Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz zsoltrs #3583. hozzászólásáraÜdv.!Mikor lezársz egy szakaszt akkor is ugyan az a nyomás marad többin is nem nő meg nyomás, ki és betekerésessel tudod a szakaszolt részek nyomását állítani, nagyon jó dolog .
Válasz Szeni #3594. hozzászólásáraDe éppen ez az, az 1 liter nitrosolból is 1 liter. Ha pl. 100 litert akarok kiszórni akkor feljebb tolja a nyomást az elektronika vizhez képest, nem?
Válasz blink #3593. hozzászólásáraHát persze h. figyelembe kell venni. Ez a lényege, h. térfogatot mér, de más a fajsúly, ezért eltérést kell korrigálni.
Válasz FEFE71 #3589. hozzászólásáraÁr érték arányban sztem a kertitox eco, nekem fullspray-m van 10 éves, 1éve vettem de meg vagyok vele elégedve, most kértem árajánlatot az újra 2500 literes mülleres elektronikával, hidraulikus keretdöntéssel áfásan 7,2 millió.
Műtrágya fúvóka kijuttatott mennyiség számításnál, térfogatáramos vezérlésnél is figyelembe kell venni a korrekciós tényezőt? Hardi HC2500 vezérlőről van szó.
Válasz zsoltrs #3583. hozzászólásáraCsak tipp... Szerintem azokkal állítod be, hogy szakasz zárás esetén a rendszerben állandó maradjon a nyomás...magyarul az adott szakaszon lévő fúvókák ellenállását szimulálod vele...mintha nem is zártad volna el...
Válasz GREVEN #3578. hozzászólásáraSzia
Több cégnek is van.
http://www.hscmotor.hu/content/permetez%C5%91-%C3%A1rlista
http://www.interatzrt.hu/products?title=75L+vegyszerbekever%C5%91
Érdemes még érdeklődni a Seganá-nál ( http://szegana.hu/ ) ,a Farmgépnél (http://www.farmgep.hu/ )
Érdemes jól körbejárni, mert eléggé drága.
Válasz adapet #3574. hozzászólásáraGjet! Olcsó, egyszerű, alkatrész utánpótlás van. Forrás az gyenge és túlárazott. Malupe tartály könnyen törik és reped, alkatrész drága és olyan nemtörődöm a forgalmazó...
Sziasztok !! Szántóföldi permetező vásárlás előtt állok. Az elképzelés 500-600 l tartály 10 vagy 12m keret. Szerintetek a három közül ár-érték arányban melyik a legjobb Forrás, Garden Jet vagy esetlep Malupe ?
Keresek egy videót , ahol éjszakai permetezés folyik, és valami hi-tech dolog van a videón. Egy vörös fénynyaláb pásztázza a talajt, és a fúvókák csak szakaszosan fújnak, vagy valami ilyesmi. Olyan mintha csak a gyomot permetezné, szelektáltan...
Válasz kis Zombi #3563. hozzászólásáraHa jól rémlik egy része 50 mesh, saját beszerzés, 1-2 db 80 mesh, ezek Chaplin-kalap formájúak. Aztán van még ez lehet az eredeti, cilinder formájú is, ez nem tudom, milyen finom... De mind dugul, alkalomszerűen...
Haver szerint kicsi a vízoszlop a kútban. A bősi erőmű nyitás óta 2m-el minimum lement a vízszint a fúráskorihoz képest... Neki nem veszi fel a permetező, 1100 litert megszív kb 8 perc alatt neki a membránszivattyú...
Régebben otthon 150-es kútról nyomtam 1200, vagy 1500literes kerti szivattyúval, gond csak akkor volt, mikor nem volt szívószűrőm a lengyelen...évente 1 garnitúra dűzni elment... Csak ugye azok sima fúvokák voltak 350-ért, nem levegős 1500-ért...
Válasz csoppika #3561. hozzászólásáraTúl sűrű a szűrő. Egyszer én is besz.ptam vele. Homokos kútból tankoltam, 3 ha -nyi vegyszer benne a gépben, és kezdtek dugulni a szűrők. Mérgemben kiszedtem, és szűrő nélkül simán kiment a homokos vegyszer. 4 évig szűrő nélkül permeteztem. Idén kellett szűrő a 03-as fúvókához, persze, hogy nem találtam meg, hova raktam el.
Válasz kis Zombi #3558. hozzászólásáraPiros teejet aixr fúvókával nyomulok...
A szakaszolón a nyomásszab lebetegedett, (de már nem merem szétszedni, nem akarok 3hónapra költeni, ha elreped a műa.) 2.75-3bar nyomásig tudom levinni, mert megszorul... A homok meg mindig megtalál egy-egy fuvókát... Észreveszem ha részleges dugó van, mert azonnal felmegy fél bárral (minimum) a nyomásom:-(
El nem tömődik teljesen, csak nem vagyok túl nyugodt ha a sárga mező szélén táncikál a mutató...
6957 hozzászólás
Helló mindenki! Kérdésem lenne valaki dolgozik TECNOMA LASER3000 önjáro permetezövel vagy tud infót mondani róla!
