Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.05 FtUSD403.06 FtCHF439.56 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdv Mindenkinek! És Boldog Új Évet!
Ha valaki tud KÉREM segítsen hol tudnék csillagfürt vetőmagot beszerezni?Az a problémám hogy akiket megkerestem a bajommal nem adtak értékelhető választ(vetőmaggal foglalkozó cégek).Majd ekkor majd akkor.
Remélem ti tudtok segíteni.
Köszönöm.
Csak azért kérdem mert nekünk meg azvolt megnéztem végre.
és nagyon szép szója volt ősszel jól száradt magától is ha nemlett volna feltörekvőben a fekete üröm nem is kellett volna desszíkálni, igaz száraz idő volt.
Ha veszel magot próbáld ki kváncsi vagyok gyakorlott szójásnál jó szójás fődeken mit mutat, itt 30mázsát adott északon az ország tetejin
Válasz #873. hozzászólásra nem volt! Tavaly volt London ,amit 3.szor lett vetve (ennyiszer nem szabad vetni!) leromlott 23-24q/ha-ra. Vetettem még régebben Essor-t -ebből volt 33q/ha termésem 3vgy 4 éve! Ezeket a magokat Jánossomorján vettem.A Pannónia kincsét Táplánszentkereszten vettem!
No tegnap este megkerestem végre GN-ből, hogy milyen fajta szója volt tavaly vetve.
Saatbau-tól a CARDIFF!!!!
Valakinek volt amúgy ilyen???
Itt jól termett 30mázsa körül adta, nem húzódott el a tenyészideje, erős jó szára volt sok hűvellyel, nekem teccett.
Mivel Pioneer-es nemlesz idén így maradunk ennél aztgondolom
A SAPS támogatás esetében a vetésváltás szabályai szerint a napraforgó termesztése csak az egymást követő években nem megengedett az 50/2008 FVM rendelet mellékletében szereplő Helyes Mezőgazdasági és Környezeti Állapot szabályrendszere szerint. Természetesen másodvetés megtörténtének bejelentésével a jogszabály szerint ez is megvalósítható, de termesztéstechnikailag nem javasolt.
Ugyanakkor, ha a területe EMVA AKG szántóföldi célprogramban is szerepel, úgy a 61/2009 FVM rendelet szerint a napraforgó csak egyszer termeszthető 5 éven belül és a szója, olajrepce, napraforgó nem követheti egymást a vetésváltásban.
dehát naprát nemtudsz vetni minden évben!
Most ha egyszer van egyik táblába és közbe bejön egy búza aztán kukorica az után nem rakhatsz megint napraforgót!!!
Válasz #849. hozzászólásra
Idén már levan fedve a terület, a jó földekbe ahol más is megterem oda biztos nem fog menni. A másik problémám , hogy mégegy növény felvételével mégtöbb kínlódást veszek a nyakamba. Tavalyelőtt bevettük a zabot, tavaly már nembírtuk hova rakni. Magtár betelt, bérmagtár betelt, mire aratni kezdtük(naprával nemlenne ilyen gond mondjuk hehe).
Ne akarjál már engem vagy magadat a disznósgazdához hasonlítani, az sehová sem vezet.
Szerintem megéri termelni 25mázsát kilehet hozni nemnagy erőfeszítéssel amivel már kijössz szépen belőle, de páréve amikor 200hektár felett volt napra volt két 10hektáros táblánk amin majdnem 5tonnás átlagok voltak azthittem bexarok, no akkor az összátlag 30felett volt, persze ára akkor nemvolt, demég akkoris jól kijöttünk.
Az biztos, hogy amikor ez volt az éven hoztam a ferga kombájnt a nyuszi mellé illetve akkor helyére mert az sztenderen volt kétévig kb...
de nemtudom így megmondani, hogy mi lett a hasznából véve nemszoktam ilyeneken gondolkodni.
Megszokásból is van persze mert egy 100hektáros terület bennevan a forgóban amit évrőlévre ekörüli vetésterülettel meg is pattintunk, igaz amióta olajretek szója ilyesmi bejött vett el a területéből.
