Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Berkó_ #4000. hozzászólásáraVegyél 2"- os hálós csepegtető szűrőt, 250 l/ perc átmegy rajta vízből, nitróból lehet kevesebb. Én ilyen szűrőt használok, ha nem tiszta a permetezésre használt víz.
Válasz laci92627 #3998. hozzászólásáraIllene fúvóka szűrőt is használni, ha nem akarsz szívni, eldugul egy légbeszívásos azt macerás kitakarítani. Kis hardi permetezőmön van szívó oldali, nyomó oldali, és még a fúvókáknál is.
Válasz Berkó_ #3999. hozzászólásáraSimán előfordul! Hardi commandernél is hol egy az érték,hol fél bár szórás van a fedélzeti számítógép és a kinti óra között. Légbuborék lehet olyankor az óra ,vagy a jeladó csonkjába szorulva,ami miatt kevesebbet mutat.
Az óra is lehet nem épp jól van kalibrálva.vagy a jeladó van elkoszolódva,vagy haldoklik.
Válasz laci92627 #3998. hozzászólásáraÉn sem használtam/használok. Nem volt még gondom dugulással. Mondjuk amit kaptam nitrot IBC-be elég trutyis, kíváncsi leszek rá.
Tapasztalt-e már valaki olyat, hogy a permetezőgépen elhelyezett manométer, és a permetezőhöz tartozó elektronika két különböző nyomást mutat, kb 2-3 tized báros különbséget? Cseréltem manometert, mert 0,5 bar különbséget mutatott a régi óra, de még ezt is sokallom.
Válasz laci92627 #3996. hozzászólásáraHa megoldható akkor inkabb tegyel be 100 nyomószűrőt mert így hol az eggyik hol a masik fuvoka fog eldugulni ha koszos.
Válasz mtz1221 #3993. hozzászólásáraIgen. Nitrosolhoz vettem, méterenként egy fúvóka. A vakdugó" kupak, még a 10- és fúvóka tartó annyi volt, mint a kerámia betétes albuz fúvóka
Válasz ravaszparaszt #3987. hozzászólásáraMásképp mondom.Mérd meg az otthoni gyalult egyenes részét.Ha 8 mm (én még nem láttam más méretűt )Akkor jó lesz bele amit linkeltél.
Szevasztok! Ilyen típusú fúvókát szeretnék rendelni: http://permetezes.hu/termekek/legbeszivasos-kompakt-duplasugar/ezk-twin-04-fuvoka1/
Szántóföldi növényeket permeteznénk vele.
Be tudom-e rakni a régi helyére, vagy kell-e hozzá valami?
Üdv!Van-e itt olyan aki Mtz 82-vel 24m-es hardi commander Twin force-t használ?Szeretném tudni ,hogy megbírja-e hajtani a ventilátorokat? Nem kell hogy gyorsan húzza, mert kertészeti kultúrában használnám.Előre is köszönöm a válaszokat!
Válasz dr.T #3980. hozzászólásáraErre is gondoltam, de a légzsákos sem annyival tud jobban dolgozni, sajnos pont keresztirányba van kb 45 fokban a művelési iránytól az uralkodó szélírány, a légbeszívásos fúvókát természetesen használok, de sajnos sokszor nem lehet azzal dolgozni.
Sziasztok
függesztett agromehanika permetezőre, 15os kézi nyitásu keretre melyik fuvókát ajánlanátok?
piros lechler idkt vagy kék
7km/h körül szeretnék permetezni (szerintem ez a keret nagyobb sebességet úgyse bírna...meg igy jobban tudna szintezni is)
200l lémennyiség, kukorica, napra, búza kultúrákban lenne használva
piros vagy kék? meg ugye itt a nyomás is a lényeg, nem tudom hol lenne a legjobb hatása? aki ilyet használ kérnék egy kis segítséget
Válasz dr.T #3968. hozzászólásáraKb 500 ha, de nem mèrvadó a terület, mert a jelentős rèsze egy szèlcsatornában van, ès tavasszal nèha 2-3 napot kell várni egy egy szèlcsendes órára +nem volna baj ha este megtöltenèm vizzel ès a táblán csak a vegyszert kène bekeverni.
Válasz JD 4630 #3960. hozzászólásáraAkkor szerintem használt lesz. Én három éve voltam ebben benne, akkor a 3000 literes vontatottak 19-20e €-tól indultak felfelé.
Válasz JD 4630 #3957. hozzászólásáraMi az a nagy tartály? Vontatott (15.000 alatt szerintem új nincs, inkább 20 körül kezdődnek), vagy függesztettben legyen jó nagy?
Amúgy még mindig nagyon tudom ajánlani az Agromehanikát. Egyik legjobb vételem volt.
