Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR413.05 FtUSD391.85 FtCHF443.26 FtGBP495.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
ők megunták pár éve a naprát, azóta szójáznak, tavaly 35q / heki, az ára magasabb volt mint a naprának, de az idén elég szopás ( igaz a napra is az ,de mi nem ?????? )
Tavaly 22-23q adott, foltokban a víznyomások is voltak. Verte betakarításkor a 100q kukoricát (mármint ami zsebben maradt). Az idei vetés szar. Ha nem kap esőt ki sem kel, pedig már ideje lenne mert karácsony lesz mire beérik.
Mifelénk sokan termesztik a szóját,van aki 50cmsorx5cm tőtávra, de igen sokan 70cmsorx3cm tőtávra vetik , a gyomirtásra nagyon oda kell figyelni,különösen a széleslevelü gyomokra, a sorközi müvelést nagyon meghálálja,bór tartalmú lombtrágya segít a beporzásban,virágzásban.
A bólyi technológia szerint a sortáv 45-50 cm, mint az amerikai.
Mifelénk dupla gabonára vetik, vetjük. Jobb a gyomelnyomó képessége. A gyomirtása elég jól megoldható.
Mi vaderstaddal vetjük, tavaj JD vetette az is jó volt.
A szakirodalom 45-55cm sortávolságot ír. Mikor nálunk termelték a 80-as években, SPC-vel vetették. Most a szomszédos faluban termelnek pár éve, azt nem láttam mivel vetették, de az biztos hogy nem gabona sortávra, esetleg kétszeres gabona sortávra.
Ismerős lajtával vetette dupla sortávra. Aztmnodja semmi se jött össze. Későb vetett, későn gyomirtott. Későn aratta. így lett rajta kb gyenge 15q/ha. Nógrád megye. Én is gondolkodom rajta hogy pár hektáron kipróbálnám.
Válasz #19. hozzászólásra
Én is a sűrű vetésre emlékszem anyolcvanas évek elejéről ,amikor Püspökladányban láttam a szója aratását Bizon Gigant(:o))kombálynokkal.Nekünk akkor már ott szárazbabunk volt és a szójás kombálynnal csépeltettük ki.
Válasz #16. hozzászólásra
a szóját ha lehet semenkénti vetőgéppel kéne vetni mert ugy meg lehet kapálni saraboló géppel, kevesebb mag kell és jobb termés várható,stb......
Többször írtam már csak gépalkatrész kereskedö néven.De az a múlté.Az tuti hogy olyan adottság mint azon a részen,nincs máshol.Meg ott is vannak gyengébb részek.Múlt héten voltam náluk babot szállítottunk,de fel jött szóba a kukorica termés.Tavaly szárazság volt így 9,5-10to volt a termés hektáronként az idén viszont 12,5-13to.Ha gondoljátok lehet velük beszélni,mert vetömagot is árusítanak 1es 2es fokut meg extrát.Margittasziget KFT.Újmohács
Válasz #5. hozzászólásra
Sziaztok!
Azt a mikroklimát és talajadottságot kevés helyen lehet megtalálni ebben az országban,3t-tól ne tervezzetek többet,egyébként öntözéssel lehetne sokat kihozni belőle,a tzerméskötödés ideje a legfontossabb!Környékünkön több gazda elérte a 4 t-t.
Sziasztok
Mi nagyon sok szója babot szállítunk Sárhát és Újmohácsról.Nagy területeken termelik,el mondások szerint 3-3,5t átlag termés gyengébb helyeken,jobb részek 4,5-6t/ha.Nagyon agyagos terület sok csapadékkal,meg anno a duna kb 1m vastag hordalékot rakott le.Más részekröl nem nagyon szállítunk,valószínü mert nem éri meg termelni gyengébb talajokon.
Ezt a szóját úgymond "erőltetik" pedig Én is "csak" 2-2,5 t termésekről hallok a környékből amit a napra simán 1 t-val megver lazán.
De !
Ha azt nézem, hogy a szója most 8000 volt a napra meg 5500 (szabad) akkor már jobb az állás, de az elmúlt min. 5 évben ez épp a fordítottja volt.
6741 hozzászólás
Válasz #40. hozzászólásra
Jeget kiheverte??????????
Válasz #35. hozzászólásra
itt a kelés jó lett,csak amikor kötött nem volt elég nedvesség a talajba...
