/h, 300 l/ha: 2,50 lit/perc/fúvóka, ha a fúvókák távolsága 50cm. (ezt elfelejtettem kérdezni)
Válasz Bárány #4402. hozzászólásáraSzerintem 9-10km/h és 300l víz.
Válasz apuci #4400. hozzászólásáraMondd meg, mennyivel akarsz menni, max. hány litert fújsz hektáronként, és megmondom, hogy egy fúvókának mennyi víz kell percenként.
Ebből már tudsz számolni.
Válasz csferri #4385. hozzászólásáraKertitox Globál-on az volt,és jó volt!
Válasz Bárány #4399. hozzászólásáraOk
Válasz apuci #4398. hozzászólásáraA szivattyúnál mérhető nyomás önmagában semmit nem mond. Ez a szállított vízmennyiségből, meg a csőhálózat ellenállásából adódik. Attól, hogy ott 9 bar van, még lehet kevés a szállított víz.
Válasz Bárány #4397. hozzászólásáraIgaz,de ha tényleg tud 8-9 bárt akkor ott víznek is kell lennie?
Válasz apuci #4396. hozzászólásáraSzivattyúnál a vízszállítás lenne a lényeg.
Válasz Bárány #4395. hozzászólásáraÁllítólag föl lehet húzni 8-9 bárig is!
Válasz apuci #4394. hozzászólásáraHa jól tudom, ugyanaz a szivattyú van a 24 méteresen is.
De az a biztos, amit az adattábla ír, abból ki lehet számolni.
Agromehanika 3000/18 monitorral 18m kézi nyitású keret,milyenek ezek,a szivattyú bír még +2métert?
Válasz JD 4630 #4392. hozzászólásáraA 60-at csak tippnek írtam, nem tudom ehhez mekkora kéne...
Ez persze lehet kinai is...
https://agrosat.hu/hidraulika_elemek/hidro-motor/hm-160-hidro-motor
Válasz csoppika #4384. hozzászólásáraHidromotort a műtrágyaszoróhoz 280 + fa áron adtak volna.
Akkor megvenném és jó lesz a permetezőhöz is.
Nálam sajna nincs csak 1000 tlt a gépen és jelenleg elég kis motorfordulaton tudok dolgozni ezért is lenne nekem babba.
Válasz Bárány #4389. hozzászólásáraEnnyi
Válasz mtz1221 #4388. hozzászólásáraMiért kéne a szivattyúnak pontosan 540-et forogni?
A nyomás és a szállított mennyiség a lényeg,amúgy sokkal egyszerűbb,olcsóbb a kardán
Válasz csferri #4386. hozzászólásáraNem minden traktor tudja (vagy épp nem bírja) a hidromotor hajtást. Plusz a kardánhajtás talán olcsóbb és egyszerűbb.
Válasz csferri #4385. hozzászólásáraEzért kérdem a fordulat pontosságát,szerintem itt lesz a kutya elásva.
Válasz csferri #4382. hozzászólásáraA zákányszéki kupecok is rákapcsoltak... 2 spriccülőt is hirdetnek, ami kint van tótiában, még a fotók is ottaniak...
Válasz JD 4630 #4378. hozzászólásáraJa
Válasz mtz1221 #4383. hozzászólásáraHa olyan szuper lenne, miért nem térnek rá a gyártók?
Válasz JD 4630 #4380. hozzászólásáraÉpp tegnap néztem, régi Dammannokon van olyan... Keresztben is van a szivattyús egység... Egy hidromotor is vagy 60e...
Válasz JD 4630 #4380. hozzászólásáraMenyire tud a hidromotor pontos fordulatot tartani ?? Vagy mitől függ a pontossága traktor hidraulika rendszerétől vagy mástól ?? Ha +- 5 % tudja az elvárt fordulatot tartani,akkor szuper jó ötlet lehet.
Válasz csoppika #4379. hozzászólásáraÉrtem ,szóval csodák nincsenek.
Válasz csferri #4376. hozzászólásáraEz a "gazda" adta el neki:-)))
Válasz mtz1221 #4377. hozzászólásáraKin németeknél láttam pár gépen hidromotoros megoldást ha szétmegy a kardánom én lehet olyanra alakítom.
Válasz csferri #4376. hozzászólásáraEz valami szlovák hibrid... A cuccok Hardi, a keret valami tót gyártásnak tűnik... Elég öregecske... Valami ilyesmi Ekosystem forma keret lehet...
Válasz csferri #4368. hozzászólásáraNem olcsó hozzá az alkatrész bár ezen a szinten a konkurenciához sem.
Válasz csoppika #4375. hozzászólásáraAz a vacak
nagy hajlásszögű kardáncsukló,nekem is 270 euróba került.Annyi eszük nincs (hiába akartam rábeszélni őket ),hogy a követő rúdra tegyék a pumpát.Elég lett volna rá egy sima 30 eurós KÖNNYŰ kardán is.
