Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Lehet tudok segíteni, mert nekem van egy használaton kívüli függesztett permetezőm (kicsit kell rajta javítani)+adok mellé még egy kisebbet is. Az egyik 800/14, a másik 600/12. Olcsón megszámítom.Én már úgysem tudom használni.
Tegnap beszéltem gazdatársammal, ő is pont keres 1 Forrás 2000-t. Egyed gépkernél néztek 1-et,aztán nemtudom megveszik-e. Én is le akarnám cserélni hidraulikus nyitásúra, nekem Forrás 2000van. Azt a kapuvárit nézted,nem rossz és csak pár szezont ment..Melyikről maradtál le, hol hirdették
Az én megoldásomat nem írta senki, ezért leírom:
Szúnyoghálót a kosárra,aztán meg rákötünk egy sima műanyag vödröt. Indítás után kb. 10 mp-ig szürke a víz, aztán kitisztul. Nem tudja az aljáról szívni az iszapot, vagy csak nagyon keveset. Ha a vödörrel együtt az oldalán fekszik akkor sem. Ha van víz a közeli csatornákban csak abból permetezünk, de ezzel a megoldással nagyon ritka a dugulás. A másik ami szerintem lényeges, hogy a durva és a finomszűrő a permetezőben legyen minél finomabb, lehetőleg nem nagyobb, mint amit a fúvóka által előírt. A régi gépemnél elég nagy lyukúak voltak, ezért a kosz mindig a fúvókák kis szűrőjénél állt meg. A 2 nagyobb szűrőt évente 1x szedtem ki, de gyakorlatilag semmi nem volt bennük. Az új fúvókáimnak 50mesh a szűrő előírás, ezért az összes szűrőből ilyet vettem. Így a durva szennyeződések már hamarabb elakadnak mint ahogy a fúvókához érnének.
Régebben gondolkoztam, hogy egy darab pvc szennyvízcsőből, egy könyökből és egy gumilabdából 1-2000 Ft-ért össze lehetne hozni az úszó kosarat, de mivel a vödrös megoldás nálunk bejött, csak ötlet maradt.
Az avataron látható permetező 4200l-s tartályú,félezett ,és ruggózott hidas,plusszban ruggózott a vonó rész is.Korában ebböl a tipusból használtam a merevet fékezetlent,ha valaki mondta volna, nem hittem volna el,a 4200-as úgy jön a traki után, mindha semmi sem lenne mögötte! Ennek ott van jelentősége,hogyha folyamatosan dolgozol,akkor ember és gerinckimélő az eszköz! T-130 valtra van előtte,de a régi gépem még azt is rázta! Azért irtam le ezeket,mert ha lehetőség van a választásra akkor az extrás! A régi!
Fék igen ha partos területen használod, egyenesen nem lényeges. Nyomkövető az enyémen nincsen, gond nélkül használom, a forgókban nagyobb a gyúrakozás. Borulástól végkép nem kell félni, én oldaldőléses terüluten használom, stabil a permetező. A rúgózott híd jó dolog, de nélküle is gond nélkül fogod használni. Ha nincsen rúgózott híd a karokon legyen lengéscsillapító! Amit ajánlanák: egyenes területre 1 pontos felfüggesztést, oldaldőléses területen 2 pontos felfüggesztésü karokat.
Válasz #2679. hozzászólásra
Hali! Nekem egy forrás 3000-em van. Fix híd, semmi rugózás. Gondom nem volt vele. Full rakodásnál meg nem kell rohangálni vele gyorsan. A nyomkövető vonórúd jó dolog (ha tényleg jó). A fixesek sokat taposnak.
Egy ekkora permetező teli tankolva 40-45 q lehet,szerintem fék felesleges.
Kormányzott vonórúd,nekem van rajta de ha élesen fordulsz akkor nem a traktor nyomába megy!
Rugózott híd szerintem az kell,főleg ha feltankolva is kell járni meg hosszú távra!