Köszi
Válasz gergő07 #3601. hozzászólásárakukaccsosz te milyen fúvókát ajánlanál?
Válasz gergő07 #3604. hozzászólásáraPassz. Én csak kettő fajtát használok.
Válasz Büresz #3602. hozzászólásáraEzek pirosak lennének! Nitros van! Esetleg 1 negyedik?
Válasz gergő07 #3601. hozzászólásáraIDKT-t mindenképpen egynek
Válasz gergő07 #3601. hozzászólásáraEgy simát egy légbeszivásost meg eseleg egy duplarésest. De valami jó drágából.
Új permetező vásárlásánál 4 féle fúvóka jár, választhatok. Milyet ajánlanátok?
l
Válasz .Norbert #3599. hozzászólásáraÉn egy 18 méteres ( de toldható24-re ) válok meg 3200 literes járkerék hajtású szivattyús Evrard
Üdv,
Valaki esetleg nem fontolgatja, hogy a közeljövőbe megválik egy vontatott 21 méteres vagy nagyobb kerettel rendelkező szántóföldi permetezőtől?
Ha igen akkor a norbert1113@hotmail.com-ra egy két képpel és adatokkal várnék e-mailt
vontatoot 4000/24-es vegyszerezőbe melyik a legjobb?
Hardi,amazone,berthoud?
Válasz zsoltrs #3583. hozzászólásáraÜdv.!Mikor lezársz egy szakaszt akkor is ugyan az a nyomás marad többin is nem nő meg nyomás, ki és betekerésessel tudod a szakaszolt részek nyomását állítani, nagyon jó dolog .
Válasz Szeni #3594. hozzászólásáraNa meg is válaszoltam a saját kérdésemet, nagynehezen felfogtam.
Válasz Szeni #3594. hozzászólásáraDe éppen ez az, az 1 liter nitrosolból is 1 liter. Ha pl. 100 litert akarok kiszórni akkor feljebb tolja a nyomást az elektronika vizhez képest, nem?
Válasz blink #3593. hozzászólásáraHát persze h. figyelembe kell venni. Ez a lényege, h. térfogatot mér, de más a fajsúly, ezért eltérést kell korrigálni.
Válasz Szeni #3592. hozzászólására
Válasz blink #3588. hozzászólásáraMiféle korrekciós tényezőt??
Válasz blink #3588. hozzászólásáraErre senki?
Válasz FEFE71 #3589. hozzászólásáraÁr érték arányban sztem a kertitox eco, nekem fullspray-m van 10 éves, 1éve vettem de meg vagyok vele elégedve, most kértem árajánlatot az újra 2500 literes mülleres elektronikával, hidraulikus keretdöntéssel áfásan 7,2 millió.
Üdvözlet mindenkinek!!!kb 2500 liter 18m-es keret permetezőt keresek legjobb ár-érték arány melyik a legjobb???? köszönöm
Műtrágya fúvóka kijuttatott mennyiség számításnál, térfogatáramos vezérlésnél is figyelembe kell venni a korrekciós tényezőt? Hardi HC2500 vezérlőről van szó.
Válasz Blahoncio #3586. hozzászólásárawww.ngea.hu
Üdv Mindenkinek!
A permetezők műszakiztatásáról tudna valaki némi infót adni hogy hol kell regisztrálni???????
Köszönöm.
Válasz csoppika #3584. hozzászólásáraKöszönöm a választ.
Akkor az a tekerő ilyen golyoscsapnak felel meg, amivel szukitem a keresztmetszetet?
Amúgy észrevettem, ha lezarok 2szakaszt akkor a maradék 3 csak kinlodik.
Válasz zsoltrs #3583. hozzászólásáraCsak tipp... Szerintem azokkal állítod be, hogy szakasz zárás esetén a rendszerben állandó maradjon a nyomás...magyarul az adott szakaszon lévő fúvókák ellenállását szimulálod vele...mintha nem is zártad volna el...
Sziasztok!
"Beörököltem" egy Forrás 3000/20-as permetezőt permetezésszabályozó automatikával (ARAG Bravo 300).
Akiknek ismerős a rendszer, azoktól az lenne a kérdésem, hogy a szakaszok mágneskapcsolói felett mik azok a piros kis tekerők?
Ill. akinek konkrétan ilyen automatikája azzal szívesen váltanák pár szót privátban..
Köszi
Zs
üdv.
érdeklődni szeretnék hogy amit az Agro Man árul lengyel permetezőket azzal van valakinek tapasztalata? milyen gépek lehetnek?
Válasz GREVEN #3578. hozzászólásáraLengyel cuccot árulóknál próbálkozz...
Válasz GREVEN #3578. hozzászólásáraSzia
Több cégnek is van.
http://www.hscmotor.hu/content/permetez%C5%91-%C3%A1rlista
http://www.interatzrt.hu/products?title=75L+vegyszerbekever%C5%91
Érdemes még érdeklődni a Seganá-nál ( http://szegana.hu/ ) ,a Farmgépnél (http://www.farmgep.hu/ )
Érdemes jól körbejárni, mert eléggé drága.
