Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR415.28 FtUSD400.96 FtCHF441.5 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Pont én is e miatt akarnék valami jobb fúvókára átállni, mert nem nagyon van most idő gatyázni. Csak nem akarok másnak se kárt okozni... Azért kérdeztem. Lehet érdemes lenne beruházni nekem is egy ilyenre.
Szélerösséget nem tudom de fujtuk jo szeles idökben a gyomirtokat minden féle fajtát hatott rendesen,vitte a gazt kifelé.Ezeknek nagyobb a nyomás igénye a sima fuvokákhoz képest.A piros sima 3bar-on nyomja a 250l ez meg 6.5-7 körül.Szélcsendben elsö ránézésre a sima jobb porlasztásnak tünik de emez is takar ugyanugy és ezzel szélben is pirithat az ember.Itt felénk van hogy ebben az idöszakban egész héten át fuj mint állat csak estére áll el vagy csitul egy kicsit és ez elég aggaszto volt hogy csak egy tartállyal ment ki esténként.Igy haladunk és utána van más melo mindig.
Pont az a lényeg benne hogy nem porlaszt finomra a légbuborékos durva csepp szétrobban a felületen és igy adja a kivánt fedettséget.Elég erös szélben,pl:talaj szinten is jol himbáloznak a 5-6 leveles kukik.
Tee-jet xl-3 sima lapos sugaras légbeszivásos kék.Megvagyok a munkájával elégedve.Mtz 550 felezös gyors 5-ik 5-6bar között 220-250l/ha 6-7bar között 250-280l/ha körül szor.A nagyobb nyomáson gombázásra is jol használhato.Szeles idöben nincs nagy sodrodás,a piros sima szépen ködöl de szinte semmi nem jut a levélzetre erös szélben és muszáj menni.Ezzel már vagy 3éve minden kulturát igy permetezünk gond nélkül.
Válasz #2431. hozzászólásra
Olyan kéne amin 3 szakaszoló van, meg tudná a kevertetést is. Holnap lefényképezem, hogy milyen helyére kéne akkor szerintem be tudod azonosítani.
800 literes 12 méteres kerettel, még amit tudok róla, hogy a szivattyú ami rajt van az 120l/perc, fúvókák 3 állásúak, szűrőrendszer 3-as, magasságállítás kézi, és kézmosótartálya van, ennyi
lengyel permetezőhöz van mindenféle alkatrészem, szerintem maradjunk annál, ha jó rá az is, kellene típus, hogy könnyen betudjam azonosítani, vagy hogy hányas szakaszoló, ilyesmikre gondolnék
Válasz #2428. hozzászólásra
Szia
Agromechanika 600-ashoz, szakaszoló alkatrészeid vannak nyomástartó részhez, esetleg komplett szakaszolód jó árban?Lengyel permetezőé is jó, akkor egyben cserélném.Köszi?
hát igen, nagyon sokan csak egy lengyelt engedhetnek meg maguknak, és ha az árához viszonyítva nézzük, akkor nem kell valóban csodálkozni, meg ki milyen körülmények között használja.Egyébként nem csak lengyel kapható nálam!
Válasz #2425. hozzászólásra
ha megfizeted a hegesztöt is, biztosan eladja azt is. Nem kell lenézni a lengyel gyártmányokat. Sajnos sok kis gazda csak az ilyen olcsób gépeket tudja megengedni magának. Ezzel is boldogul, és ha vigyáz is rá éveket elmegy. Természetesen nem amazon vagy hardi minöség, de az ára se az.
Az érdekes, akkor csak azt nem értem, hogy az 1. tartálynál miért jön ki?!
Szerintem érdemes bepróbálkozni az átfolyásmérő kalibrációjával:
Fel kell tölteni a gépet legalább 2/3-ig, aztán megmérni a súlyát. Utána beállítod a komputeren a tele tartályt és a javát kipermetezed. A műszer jelezni fogja alul, hogy (szerinte!) mennyi lé fogyott ki belőle, te meg visszaméred a gépet és összehasonlítod a két értéket. Utána a menüben van egy olyan pont, ami ha jól emlékszem "flowmeter correction rate" névre hallgat, ott a mért és a kijelzett érték hányadosát kell beírni, ez ha a 400l/ha/250l/ha viszonyában 1,6-es értéket jelent, de ez majd a mérés után adja magát úgy is.