Tudsz utána búzát vetni, általában könnyű jótalajt készíteni napraforgó után, de ha kiszántod akkor mehet kukorica utána jól közé illeszthető és jó tengeri van utána mindig
Próbáld ki egy olyan táblán amiről egy kamionnyi várható és kész.
Különben amit mondassz az csak a fejed homokbadugása és magad nyugtatása hogy annak sincsen pedig 1000 hektáros...
Nem termelünk zöldséget burgonyát, mertnem alkalmasak a területek rá, ez érthető. A krumpli olyan girbegrbe nyomott alaktalan szokott lenni a kertben is ahogy megnyomja a rög, hogy nemlenne eladható árú belőle, talán egy tábla van ahol jó lenne neki de azmeg cigánsor mellett van...
Napraforgó nemilyen!
Az a leg roszabb szegény fődön is tud teremni ha úgyvan, mélyremegy a karógyökere és megkeresi magának amire szüksége van.
Nagy a vízigénye, tévedés hogy nem az, viszont a szőrös levelei-szára végett illetve a mélyreható gyökere végett jól tűri az aszályt is.
Ami neked van technikád teljesen levagy fedve vele.
Vetni azzal amivel a kukoricát nyomod, talajtkészíteni alá megintcsak ott a szép ekéd, vegyszerezni jó a 12méteresed, felemelt kerettel száraz talajállapotnál eglepődnél de a 1,5-2méteres napra is fújható még citrombimbós állapotban!
ha ennyit kap akkor már nem is szokott baja lenni.
50-60kg nitrogén elég neki, szóval 2mázsa 3x15-öt adsz alá szóróval azt bemunkálod és sormellé meg 100kg pétisó ammóniumnitrát vagy ha spéci akarsz lenni akkor NS műtrágya és kész, ebből már jó termésed is lesz főleg ha nem is volt még napra ott.
Idén a Pioner-nek van az E82 homozigóta változata, ebből vetünk csak, itt a vegyszerezés is egyszerű.
Ha neked volnék megpróbálnám!
Ja igen aratni meg a kukorica fka adapterrel is letudod, teszel pengéket a láncokra és kész.
Itt van napraforgó termesztve amióta az öregeim!!! eszüket tudják..
Fejlesztés??? spc helyett lett monosem, lett két kombájn és kész.
Gabonaasztalt feltálcázva nyomjuk ez a legjobb megoldás egyébként!
A nagyhoz nem annyira jó mert a szallagos aszal hosszútávon megbosszúlná.
Vegyszerezni is lehet olyannal mint a tied ésszel időben!
Helikopter meg jön ha kell akarhonnan deszikálni(ha kell) de párévig nem is kellett idén csináltuk hogy haladjunk hamarabb mert érett a kukorica is befelé rendesen
Válasz #846. hozzászólásra
Persze, hogy nem tecnológia volt .
Csak az az érdekes, hogy kis falunk pár ezer hektáros területén még a legnagyobb ezer hektáros gazda se próbálkozik napraforgó termesztéssel. Pedig simán megtudná csinálni a technilógiát. Vajon miért?
Szanberg kolléga hány éve termelhet naprát például.?
Milyen fejlesztéseket hajtott végre ezidő alatt a termelt nyereségéből? Vett a kombányára napraforgó adaptert?(biztos mással is ugyanolyanjól le lehet szedni) Beszerzett estleg egy hidas permetezőt vagy egy helikoptert, esetleg csak egy 20 méternél szélesebbet, hogy fejlődjön a technológiája gépesítési része?
Persze én is kis 800 lityós 12 méteres permetezőmmel nyomnám a magas állományt is biztos nem okoz semmilyen veszteséget hehe.(Meg odarendélném a bérpermetezőt az 5 hektáromra, az meg futna hozzám, hogy elvégezze a munkát)
Minek szenvedjek, és őszüljek, amikor nagygazdaságokban komplett megvan mindenük a megfelelő termeléshez nekem meg nincs. Ennyire megérné? A szójával hasonló a helyzet még nagygazda se termel a több tízezer disznajának, inkább megveszi.
