Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR415.28 FtUSD400.96 FtCHF441.5 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
a kép bal oldalán nem kapott winget és glifót merrt mikor vegyszereztem megláttam hogy már sorol "sajnos" már 6. nap látszott a sor! úgyhogy egy gépaljat elhagytam,
hiba volt nem lehúzni mert látványos kárt nem okozott!
pár nap múlva kap egy kis agilt és remélem elbír a búza árvakeléssel, most kapott pulsart itt ott megjelent a parlagfű!
egyébként szépen fejlődik de eső kell de sürgősen!
Válasz #1266. hozzászólásra
Csak azért, mert idén először van szójánk!
Gondolom alulról felfelé fog elkezdeni virágzani, és reméljük hogy hüvelyt is hoz majd...
Nagyon szép! Énmeg azt vettem észre, hogy a pannónia kincse satnyább és csenevészebb mint az osztrák mag!
Valamiért gyengébb a korai fejlődése. Egy jó esőt kérnék most már végre rájok, lelettek gyomírtva szépen egyszikűvel is plusszba ugrani kellene az anyagnak már de még nem nagyon teszi, az osztrák Cardiff az mutatósabb!
Igaz mint írtam a dupla gabonás vetés az szétszórtabb kicsit nem annyira tömöttek a sorok mint kapás sornál így akkor mutat jobban amikor már térgyig ér majd az anyag.
KÍváncsi vagyok melyik hogyan bírja az aszályt, hamarosan kiderűl! Kukoricák már sínylik pedig még csak 6-8 levelesek
Húzattunk ma egy napraforgó táblát hát alig ment bele a kapa baxxxxxus, pedig fínoman mélyen mávelt fődbe lett vetve ez a maku is, egyszerűen keményre szikkadt...
Mondjuk arra rájöttem hogy a sorba vetett szója ilyenkor mindenképpen látványosabb!
Mi dupla gabonára toltuk el, alakul szépen az anyag viszont úgy szétszórtabb és evégett egy cseppet ritkásabbnak néz ki amíg be nem borúl a sorköze. Amúgy 20-30centi magas a jobbikja már és lombosodik.
A 45hektárból jó kettőn rengeteg üröm csomó van, valamelik reggel két láda sört feldobok a pickup platóra meg kimegyünk össznépileg az inasokkal és kihúzgáljuk őket szépen ahogy kell, mert ezt nem viszi a pulsar.... a szóját viszont fogja cseppet illetve ahol átfeddés alakult ki kisebb foltokban ott le is száradt felső levele neki, remélem fellombosodik majd újra
Mi is lekezeltük őket, sárgul perzselődik a sorköz, volt benne apró selyemmájva, acat, disznóparélyféleség cserbóka ésatöbbi. Muharocska is elvileg vinnie kellene majd megnézem holnap.
EGyik tábla sarka ürmös, így itt 1,2-vel ment a szer kíváncsi vagyok üt e jobban.
Illetve egy másik táblát Refine-al kezeltünk, az apró kétszíkű gyomokat vinni fogja úgy látszik de eis holnp már jobban látszik majd. Azt nemtudom hogy mivel menjek rá!?!?!? Muhar van még benne. Ha kivitte az összes kétszíűt a refine akkor csak egy Agil-t kap ha maradt közte kétszíkű akkor pulsart szerintem. Viszont ha a pulsar meg nemviszi ki a muhart mert mondjuk erősebb lesz már benne, gyökeret is váltott akkor még plusz kell rá agil is.
ajjajjjj
Pulsar agil kezelések között mennyi időt ildomos várni??? Refine-a kb egy hete lefújtuk már, úgyhogy ennyi tuti elég.
Péntek,szombaton sorköz műveltem a szójám.Sok a mogyorós lednek benne,de erre nincs permet a szójában,mert ez is a pillangósok osztályába tartozik ,mint a szója!!!
Válasz #1233. hozzászólásra Nem ment tönkre a Pulzarom! Nem gondoltam ,hogy ilyen sokára hat,pedig használom már több éve,de most szélsőséges volt az idő rá!