Nem biztos, hogy ez a gondja, de egy próbát megér!
milyen permetezőt érdemes venni egy forrás 840 literes helyett, aminek a kerete is komolyabb és nem kell hetente hegesztgetni?
néztem 800 literes kertitox-ot de ár nem volt, mennyi lehet kb?
Sziasztok!
Segítségeteket kérem permetező beállítással kapcsolatban, mert már lassan a gutaütés kerülget...
Forrás 3000, Bravo 300 monitorral, mióta megvan csak szívunk vele. Pillanatnyilag a probléma: első körben rendben kimegy a 3000 l a beállított 250l/ha értékkel. Utána töltés, viszont ugyanazokkal a beállításokkal sokkal többet nyom ki (~400 l/ha) !!!
Szervíz szerint kontakthiba - kamu, kontakspray befúj, minden ua.
A monitorral, vagy vmi nyomás/áramlásmérővel lehet a gond?
Előre is köszi
P
Itt próbálkozz!
Legalábbis a kverneland Hungária honlapja őket hozza márkakereskedőnek:
http://www.kvernelandgroup.com/dealerlocator/dealerlocator_hu.asp?code=006241419
Sziasztok.
Latom itten sokminden jot meg lehet tudni, neke is egy kis segitcsegre lene szuksegem.
Vettem egy RAU szantofoldi permetezot (kis csaladi gazdalkodas) 330l, 80 - as evekbelikis gep. Aszt szeretnem megkerdezni hogy hol talalnek hoza alkatreszeket mar mint ami a szivattyut ileti mert a bemeneti nyomas csatlakozo megrepedt es veszti a vizet ha lealitom a gepet. Szerintem ez a szeriaja RAU - SPRITZE 14C 35S.
Szabolcsi uzlet erdekelne elso sorban.
Elore is koszonom a segitcseget.
Sziasztok.
Latom itten sokminden jot meg lehet tudni, neke is egy kis segitcsegre lene szuksegem.
Vettem egy RAU szantofoldi permetezot (kis csaladi gazdalkodas) 330l, 80 - as evekbelikis gep. Aszt szeretnem megkerdezni hogy hol talalnek hoza alkatreszeket mar mint ami a szivattyut ileti mert a bemeneti nyomas csatlakozo megrepedt es veszti a vizet ha lealitom a gepet. Szerintem ez a szeriaja RAU - SPRITZE 14C 35S.
50 hektárnyi használat után, hogy lehetséges, hogy 20%-al többet szór a permetező ugyanazzal a beállításokkal? Ennyire nem hiszem, hogy elkoptak volna a fúvókák. Vagy rossz lehet a nyomásmérő őrám?
6960 hozzászólás
Válasz #2459. hozzászólásra
Mondjuk telefonon 70/9431363
Válasz #2457. hozzászólásra
hogy keresselek a városban?
Kisvuk??
Válasz #2457. hozzászólásra
OKÉS!
Válasz #2456. hozzászólásra
Tiszavasvári,ha errefelé van dolgod benézel valamikor,pénzről meg ha láttad közelebbről a gépet akkor beszélünk.
Válasz #2454. hozzászólásra
Szabolcs melyik részén is laksz te??
Válasz #2454. hozzászólásra
oké
remélem nem voltam bántó az ajánlatommal
Válasz #2453. hozzászólásra
Na majd visszatérünk rá ha bejön a sok lóvéd nekem se égetően sürgős a dolog.
Válasz #2440. hozzászólásra
4 kilo,
de csak aratás után
Válasz #2451. hozzászólásra
Nekem muszáj volt valamilyet venni mert a gépen amit vettem barna és kék
fúvókák voltak.
Válasz #2450. hozzászólásra
Nem.Ha mindent megvennék,ami jó,a te pénzed is kevés volna.Majd,ha jó évet zárunk.
Válasz #2449. hozzászólásra
Igazad van rosszul olvastam el a hozzászólást.
Te megvetted a dupla lapossugarú fúvókákat?
Szerintem jók!
Válasz #2448. hozzászólásra
A lenti nem dupla sugaras.