Válasz GREVEN #3578. hozzászólásáraPersze, például ITT!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok,hogy lehet-e kapni külön bármilyen gyártmányú vegyszerbemosó tartályt vagy göngyölegmosót, ki hogy hívja?
Fontos lenne
Előre is köszönöm!
Köszi az infókat. Esetleg a lengyel permetezőkről van infótok?
Válasz adapet #3574. hozzászólásáraGjet! Olcsó, egyszerű, alkatrész utánpótlás van. Forrás az gyenge és túlárazott. Malupe tartály könnyen törik és reped, alkatrész drága és olyan nemtörődöm a forgalmazó...
Válasz adapet #3574. hozzászólásáraNekem régen volt forrás annak nagyon gyenge volt a kerete....
Sziasztok !! Szántóföldi permetező vásárlás előtt állok. Az elképzelés 500-600 l tartály 10 vagy 12m keret. Szerintetek a három közül ár-érték arányban melyik a legjobb Forrás, Garden Jet vagy esetlep Malupe ?
WVálasz csoppika #3572. hozzászólásáraHát igen. Ehhez kèpest,
az mtzn a ledes làmpàk is a tàvoli jövőben lesznek.
Válasz Matyi50 #3571. hozzászólásáraValószínűleg nem az MTZ elektromos rendszerére van optimalizálva
Válasz Márk_ #3570. hozzászólásáraBakker,ennek hány amper kell már áramból egy 18méteres kerettel pl.?
Válasz Roli74 #3569. hozzászólásárahttp://www.tomelilla.hu/archives/foltpermetez-weed-seeker/index.html
Válasz Matyi50 #3568. hozzászólásáraHálás köszönet !!!!!!
Válasz Roli74 #3567. hozzászólásáraSpot spraying
https://www.youtube.com/watch?v=fjSg0vI5NiE
https://www.youtube.com/watch?v=b-yTRpyYiRE
Sziasztok..
Légyszi segítsetek már..
Keresek egy videót , ahol éjszakai permetezés folyik, és valami hi-tech dolog van a videón. Egy vörös fénynyaláb pásztázza a talajt, és a fúvókák csak szakaszosan fújnak, vagy valami ilyesmi. Olyan mintha csak a gyomot permetezné, szelektáltan...
Köszönöm...
Üdv.
Van vki, akinek Forrás 3000-res gépe van nyomástávadóval?
Le tudnám nekem fotózni a távadót.
Az enyém elromlott és már nem a gyári távadó van hozzá. Aragi Bravo 300-assal van kapcsolatban.
Köszöntem
Zs
Mg Navigátor V2 féláron eladó!!!! Alig használt!! 06309116854
Válasz kis Zombi #3563. hozzászólásáraHa jól rémlik egy része 50 mesh, saját beszerzés, 1-2 db 80 mesh, ezek Chaplin-kalap formájúak. Aztán van még ez lehet az eredeti, cilinder formájú is, ez nem tudom, milyen finom... De mind dugul, alkalomszerűen...
Haver szerint kicsi a vízoszlop a kútban. A bősi erőmű nyitás óta 2m-el minimum lement a vízszint a fúráskorihoz képest... Neki nem veszi fel a permetező, 1100 litert megszív kb 8 perc alatt neki a membránszivattyú...
Régebben otthon 150-es kútról nyomtam 1200, vagy 1500literes kerti szivattyúval, gond csak akkor volt, mikor nem volt szívószűrőm a lengyelen...évente 1 garnitúra dűzni elment... Csak ugye azok sima fúvokák voltak 350-ért, nem levegős 1500-ért...
Válasz csoppika #3561. hozzászólásáraTúl sűrű a szűrő. Egyszer én is besz.ptam vele. Homokos kútból tankoltam, 3 ha -nyi vegyszer benne a gépben, és kezdtek dugulni a szűrők. Mérgemben kiszedtem, és szűrő nélkül simán kiment a homokos vegyszer. 4 évig szűrő nélkül permeteztem. Idén kellett szűrő a 03-as fúvókához, persze, hogy nem találtam meg, hova raktam el.
Válasz Tomi81 #3547. hozzászólásáraKöszi!
Majd körül nézek.
Válasz kis Zombi #3558. hozzászólásáraFuvókáknál van szűrő...
Nem a fuvóka dugul, hanem az előtte levő miniszűrő telik meg...
Válasz csoppika #3559. hozzászólásáraMeg akkor már az adag sem passzol...
Válasz kis Zombi #3558. hozzászólásáraPiros teejet aixr fúvókával nyomulok...
A szakaszolón a nyomásszab lebetegedett, (de már nem merem szétszedni, nem akarok 3hónapra költeni, ha elreped a műa.) 2.75-3bar nyomásig tudom levinni, mert megszorul... A homok meg mindig megtalál egy-egy fuvókát... Észreveszem ha részleges dugó van, mert azonnal felmegy fél bárral (minimum) a nyomásom:-(
El nem tömődik teljesen, csak nem vagyok túl nyugodt ha a sárga mező szélén táncikál a mutató...
Válasz csoppika #3548. hozzászólásáraMilyen fúvókád van, ami ennyire "kényes" ? 03-as ? Fúvókáknál van szűrő ?