Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
2 hengeres membrános permetezőszivattyún hogy lehet megszüntetni a pulzálást ? Állítottam mindenhova a légüst nyomását, de valamennyire mindig lüktet a nyomás. Azon is gondolkodtam, hogy felrakok még egy légüstöt pluszba. Ilyet csinált-e már valaki ?
Válasz Tamás_15136 #3146. hozzászólásáraÜdv!
Egy pár éve vettünk mi is egy ilyet, hasonló problémával. Adta hozzá az öreg fószer az eredeti pótalkatrészeket. Szétkaptuk a szivattyút, új membránt kapott, új szelepeket és azóta szépen ketyeg. Az egyik nyomó szelep volt sérülve, valószínűleg azért nem dolgozott rendesen.
Egy pár ezresből érdemes teljesen felújítani, és utàna évekig nincs vele gond.
Válasz Szabi. #3142. hozzászólásáraérdemes! preemergens nem szereti, de a többi igen! kifejezetten napra búza (neked mondjuk nincs de) répa, repce nagyon szereti, mert belocsol a növényállomány közé is, nem kell 350-500 liter a gombaölőzéshez... meg nem érdekes a szél annyira...
Válasz *** HM *** #3136. hozzászólásáraazért olcsóbb, ráadásul egyénre szabható, ott és annyit heggesztel, amennyit szeretnél.
De, hogy ne csak szidjam; ettől függetlenül teszi a dolgát évek óta!
Válasz *** HM *** #3131. hozzászólásáraHát azért még ezt a csapadékmennyiséget elnyeli ez a száraz föld még. Bár jártamba keltembe találkoztam már belvizekkel de az gondolom felhőszakadás eredménye!
Válasz *** HM *** #3129. hozzászólásáraAkár holnap, tavaly a nagy esős tavaszon láttam hogy 25-30cm csapást hagyott a virsli kerék, köv. menetnél már nem kellett RTK
Válasz Mézga #3122. hozzászólásáraIgen, a traktorra egy pár csatlakozó van kötve, ezzel vezérel minden funkciót elektromos szelepeken keresztül. Nyitás zárás, külön csukható a szélső tag is, emel/süllyeszt, hidraulikusan dönthető a keret.
Válasz Roli74 #3115. hozzászólásáraolyat vegyél amihez van alkatrész is!
Tolnán hirdetnek 1000-es Berthoud-ot, drágább, de ha kell hozzá valami legalább van és hidraulikus a keret.
Esetleg spórolj egy kicsit és vegyél 1000/15-ös Agromehanikát, akár újonan is, Szekszárdon, Baján van hozzá alkatrész, ha kell.
Válasz Mézga #3076. hozzászólásáraAki új nyugati permetezőt vesz a régi keleti után, az általában dícséri...
A rauról még annyit, hogy ez is olajkörös, alapban 200-as szivattyúval adják és elektronikával, ez azt jelenti, hogy ha nagy lével akarod nyomni(280-300 liter) akkor 10,5-11 fölé itt se nagyon tudsz menni sebességben. Egyébként minden évben hirdetik, kérhető hozzá GPS is szakaszvezérléssel, de nem tudom mennyit kérnek érte.A starguide nem egy nagy szám, a trimble fényévekre van tőle, de a dolgát elvégzi, és hasznos dolog. A rugózott híd az húzós, az több mintegy milla.
Válasz Gergő87 #3112. hozzászólásáraPont ua a helyzet ezekkel is mint minden mással
Ameddig behatárolnak az anyagiak 1 határig pont addig nézegeted.......
Mihelyst nem, már el is fordulsz innét....
De ha eleve elriaszt rajta vlm akkor még hamarabb elfordulsz.....
Ezektől függetlenül permetezni mindennel lehet csak nem mind1 mennyit káromkodsz közben előtte meg utána.....
Erről a típusról mit lehet tudni?? Gyártó?? Megbízhatóság?? Esetleg valakinek van ilyen???
Alkatrész ellátottság?? Van olyan mint mondjuk egy forrás gép ??
Lecserélném a forrás 600/12, gépet mert a műtrágyaszóróm tudja a 15 métert...
Válasz 4964 #3097. hozzászólásáraNo hallod mindenbe tolod a pénzt ezzel meg hogyhogy nem haladsz 1 nagy lépést?
Akkora volumenbe má nem szabad ezt így......
Válasz 4964 #3109. hozzászólásáraEz a szar helyzet.
Nem lehet szőrözni kis területen se pár 100as függesztettel.
100haos kicsi is elveszhet ha nincs ütőképes vontatottja.
6959 hozzászólás
3 sorral magatok alatt permeteztek e?