Sziasztok! Permetező vásárlás előtt állunk mi is, az expón mindet megnéztük, de így még nehezebb a választás. 2500-2800l/18m, 6-7 milliós kategóriából kellene választani, ebben kérnék segítséget. A következőt kérdezném szükséges-e fék egy ekkora gépre? A nyomkövető vonórúd mennyire hasznos, (lehet nélküle élni?), nagyobb sebességgel való közlekedésnél borulás veszélyes-e? Mi a véleményetek a tengely rugózásról, lengéscsillapításról? Köszönöm a válaszokat előre is.
Válasz #2673. hozzászólásra
120-as műanyagcsövet jó sűrűn kifurkálni, utána szúnyoghálóval triplán betekerni. Legalább legyen 2 m hosszú.
A vízbe meg le kell tenni egy alulétra utolsó tagját és arra meg a fenti csövet rákötni . ebbe mehet a lábszelep bele.
Így gyakorlatilag mocsárból is lehet szivattyúzni.
Én nem permetezővel szívatom mert benzinmotorral gyorsabb.
Meg így a fenti szűrőkosár még a legapróbb szemetet is megfogja.
Mi a baj a Malupeval?
Mi nézegettünk pár éve amikor vettük a permetezőnket de elég robosztus szerkezetnek nézett ki! Legalábbis benne volt a vasanyag ahogy láttam
Válasz #2641. hozzászólásra
200ha-ra miért akarsz olyan drága permetezőt?
Nekem forrás 3100-as van 18-as kerettel elektronikával nyomkövető vonórúddal,szerintem semmivelse rosszabb mint egy hardy vagy ikarus és felibe kerül.
Én 700-800 ha permetezek évente 2008-ba vettem semmi baj nincs vele,egyszer kellet a szélső keretet heggeszteni mert belevágodtam egy nyomba és eltört mert a elhajlást biztosító rugó túl volt feszítve!
Válasz #2658. hozzászólásra
Én a permetezőmhöz kaptam kosaras szívócsövet úszik a víz tetején,azóta 1 évben egyszer takarítjuk a perm. szűrőjét tavasszal indulás előtt!
Válasz #2661. hozzászólásra
Endru, ha ajálhatom akkor válaszd meg úgy a permetezőkarok szélességét, hogy vagy duplája legyen, vagy 4x a vetőgép szélességének. Ilyenkor nem kell külön számítógépet tetedned az nyomlezárásnál. Mondjuk 6m széles vetőgépnél 12m permetezőnél elég egy vetőszárat elzárnod ott maradnak a müvelöutak. Uggyan úgy 24 méteres keretnél minden második fordulónál visszaengeded a nyomjelzőt és ott marad a nyom, pre. vegyszerezésnél ez sokat segít. Nem kell semmi számitógépes rendszereket megvásárolnod mondjuk 3000 euróért. Nekem 18 m permetezőm van és 4,5 m-es vetőgépem. A nyomjelzővel szoktam jelölni a vegyszerező útjait. Eddig bevált, 2006-tól alkalmazom ezt a módszert és müködik.
Tizen évig szórva vetettünk több száz hektárt,pár éve rapiddal vetünk és
semmi többlet termés nem lett.Vetőgéppel kevesebb mag kell ennyi,és
sokkal szebb és egyenletesebb a kelés,de nagy különbség nincs közte.
Van olyan szürő ami, a vizfelszinem úszik ,csak be kell dobni a csatornába,és faxául tiszta vizet húz! Képet nem találok róla ,de az árakb15 ruggó! Megéri!
Nem megy minden egyszerre, most erre van szükség. A régi permetezőnk 10 méteres kerettel rendelkezik és olyat akarunk venni ami nekünk 200 hektáron 20 év múlva is gép lesz.
6960 hozzászólás
Válasz #2707. hozzászólásra
Ez sem rossz, csak mechanikus
Válasz #2707. hozzászólásra
és ez?? 200-at alkudsz belőle és mindjárt elfogadható
Válasz #2704. hozzászólásra
Lehet tudok segíteni, mert nekem van egy használaton kívüli függesztett permetezőm (kicsit kell rajta javítani)+adok mellé még egy kisebbet is. Az egyik 800/14, a másik 600/12. Olcsón megszámítom.Én már úgysem tudom használni.