Válasz #1222. hozzászólásra Tönkre mehetett a Pulzar hatása attól is,hogy 15.-én lepermeteztem a szóját 18.-án reggel -2 C volt ! Holnap jön az ekézés!! Jobbat nem tudok!
Na most van tábla amit Refine-al kezeltünk meg van Pulsar-os is, sőt egyik gyomosabb táblarészen 1,2-es dózissal ez utóbbi...
Kíváncsi leszek melyik mire halad, lényeg, hogy most minden kussoljon a kiszórt vegyszerek hatására szója borúljon össze, aztán amikor elkezdi lombját ledobni ha van alatta valami úgyis kijön ősszel meg ahogy írjátok glifó neki hagy tisztuljon, aztán következő esztendőben búza után újra glifós tarlókezelést neki aztán lesz tiszta a szója benne úgygondolom
Ez a megoldás tapasztalataim szerint jó!Azzal egészíteném ki,hogy késleltetve vetek,megvárom a gyomokat,aztán totálgyomírtót neki.Ebbe vetem a szóját,aztán jön az említett megoldás,2x15 gramm Refine.Mikor kezd sárgulni a levele ősszel,akkor újból glifozát tartalmú totál,ez elvégzi az állományszárítást,plusz kitakarítja a táblát.Eredmény:szép tiszta föld a következő évben,amit szinten lehet tartani.Szerintem a két totálgyomírtós kezelés költsége nem több,mint a Pulsaros megoldás.
Jó reggelt!
Én írtam, hogy tavaly jártam így, kölessel és sima paréjjal nem bírt.
Janibá adjon a területnek 15 g Refinet, 2 hét múlva ismét, és akkor egyszikű vegyszert, ha kell.
Margitta is így csinálja több száz hektáron.
6775 hozzászólás
Válasz #1274. hozzászólásra
hát eső jót tenne mindennek!!! 2010 ben itt fél méter állt!
Most meg!!!! sínylődik minden!
Válasz #1271. hozzászólásra
Öcséém" ez olyan mint a sivatag...
Válasz #1272. hozzászólásra
Pannónia Kincse (cs)
London
Cardiff, Kent
Essor
Pauda
Primor
Íme a sor a teljesség igénye nélkül!!!!
Válasz #1271. hozzászólásra
milyen fajtákat versenyeztetsz?
A második képen a mintaterületek láthatók 8 fajta szója versenyez melyik lesz a legjobb!!!
Kíváncsi leszek már most óriási különbségek vannak!
Moderálta: ermike (2235) 2012-06-04 20:00:25
a kép bal oldalán nem kapott winget és glifót merrt mikor vegyszereztem megláttam hogy már sorol "sajnos" már 6. nap látszott a sor! úgyhogy egy gépaljat elhagytam,
hiba volt nem lehúzni mert látványos kárt nem okozott!
pár nap múlva kap egy kis agilt és remélem elbír a búza árvakeléssel, most kapott pulsart itt ott megjelent a parlagfű!
egyébként szépen fejlődik de eső kell de sürgősen!
Válasz #1268. hozzászólásra
Majd ha lesz rajta vagy 30 vaskos hüvely akkor már nem lesz rossz
Válasz #1266. hozzászólásra
Csak azért, mert idén először van szójánk!
Gondolom alulról felfelé fog elkezdeni virágzani, és reméljük hogy hüvelyt is hoz majd...
már sorol a szója de lehúztam mert itt ott már jelentkezett egy két acat, 0,8 ment a pulsar! Ahol gyomosabb volt ott 1,2 kapott!!!
vannak kísérleti területek is!
mindjárt töltöm a történetekkel együtt!
Válasz #1265. hozzászólásra
Majd virágzás után
Sziasztok!
A szójánk jelenleg kb 20 centis.
Mikorra várhatóak az első hüvelyek megjelenése???
15 g Refine-t kapott 6 napja, 2 napja pedig 1,5 liter Pantera-t.
Válasz #1248. hozzászólásra
Nem azzal de nem is hasonlóval
Csak kicsiben űzzük az ipart így kisebb a bukti
Válasz #1260. hozzászólásra
14.be ekis viszem ,max kiugrok a sógorokhoz
Válasz #1256. hozzászólásra
Szia!