Megforgattaaaam?
Az biztos, hogy kikérdeztem az ábécét is dehát nemvolt szakszerű válasz maradjunk ennyiben.
Azabaj illetve nembaj, hogy van ám a piacon nem egy olyan mégjobb áron!
Pl a legnagyobb Challengerből is tudok most egyet, ami ugyanez csak 100 lóerővel hoszabb a motorja, no azt lefogni már nemnagyon lehet búzában sem. Jaés 400órával jaés olcsóbban mint az övék.
De több is van szóval sztenderre löktük a témát, hívtak azóta őkis meg fognak is...
Kuki alap...A piroska megvan,rajtad kívül nem volt senki...különben emlékeztek rád állítólag "megforgattad "őket rendesen a telefonban(én csak kuncogtam...magamban)
Válasz #839. hozzászólásra
Gombaölövel mikor kelett volna fújni?
Akkor mivan vele, ha augusztusba meg szeptemberbe jól megázik? Biztos mindenki boldog, hogy napraforgót vetett hehehe.
Válasz #835. hozzászólásra
Csak a kertbe volt 15 négyzetméteren. Kapott 15-ös komplexet, rendszresen kapálva volt néha öntözve is.
Vegyszert nem látott (lehet ez volt a baja hehe)
Ha jól emlékszem agusztus elején betegedett meg.
Volt akkor egy nagyobb zápor itt felénk . Valami pioner mag volt. Ha nagy táblán lett volna mi a fenét csináltam volna vele állományba?
Napraforgó szokott sikerülni, igaz utóbbi két évben éppen nemvolt túl sok eredménye nálunk.
SP szerintem valamit elég rendesen elcsesztél mert ha kap 2mázsa komplexet meg 1mázsa pétisót rossz már nemlesz a napraforgó!!! ÉRtem ezalatt, hogy huszonpár mázsát simán tud adni gyenge földön is.
Semmit nemkell vele csinálni!
Lassacskán soványan belekevered a darába és kész.
Itt csinálják maszek sertéstartók, hordják románból szlovákba a szóját aztán bótolnak kicsibe kistételekbe.
Hőkezelik extrahálják, mert a szójaolajat nyerik ki belőle és a maradék lesz a tápnak való.
Számoljunk egyet.
Mennyibe fáj kb ha letoljuk pre-be WingP-vel, kap egyszer egy sor pulsar-t meg egyszer panterázzuk???
kb mibe állna meg a vegyszerár ezekkel a termékekkel?
Talajművelés 30ezerből megvan aratással együtt önköltségen. Műtrágya 20ezer. Vetőmag is kb ennyi ha nem csak az emlékezetem.
Vegyszer mennyi???
Mindegy, 100körül megvan és nem is soványan számoltunk.
10mázsa körüli termés már kihozhatja magát, 2tonnával meg lehet fogni is rajta.
Persze megkéne célozni a 3-at és akkor már alakul a sztori
60hektár nemnagy tétel. Persze ha bejön akkor igen!
Majd learatunk valahogy, egy nap alatt 10hektárt letudok szedni a nagyobbik kombájnnal nagy asztallal szépen figyelve simán!!! de ha minden optimális akkor szerintem lehet ott még abriktelni többet is vele, a gép az menne 10-el is benne csak a fődet nemszereti 10-el meg szeretne enni belőle
6776 hozzászólás
Üdv Mindenkinek! És Boldog Új Évet!
Ha valaki tud KÉREM segítsen hol tudnék csillagfürt vetőmagot beszerezni?Az a problémám hogy akiket megkerestem a bajommal nem adtak értékelhető választ(vetőmaggal foglalkozó cégek).Majd ekkor majd akkor.
Remélem ti tudtok segíteni.
Köszönöm.
