Gázolaj árak 632 Ft Benzin árak 614 Ft EUR 411.02 Ft USD 394.48 Ft CHF 438.79 Ft GBP 494.07 Ft

Fórum

Szarvasmarhatartás - tej termelése / információ...

Létrehozta: Andi , 2008-10-29 14:56:02

Kedvencekhez Segítség

2146 hozzászólás
#546 Zoli 63
2011-08-06 23:16:37

A penészes somkóró tanulságos története

Az amerikai farmereknek régi gondja volt a vérzéses marhakór, ami gyakran megtizedelte hatalmas csordáikat.

A vérzéses marhakór oka az, hogy a legelésző állatok megeszik a penészes somkórót és attól betegednek meg. Karl P. Link rájött arra, hogy a növény tartalmaz egy olyan anyagot, ami igen hatékony véralvadásgátló szer, s ezt Warfarinnak nevezte el. A furcsa nevet azért kapta, mert a kutatásait senki nem támogatta az USA-ban, csak a Wisconsini Öregdiákok szövetsége (Wisconsin Alumni Research Foundation).

Mindez 1959-ben történt, és azóta ez a molekula, melynek a világon három féle változata ismert (Warfarin, nálunk Marfarin, Acenocumarol - nálunk Syncumar, Phenprocoumon - nálunk nincs forgalomban – Marcumar).

Link már 1941-ben publikálta felfedezését, de csak 1959-ben lett belőle gyógyszer! Kanadai állatorvosok pedig már 1924-ben igazolták a penészes somkóró oki szerepét a vérzéses marhakór kiváltásában, csak azt nem tudták, hogy a növényben milyen hatóanyag váltja ki a vérzéseket a legelő marhákban.

A hatásmechanizmusuk azonos, csak a fél életidejükben van különbség. Ezek a gyógyszerek a K-vitamin véralvadásra gyakorolt hatását függesztik fel. Az, hogy ma több millió ember él műbillentyűvel (mű szívbillentyűvel) a Földön, kizárólag ezen gyógyszereknek köszönhető.

A leggyakoribb szívritmuszavar a pitvarfibrilláció. Ilyenkor a vérrög képződés a szívben ötször gyakoribb, mint azoknál, akiknek ilyen ritmuszavaruk nincs. A szívből ezek a vérrögök elszabadulva agyembóliát, vese embóliát, tüdőembóliát okozhatnak, ami hatásosan kivédhető a korábban említett véralvadásgátló gyógyszerek valamelyikével.

Túlzás nélkül állítható, hogy 1959-óta több tízmillió ember köszönheti az életét Karl P. Link-nek, aki a penészes somkóróból előállította a Warfarint.

Gyógyszere ma is nélkülözhetetlen, így hát joggal gondolhatjuk, hogy bizonyára Nobel díjat kapott felfedezéséért. Mindenkit szeretnék megnyugtatni, természetesen nem kapta meg a Nobel díjat, de neve és felfedezése épp oly halhatatlan, mint Flemingé, akinek a nevéhez a Penicillin felfedezése köthető.

Pár éve szakmai körökben nagy dirrel-dúrral beharangoztak egy új véralvadás gátlót, ami a fent részletezett kumarinokat volt hivatva felváltani, de forgalomba sose került, súlyos mellékhatásai miatt szép csendben kimúlt, majdnem csődbe rántva az őt kifejlesztő gyógyszergyárat.

Heltai Gáspár szavait idézve: ”bizony, így van ez”.

Nincs profilkép
#545 Melinda
2011-08-01 10:33:34

Válasz #544. hozzászólásra
smile lolsmile lolsmile lol
áááá, csak nem!!!!