Válasz kis Zombi #3157. hozzászólásárahidd el tökéletes lesz!
Válasz Sz_Pisti #3155. hozzászólásáraBal.fasz voltam, a légüstmembrán ki van szakadva. Kicseréltem, holnap meglátom mit változik.
Válasz Sz_Pisti #3155. hozzászólásáraBal.fasz voltam, a légüstmembrán ki van szakadva. Kicseréltem, holnap meglátom mit változik.
Válasz kis Zombi #3153. hozzászólásárarendben vannak a membránok?
Válasz kis Zombi #3153. hozzászólásáraMennyit lüktet +-? teljes gázon is pulzál?
2 hengeres membrános permetezőszivattyún hogy lehet megszüntetni a pulzálást ? Állítottam mindenhova a légüst nyomását, de valamennyire mindig lüktet a nyomás. Azon is gondolkodtam, hogy felrakok még egy légüstöt pluszba. Ilyet csinált-e már valaki ?
Válasz Tamás_15136 #3148. hozzászólásáraAR 135
Nekem a 15m-es kerethez amúgy is kicsi volt a 100 l-es.
Bargam permetezőről tudna nekem valaki véleményt írni?
Válasz Tamás_15136 #3146. hozzászólásáraÜdv!
Egy pár éve vettünk mi is egy ilyet, hasonló problémával. Adta hozzá az öreg fószer az eredeti pótalkatrészeket. Szétkaptuk a szivattyút, új membránt kapott, új szelepeket és azóta szépen ketyeg. Az egyik nyomó szelep volt sérülve, valószínűleg azért nem dolgozott rendesen.
Egy pár ezresből érdemes teljesen felújítani, és utàna évekig nincs vele gond.
Válasz Tamás_15136 #3148. hozzászólásáraBár nem tudom mekkora a permetező keretetek de itt van pl egy szivattyú:
szivattyú
Válasz Cajg #3147. hozzászólásáraÉs te milyen típusút vettél rá?
Válasz Tamás_15136 #3146. hozzászólásáraDobd ki a szivattyút és vegyél egy olaszt. Én 2 évig szoptam, azóta mint a doxa.
Van egy jár mez permetezőnk és nem megy fel eléggé a nyomás a szivattyúnál lehet a probléma vagy máshol keressük ?
Válasz Szabi. #3142. hozzászólására( tuti lopja a pizt figyelem évek óta.....)
Válasz Szabi. #3142. hozzászólásáraérdemes! preemergens nem szereti, de a többi igen! kifejezetten napra búza (neked mondjuk nincs de) répa, repce nagyon szereti, mert belocsol a növényállomány közé is, nem kell 350-500 liter a gombaölőzéshez... meg nem érdekes a szél annyira...
Farmgép 2500/15T? Vélemények?
Hardi Commander Twin Force-ot érdemes venni 95%-ban szántóföldi felhasználásra ??
Twin Force
Gemtrakot láttok mozogni?
Válasz Sz_Pisti #3139. hozzászólásáraHat azoknak eleg huzos meg az aruk is
Válasz *** HM *** #3133. hozzászólásáraRégen még nagy szám volt az önjáró, most van a faluban 4 db, plusz a környéken még 4-5 darab.
Válasz Sz_Pisti #3137. hozzászólásáraEz így maximálisan helytálló nuku vita ezzel
Válasz *** HM *** #3136. hozzászólásáraazért olcsóbb, ráadásul egyénre szabható, ott és annyit heggesztel, amennyit szeretnél.
De, hogy ne csak szidjam; ettől függetlenül teszi a dolgát évek óta!
Válasz Sz_Pisti #3134. hozzászólásáraAdhatna pár gyártó heggszettet hozzá haha
Válasz Sz_Pisti #3134. hozzászólásáraAdhatna pár gyártó heggszettet hozzá haha
Válasz *** HM *** #3128. hozzászólásáramiénk már rendben van, tegnap megheggesztettük a keretet
A váz meg bírja, mert azt már évekkel ezelőtt bevasaltuk.
http://www.agroinform.com/geppiac/amazone-ux-4200-2231/h_1323613
Ezt benyomhatták 1 önjáróért?
Válasz *** HM *** #3131. hozzászólásáraHát azért még ezt a csapadékmennyiséget elnyeli ez a száraz föld még. Bár jártamba keltembe találkoztam már belvizekkel de az gondolom felhőszakadás eredménye!
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3130. hozzászólásáraTavaa esős volt a tavasz ? kiemlékszikmá
Fölikerkerekezünk traktort permit és elsurrantjuk a sorokat közte....
