Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR408.66 FtUSD389.41 FtCHF432.15 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Fórum
Szarvasmarhatartás - tej termelése / információ...
Ez nálunk is gyakorlat. Itt is próbálkoztak már ilyesmivel, ha nehezen jött össze a boci. Mondjuk arról nincs statisztikai adatom, hogy milyen sikerrel.
Fel kellene tennem oda is ????Jelentkezőből itt sincs hiány de még egy villával sem vittek el.Most van egy illető aki bejelentkezett 10000q-ra ,csak hát el kellene szállítani hozzá 70km Debrecenen keresztül.GÁBOR.......... ha olvasod írd már ide hol találom a kamiont amit hirdetsz.
Vedd fel a kapcsolatot egy törzsbika tenyésztővel és Ő megmondja mikortól tudják beiskolázni a növendék bikákat ,melyik az a legkorábbi időpont.Szerintem vegyél egy 4 évest és az már kiforrott bika ,az meg ,hogy szelíd-e vagy sem ez nevelés kérdése, a képeken lévő "szarvas" bikát egy hete vettem és már lenyugodott megvolt a rangsorolás és már egész nyugodt.
Én úgy 3-4q-ás korban venném már ha lehet, aztán még kb. 1 évig nevelgetném, mielőtt ráengedném az állományra. Ettől várnám, hogy kezes jószág lesz.
Lehet, hogy hülyeséget gondolok? Inkább egy nagyobbat kéne venni, csak olyat, ami nagyon nyugodt és jól kezelhető?
Csak azért agyalok, mert a mostanit is jó lenne beoltani már végre, de még mindig nincs épkézláb ötletem, hogy hogyan oldjuk meg Nem szereti még azt se, ha 2-3 méternél közelebb megyünk, nemhogy az oltást beadni. Lehet meg kéne verekedni vele akkor tudná végre, hogy hol a helye
Az a legnagyobb gond,hogy eladják már másfél évesen és akkor már 6 mázsásak.Szerintük ez már kész tenyész bika,szerintem meg ez ugyan olyan mintha egy 14éves kamasz gyerek KB 100kg-mal azt mondanánk,hogy kész férfi mehet a lányokhoz.Az első két hónapban lead magáról 2q-át,mehet a gyengélkedőbe.
Tényleg, tenyészpapiros bikát mekkora legkisebb kortól lehet venni? Minél fiatalabb korban venném majd, hogy szokjon hozzánk, talán akkor jobban kezelhető lenne, mint már nagyobb korban elhozni. Vagy nem jól gondolom?
Én azt mondom hogy hizlalásban 500-550kg-ig szinte ver mindent de nagyon faggyúsodik 500kg felett ezért sajna nem nagyon akarják vinni a kereskedők meg kevesebb lóvét adnak érte mint a nagyobb rámájú fajtákért"limousine,charolias"!De én ettől függetlenül nagyon megvagyok ezzel a fajtával elégedve!
Azt miért írod, hogy a piac fog elszomorítani? Nem keresik/veszik ezt a fajtát?
Egyébként később, ha sikerül felhúzni az anyatehén létszámot legalább kb. 20-25 állatra, akkor cserélnám majd a bikát, a mostani elképzelésem szerint Limousinra.
Pécsett lett volna program(már ősszel le volt fixálva) de azt péntek fél négykor lemondták az influenza járványra hivatkozva.
gondolhatod hogy evett a fene.
A jó temékenyülés, kedvező takarmányhasznositás, jó borjunevelő képesség, szarvatlanság, könnyű ellés, stb. miatt esett erre a fajtára a választásom. Persze ezeket csak olvastam, meg a tenyésztők is megerősitették, de majd a tapasztalat igazolja (vagy cáfolja).
Hétvégén csinálok telefonos képet és megpróbálom felrakni.
Nem tudom lesz-e piacuk majd, csak tavaly év végén hoztuk meg az új állatokat (dec. 30), azelőtt tejelő gazdaság volt, igazából most indul majd csak be (remélem).
Azt sem tudom, hogy majd tenyészállatként vagy hizóként, és hogy növendék vagy nagyobb korban tudom majd eladni a szaporulatot.
Egyébként gyönyörű állatok ezek a Red Angusok, nekem legalábbis nagyon tetszenek
Őszinte leszek, itt pár hozzászólásból többet tanul az ember, mint évek alatt iskolában vagy könyvekből. Köszönöm a válaszokat, elég satnya a tudásom húsmarha terén. Akkor nem lesz orrkarika.
Minden új állat Red Angus, a bika is (3 éves).
Jó sztori volt, hogy ahonnan elhoztuk, ott a gazda félrement velem a papirokat és a pénzt intézni a felrakodás közben egy rövid időre. Amikor visszamentünk megkérdezte a többiektől mielőtt bement hozzájuk segiteni felhajtani, hogy "Na, mérgesen néz már? Akkor hagyjuk egy kicsit pihenni."
na sok sikert hozzá.
ahonnan régebben vettem bocókat hozott új MT húshasznút Kocsérról. nem volt hajlandó ugrani de normálisak voltak és kicserélték na ez már nem volt szégyenlős!