Ez az egyik dolog, amiért nagyon szeretek vásárba járni....már előre érzem a számban az ízét!!!!Nyammmmmmsmile droolsmile droolsmile drool

#544 Bán Zsolt
2011-08-01 10:04:39

Válasz #543. hozzászólásra

azért szeretem mert ugyan abban a zsírban sül hurka kolbász hal debreceni tarja császár minden és ez olyan különleges ízt ad neki amit havonta csak 1x lehet enni.
bár lehet hogy a dögkútból kiszedett disznó miatt ilyen puha a hús. smile scared smile lol

Nincs profilkép
#543 Melinda
2011-07-31 23:35:57

Válasz #542. hozzászólásra
sült husi......hmmmmmmmmmmmmmmmm
de imádom!!!!!!!!!!smile droolsmile droolsmile droolsmile drool
smile lolsmile blush

#542 Bán Zsolt
2011-07-31 21:52:15

Válasz #541. hozzászólásra

nagy volt. rengeteg portéka és még több ember. vagy fél órát álltam sorba mire megkaptam a sült husimat.
akkorát nem is láttam.

#541 fexco
2011-07-31 21:46:02

Válasz #540. hozzászólásra
ja bocs most olvastam az állatpiac témában.akkor nem maradtunk le semmiröl.... 200-230 sarolin-limo mit kértek?ha volt egyáltalán?a régnem látott az mit takar?

#539 fexco
2011-07-31 21:37:53

volt ma valaki nagykőrösön?

#538 Pici
2011-07-31 21:21:51

Válasz #535. hozzászólásra

erre hajlakk nélkül is lefésülik de már pár éve nem problémáznak szabad vagy kötött....

#537 Pici
2011-07-31 21:19:22

Válasz #528. hozzászólásra

keveset jársz istállóban valoszinűsmile lol

#536 Sötét Paraszt
2011-07-31 11:53:40

Válasz #535. hozzászólásra
Meg lenyom nekik egy komplett padikűrt manikűrt hehe.(ne lássák, hogy életébe kettőt nem lépett).Persze ha szelídek bármit meglehet velük csinálni.

#535 Bán Zsolt
2011-07-31 11:47:10

Válasz #534. hozzászólásra

amiket eladok borjúkat el szoktam menni megnézni hogy nőnek meg tartjuk a kapcsolatot a jó vevővel. le voltak kötve és kérdeztem nem fizet-e így kevesebbet a török. azt mondta nem mert mire jönnek nézni elengedi őket és kifésüli a nyomot.
ha hazudott akkor én is

#534 Sötét Paraszt
2011-07-31 11:38:36

Válasz #529. hozzászólásra
Gondolom sok szelíd hatmázsás bikát fésülgettél hajlakkal, hogy még itt vagy hehe.

#532 Czanik Sanyi
2011-07-31 10:19:47

De nehogy elkezdjék simogatni a törökök, milyen jó illatod van.smile lolsmile lol

Nincs profilkép
#531 csürhő
2011-07-31 09:06:23

2012-től változik
az állattartók támogatása a jelenlegi helyett szerkezetátalakítási támogatást kapunk majd de hogy ez mit takar azt sehol sem írják.tud valaki erről valamitsmile confusedsmile confusedsmile confused

Nincs profilkép
#530 p@so
2011-07-31 08:51:58

Jó kis trükk!smile lol

#529 Bán Zsolt
2011-07-31 06:03:35

Válasz #527. hozzászólásra

mielőtt jön a kamion elengedik és hajlakkal kifésülik a kötél nyomát.

#528 .Feco.
2011-07-30 23:08:30

Válasz #526. hozzászólásra

még tart valaki kötött tartásban? El sem hiszem...

#527 fexco
2011-07-30 20:10:39

Válasz #525. hozzászólásra

csak szabadon!!!!!!!!!!!!!az kell a töröknek!amugy milyenek a bikák?