Válasz JD 4630 #3957. hozzászólásáraA pénzügyi keret alapján használtat nézz .
A 24 m brutál nagy keret , milyenek a táblaviszonyok nálad ? Milyen kultúrákat termelsz ? A nagy keret gabona , repce esetén jó , kapás kultúránál inkább gond .
Vízmosásos ,oldaldőléses helyen a nagy kerettel többet fogsz kínlódni mint egy 18 m-essel , ami egyébként 4x6 sort takar .
6957 hozzászólás
Válasz Praetor #4005. hozzászólásáraIgen illeszkedik.
Válasz kis Zombi #4004. hozzászólásáraKösz a tippet!
Olyan kérdésem lenne, hogy lengyel permetező szórófejébe illeszkednek-e a lechler idkt fúvókák? Előre is köszönöm!
Válasz Berkó_ #4000. hozzászólásáraVegyél 2"- os hálós csepegtető szűrőt, 250 l/ perc átmegy rajta vízből, nitróból lehet kevesebb. Én ilyen szűrőt használok, ha nem tiszta a permetezésre használt víz.
Válasz Matyi50 #4001. hozzászólásáraKöszi!
Válasz laci92627 #3998. hozzászólásáraIllene fúvóka szűrőt is használni, ha nem akarsz szívni, eldugul egy légbeszívásos azt macerás kitakarítani. Kis hardi permetezőmön van szívó oldali, nyomó oldali, és még a fúvókáknál is.
Válasz Berkó_ #3999. hozzászólásáraSimán előfordul! Hardi commandernél is hol egy az érték,hol fél bár szórás van a fedélzeti számítógép és a kinti óra között. Légbuborék lehet olyankor az óra ,vagy a jeladó csonkjába szorulva,ami miatt kevesebbet mutat.
Az óra is lehet nem épp jól van kalibrálva.vagy a jeladó van elkoszolódva,vagy haldoklik.
Válasz laci92627 #3998. hozzászólásáraÉn sem használtam/használok. Nem volt még gondom dugulással. Mondjuk amit kaptam nitrot IBC-be elég trutyis, kíváncsi leszek rá.
Tapasztalt-e már valaki olyat, hogy a permetezőgépen elhelyezett manométer, és a permetezőhöz tartozó elektronika két különböző nyomást mutat, kb 2-3 tized báros különbséget? Cseréltem manometert, mert 0,5 bar különbséget mutatott a régi óra, de még ezt is sokallom.
Válasz dr.T #3997. hozzászólásáraMegnézem majd milyen nyomószűrő van benne! Ha 100-as nyomószűrő van benne akkor nem kell fúvókaszűrő?
Válasz laci92627 #3996. hozzászólásáraHa megoldható akkor inkabb tegyel be 100 nyomószűrőt mert így hol az eggyik hol a masik fuvoka fog eldugulni ha koszos.
Fúvóka szűrőnek milyet szoktatok használni 50 vagy 100 mesh? piros IDK fúvóka van benne,rácsos vagy a vágott vonalas a jobb?
Berthoud gamma szivattyúba SAE30 olajat ír a könyve,tehát ebbe 4 ütemű fűnyíróba való motorolaj kell?,vagy rosszul értelmezem?
Válasz mtz1221 #3993. hozzászólásáraIgen. Nitrosolhoz vettem, méterenként egy fúvóka. A vakdugó" kupak, még a 10- és fúvóka tartó annyi volt, mint a kerámia betétes albuz fúvóka
Válasz kis Zombi #3992. hozzászólásáraMég nem volt vele dolgom.Akkor ahhoz lehet bajonett zárat is venni külön ??
Válasz mtz1221 #3990. hozzászólásáraAz ütkôzőlapos fúvóka 10 mm széles
Kösz.
Válasz ravaszparaszt #3987. hozzászólásáraMásképp mondom.Mérd meg az otthoni gyalult egyenes részét.Ha 8 mm (én még nem láttam más méretűt )Akkor jó lesz bele amit linkeltél.
http://www.nyirker.hu/termek/1097 ilyen.
Válasz ravaszparaszt #3985. hozzászólásárade milyen a régi?
Köszi.De jó is lesz?
Válasz ravaszparaszt #3985. hozzászólásáraBe.
Szevasztok! Ilyen típusú fúvókát szeretnék rendelni: http://permetezes.hu/termekek/legbeszivasos-kompakt-duplasugar/ezk-twin-04-fuvoka1/
Szántóföldi növényeket permeteznénk vele.
Be tudom-e rakni a régi helyére, vagy kell-e hozzá valami?
Üdv!Van-e itt olyan aki Mtz 82-vel 24m-es hardi commander Twin force-t használ?Szeretném tudni ,hogy megbírja-e hajtani a ventilátorokat? Nem kell hogy gyorsan húzza, mert kertészeti kultúrában használnám.Előre is köszönöm a válaszokat!