Válasz *** HM *** #3129. hozzászólásáraAkár holnap, tavaly a nagy esős tavaszon láttam hogy 25-30cm csapást hagyott a virsli kerék, köv. menetnél már nem kellett RTK
Most mi lesz a fölázotton a keskeny kerekűek mikor mászhatnak bele?
A sok elmélet hatására törött vázú függ forrásokkal álmodik az ember...
Ami valójában valóságos probléma.
Válasz Mézga #3123. hozzászólásáraAkkor ugyan olyan mint a miénk 1párrol megy az osztótömb meg külón kell egy db a le fel engedéshez.
Válasz Mézga #3122. hozzászólásáraIgen, a traktorra egy pár csatlakozó van kötve, ezzel vezérel minden funkciót elektromos szelepeken keresztül. Nyitás zárás, külön csukható a szélső tag is, emel/süllyeszt, hidraulikusan dönthető a keret.
Válasz Roli74 #3115. hozzászólásáraolyat vegyél amihez van alkatrész is!
Tolnán hirdetnek 1000-es Berthoud-ot, drágább, de ha kell hozzá valami legalább van és hidraulikus a keret.
Esetleg spórolj egy kicsit és vegyél 1000/15-ös Agromehanikát, akár újonan is, Szekszárdon, Baján van hozzá alkatrész, ha kell.
Válasz Mézga #3123. hozzászólásáraAkkor arról nem sajnálták a hidraulikus cuccot,az én permetezőm megelégszik 2 párral is.
Válasz Kisvuk #3121. hozzászólására4 pár kellene és ezért osztóval van megoldva, ami bent van a fülkében, ami 2 kezes
Válasz Batka #3117. hozzászólására1 olajkörös?
Válasz Mézga #3119. hozzászólására2 pár kellene hozzá de csak 3db van a gépen?
Válasz Gergő87 #3112. hozzászólásáraagromechanikásról még nem is hallottam
Válasz Gergő87 #3114. hozzászólásárateljes hidraulikás, de 2 kezes, mert csak 3 kör van a trakin és 4 kellene
Válasz Roli74 #3115. hozzászólásáraHagyd a -----ba tömören
Válasz Mézga #3076. hozzászólásáraAki új nyugati permetezőt vesz a régi keleti után, az általában dícséri...
A rauról még annyit, hogy ez is olajkörös, alapban 200-as szivattyúval adják és elektronikával, ez azt jelenti, hogy ha nagy lével akarod nyomni(280-300 liter) akkor 10,5-11 fölé itt se nagyon tudsz menni sebességben. Egyébként minden évben hirdetik, kérhető hozzá GPS is szakaszvezérléssel, de nem tudom mennyit kérnek érte.A starguide nem egy nagy szám, a trimble fényévekre van tőle, de a dolgát elvégzi, és hasznos dolog. A rugózott híd az húzós, az több mintegy milla.
Válasz Gergő87 #3112. hozzászólásáraPont ua a helyzet ezekkel is mint minden mással
Ameddig behatárolnak az anyagiak 1 határig pont addig nézegeted.......
Mihelyst nem, már el is fordulsz innét....
De ha eleve elriaszt rajta vlm akkor még hamarabb elfordulsz.....
Ezektől függetlenül permetezni mindennel lehet csak nem mind1 mennyit káromkodsz közben előtte meg utána.....
Sziasztok...
http://www.agroinform.com/geppiac/jessur-jessur-1000-literes-permetezo/h_1325899?ref=aeee1531
Erről a típusról mit lehet tudni?? Gyártó?? Megbízhatóság?? Esetleg valakinek van ilyen???
Alkatrész ellátottság?? Van olyan mint mondjuk egy forrás gép ??
Lecserélném a forrás 600/12, gépet mert a műtrágyaszóróm tudja a 15 métert...
Köszi...
Válasz Mézga #3110. hozzászólásáraDe a kereted az teljes hidraulikus vagy a végét azt kézzel kell nyitni?
Válasz 4964 #3097. hozzászólásáraNo hallod mindenbe tolod a pénzt ezzel meg hogyhogy nem haladsz 1 nagy lépést?
Akkora volumenbe má nem szabad ezt így......
Válasz Mézga #3110. hozzászólásáraAz agromechanikás gépek azok milyenek? Azokat nem nézted?
Válasz 4964 #3109. hozzászólásáraEz a szar helyzet.
Nem lehet szőrözni kis területen se pár 100as függesztettel.
100haos kicsi is elveszhet ha nincs ütőképes vontatottja.
Válasz 4964 #3109. hozzászólásáramost már több kezelést is adunk a növényeknek, mint régen