Ez kukorica sortávra van vetve???
Nagyon szép! Énmeg azt vettem észre, hogy a pannónia kincse satnyább és csenevészebb mint az osztrák mag!
Valamiért gyengébb a korai fejlődése. Egy jó esőt kérnék most már végre rájok, lelettek gyomírtva szépen egyszikűvel is plusszba ugrani kellene az anyagnak már de még nem nagyon teszi, az osztrák Cardiff az mutatósabb!
Igaz mint írtam a dupla gabonás vetés az szétszórtabb kicsit nem annyira tömöttek a sorok mint kapás sornál így akkor mutat jobban amikor már térgyig ér majd az anyag.
KÍváncsi vagyok melyik hogyan bírja az aszályt, hamarosan kiderűl! Kukoricák már sínylik pedig még csak 6-8 levelesek
Húzattunk ma egy napraforgó táblát hát alig ment bele a kapa baxxxxxus, pedig fínoman mélyen mávelt fődbe lett vetve ez a maku is, egyszerűen keményre szikkadt...
Válasz #1257. hozzászólásra
Kár hogy olyan messze!
Válasz #1253. hozzászólásra
Pfuuuuu!! Szinte ingyen van
Válasz #1256. hozzászólásra
Válasz #1252. hozzászólásra
nekem van 7 liter,13e/liter
Pannónia kincse,ekézés után.
Válasz #1254. hozzászólásra Az mennyi és mennyi kell belőle?
Válasz #1252. hozzászólásra
Én refinel fújtam meg az nem ilyen drága.
Válasz #1252. hozzászólásra Nagyon drága,17eft/l=1ha
Üdv!
Meg tudná nekem vki mondani,hogy mibe kerül a pulsar nevü vegyszer/ha?
Válasz #1247. hozzászólásra
Nagyon szép, szemrevaló!
Mondjuk arra rájöttem hogy a sorba vetett szója ilyenkor mindenképpen látványosabb!
Mi dupla gabonára toltuk el, alakul szépen az anyag viszont úgy szétszórtabb és evégett egy cseppet ritkásabbnak néz ki amíg be nem borúl a sorköze. Amúgy 20-30centi magas a jobbikja már és lombosodik.
A 45hektárból jó kettőn rengeteg üröm csomó van, valamelik reggel két láda sört feldobok a pickup platóra meg kimegyünk össznépileg az inasokkal és kihúzgáljuk őket szépen ahogy kell, mert ezt nem viszi a pulsar.... a szóját viszont fogja cseppet illetve ahol átfeddés alakult ki kisebb foltokban ott le is száradt felső levele neki, remélem fellombosodik majd újra
Válasz #1247. hozzászólásra Gratulálok! Szép ez a szója!
Válasz #1246. hozzászólásra
Akkor készitsd elő a pulsárt vagy kezdj el barátkozni a kapa nyéllel
Válasz #1247. hozzászólásra
Ezzel kultiztál ???????:
http://www.youtube.com/watch?v=1Y4fdgjZLRM
Megszórtam egy kis levéltrágyával meg gombaölővel
Válasz #1245. hozzászólásra
Köszi, csak azért kérdezem mert most van elöször szójánk.
Válasz #1244. hozzászólásra
Nem sok, 2*15-öt simán elbír, vagy egyszer 20-t.
Tegnap lefújtam a szóját refinel,egy kérdésem lenne hektáronként 11 grammal nem lesz sok? A leírás alapján 10-15 grammot írnak hektáronként.
Mi is lekezeltük őket, sárgul perzselődik a sorköz, volt benne apró selyemmájva, acat, disznóparélyféleség cserbóka ésatöbbi. Muharocska is elvileg vinnie kellene majd megnézem holnap.
EGyik tábla sarka ürmös, így itt 1,2-vel ment a szer kíváncsi vagyok üt e jobban.