#526 Pici
2011-07-29 19:48:39

Válasz #525. hozzászólásra

az hülyeség hogy 2 szer annyi idő alatt nő fel.... amit szoktak mondani hogy szabadon olyan 300-400kg ig a legjobb nekik mert ezután a súly után sokat lemozognak abbol a kajábol amit megesznek ezért be szokták kötni hogy ne ugráljon igy hamarabb hízik de nem számottevően szerintem...olyat csinálj hogy kikötve elférjen benne 15 db és akkor míg kicsik szabadon is elvannak ott aztán meg kikötöd....

Nincs profilkép
#525 Szabi.
2011-07-29 19:05:37

Szabad tartásos istálló!

Nyitotta: kisgyerek 2011-07-29 13:42:10

Új hozzászólás
válasz erre >> | #1. hozzászólás, kisgyerek küldte be 2011-07-29 13:42:11-kor |
kisgyerek

az érdekelne engem milyen szabad tartásos istállót érdemes készíteni 10-15 bikának!? sokan azt mondják 2szer annyi idő alatt nőnek fel így! akkor olyat érdemes csinálni hogy ki vannak kötve ?

#523 Czanik Sanyi
2011-07-26 17:07:01

#1. hozzászólás, Palastiné Demeter Zsuzsa küldte be 2011-07-26 15:49:14-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra

Helló!

Tudja-e valaki, ha eddig még anyatehéntámogatást nem igényeltem, most megkapom e az igényelt mennyiséget? Mert a férjem, tavaj csak annyi tehénre kapott támogatást ahányat tavajelőtt igényelt. Egyébként ezt sem tudom felfogni, hogy hogy nem lehet szaporítani az állományt mikor a rendelet is úgy szól, hogy évente 40%-kal növelheted az üsző és tehén arányát na most a 10 tehén után 4 üszőt beállíthatsz akkor a tavaji 10 anatahén támogatásod után az idén 14-et adsz be igényre pl nemde?

Nincs profilkép
#522 sehonnaibitangember
2011-06-21 22:39:35

Válasz #521. hozzászólásra

Úkígyóssal nem lehet versenyezni,De ha beülsz a kocsiba némi kp-vel a zsebbe/és nem csak tel-on érdeklődsz/megnézed,próbálsz Picit alkudni esetleg rájössz hogy mit is árul az illető!smile smile
Egyébként bírom én a savat,csak nem szeretem smile lol

#521 Pici
2011-06-21 12:26:19

Válasz #519. hozzászólásra

hello jó drágán adod a brojukat!!!smile tonguepsmile biggrin most én is keresek mimium 2 borjut de már leválasztottat vagy folyatni való üszőt 2 db ot mert végülis egy árba vannaksmile blush szinte

Nincs profilkép
#520 Melinda
2011-06-21 11:48:18

Válasz #519. hozzászólásra

Szépek a bocikáid!smile rolleyessmile thumbup

Nincs profilkép
#519 sehonnaibitangember
2011-06-21 11:45:30

Válasz #516. hozzászólásra

Köszi ez elég konkrét magyarázat a "Luft"-ra.

Nincs profilkép
#518 Melinda
2011-06-21 11:28:37

Válasz #517. hozzászólásra
Együtt érzek Veled!smile sad Remélem azért a tehénkének nem lett semmi baja!!!smile confused

Várom a képeket!smile rolleyes

#517 ppal
2011-06-20 15:54:50

Válasz #515. hozzászólásra

Igen, sok munka meg pénz ment bele. Fotót rakok majd fel, igaz azok még 1-2 napos korban készültek.

Az egyik üszőnk mint kiderült sajnos ikervemhes volt, az ellés pedig hajnalban indult meg, nem volt ott senki (bár szerintem akkor sem igen tudtunk volna segiteni). Úgy tűnik, hogy elrúgták a borjúk egymás köldökzsinórját. Pedig micsoda szép két kis boci volt, sirni tudtam volna (egy üsző és egy bika volt) smile cryingsmile cursing

Nincs profilkép
#516 SAPSifüles
2011-06-20 15:35:07

Válasz #506. hozzászólásra

Az Európai Bizottság meghatározza az országosan támogatható állatlétszámot, ez a keret van kiosztva a gazdáknak, ez az ő egyéni támogatási felsőhatáruk. Támogatás csak az egyéni támogatási felsőhatár mértékéig vehető igénybe, ennyiben komolyan kell venni az MVH által a 2011-es támogatási évre vonatkozóan megállapított egyéni támogatási felsőhatárt (db számot). Ez az egyéni támogatási felsőhatár azonban változhat, lefelé is és felfelé is.

