ráadásul a bal lába alá volt csavarodva de az én vastag kezem nem fért be elég mélyen így hívnom kellett segítséget ő is vállig kotorászott mire ki tudta piszkálni szegény tehén meg egész kis gödröt ásott ahogy kapálózott a fájdalomtól
mikor az orrát megláttam azt hittem kék belga de aztán . . .
ügyes étkes boci csak kicsit sötét
valaki reklamált már szaporítóanyagot áruló cégnél hogy más lett a boci mint amivel rakva lett?
nekem reggelre a húshasznú magyar tehenem ami blonde-val lett rakva fekete bikát ellett
az inszeminátor megadta a cég nevét ahonnan vette az anyagot
mert egy blonde bika 100 míg a fríz 40-45ezer
Válasz #1082. hozzászólásra
Üdvözletem!
Mi úgy csináljuk, s gomd nélkül felnőnek, nem jellemző a hasmenés, de a puri..-nak van olyan tejpótlója ami eleve 30% saját tejre épül. Amúgy, ha valakit érdekel lenne itt 3 db korrekt választási fríz bika boci eladó.
szerintem a hasmenésre figyelni kell akkor mert változatosság a belének nem tesz jót! más zsirtartalom........ másik meg hogy ha megizleli a tehén tejet lehet utána nem fogja meginni a tejport vagy forditva!
És kinyögted a lényeget hogy Te húsmarha tartó vagy!
Mi tejtermelő gazdaság voltunk! A Jersey tejelő fajta! Jobban tejel mint egy Magyar tarka de kevesebbet ad mint egy Holstein Fríz! Akkor a Holstein Frízekre miért nem írod hogy gebék????Mert hogy azok is csontosak!
Ne ítéld el a fajtát még nem ismered! de szívesen meg ismerettetem, sőt el is jöhetsz megnézni őket!
Én meg ezért jelenthetnélek fel, mert szarba vannak a bikáid!
De nem teszem, mert tudom hogy annyi jószágnál a ganyézás nem jól lehet elvégezni! De Te nem ismered a Jersey fajtát, szerintem még képről se igazán láttad a fajtát! De mint Radocz mester is rakott fel képet, így talán eljut a fejedbe hogy ezek nem húsmarhák!!!!!!
2147 hozzászólás
Válasz #1096. hozzászólásra
Az anyja milyen szinű,nagyanyja esetleg?
Válasz #1095. hozzászólásra
igazi fekete fehér foltos
a nyaka kicsit barnás
Válasz #1094. hozzászólásra
egyszínű? vagy foltos?
Válasz #1093. hozzászólásra
gondolhatod. . .
ráadásul a bal lába alá volt csavarodva de az én vastag kezem nem fért be elég mélyen így hívnom kellett segítséget ő is vállig kotorászott mire ki tudta piszkálni szegény tehén meg egész kis gödröt ásott ahogy kapálózott a fájdalomtól
mikor az orrát megláttam azt hittem kék belga de aztán . . .
ügyes étkes boci csak kicsit sötét
Válasz #1092. hozzászólásra

pfffuuu bazz.....
ez szép lehetett.... erre is volt már ilyen de akkor rakva is lett meg átszabadult a bika is ami fekete volt!
valaki reklamált már szaporítóanyagot áruló cégnél hogy más lett a boci mint amivel rakva lett?
nekem reggelre a húshasznú magyar tehenem ami blonde-val lett rakva fekete bikát ellett
az inszeminátor megadta a cég nevét ahonnan vette az anyagot
mert egy blonde bika 100 míg a fríz 40-45ezer
Válasz #1090. hozzászólásra

Az biztos,,,fotón jól néznek ki.
ITT!!!!!!! tudna válogatni D. Tibi is.........
Udv mindenkinek.nemreg beszeltunk valamelyik forumon,errol a bertartasrol(szarvasmarha)ha barkinek van valami otlete varom.koszonom elore is:)
http://www.origo.hu/itthon/20120723-a-videkfejlesztesi-miniszter-is-megunnepelte-kedvest-a-sokat-tejelo-tehenet.html
http://videa.hu/videok/hirek-politika/kedves-tehen-nagy-napja-REquacuFeCPuGVKV
Moderálási elveink miatt törölve.
Czanik Sanyi (1178)
2012-07-24 12:31:10
Üdv. Miért nem alszik meg a 3 hete ellett tehenem teje. Mennyi abrakot kell kapnia 22 liter tejtermeléssel? Köszönöm az eddigi segítséget.
Üdvözletem!
Mi úgy csináljuk, s gomd nélkül felnőnek, nem jellemző a hasmenés, de a puri..-nak van olyan tejpótlója ami eleve 30% saját tejre épül. Amúgy, ha valakit érdekel lenne itt 3 db korrekt választási fríz bika boci eladó.
szerintem a hasmenésre figyelni kell akkor mert változatosság a belének nem tesz jót! más zsirtartalom........ másik meg hogy ha megizleli a tehén tejet lehet utána nem fogja meginni a tejport vagy forditva!
Üdv. A borjút lehet úgy itatni hogy mikor marad tej azt kap mikor nem marad akkor tejport kap?
Válasz #1079. hozzászólásra