Válasz #874. hozzászólásra
Csak azért kérdem mert nekünk meg azvolt megnéztem végre.
és nagyon szép szója volt ősszel jól száradt magától is ha nemlett volna feltörekvőben a fekete üröm nem is kellett volna desszíkálni, igaz száraz idő volt.
Ha veszel magot próbáld ki kváncsi vagyok gyakorlott szójásnál jó szójás fődeken mit mutat, itt 30mázsát adott északon az ország tetejin
Válasz #873. hozzászólásra nem volt! Tavaly volt London ,amit 3.szor lett vetve (ennyiszer nem szabad vetni!) leromlott 23-24q/ha-ra. Vetettem még régebben Essor-t -ebből volt 33q/ha termésem 3vgy 4 éve! Ezeket a magokat Jánossomorján vettem.A Pannónia kincsét Táplánszentkereszten vettem!
Válasz #872. hozzászólásra
Noés Cardiff volt esetleg???
Válasz #870. hozzászólásra Nagyon jó! 30 q felett adott nekem!(nem mértem meg) Ebből vettem vetőmagot!Az idén is veszek 1q.-t jövőre vetőnek!
Válasz #870. hozzászólásra
itt nyomot valaki videót róla úgy ált mint a karó! Szerintem én megróbálom azt is! vagy 2 -3 fajtát kipróbálok tuti!
A pannóniakincséről van valakinek infója,termésszint,dőléshajlam?
No tegnap este megkerestem végre GN-ből, hogy milyen fajta szója volt tavaly vetve.
Saatbau-tól a CARDIFF!!!!
Valakinek volt amúgy ilyen???
Itt jól termett 30mázsa körül adta, nem húzódott el a tenyészideje, erős jó szára volt sok hűvellyel, nekem teccett.
Mivel Pioneer-es nemlesz idén így maradunk ennél aztgondolom
Ott a pont, AKG.
Válasz #863. hozzászólásra
A SAPS támogatás esetében a vetésváltás szabályai szerint a napraforgó termesztése csak az egymást követő években nem megengedett az 50/2008 FVM rendelet mellékletében szereplő Helyes Mezőgazdasági és Környezeti Állapot szabályrendszere szerint. Természetesen másodvetés megtörténtének bejelentésével a jogszabály szerint ez is megvalósítható, de termesztéstechnikailag nem javasolt.
Ugyanakkor, ha a területe EMVA AKG szántóföldi célprogramban is szerepel, úgy a 61/2009 FVM rendelet szerint a napraforgó csak egyszer termeszthető 5 éven belül és a szója, olajrepce, napraforgó nem követheti egymást a vetésváltásban.
Válasz #864. hozzászólásra
Sok...
Válasz #863. hozzászólásra
Miért ne rakhatnál ?
Erre nem ritka a B-N-B-N-B-N... forgó se évek óta...
Válasz #862. hozzászólásra
Hektárok?
Válasz #862. hozzászólásra
dehát naprát nemtudsz vetni minden évben!
Most ha egyszer van egyik táblába és közbe bejön egy búza aztán kukorica az után nem rakhatsz megint napraforgót!!!
Válasz #856. hozzászólásra
Búzák , kukoricák helyére Napra . Napra helyére kukorica , búza...
Egyszerű ,területileg 50-50%ról beszélünk kb...
Jó lenne felmenni majd a 3-as forgóra 33%-33%-33%-ra , de még idő kell...(ehhez még a kukoricának bizonyítani kellene)
Válasz #857. hozzászólásra
Válasz #859. hozzászólásra
Okés akkor ez nem jött össze
Válasz #858. hozzászólásra
Hát ahogy általában a többi növény elég rosszul és akkor még finom voltam.
Hello, a szója mennyire kedveli a homokot?
napra naprával
Válasz #854. hozzászólásra
Hogyanfog kinézni a vetésforgó idén???
Válasz #854. hozzászólásra
Csak ugye sok az üresjárat két napravetés között, valamit muszály még
Válasz #853. hozzászólásra
Csak megsúgom , felénk a Naprából lehet csak meggazdagodni !