A „Támogatási Kérelem - Betétlap”-ján az egyéni támogatási felsőhatárnál kevesebb támogatásra jogosult állat ENAR száma is felsorolható, de ha a termelő az adott támogatási évben az egyéni támogatási felsőhatár 90 %-a alatt használja ki a támogatási jogosultságát, akkor az összes ki nem használt egyéni támogatási jogosultság az országos tartalék javára ellenérték nélkül megvonásra kerül .

Az országos tartalékból lehetőség van támogatási jogosultság igénylésére, ami az anyatehén támogatása iránti kérelem benyújtásával egyidejűleg igényelhető. Azaz a „Támogatási Kérelem - Betétlap”-ján felsorolhatod az összes, az egyéni támogatási felsőhatárt meghaladó, támogatásra jogosult állat ENAR számát. A támogatási kérelmek összesítése után kiderül, hogy a benyújtott igénylések meghaladják-e az országosan támogatható állatlétszámot. Ha nem (pl. az előző bekezdésben írtak okán), akkor a 30/2006. (IV. 12.) FVM rendeletben szabályozott módon kerül a támogatási jogosultság kiosztásra. Az MVH az egyéni támogatási felsőhatár változásáról a támogatási kérelem elbírálásáról szóló döntésben értesíti a termelőt.

Tehát meg lehet próbálni, de mégiscsak „luftra” vagy kénytelen fejleszteni, hiszen csak a végén derül ki, hogy végül is mennyi állat után kapsz támogatást.

Nincs profilkép
#515 Melinda
2011-06-20 14:32:24

Válasz #514. hozzászólásra
Gratulálok!!!! Sokat melóztatok akkor az utóbbi néhány hónapban!smile thumbup
Fotó esetleg a bocikról???smile whistlingsmile rolleyes

Sajnos mindenhol előfordul rosszul végződő ellés, nálunk tavaly télen....smile unsure. Farfekvéses volt a boci, mire észrevettem, és kihúztuk, sajnos sok vizet nyelt....gyönyörű piros bika lett volna...smile sad

De a lényeg, h a többi egészséges!!!!smile thumbup

#514 ppal
2011-06-20 11:52:06

Válasz #513. hozzászólásra

Kiépült a teljes 10 ha legelő fix kerítésrendszere, megépült az oltó folyosó, a bika az oltásos kezelés óta jófej lett smile smile. Négy üszőnk leellett, gyönyörűek lettek a bocik, de sajnos az egy ellés szomorú véget ért.

Dióhéjban elmodva smile biggrin

Nincs profilkép
#513 Melinda
2011-06-20 11:33:11

Válasz #512. hozzászólásra
Szia!

Köszönöm szépen!smile rolleyes

Hogy vannak a bocik? Tehenek ellenek?smile rolleyes
smile cowboy

#512 ppal
2011-06-20 09:28:04

Válasz #510. hozzászólásra

Szia, a rosttartalmat kell növelni:

ld. pl. itt:

http://mezohir.hu/mezohir/2004/03/a-tejfeherje-a-tejzsir-es-az-energia-osszefuggesei/

A tejzsírtartalmat jobban befolyásolhatjuk a takarmányozással, mint a tejfehérje-tartalmat. A kérődzők adagjában jellemzően kevés a takarmányzsír. Extra zsír hozzáadásával és/vagy védett (by pass) zsírok etetésével a tejzsír mennyiségét és zsírsavösszetételét fokozhatjuk, illetve módosíthatjuk. A tejzsírtartalom szintén növelhető a takarmány nyersrosttartalmának növelésével. Az ellés utáni gyors és túlzott testsúlycsökkenés következménye a megnövekedett tejzsírtartalomnak. A fehérje-zsír arány akár 0,63-ra apadhat. Az első befejés alapján ilyen értékű tehenekben sokszor tejlázat, ketózist és gyakoribb oltógyomor áthelyeződést is észlelünk.