4-5 naposan már próbálhatod a forralást
Válasz #1079. hozzászólásra

Amikor már fel forr, és nem megy össze túrónak.
Üdv. Mikor iható a tehén teje ellés után?
Válasz #1058. hozzászólásra

Jártam már a bikának a búbján!
Intenzív...
Válasz #1072. hozzászólásra
Milyen fajtákat tartasz?
Válasz #1073. hozzászólásra
Hozok Neked majd egy Jersey bikáról képet néz ki úgy mint a Limousin bika!
Válasz #1072. hozzászólásra

Először is nem dzsőrzik (Jersey)!
És kinyögted a lényeget hogy Te húsmarha tartó vagy!
Mi tejtermelő gazdaság voltunk! A Jersey tejelő fajta! Jobban tejel mint egy Magyar tarka de kevesebbet ad mint egy Holstein Fríz! Akkor a Holstein Frízekre miért nem írod hogy gebék????Mert hogy azok is csontosak!
Ne ítéld el a fajtát még nem ismered! de szívesen meg ismerettetem, sőt el is jöhetsz megnézni őket!
És ezek után kívánok Neked hűvös munkát:-)))
Válasz #1073. hozzászólásra
bocs a "gebékér"nem sértésnek szántam,de komolyan nem látok bennük mást..
Válasz #1071. hozzászólásra nézd meg azokat a gebéket,meg nézd meg azt a limo bikát
hali most őszintén ezekbe a dzsörzikbe mi a jo??nekem nagyon nem gyere be!!!lehet azért,mert husmarha tarto vok... jo lehet te hobbibol tartod öket?
Válasz #1069 hozzászólásr

Válasz #1068. hozzászólásra
lehet melege van.de szerintem ne töröggyé vele,majd visszanő
Válasz #1055. hozzászólásra

na ezt elnézetem inkább egész nap,mint azokat a csontvázakat...
nagyon gyönyörű!!!
miéért hullhat ki a bikának a farkán a szőre.... de csak a végén a bojtja....... ?
Válasz #1040. hozzászólásra
Szia matyi
Ha tudsz mondani a borjú papírra valami árat akkor írj
Köszi
szeged v környékéről van valaki?
Jersey marhája szegd környékén?????
Válasz #1064. hozzászólásra

Válasz #1063. hozzászólásra

Mániám ,,,,,hogy bármerre járok az országban mindenhol halász levet eszem,persze csak ha van az étlapon.
Válasz #1062. hozzászólásra
ha mész legközelebb csatornaparton egyél egy halászlevet szenzációs!
Válasz #1061. hozzászólásra

Igeeeen majd megkeresem őket,,,,most legközelebb Nagybaracskáról terveztem bikát,,,már láttam az állományt.
Válasz #1060. hozzászólásra

csodálatos
nem régen tudtam meg Törtelen is van limuzin tenyésztelep állítólag 600+áfa a tenyészbika
Válasz #1059. hozzászólásra
,,az egyik azóta is a hizlaldában van,a másik az kinn van de annak sem megy úgy ahogy kellene.
Nem mondhatnám
Válasz #1058. hozzászólásra
Tibi dolgoznak rendesen az új bikák?
Válasz #1056. hozzászólásra
Felteszlek a búbjára

Válasz #1056. hozzászólásra

haha. :
Válasz #1055. hozzászólásra

A pókháló miatt feljelentelek!
Válasz #1054. hozzászólásra
Tudom ,,,,pókhálós az ól,,,viszont szalmában áll a bika.

Válasz #1051. hozzászólásra

Ganyéban vannak de tiszták, nem koloncosak
Válasz #1044. hozzászólásra
Kár a szóért!
Egyszer ha erre jársz, akkor meg mutatnám az állományt, igaz tegnap eladtuk az összes Jerseyt, de nem messzire mentek!
Másba gondolkozunk..!
Most iker ellések voltak az egyik tehén bikákat ellet a másik üszőket!
Én meg ezért jelenthetnélek fel, mert szarba vannak a bikáid!

De nem teszem, mert tudom hogy annyi jószágnál a ganyézás nem jól lehet elvégezni! De Te nem ismered a Jersey fajtát, szerintem még képről se igazán láttad a fajtát! De mint Radocz mester is rakott fel képet, így talán eljut a fejedbe hogy ezek nem húsmarhák!!!!!!
Válasz #1042. hozzászólásra

De buta vagy! Ha feljelentesz nem én járok rosszul, gondolkozz, mielőtt cselekszel!
Válasz #1047. hozzászólásra

Az elég a két bocinak.
Brown Swiss és/vagy Jersey marhával foglalkozik valaki?