COMET permetező szivattyúk, akár szántóföldi permetezőkhöz is! Rövid katalógus itt érhető el:
Részletes 130 oldalas katalógusunk postai úton kérhető!
Válasz Bárány #3979. hozzászólására
Válasz dr.T #3980. hozzászólásáraErre is gondoltam, de a légzsákos sem annyival tud jobban dolgozni, sajnos pont keresztirányba van kb 45 fokban a művelési iránytól az uralkodó szélírány, a légbeszívásos fúvókát természetesen használok, de sajnos sokszor nem lehet azzal dolgozni.
Válasz JD 4630 #3970. hozzászólásáraAkkor vegyel legzsakosat,mindenre van megoldas,mar a sima meg a legbeszivasos között is oriasi különbség van
Válasz atisgyulai #3976. hozzászólásáraLechler Agriculture
Válasz csoppika #3977. hozzászólásáraÁltalában 220-250, de pl. gombaölő 300-350. (Én se nagyon tartom be. )
Válasz Bárány #3975. hozzászólására225?
Válasz Bárány #3973. hozzászólásáraEz milyen alkalmazás? Mármint, mi a neve?
Válasz .Szabi #3974. hozzászólásáraÉn inkább a 200 litert keveslem.
Válasz Bárány #3973. hozzászólásáraköszi
a skála szerint nagyon béka tempó :D
Válasz .Szabi #3972. hozzászólásáraEhhez kék.
Sziasztok
függesztett agromehanika permetezőre, 15os kézi nyitásu keretre melyik fuvókát ajánlanátok?
piros lechler idkt vagy kék
7km/h körül szeretnék permetezni (szerintem ez a keret nagyobb sebességet úgyse bírna...meg igy jobban tudna szintezni is)
200l lémennyiség, kukorica, napra, búza kultúrákban lenne használva
piros vagy kék? meg ugye itt a nyomás is a lényeg, nem tudom hol lenne a legjobb hatása? aki ilyet használ kérnék egy kis segítséget
Válasz JD 4630 #3970. hozzászólásáraIgazad van!
Válasz John Deere Power Shift #3967. hozzászólására36 mèterenkènt az a 20m2 elfogadható veszesèg, de nèzek szoló tengelyest is, az viszobt csak 5000 literes.
Válasz dr.T #3968. hozzászólásáraKb 500 ha, de nem mèrvadó a terület, mert a jelentős rèsze egy szèlcsatornában van, ès tavasszal nèha 2-3 napot kell várni egy egy szèlcsendes órára +nem volna baj ha este megtöltenèm vizzel ès a táblán csak a vegyszert kène bekeverni.
Válasz JD 4630 #3966. hozzászólásáraÉvente memnyit permetezel?
Válasz JD 4630 #3966. hozzászólásáraBrutál jó,lenne.Ikerkerék a forgót leápolja rendesen ,nem ?
Válasz John Deere Power Shift #3965. hozzászólásárahttps://www.mascus.hu/mezogazdasagi-gepek/hasznalt-vontatott-tragyaszorok/dammann-anp-7033-profi-class-36-mtr/ml8pl0ar.html
Ez az egyik amit kinéztem.
Válasz JD 4630 #3964. hozzászólásáravan pár lóerő a kezetekben
Válasz John Deere Power Shift #3963. hozzászólásáraRemélem, csak bírja elhúzni a traktor
Válasz JD 4630 #3960. hozzászólásáranagyot vegyél,nem bánod meg!
Válasz JD 4630 #3960. hozzászólásáraAkkor szerintem használt lesz. Én három éve voltam ebben benne, akkor a 3000 literes vontatottak 19-20e €-tól indultak felfelé.
Válasz T.f. #3958. hozzászólásáraMost is 24 m van, hozzá kell szokni, az egyik használt vason amit nèzek 36 m van na az már para.
Válasz Bárány #3959. hozzászólására3000l már elèg
Válasz JD 4630 #3957. hozzászólásáraMi az a nagy tartály? Vontatott (15.000 alatt szerintem új nincs, inkább 20 körül kezdődnek), vagy függesztettben legyen jó nagy?
Amúgy még mindig nagyon tudom ajánlani az Agromehanikát. Egyik legjobb vételem volt.
Válasz JD 4630 #3957. hozzászólásáraA pénzügyi keret alapján használtat nézz .
A 24 m brutál nagy keret , milyenek a táblaviszonyok nálad ? Milyen kultúrákat termelsz ? A nagy keret gabona , repce esetén jó , kapás kultúránál inkább gond .
Vízmosásos ,oldaldőléses helyen a nagy kerettel többet fogsz kínlódni mint egy 18 m-essel , ami egyébként 4x6 sort takar .