A tejzsírtartalom hirtelen lecsökkenését (low-fat syndrome ťalacsony tejzsír szindrómaŤ vagy MFD, Milk Fat Depression ťtejzsír csökkenésŤ) az ecetsav és a béta-hidroxivajsav hiánya okozza. A takarmány magas abrak- (keményítő) és alacsony szálastakarmány- (rost) arányaival olyan irányban módosítja a bendő erjedési folyamatait, ami kevesebb ecetsav termelődését eredményezi.

A tejfehérje-tartalom csökken a takarmány nyersrosttartalmának növelésével, azaz az energiatartalom csökkentésével. Takarmányzsírok és védett olajok etetése szintén a fehérjetartalom, s egyben a tejfehérje-tejzsír arány csökkenését eredményezi.

Nyersfehérje-, fehérjedús takarmány (pl. repcedara) -etetéssel nő a tejfehérje-tartalom és nő a fehérje-zsír arány is, bár ez inkább a lecsökkenő tejmennyiség következménye. Az abrakadag növelésével (illetve a rosttartalom csökkentésével) nő a fehérje-zsír arány, de ez nem más, mint a tejzsírtartalom csökkentése, ami ismét hígabb tej termeléséhez vezet.

Nincs profilkép
#511 Melinda
2011-06-18 22:13:18

Válasz #509. hozzászólásra
smile rolleyesOké, majd megkérdezem! Remélem olvassa....smile rolleyes

Köszönöm!smile rolleyes

Nincs profilkép
#510 Melinda
2011-06-18 22:12:22

Válasz #508. hozzászólásra

Köszönöm!smile rolleyes
Mi kistermelők vagyunk, és eddig nem volt panasz a tejre, csak mostanában mondják, h kevés rajta a tejföl...smile unsure Az étrendben annyi változás történt, h idei lucernát, szénát kapnak....ennyit számítana?smile confusedsmile blink

Nincs profilkép
#509 paso
2011-06-18 21:51:22

Válasz #507. hozzászólásra
Sztem , nyugodtan fordulja a Premixes-hez!
Ő szinte minden állatfajnál otthon mozog , ami a takarmáyozással összefügg!:)smile thumbup

#508 Pici
2011-06-18 21:48:05

Válasz #507. hozzászólásra

itt a tejzsírt csak is csomagolt bálával szénázzsal tudták megnövelni a tejhozam is nőtt és a zsírtartalom is felugrott rengeteget én ennyit halottam!!!

Nincs profilkép
#507 Melinda
2011-06-18 13:13:22

Sziasztok!

Hogyan lehet a tehéntej zsírtartalmát növelni? Milyen takarmányt vagy kiegészítőt kell adni?

Köszönöm!smile cowboy

Nincs profilkép
#506 sehonnaibitangember
2011-06-17 22:23:14

Sziasztok!
Tud valaki arrol hogy a tartáshoz kötött anyatehén támogatás 2010 évi határozatában a 2011 évre megállapított db. számot a t.hivatal komolyan gondoljasmile confusedvagy azért a delikvens adhat be támogatásba több,kevesebb tehenet is?A problémámra sajna a falugazdászunk,és az Mvh-s ügyintéző sem tudott pontos választ adni!Azazhogy azt mondták meg kell próbálni,de azért nem "luftra" fejlesztené az ember az állományt ilyen "dübörgö gazdaság"közepette!