Búzán alig van haszon , Kukorica közepes , repcét lehetetlen termelni a száraz ,hantos talaj miatt , ha meg kikel , akkor ki öli a víz őszön...
Válasz #851. hozzászólásra
Hát kihez kéne hasonulni ha nem a sikeres nagy paraszthoz?
Válasz #849. hozzászólásra
Idén már levan fedve a terület, a jó földekbe ahol más is megterem oda biztos nem fog menni. A másik problémám , hogy mégegy növény felvételével mégtöbb kínlódást veszek a nyakamba. Tavalyelőtt bevettük a zabot, tavaly már nembírtuk hova rakni. Magtár betelt, bérmagtár betelt, mire aratni kezdtük(naprával nemlenne ilyen gond mondjuk hehe).
Ne akarjál már engem vagy magadat a disznósgazdához hasonlítani, az sehová sem vezet.
Szerintem megéri termelni 25mázsát kilehet hozni nemnagy erőfeszítéssel amivel már kijössz szépen belőle, de páréve amikor 200hektár felett volt napra volt két 10hektáros táblánk amin majdnem 5tonnás átlagok voltak azthittem bexarok, no akkor az összátlag 30felett volt, persze ára akkor nemvolt, demég akkoris jól kijöttünk.
Az biztos, hogy amikor ez volt az éven hoztam a ferga kombájnt a nyuszi mellé illetve akkor helyére mert az sztenderen volt kétévig kb...
de nemtudom így megmondani, hogy mi lett a hasznából véve nemszoktam ilyeneken gondolkodni.
Megszokásból is van persze mert egy 100hektáros terület bennevan a forgóban amit évrőlévre ekörüli vetésterülettel meg is pattintunk, igaz amióta olajretek szója ilyesmi bejött vett el a területéből.
Tudsz utána búzát vetni, általában könnyű jótalajt készíteni napraforgó után, de ha kiszántod akkor mehet kukorica utána jól közé illeszthető és jó tengeri van utána mindig
Próbáld ki egy olyan táblán amiről egy kamionnyi várható és kész.
Válasz #848. hozzászólásra
Szóval akkor szerinted érdemes termelni?
Nemcsak megszokásból van?(nálunk meg megszokásból nincs)
A napra hasznából lett a vetőgép meg a kombányok?
Mert nálunk nagygazda párévente cseréli a gépeit, tavaly duplájára növelte a desznyó kapacitást, ő biztos nemtudja mit csinál és miért.
Válasz #847. hozzászólásra
Különben amit mondassz az csak a fejed homokbadugása és magad nyugtatása hogy annak sincsen pedig 1000 hektáros...
Nem termelünk zöldséget burgonyát, mertnem alkalmasak a területek rá, ez érthető. A krumpli olyan girbegrbe nyomott alaktalan szokott lenni a kertben is ahogy megnyomja a rög, hogy nemlenne eladható árú belőle, talán egy tábla van ahol jó lenne neki de azmeg cigánsor mellett van...
Napraforgó nemilyen!
Az a leg roszabb szegény fődön is tud teremni ha úgyvan, mélyremegy a karógyökere és megkeresi magának amire szüksége van.
Nagy a vízigénye, tévedés hogy nem az, viszont a szőrös levelei-szára végett illetve a mélyreható gyökere végett jól tűri az aszályt is.
Ami neked van technikád teljesen levagy fedve vele.
Vetni azzal amivel a kukoricát nyomod, talajtkészíteni alá megintcsak ott a szép ekéd, vegyszerezni jó a 12méteresed, felemelt kerettel száraz talajállapotnál eglepődnél de a 1,5-2méteres napra is fújható még citrombimbós állapotban!
ha ennyit kap akkor már nem is szokott baja lenni.
50-60kg nitrogén elég neki, szóval 2mázsa 3x15-öt adsz alá szóróval azt bemunkálod és sormellé meg 100kg pétisó ammóniumnitrát vagy ha spéci akarsz lenni akkor NS műtrágya és kész, ebből már jó termésed is lesz főleg ha nem is volt még napra ott.