Válasz #2437. hozzászólásra
IDKT-12004 dupla lapossugaras fúvóka piros nekem is itt ajánlották a
fórumon,de tényleg jó. 10km/h 4bar nyomás 200liter
Válasz #2442. hozzászólásra
Pont én is e miatt akarnék valami jobb fúvókára átállni, mert nem nagyon van most idő gatyázni. Csak nem akarok másnak se kárt okozni... Azért kérdeztem. Lehet érdemes lenne beruházni nekem is egy ilyenre.
Válasz #2445. hozzászólásra
2000/perc fordulatra van belöve az adagolo.Természetesen max toloereövel küldöm neki.
Válasz #2438. hozzászólásra
Hali!
Gyors 5-be és milyen fordulaton mész vele?
Válasz #2443. hozzászólásra
Tornádo fujja bele az anyagot.
Válasz #2433. hozzászólásra
légzsákos?
Válasz #2441. hozzászólásra
Szélerösséget nem tudom de fujtuk jo szeles idökben a gyomirtokat minden féle fajtát hatott rendesen,vitte a gazt kifelé.Ezeknek nagyobb a nyomás igénye a sima fuvokákhoz képest.A piros sima 3bar-on nyomja a 250l ez meg 6.5-7 körül.Szélcsendben elsö ránézésre a sima jobb porlasztásnak tünik de emez is takar ugyanugy és ezzel szélben is pirithat az ember.Itt felénk van hogy ebben az idöszakban egész héten át fuj mint állat csak estére áll el vagy csitul egy kicsit és ez elég aggaszto volt hogy csak egy tartállyal ment ki esténként.Igy haladunk és utána van más melo mindig.
Válasz #2439. hozzászólásra
Pont az a lényeg benne hogy nem porlaszt finomra a légbuborékos durva csepp szétrobban a felületen és igy adja a kivánt fedettséget.Elég erös szélben,pl:talaj szinten is jol himbáloznak a 5-6 leveles kukik.
John Deere Power Shift,látom keresel még rau permetezőt lehet megválnék az enyémtől csak mondj rá egy jó árat
Válasz #2438. hozzászólásra
5-6 barnál nem porlaszt túl finomra? Úgy nem viszi a szél? Milyen szélbe tudtok dolgozni?
Válasz #2437. hozzászólásra
Tee-jet xl-3 sima lapos sugaras légbeszivásos kék.Megvagyok a munkájával elégedve.Mtz 550 felezös gyors 5-ik 5-6bar között 220-250l/ha 6-7bar között 250-280l/ha körül szor.A nagyobb nyomáson gombázásra is jol használhato.Szeles idöben nincs nagy sodrodás,a piros sima szépen ködöl de szinte semmi nem jut a levélzetre erös szélben és muszáj menni.Ezzel már vagy 3éve minden kulturát igy permetezünk gond nélkül.
Válasz #2433. hozzászólásra
Milyen fúvóka ez? Dupla lapos sugaras? Hanyas? Mekkora nyomással dolgoztok vele?
Válasz #2435. hozzászólásra
itt nézz körül:
http://www.agromehanika.hu/index.php?gyarto=&modell=&kategoria=Permetez%F5g%E9p%20tartoz%E9kok
Esetleg nincs valakinek Agromechanika 600-hoz alkatrész katalógusa? Szivattyú és szakaszoló rész kellene belőle. Nagyon hálás lennék érte
Válasz #2431. hozzászólásra
Olyan kéne amin 3 szakaszoló van, meg tudná a kevertetést is. Holnap lefényképezem, hogy milyen helyére kéne akkor szerintem be tudod azonosítani.
Szeles idöbe nincsen párja.
Válasz #2430. hozzászólásra
800 literes 12 méteres kerettel, még amit tudok róla, hogy a szivattyú ami rajt van az 120l/perc, fúvókák 3 állásúak, szűrőrendszer 3-as, magasságállítás kézi, és kézmosótartálya van, ennyi
Válasz #2429. hozzászólásra
lengyel permetezőhöz van mindenféle alkatrészem, szerintem maradjunk annál, ha jó rá az is, kellene típus, hogy könnyen betudjam azonosítani, vagy hogy hányas szakaszoló, ilyesmikre gondolnék
Szia! Melyik fajta lengyel permetező 226+fa???
Szia
Agromechanika 600-ashoz, szakaszoló alkatrészeid vannak nyomástartó részhez, esetleg komplett szakaszolód jó árban?Lengyel permetezőé is jó, akkor egyben cserélném.Köszi?