Válasz #2696. hozzászólásra
A kapuvári visszamondta,mégsem eladó. Ha van még ötlet megköszönném!
Válasz #2704. hozzászólásra
Mindenképp vontatott érdekel?? Mekkora keret legyen?? Hány liter?? stb...
Válasz #2702. hozzászólásra
Mennyi a keret rá,hátha tudnak itt ajánlani jobbat.
Hát ez 200 ért van meg tőlem 30 km re. csak nem tudom hogy megéri-e ez a fajta
Válasz #2702. hozzászólásra
80-ért tudok egy szivattyú nélkülit nem biznisz csak jártam egy helyen és ott ajánlották nekem
hát lehet hogy nem mai darab de a keretem nem enged meg sajnos drágát, pedig nagyobb jobb lenne
Válasz #2700. hozzászólásra
Szerintem ideje múlt!
Az érdekelne hogy kinek mi a véleménye a novor 1005 fajtájú permetezőröl. csak mert permetezőt akarok venni.
Nem adok, nem veszek, csak szolgáltatok! Üvegszálas és műanyag szántóföldi permetező tartály, gabonasiló, vetőgép tartály, fülketető, géptető, lökháritó, medence, kád, hajó, csuszda, stb. javítás, felújítás. Kiszállás, számla, garancia, országos referencia! T: 06702510422
Válasz #2696. hozzászólásra
Köszi, közben megtaláltam!
Válasz #2695. hozzászólásra
Itt!
Válasz #2695. hozzászólásra
Itt van az aprók közt, nemrég rakták fel. 2000/20, 2011-es hidr. nyitású.
Válasz #2694. hozzászólásra
Volt egy Csongrádon,de már elvitték.Egyeden van még amiről tudok,de az nem hidraulikus nyitású. A Kapuvárit hol láttad?
Válasz #2693. hozzászólásra
Tegnap beszéltem gazdatársammal, ő is pont keres 1 Forrás 2000-t. Egyed gépkernél néztek 1-et,aztán nemtudom megveszik-e. Én is le akarnám cserélni hidraulikus nyitásúra, nekem Forrás 2000van. Azt a kapuvárit nézted,nem rossz és csak pár szezont ment..Melyikről maradtál le, hol hirdették
Válasz #2692. hozzászólásra
Igen láttam őket,csak az a baj ,hogy a keret kinyitása nem csak a magassága hidraulikus.Ami ilyen volt, arról lecsúsztam pár napja.
Válasz #2691. hozzászólásra
Van néhány darab a hirdetésekben, nézted azokat? A jobbakat 1 nap alatt elviszik erre figyelj
Sziasztok!
Tud valaki segíteni,egy használt vontatott forrás permetezőt keresek.Előre is köszi!
Válasz #2688. hozzászólásra
Ne haragudj! Az nem ide való közlemény!
Válasz #2677. hozzászólásra
Az én megoldásomat nem írta senki, ezért leírom:
Szúnyoghálót a kosárra,aztán meg rákötünk egy sima műanyag vödröt. Indítás után kb. 10 mp-ig szürke a víz, aztán kitisztul. Nem tudja az aljáról szívni az iszapot, vagy csak nagyon keveset. Ha a vödörrel együtt az oldalán fekszik akkor sem. Ha van víz a közeli csatornákban csak abból permetezünk, de ezzel a megoldással nagyon ritka a dugulás. A másik ami szerintem lényeges, hogy a durva és a finomszűrő a permetezőben legyen minél finomabb, lehetőleg nem nagyobb, mint amit a fúvóka által előírt. A régi gépemnél elég nagy lyukúak voltak, ezért a kosz mindig a fúvókák kis szűrőjénél állt meg. A 2 nagyobb szűrőt évente 1x szedtem ki, de gyakorlatilag semmi nem volt bennük. Az új fúvókáimnak 50mesh a szűrő előírás, ezért az összes szűrőből ilyet vettem. Így a durva szennyeződések már hamarabb elakadnak mint ahogy a fúvókához érnének.