2146 hozzászólás
Válasz #343. hozzászólásra
Szabados tartásnál nehéz megetetni fejenként az élesztőt ,kivéve egyedi állatkezelésnél.Erre találták ki a különböző sóóóóókat.
Válasz #342. hozzászólásra
Köszönöm a választ tehát ha adom nekik semmi rosszat nem teszek
Válasz #341. hozzászólásra
Ahhoz,hogy a tehenek jobban folyassanak ill.biztosabban hasasak legyenek ahhoz vannak különböző összetételű sóóóóóók.
Válasz #341. hozzászólásra
Ez nálunk is gyakorlat. Itt is próbálkoztak már ilyesmivel, ha nehezen jött össze a boci. Mondjuk arról nincs statisztikai adatom, hogy milyen sikerrel.
Válasz #338. hozzászólásra
A futor adagolás ,,az abrak takarmány 1%-a az élesztőt pedig igény szerint ha úgy érzed,hogy nem megfelelő a bendő működése.
Válasz #339. hozzászólásra
Az inszeminátorom szerint az élesztő foszfort tartalmaz és elősegíti a fogamzást a tehénnél.
Tulajdonképpen finomszemcsés takarmánymész. Csak Tibit megtoldottam egy kicsit, s minden úgy van, ahogy írja.
A futor az csont erősítő,élesztő,gyomor működést elősegítő.
Üdv érdeklődnék,mit csinál a tejelő marhával a futor és az élesztő.
Válasz #330. hozzászólásra
Csinálsz egy ehhez hasonló szorítót és egyből betudod oltani az összes marhát biztonságosan.
Válasz #335. hozzászólásra
igen
Válasz #334. hozzászólásra
Az expressen hogy megy, bekel regisztrálni ott is és hirdethetsz???
Válasz #333. hozzászólásra
engem innen még nem hívott senki azért gondoltam
Válasz #332. hozzászólásra
Fel kellene tennem oda is ????Jelentkezőből itt sincs hiány de még egy villával sem vittek el.Most van egy illető aki bejelentkezett 10000q-ra ,csak hát el kellene szállítani hozzá 70km Debrecenen keresztül.GÁBOR.......... ha olvasod írd már ide hol találom a kamiont amit hirdetsz.
Válasz #331. hozzászólásra
Tibi expressen hirdeted a ganyét?
múlt héten feltettem azóta ketten jelentkeztek.
bár az anyag még itt van.
Válasz #330. hozzászólásra
Vedd fel a kapcsolatot egy törzsbika tenyésztővel és Ő megmondja mikortól tudják beiskolázni a növendék bikákat ,melyik az a legkorábbi időpont.Szerintem vegyél egy 4 évest és az már kiforrott bika ,az meg ,hogy szelíd-e vagy sem ez nevelés kérdése, a képeken lévő "szarvas" bikát egy hete vettem és már lenyugodott megvolt a rangsorolás és már egész nyugodt.
Válasz #329. hozzászólásra
Én úgy 3-4q-ás korban venném már ha lehet, aztán még kb. 1 évig nevelgetném, mielőtt ráengedném az állományra. Ettől várnám, hogy kezes jószág lesz.
Lehet, hogy hülyeséget gondolok? Inkább egy nagyobbat kéne venni, csak olyat, ami nagyon nyugodt és jól kezelhető?
Csak azért agyalok, mert a mostanit is jó lenne beoltani már végre, de még mindig nincs épkézláb ötletem, hogy hogyan oldjuk meg Nem szereti még azt se, ha 2-3 méternél közelebb megyünk, nemhogy az oltást beadni. Lehet meg kéne verekedni vele akkor tudná végre, hogy hol a helye
Válasz #328. hozzászólásra
Az a legnagyobb gond,hogy eladják már másfél évesen és akkor már 6 mázsásak.Szerintük ez már kész tenyész bika,szerintem meg ez ugyan olyan mintha egy 14éves kamasz gyerek KB 100kg-mal azt mondanánk,hogy kész férfi mehet a lányokhoz.Az első két hónapban lead magáról 2q-át,mehet a gyengélkedőbe.
Válasz #327. hozzászólásra
Én ilyen nagyot nemigen mernék bevállalni majd
Tényleg, tenyészpapiros bikát mekkora legkisebb kortól lehet venni? Minél fiatalabb korban venném majd, hogy szokjon hozzánk, talán akkor jobban kezelhető lenne, mint már nagyobb korban elhozni. Vagy nem jól gondolom?
Válasz #326. hozzászólásra
Ehin van-e limuzin bikák kb 8q-sak.
Válasz #325. hozzászólásra
Értem, kösz. A Limousin bikával keresztezett F1-es borjúkat/növendékeket is nehezebben vehetik vajon?
Válasz #324. hozzászólásra
Én azt mondom hogy hizlalásban 500-550kg-ig szinte ver mindent de nagyon faggyúsodik 500kg felett ezért sajna nem nagyon akarják vinni a kereskedők meg kevesebb lóvét adnak érte mint a nagyobb rámájú fajtákért"limousine,charolias"!De én ettől függetlenül nagyon megvagyok ezzel a fajtával elégedve!