Válasz #2427. hozzászólásra
hát igen, nagyon sokan csak egy lengyelt engedhetnek meg maguknak, és ha az árához viszonyítva nézzük, akkor nem kell valóban csodálkozni, meg ki milyen körülmények között használja.Egyébként nem csak lengyel kapható nálam!
Válasz #2425. hozzászólásra
ha megfizeted a hegesztöt is, biztosan eladja azt is. Nem kell lenézni a lengyel gyártmányokat. Sajnos sok kis gazda csak az ilyen olcsób gépeket tudja megengedni magának. Ezzel is boldogul, és ha vigyáz is rá éveket elmegy. Természetesen nem amazon vagy hardi minöség, de az ára se az.
Válasz #2419. hozzászólásra
Nekem Fsz 800 van 15 m-es kerettel 1,3+ fa volt 4 éve.
Amióta megvan semmi baja nem volt.Drága gép a kertitox ,de nagyon jó!
Válasz #2424. hozzászólásra
Adsz hozzá hegesztőgépet is???, mert ami lengyel gép a környéken van, annak bizony nagyon kellene............
üdv!
nálam a lengyel 800literes 12 méteres kerettel: 226.000.-+ÁFA
15méteres kerettel: 312.500.-+ÁFA
Válasz #2422. hozzászólásra
Az érdekes, akkor csak azt nem értem, hogy az 1. tartálynál miért jön ki?!
Szerintem érdemes bepróbálkozni az átfolyásmérő kalibrációjával:
Fel kell tölteni a gépet legalább 2/3-ig, aztán megmérni a súlyát. Utána beállítod a komputeren a tele tartályt és a javát kipermetezed. A műszer jelezni fogja alul, hogy (szerinte!) mennyi lé fogyott ki belőle, te meg visszaméred a gépet és összehasonlítod a két értéket. Utána a menüben van egy olyan pont, ami ha jól emlékszem "flowmeter correction rate" névre hallgat, ott a mért és a kijelzett érték hányadosát kell beírni, ez ha a 400l/ha/250l/ha viszonyában 1,6-es értéket jelent, de ez majd a mérés után adja magát úgy is.
Nem biztos, hogy ez a gondja, de egy próbát megér!
Válasz #2418. hozzászólásra
Akkor is 250-et mutat, csak sokkal többet nyom ki.
Drágább mint gondolnád!
Forráson kívül bármit!
milyen permetezőt érdemes venni egy forrás 840 literes helyett, aminek a kerete is komolyabb és nem kell hetente hegesztgetni?
néztem 800 literes kertitox-ot de ár nem volt, mennyi lehet kb?
Válasz #2417. hozzászólásra
Második körben mennyit mutat a monitor? 400l/ha-t vagy 250l/ha-t?
Esetleg nem kapcsoltátok-e át véletlenül manuális üzemmódra?
Sziasztok!
Segítségeteket kérem permetező beállítással kapcsolatban, mert már lassan a gutaütés kerülget...
Forrás 3000, Bravo 300 monitorral, mióta megvan csak szívunk vele. Pillanatnyilag a probléma: első körben rendben kimegy a 3000 l a beállított 250l/ha értékkel. Utána töltés, viszont ugyanazokkal a beállításokkal sokkal többet nyom ki (~400 l/ha) !!!
Szervíz szerint kontakthiba - kamu, kontakspray befúj, minden ua.
A monitorral, vagy vmi nyomás/áramlásmérővel lehet a gond?
Előre is köszi
P
Koszonom a segitcseget.
Tovabi jo napot mindenkinek.
Válasz #2414. hozzászólásra
Itt próbálkozz!
Legalábbis a kverneland Hungária honlapja őket hozza márkakereskedőnek:
http://www.kvernelandgroup.com/dealerlocator/dealerlocator_hu.asp?code=006241419
Sziasztok.
Sziasztok.
50 hektárnyi használat után, hogy lehetséges, hogy 20%-al többet szór a permetező ugyanazzal a beállításokkal? Ennyire nem hiszem, hogy elkoptak volna a fúvókák. Vagy rossz lehet a nyomásmérő őrám?
Válasz #2410. hozzászólásra
Hát nem egészen ez a helyes válasz de a képletben a szórófejek száma tényleg lényegtelen.