Régebben gondolkoztam, hogy egy darab pvc szennyvízcsőből, egy könyökből és egy gumilabdából 1-2000 Ft-ért össze lehetne hozni az úszó kosarat, de mivel a vödrös megoldás nálunk bejött, csak ötlet maradt.
Válasz #2687. hozzászólásra
Értettem
Más . A ZDK 1600 nak mennyi lett a vége?
Válasz #2686. hozzászólásra
Nem ezzel a gumival vettem, a jelenlegi méret: 13,6X 46
Válasz #2685. hozzászólásra
Nem túl keskeny ennek az új permetezőnek a kereke?
Fog ez taposni rendesen?
Az avataron látható permetező 4200l-s tartályú,félezett ,és ruggózott hidas,plusszban ruggózott a vonó rész is.Korában ebböl a tipusból használtam a merevet fékezetlent,ha valaki mondta volna, nem hittem volna el,a 4200-as úgy jön a traki után, mindha semmi sem lenne mögötte! Ennek ott van jelentősége,hogyha folyamatosan dolgozol,akkor ember és gerinckimélő az eszköz! T-130 valtra van előtte,de a régi gépem még azt is rázta! Azért irtam le ezeket,mert ha lehetőség van a választásra akkor az extrás! A régi!
Fék igen ha partos területen használod, egyenesen nem lényeges. Nyomkövető az enyémen nincsen, gond nélkül használom, a forgókban nagyobb a gyúrakozás. Borulástól végkép nem kell félni, én oldaldőléses terüluten használom, stabil a permetező. A rúgózott híd jó dolog, de nélküle is gond nélkül fogod használni. Ha nincsen rúgózott híd a karokon legyen lengéscsillapító! Amit ajánlanák: egyenes területre 1 pontos felfüggesztést, oldaldőléses területen 2 pontos felfüggesztésü karokat.
Válasz #2681. hozzászólásra
Az jó kérdés,már 6-odik éves lesz és nem emlékszem.
Azt hiszem nem volt olcsó de minden pénzt meg ér!!!!!
Hali! Nekem egy forrás 3000-em van. Fix híd, semmi rugózás. Gondom nem volt vele. Full rakodásnál meg nem kell rohangálni vele gyorsan. A nyomkövető vonórúd jó dolog (ha tényleg jó). A fixesek sokat taposnak.
Válasz #2670. hozzászólásra
Üdv!
Mennyi volt a forráshoz az elektronika felára ? Bravo 300 ?
Egy ekkora permetező teli tankolva 40-45 q lehet,szerintem fék felesleges.
Kormányzott vonórúd,nekem van rajta de ha élesen fordulsz akkor nem a traktor nyomába megy!
Rugózott híd szerintem az kell,főleg ha feltankolva is kell járni meg hosszú távra!
Sziasztok! Permetező vásárlás előtt állunk mi is, az expón mindet megnéztük, de így még nehezebb a választás. 2500-2800l/18m, 6-7 milliós kategóriából kellene választani, ebben kérnék segítséget. A következőt kérdezném szükséges-e fék egy ekkora gépre? A nyomkövető vonórúd mennyire hasznos, (lehet nélküle élni?), nagyobb sebességgel való közlekedésnél borulás veszélyes-e? Mi a véleményetek a tengely rugózásról, lengéscsillapításról? Köszönöm a válaszokat előre is.
Válasz #2675. hozzászólásra
Én is a kis Hondával nyomatom fele annyi idő mint prmetezővel szívatni,ráadásul nem is szabadna közvetlen a tartályba!
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget és az infókat!!!!!
120-as műanyagcsövet jó sűrűn kifurkálni, utána szúnyoghálóval triplán betekerni. Legalább legyen 2 m hosszú.