Válasz #323. hozzászólásra
Azt miért írod, hogy a piac fog elszomorítani? Nem keresik/veszik ezt a fajtát?
Egyébként később, ha sikerül felhúzni az anyatehén létszámot legalább kb. 20-25 állatra, akkor cserélnám majd a bikát, a mostani elképzelésem szerint Limousinra.
Válasz #307. hozzászólásra
Örömödet fogod bennük lelni csak a piac fog elszomorítani!Nem lesz szarvas borjad az tuti még a szürke-marha tehén után sem!!!
Csináltam sok képet, de az a rohadék telefon elnyelte majdnem az összeset.
Válasz #320. hozzászólásra
úgy legyen
Válasz #319. hozzászólásra
Na akkor majd legközelebb
Válasz #318. hozzászólásra
akkor elkúrtam nem kicsit nagyon.
Válasz #317. hozzászólásra
Csezdmeg ott nem ismertek olyat,hogy telt ház még a teríték is 2-3mal több volt.
Válasz #316. hozzászólásra
nem volt pofám péntek délután felhívni a megadott telszámot hogy van-e még 1 hely!
Válasz #315. hozzászólásra
Ez szombaton kezdődött Kecskeméten mentem keresztül, meg oldhattuk volna.
Válasz #313. hozzászólásra
Pécsett lett volna program(már ősszel le volt fixálva) de azt péntek fél négykor lemondták az influenza járványra hivatkozva.
gondolhatod hogy evett a fene.
Válasz #312. hozzászólásra
Az király!
Válasz #310. hozzászólásra
Nem voltál Bugacon.MIÉRT???????
Válasz #310. hozzászólásra
Igen ha a törzs bika szarvatlan genetikailag 90%-ban örökít, még a szarvas tehenek közt is,persze a szarvatlanoknál meg 99%-ban.
Válasz #309. hozzászólásra
Úgy tudom az a domináns tulajdonság, tehát elég jól öröklődhet.
Válasz #309. hozzászólásra
genetikailag?
Válasz #308. hozzászólásra
A 250tehenemböl 200 szarvatlan.
Válasz #307. hozzászólásra
egész fajta szarvtalan, az fáintos!
Válasz #305. hozzászólásra
A jó temékenyülés, kedvező takarmányhasznositás, jó borjunevelő képesség, szarvatlanság, könnyű ellés, stb. miatt esett erre a fajtára a választásom. Persze ezeket csak olvastam, meg a tenyésztők is megerősitették, de majd a tapasztalat igazolja (vagy cáfolja).
A teljes tejelő állományt eladtam (HF-ek voltak).
Válasz #304. hozzászólásra
IGAZ
Válasz #303. hozzászólásra
tejelőket megtartottad?
olvastam nagyon szerények és könnyen ellenek az angusok.
Válasz #302. hozzászólásra
Bocs, Red Angus, azaz vörös angus.
Válasz #301. hozzászólásra
Hétvégén csinálok telefonos képet és megpróbálom felrakni.
Nem tudom lesz-e piacuk majd, csak tavaly év végén hoztuk meg az új állatokat (dec. 30), azelőtt tejelő gazdaság volt, igazából most indul majd csak be (remélem).
Azt sem tudom, hogy majd tenyészállatként vagy hizóként, és hogy növendék vagy nagyobb korban tudom majd eladni a szaporulatot.
Egyébként gyönyörű állatok ezek a Red Angusok, nekem legalábbis nagyon tetszenek
Válasz #300. hozzászólásra
Milyen színű????? fekete vagy vörös angusz.
Válasz #300. hozzászólásra
felteszel képet a bikáról?
árban megkapod azt mint más húshasznú jószágért?
Válasz #296. hozzászólásra
Őszinte leszek, itt pár hozzászólásból többet tanul az ember, mint évek alatt iskolában vagy könyvekből. Köszönöm a válaszokat, elég satnya a tudásom húsmarha terén. Akkor nem lesz orrkarika.
Minden új állat Red Angus, a bika is (3 éves).
Jó sztori volt, hogy ahonnan elhoztuk, ott a gazda félrement velem a papirokat és a pénzt intézni a felrakodás közben egy rövid időre. Amikor visszamentünk megkérdezte a többiektől mielőtt bement hozzájuk segiteni felhajtani, hogy "Na, mérgesen néz már? Akkor hagyjuk egy kicsit pihenni."
Válasz #298. hozzászólásra
na sok sikert hozzá.
ahonnan régebben vettem bocókat hozott új MT húshasznút Kocsérról. nem volt hajlandó ugrani de normálisak voltak és kicserélték na ez már nem volt szégyenlős!
Válasz #295. hozzászólásra
Ne fezgessük ezt a 30db/1bika mert még valaki komolyan veszi .400000+áfa 4éves 6-7q kb.
Válasz #294. hozzászólásra
A tehenek?????Nem kellett volna eladni az üszőket a törököknek.