Válasz csoppika #4375. hozzászólásáraHány éves az a hardi amit vett?
Válasz mtz1221 #4371. hozzászólásáraLehet jobban meg kéne lesnem azt a fagyasztottat, ami itt a faluban hentereg... Bár asszem utoljára 250-350-et mondtak rá...
200 alatt járható lenne, ha nem repedt a tartály meg a gumik.... 280 egy 160-as comet szivattyú, 74 egy állandó nyomású kézi 6-os szakaszoló. A kerete 21v 24m (ha tudok belőle 18(20)-at csinálni, az jobb lenne...)kézi nyitású, hidraulikus emelésű...
2 fagyállós ballon volt egymás mellett, egy tömény meg egy -20-as...a csóka a -20ra higított fagyállót "higította -20ra"...abból lett a baj. A szivattyú repedt, az alsó könyök szintén, gondolom az öntvény szakaszoló is kuka...a keret meg?
Haver tavasszal vett szlovákból egy Hardit 500e volt leszállítva. Semmi komoly baja nem volt, csak a fuvókák körüli dolgokat nem kapta meg hiánytalanul a kupec...így 1miskából állt fel(1 nagy hajlásszögű kardáncsuklóval együtt)... Ennyi pénzem meg nincs...
Válasz t.peti #4373. hozzászólásáraJa ,, csak a keretet is illik kimosni
Válasz csoppika #4369. hozzászólásáraVan azon 1 kardános szivattyu is, bekeveréshez, tartálymosáshoz, stb
Válasz mtz1221 #4371. hozzászólásáraHa így mennk az enyémmel, 20méter alatt 10 felé szakadna
Válasz csferri #4370. hozzászólásáraVan abból 10 éves nem kerékarányos is.Nekem is arra fájt a fogam egy használtból.Van egy ismerősnek belőle nagyon fasza.A keret rúgózással lehet hajtani mint az állat,meg a keret félbe hajtva 12 méternek is működik.
ILYEN a kerete .
Válasz csoppika #4369. hozzászólásáraJa,, így hogy mondod.
Válasz csferri #4368. hozzászólásáraBiztos nem rosszak... De talajkerekes...csak szabályosan tudod kimosni...(mint T.f. kolléga felhívta a figyelmem)
Kollégák, ezek a berthoud 10, vagy 10-enpáréves vontatott gépek milyenek,? Ahogy látom elfogadhatóbb árban vannak mint a Hardik pl.
Válasz mtz1221 #4366. hozzászólásáraAhm... A magtakaróra gondolsz? Azt hittem vmi kombimátorra... Müködik... Bár 1 kertet vetett, meg 6600m2ert...
Válasz csoppika #4364. hozzászólásáraÉn 5 éve nem ittam egy cseppet se,akkor is a gyerek született.De ezek szerint te küldözgetsz részegen emaileket,a vetőgéped után való láncboronáról.
Válasz mtz1221 #4359. hozzászólásáraOtt a szövegbe vmi 1500 van...
Válasz mtz1221 #4359. hozzászólásáraMit????
Ittál már???
Válasz Bárány #4360. hozzászólásáraJa
Válasz mtz1221 #4357. hozzászólásáraRákerekezhető de hátul a 13,6x38-as ruszki diagonál gumi meg az 50-esmtz felni nem birná a feltankolva 2 tonnás vagy több permetezőt Az a bajom a függ-el hogy nem mindig tudom egyedül csinálni, ahhoz kell vízszálító ami most van ,de 2 év múlva nem biztos hogy lesz amikor pont kellene. Most sem tudom hogy mit csináljak,mindkettő mellet annyi érv szól mint ellene
Válasz csferri #4354. hozzászólására1000 esetleg plusz 20 körül
A bajai még a kardánt se tette bele az árajánlatba.
Egyetlen normális ember a beüzemelő szerelő volt, csak az meg egy magánzó permetezőre szakosodott szervízes vót.
Ezt meg hónapokig hívogattam legalább a lámpakészlet meg a plussz két fúvókakészlet jöjjön meg amit beleírattam az ajánlatba, fúvóka így is csak egy garnitúra lett aztán hagytam az egészet a fenébe. Magyar könyvet hozzá is Bárány mesternek köszönhetem.
Meg volt a kereten egy hidraulikus reteszelő szelep amit egy sín nyom meg, ha felemeled a keretet, hogy old a mechanikus reteszt akkor kell nyomódnia annak is csak úgy lehet kinyitni. Azé kell jól kiemelni, hogy nehogy a fődbe tód a szárnyak végét. Na az a sín szar volt rajt kicsi volt meg rossz helyen, ezersze elmondta az ember, hogy ők kipróbálták kinyitották, mondom hogyan amiko én se bírtam, meg később a beüzemelő szerelő se .