A vízbe meg le kell tenni egy alulétra utolsó tagját és arra meg a fenti csövet rákötni . ebbe mehet a lábszelep bele.
Így gyakorlatilag mocsárból is lehet szivattyúzni.
Én nem permetezővel szívatom mert benzinmotorral gyorsabb.
Meg így a fenti szűrőkosár még a legapróbb szemetet is megfogja.
Ez az, nem merül el teljesen nekem a 3000l 6-8 perc alatt szívatom fel.
Nem szív farsot!
Válasz #2672. hozzászólásra
Én a forráshoz kaptam.
Ha más hogy nem megy fel kell őket hívni,biztos adnak el!
http://www.forrasgepek.hu/permetezes/szurok/szivo+szuro/szivokosar+lebego+d50+mm.html
Ilyenre gondoltatok?
De ez azért elmerül csak nem fenékre ugye? Mert ha csak félig akkor alig szív...???
Válasz #2668. hozzászólásra
Úszó vizszűrő??? Hol lehet ilyet kapni? Marha jól hangzik!
Válasz #2640. hozzászólásra
Mi a baj a Malupeval?
Mi nézegettünk pár éve amikor vettük a permetezőnket de elég robosztus szerkezetnek nézett ki! Legalábbis benne volt a vasanyag ahogy láttam
Válasz #2641. hozzászólásra
200ha-ra miért akarsz olyan drága permetezőt?
Nekem forrás 3100-as van 18-as kerettel elektronikával nyomkövető vonórúddal,szerintem semmivelse rosszabb mint egy hardy vagy ikarus és felibe kerül.
Én 700-800 ha permetezek évente 2008-ba vettem semmi baj nincs vele,egyszer kellet a szélső keretet heggeszteni mert belevágodtam egy nyomba és eltört mert a elhajlást biztosító rugó túl volt feszítve!
Válasz #2668. hozzászólásra
Milyen tipusút használsz?
Én a permetezőmhöz kaptam kosaras szívócsövet úszik a víz tetején,azóta 1 évben egyszer takarítjuk a perm. szűrőjét tavasszal indulás előtt!
Válasz #2665. hozzászólásra
ih 6.2
Endru, ha ajálhatom akkor válaszd meg úgy a permetezőkarok szélességét, hogy vagy duplája legyen, vagy 4x a vetőgép szélességének. Ilyenkor nem kell külön számítógépet tetedned az nyomlezárásnál. Mondjuk 6m széles vetőgépnél 12m permetezőnél elég egy vetőszárat elzárnod ott maradnak a müvelöutak. Uggyan úgy 24 méteres keretnél minden második fordulónál visszaengeded a nyomjelzőt és ott marad a nyom, pre. vegyszerezésnél ez sokat segít. Nem kell semmi számitógépes rendszereket megvásárolnod mondjuk 3000 euróért. Nekem 18 m permetezőm van és 4,5 m-es vetőgépem. A nyomjelzővel szoktam jelölni a vegyszerező útjait. Eddig bevált, 2006-tól alkalmazom ezt a módszert és müködik.
Válasz #2664. hozzászólásra
Mivel dolgoztátok be a szórva vetett magot?
Válasz #2663. hozzászólásra
Tizen évig szórva vetettünk több száz hektárt,pár éve rapiddal vetünk és
semmi többlet termés nem lett.Vetőgéppel kevesebb mag kell ennyi,és
sokkal szebb és egyenletesebb a kelés,de nagy különbség nincs közte.
Ekkora területen szórva vetni, nem nagy bátorság, meg lemondás a többlet termésről?
Van olyan szürő ami, a vizfelszinem úszik ,csak be kell dobni a csatornába,és faxául tiszta vizet húz! Képet nem találok róla ,de az árakb15 ruggó! Megéri!
Válasz #2657. hozzászólásra
Nem megy minden egyszerre, most erre van szükség. A régi permetezőnk 10 méteres kerettel rendelkezik és olyat akarunk venni ami nekünk 200 hektáron 20 év múlva is gép lesz.