Idén a Pioner-nek van az E82 homozigóta változata, ebből vetünk csak, itt a vegyszerezés is egyszerű.
Ha neked volnék megpróbálnám!
Ja igen aratni meg a kukorica fka adapterrel is letudod, teszel pengéket a láncokra és kész.
Vessél vagy 5 hektárt belőle.
Válasz #847. hozzászólásra
Itt van napraforgó termesztve amióta az öregeim!!! eszüket tudják..
Fejlesztés??? spc helyett lett monosem, lett két kombájn és kész.
Gabonaasztalt feltálcázva nyomjuk ez a legjobb megoldás egyébként!
A nagyhoz nem annyira jó mert a szallagos aszal hosszútávon megbosszúlná.
Vegyszerezni is lehet olyannal mint a tied ésszel időben!
Helikopter meg jön ha kell akarhonnan deszikálni(ha kell) de párévig nem is kellett idén csináltuk hogy haladjunk hamarabb mert érett a kukorica is befelé rendesen
Válasz #846. hozzászólásra
Persze, hogy nem tecnológia volt .
Csak az az érdekes, hogy kis falunk pár ezer hektáros területén még a legnagyobb ezer hektáros gazda se próbálkozik napraforgó termesztéssel. Pedig simán megtudná csinálni a technilógiát. Vajon miért?
Szanberg kolléga hány éve termelhet naprát például.?
Milyen fejlesztéseket hajtott végre ezidő alatt a termelt nyereségéből? Vett a kombányára napraforgó adaptert?(biztos mással is ugyanolyanjól le lehet szedni) Beszerzett estleg egy hidas permetezőt vagy egy helikoptert, esetleg csak egy 20 méternél szélesebbet, hogy fejlődjön a technológiája gépesítési része?
Persze én is kis 800 lityós 12 méteres permetezőmmel nyomnám a magas állományt is biztos nem okoz semmilyen veszteséget hehe.(Meg odarendélném a bérpermetezőt az 5 hektáromra, az meg futna hozzám, hogy elvégezze a munkát)
Minek szenvedjek, és őszüljek, amikor nagygazdaságokban komplett megvan mindenük a megfelelő termeléshez nekem meg nincs. Ennyire megérné? A szójával hasonló a helyzet még nagygazda se termel a több tízezer disznajának, inkább megveszi.
Válasz #837. hozzászólásra
Ez nem technológia volt akkor , csak bohóckodás...
Kint azért nem így megy.
A Pioneer mag amúgy is egy xar csak a Syngenta helyett.
Azért ilyen könnyen ne add fel . Felénk soha nem szokott komoly baj lenni a gombából.
Próbáld meg egy 5 hektáron , ha kell segítünk , elmondunk mindent előre !
Válasz #844. hozzászólásra
Megforgattaaaam?
Az biztos, hogy kikérdeztem az ábécét is dehát nemvolt szakszerű válasz maradjunk ennyiben.
Azabaj illetve nembaj, hogy van ám a piacon nem egy olyan mégjobb áron!
Pl a legnagyobb Challengerből is tudok most egyet, ami ugyanez csak 100 lóerővel hoszabb a motorja, no azt lefogni már nemnagyon lehet búzában sem. Jaés 400órával jaés olcsóbban mint az övék.
De több is van szóval sztenderre löktük a témát, hívtak azóta őkis meg fognak is...
Szóját te mivel veted milyen sortávra?
Válasz #842. hozzászólásra
Kuki alap...A piroska megvan,rajtad kívül nem volt senki...különben emlékeztek rád állítólag "megforgattad "őket rendesen a telefonban(én csak kuncogtam...magamban)
Válasz #840. hozzászólásra
előbb mondtam, hogy citrombimbós állapotban.
de hivatalosan talán kétszer is kellene fújni illetve lehetne...
Válasz #841. hozzászólásra
Mi az a guardian helló?