Illetve egy másik táblát Refine-al kezeltünk, az apró kétszíkű gyomokat vinni fogja úgy látszik de eis holnp már jobban látszik majd. Azt nemtudom hogy mivel menjek rá!?!?!? Muhar van még benne. Ha kivitte az összes kétszíűt a refine akkor csak egy Agil-t kap ha maradt közte kétszíkű akkor pulsart szerintem. Viszont ha a pulsar meg nemviszi ki a muhart mert mondjuk erősebb lesz már benne, gyökeret is váltott akkor még plusz kell rá agil is.
ajjajjjj
Pulsar agil kezelések között mennyi időt ildomos várni??? Refine-a kb egy hete lefújtuk már, úgyhogy ennyi tuti elég.
Válasz #1241. hozzászólásra Viszi mind a kettőt!
Válasz #1240. hozzászólásra
A pulzar viszi az egy és kétsziküt is?
Válasz #1238. hozzászólásra Az acat vége megtekeredett,de több nem történt vele!! De már ez is valami,mert nem nő tovább!
Válasz #1238. hozzászólásra Az acat vége megtekeredett,de több nem történt vele!! De már ez is valami,mert nem nő tovább!
Válasz #1237. hozzászólásra
A mezei acattal lehet vmit kezdeni?
Péntek,szombaton sorköz műveltem a szójám.Sok a mogyorós lednek benne,de erre nincs permet a szójában,mert ez is a pillangósok osztályába tartozik ,mint a szója!!!
Válasz #1233. hozzászólásra Nem ment tönkre a Pulzarom! Nem gondoltam ,hogy ilyen sokára hat,pedig használom már több éve,de most szélsőséges volt az idő rá!
Sziasztok!
Mitől lehet az, hogy a szója gyökerén hosszirányban repedések vannak, ami még a szárra is felkúszik 1-2 cm-t???
A Pulsar mennyire hatékony 1-sziküek ellen,a 2-sziküeket elég jól el intézte,de van olyan szójám ami még nem kapott semmit az esők miatt.
Válasz #1222. hozzászólásra Tönkre mehetett a Pulzar hatása attól is,hogy 15.-én lepermeteztem a szóját 18.-án reggel -2 C volt ! Holnap jön az ekézés!! Jobbat nem tudok!
Na most van tábla amit Refine-al kezeltünk meg van Pulsar-os is, sőt egyik gyomosabb táblarészen 1,2-es dózissal ez utóbbi...
Kíváncsi leszek melyik mire halad, lényeg, hogy most minden kussoljon a kiszórt vegyszerek hatására szója borúljon össze, aztán amikor elkezdi lombját ledobni ha van alatta valami úgyis kijön ősszel meg ahogy írjátok glifó neki hagy tisztuljon, aztán következő esztendőben búza után újra glifós tarlókezelést neki aztán lesz tiszta a szója benne úgygondolom
Válasz #1227. hozzászólásra
Nem...neked csak a kapa kell
Bocsi,kifelejtettem:természetesen egyszíkűek ellen 1 liter/ha Agil még jár neki!
Válasz #1226. hozzászólásra
Ez a megoldás tapasztalataim szerint jó!Azzal egészíteném ki,hogy késleltetve vetek,megvárom a gyomokat,aztán totálgyomírtót neki.Ebbe vetem a szóját,aztán jön az említett megoldás,2x15 gramm Refine.Mikor kezd sárgulni a levele ősszel,akkor újból glifozát tartalmú totál,ez elvégzi az állományszárítást,plusz kitakarítja a táblát.Eredmény:szép tiszta föld a következő évben,amit szinten lehet tartani.Szerintem a két totálgyomírtós kezelés költsége nem több,mint a Pulsaros megoldás.
Válasz #1227. hozzászólásra
Dupontosokat kellene kérdezni, az acat évelő nem tudom, hogy kiviszi-e. Nálam nincs acat probléma.
Válasz #1226. hozzászólásra Köszönöm! Az acatot kiviszi?
Válasz #1225. hozzászólásra
Jó reggelt!
Én írtam, hogy tavaly jártam így, kölessel és sima paréjjal nem bírt.
Janibá adjon a területnek 15 g Refinet, 2 hét múlva ismét, és akkor egyszikű vegyszert, ha kell.
Margitta is így csinálja több száz hektáron.