Nincs profilkép
#505 baluska
2011-06-04 21:15:42

Válasz #504. hozzászólásra

No hali.smile rolleyes

Van már ezzel kapcsolatban valami új infó?

Nincs profilkép
#504 mamóka
2011-06-02 21:41:16

Sziasztok!Új vagyok még itt, de elolvastam az eddigi hozzászólásokat. Van egy kérdésem bárkihez aki tud rá válaszolni.Valóban igaz lehet e a hír miszerint 2010-2011-2012 gazdálkodási év átlagát fogják 2012-ben bázissá tekinteni?
smile aikido

Nincs profilkép
#503 baluska
2011-06-01 21:06:27

Na sziasztok.

Szerintem ezt a történelmi bázis humbukot el kellene törölni úgy ahogy van.

Itt nálunk olyan is kap még támogatást akinek már 5 éve nincs bikája..

Én majdnem negyvenet tartok egy fillért sem kapok.
Szóval kapják be.smile censoredsmile censored

Nincs profilkép
#502 sferi90
2011-06-01 11:50:32

Köszönöm szépen , rosszul tettem fel a kérdésemet , én már beadtam a támogatási igényemet ,de még semmi értesítést nem kaptam .Ezzel kapcsolatban valakinek van-e valaki információja ?

Nincs profilkép
#501 SAPSifüles
2011-06-01 11:42:00

Válasz #500. hozzászólásra

Akkor most a hízottbikatartás támogatásról smile smile

A hízottbikatartás támogatása termeléstől elválasztva, történelmi bázis és kiegészítő történelmi bázisjogosultság alapján kerül megállapításra. <25/2011. (IV. 7.) VM rendelet 11. § (1) bekezdés>

Mint minden történelmi bázisjogosultság, így a hízottbika történelmi bázisjogosultság is forgalomképes, vagyis adás-vétel vagy bérbeadás tárgyát képezheti (részben vagy egészben). A jogosult személyében - szerződésen alapuló - változás átírása iránti kérelmet a feleknek közösen, a K9000 formanyomtatványon kell benyújtania az átvevő lakhelye szerint illetékes MVH Megyei Kirendeltségen. Az átírási kérelemhez mellékelni kell a kérelmet alátámasztó közokiratot vagy a teljes bizonyító erejű magánokiratok (pl. szerződés) eredeti példányát, illetve hitelesített másolatát. Az öröklés, illetve jogutódlás miatt bekövetkezett változás átvezetése iránti kérelmet az örökös, illetve a jogutód nyújthatja be. <106/2007. (IX. 24.) FVM rendelet>

Ezzel szemben a kiegészítő történelmi bázisjogosultság nem forgalomképes, vagyis nem képezheti adás-vétel, bérbeadás tárgyát. Elhunyt jogosultak, illetve megszűnt/átalakult cégek örököseinek/jogutódjainak a bázisjogosultság átírható. <160/2008. (XII. 18.) FVM rendelet>

Tavaly novemberben volt lehetőség - meghatározott feltételek teljesülése esetén - kiegészítő történelmi bázisjogosultság igénylésére. Remélhetőleg lesz még erre lehetőség, ugyanis a termeléstől egyszer már elválasztott támogatás ismét termeléshez kötésétől az EU elzárkózik.

Nincs profilkép
#500 petsudo
2011-05-30 22:36:16

Válasz #499. hozzászólásra

Szia sapsifüles!
Amiről te írsz az a tejágazat!Amiről én az a hízott bika tartás!Erről adhatnál valami infót.Köszönöm

Nincs profilkép
#499 SAPSifüles
2011-05-30 22:25:22

Válasz #498. hozzászólásra

A válasz nem lesz túl lelkesítő, ugyanis ezt a támogatást 2011. április 1. és április 30. között lehetett igényelni. smile cursing

Tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás

A tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás tejhasznú szarvasmarhatartók számára nyújt támogatást legfeljebb 5 éves - 2011-től 2016-ig tartó - támogatási időszakon keresztül. Az intézkedés keretén belül az állattartó által egy tartási helyen tartott nőivarú, tejtermelő szarvasmarhák után gazdálkodási évente, állategységenként meghatározott mértékű támogatás vehető igénybe, amennyiben az állattartó a támogatási rendeletben meghatározott kötelezettséget vállal és annak eleget tesz.