Ja és a kombájnunkal mivan?
néztede?
Válasz #776. hozzászólásra
ananász azt írtad,hogy guardiant használtál???(jővőre a kukorica lesz nyerő különben)
Válasz #839. hozzászólásra
Gombaölövel mikor kelett volna fújni?
Akkor mivan vele, ha augusztusba meg szeptemberbe jól megázik? Biztos mindenki boldog, hogy napraforgót vetett hehehe.
Válasz #837. hozzászólásra
Citrombimbós állapotban még lelehet fújni traktorral simán ha nem saras a főd! Ha az akkor kidúl a túl nagy anyag szárazban viszont semmibaja nemlesz!
Ja igen pl TangoStar AlertSun vagy egyéb gombaölő kell neki
Válasz #836. hozzászólásra
Semmi nélkül is tud többet., mármint a napraforgó.
Válasz #835. hozzászólásra
Csak a kertbe volt 15 négyzetméteren. Kapott 15-ös komplexet, rendszresen kapálva volt néha öntözve is.
Vegyszert nem látott (lehet ez volt a baja hehe)
Ha jól emlékszem agusztus elején betegedett meg.
Volt akkor egy nagyobb zápor itt felénk . Valami pioner mag volt. Ha nagy táblán lett volna mi a fenét csináltam volna vele állományba?
Napraforgó szokott sikerülni, igaz utóbbi két évben éppen nemvolt túl sok eredménye nálunk.
SP szerintem valamit elég rendesen elcsesztél mert ha kap 2mázsa komplexet meg 1mázsa pétisót rossz már nemlesz a napraforgó!!! ÉRtem ezalatt, hogy huszonpár mázsát simán tud adni gyenge földön is.
Válasz #834. hozzászólásra
Mi volt a baj a Napraforgóval ?
Milyen fajtával próbálkoztál , milyen és mennyi műtrágyával , gyomirtózás ?
Válasz #833. hozzászólásra
Neeem, marad a kertbe, tavaly volt napraforgó próba , abból kiderült, hogy azt se fogok termelni soha az életbe hehe.
Válasz #831. hozzászólásra
talán beakarod vetni vele a területed 10%-át???
Válasz #831. hozzászólásra
Semmit nemkell vele csinálni!
Lassacskán soványan belekevered a darába és kész.
Itt csinálják maszek sertéstartók, hordják románból szlovákba a szóját aztán bótolnak kicsibe kistételekbe.
Hőkezelik extrahálják, mert a szójaolajat nyerik ki belőle és a maradék lesz a tápnak való.
Válasz #830. hozzászólásra
Aszongyad meg inkább, hogyan kell ehetővé tenni!
Lehet énis vetek a kertbe hehe.(próbának)
Számoljunk egyet.
Mennyibe fáj kb ha letoljuk pre-be WingP-vel, kap egyszer egy sor pulsar-t meg egyszer panterázzuk???
kb mibe állna meg a vegyszerár ezekkel a termékekkel?
Talajművelés 30ezerből megvan aratással együtt önköltségen. Műtrágya 20ezer. Vetőmag is kb ennyi ha nem csak az emlékezetem.
Vegyszer mennyi???
Mindegy, 100körül megvan és nem is soványan számoltunk.
10mázsa körüli termés már kihozhatja magát, 2tonnával meg lehet fogni is rajta.
Persze megkéne célozni a 3-at és akkor már alakul a sztori
Válasz #826. hozzászólásra
1-1,5milla körül lehet egyébként
Válasz #826. hozzászólásra
60hektár nemnagy tétel. Persze ha bejön akkor igen!
Majd learatunk valahogy, egy nap alatt 10hektárt letudok szedni a nagyobbik kombájnnal nagy asztallal szépen figyelve simán!!! de ha minden optimális akkor szerintem lehet ott még abriktelni többet is vele, a gép az menne 10-el is benne csak a fődet nemszereti 10-el meg szeretne enni belőle
Válasz #825. hozzászólásra