Az intézkedés végrehajtásának módszertanát a 18/2011. (III. 9.) VM rendelet szabályozza. A részletszabályokat a 36/2011. (III. 22.) számú MVH Közlemény állapítja meg.

A támogatás alaptámogatásból és kiegészítő támogatásokból áll. Az alaptámogatás akkor igényelhető, ha az állattartó az állatsűrűségre, a gondozói felügyeletre, a kockázatkezelésre, és a fejési technológiára és a preventív beavatkozásokra a támogatási rendeletben meghatározott kötelezettség mindegyikét vállalja.

Kiegészítő támogatás akkor igényelhető, ha az állattartó a paraziták elleni védekezésre, a természetes körülmények biztosítására, illetve a takarmányozásra a támogatási rendeletben meghatározott kötelezettséget vállal.

Kiegészítő támogatás kizárólag az alaptámogatással együtt igényelhető. Az alaptámogatáshoz a kiegészítő támogatások egymástól függetlenül igényelhetők, a kiegészítő támogatások igénybevétele nem kötelező.

A támogatási kérelmet 2011. április 1. és április 30. között lehet benyújtani az MVH által rendszeresített nyomtatványon, az ügyfél székhelye/lakóhelye szerint illetékes MVH megyei kirendeltségeihez írott formában, postai úton, egy példányban kell benyújtani. A támogatási kérelem magában foglalja a 2011. évi kifizetési kérelmet is. A 2011-et követő évekre vonatkozó kifizetési kérelmek benyújtási időszaka évente, a szeptember 1. és szeptember 30. közötti időszak.

A támogatási kérelmeket az MVH rangsor állításával bírálja el a hivatkozott VM rendelet 2. mellékletében található, előzetesen meghirdetett pontrendszer alapján végzett értékeléssel.

A támogatási és a kifizetési kérelem bírálatát az MVH külön eljárásban folytatja le. A kifizetési kérelmekről az MVH a benyújtási határidő lejárata utáni, a támogatási kérelem bírálatát követő hivatali eljárás során hoz döntést.

A kifizetések jogszerűségének és szabályszerűségének biztosítása érdekében az MVH a kötelezettségvállalások teljesítését adminisztratív és helyszíni ellenőrzés keretében évente ellenőrzi.

Nincs profilkép
#498 petsudo
2011-05-29 13:44:27

Válasz #496. hozzászólásra
Én ilyenről nem hallottam még,de ha van ilyen hát akkor kíváncsian várom a válaszokat!!!smile confused

#497 Czanik Sanyi
2011-05-29 13:03:27

#1. hozzászólás, Somogyi Ferenc küldte be 2011-05-28 23:40:58-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra

Tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatással kapcsolatban valakinek van valami információja . ?

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Nem fogy a műtrágya, összeomolhat az európai termelés
Nem fogy a műtrágya, összeomolhat az európai termelés
A szankciók ellenére az oroszok piaci részesedése a legnagyobb Európában.
Jövőre felrobbanhatnak az üzemanyagárak?
Jövőre felrobbanhatnak az üzemanyagárak?
Többféle tényező okoz bizonytalanságot a piacon.
Dolly egy tengelyes
Dolly egy tengelyes

850.000 Ft

Zetor proxima 100 mtz
Zetor proxima 100 mtz

9.900.000 Ft

SPC 4/6 soros vetőgép eladó
SPC 4/6 soros vetőgép eladó

380.000 Ft

Daf xf cf
Daf xf cf

1.950.000 Ft