Válasz #37. hozzászólásra
Ez nagy cég (2000 ha) ezeknél a pénz nem számit
Válasz #36. hozzászólásra
Jövőre meg már nem csak szopunk, hanem baxnak is minket, ha ez így megy.
Válasz #35. hozzászólásra
Ami szar, én arra már nem költenék.
Válasz #34. hozzászólásra
ők megunták pár éve a naprát, azóta szójáznak, tavaly 35q / heki, az ára magasabb volt mint a naprának, de az idén elég szopás ( igaz a napra is az ,de mi nem ?????? )
Válasz #32. hozzászólásra
műlt héten Roundupoztak az ismerősék vagy 300 hekit , azt mondja kurva gyenge lessz , mert szarul kelt
Válasz #33. hozzászólásra
Én csak érdeklődöm, mert tavaszra lehetséges növény lenne.
Válasz #32. hozzászólásra
áá még itt-ott zöld...árak mik lesznek???
Vannak-e már szója termés eredmények ??????????
Válasz #30. hozzászólásra
Tavaly 22-23q adott, foltokban a víznyomások is voltak. Verte betakarításkor a 100q kukoricát (mármint ami zsebben maradt). Az idei vetés szar. Ha nem kap esőt ki sem kel, pedig már ideje lenne mert karácsony lesz mire beérik.
Válasz #26. hozzászólásra
Eredmények?
Sziasztok!
Tud valaki extrahált szóját 46%-ost jó áron?
Mifelénk sokan termesztik a szóját,van aki 50cmsorx5cm tőtávra, de igen sokan 70cmsorx3cm tőtávra vetik , a gyomirtásra nagyon oda kell figyelni,különösen a széleslevelü gyomokra, a sorközi müvelést nagyon meghálálja,bór tartalmú lombtrágya segít a beporzásban,virágzásban.
A bólyi technológia szerint a sortáv 45-50 cm, mint az amerikai.
Mifelénk dupla gabonára vetik, vetjük. Jobb a gyomelnyomó képessége. A gyomirtása elég jól megoldható.
Mi vaderstaddal vetjük, tavaj JD vetette az is jó volt.
Válasz #24. hozzászólásra
Ennyi. :)
Válasz #22. hozzászólásra
Nógrád-megye mondjuk pont a szójatermesztésre alkalmatlan tájak közé tartozik.
A szakirodalom 45-55cm sortávolságot ír. Mikor nálunk termelték a 80-as években, SPC-vel vetették. Most a szomszédos faluban termelnek pár éve, azt nem láttam mivel vetették, de az biztos hogy nem gabona sortávra, esetleg kétszeres gabona sortávra.
Ismerős lajtával vetette dupla sortávra. Aztmnodja semmi se jött össze. Későb vetett, későn gyomirtott. Későn aratta. így lett rajta kb gyenge 15q/ha. Nógrád megye. Én is gondolkodom rajta hogy pár hektáron kipróbálnám.
Válasz #19. hozzászólásra
Én is a sűrű vetésre emlékszem anyolcvanas évek elejéről ,amikor Püspökladányban láttam a szója aratását Bizon Gigant(:o))kombálynokkal.Nekünk akkor már ott szárazbabunk volt és a szójás kombálynnal csépeltettük ki.
Cyclo vetőgéphez is volt vetődob szójához ügyhogy azzal is lehet, meg az SPC-vel is.
felénk a nagisz termel ilyet
gabona sortávra jd vetögéppel vetik
mindig szépp az állományuk
Válasz #17. hozzászólásra
Itt sokan termelik,kapálásról szó sincs.Szerintem a kapálást nem hozza vissza.
Válasz #16. hozzászólásra
a szóját ha lehet semenkénti vetőgéppel kéne vetni mert ugy meg lehet kapálni saraboló géppel, kevesebb mag kell és jobb termés várható,stb......
Válasz #13. hozzászólásra
Nállunk IH 6200-al vetik,SPC vel még nemhallottam.
http://www.kutdiak.kee.hu/diak/nzs/nszoja.htm
Spc
A szóját milyen vetőgéppel érdemes elvetni?
Válasz #11. hozzászólásra
ja-ja.
06-69/330-055 Margittasziget 92 Termelö Szolgáltató és Értékesítö KFT.Rugalmasan állnak a dolgokhoz.
Válasz #9. hozzászólásra
az jó cég. ismerős.
Többször írtam már csak gépalkatrész kereskedö néven.De az a múlté.Az tuti hogy olyan adottság mint azon a részen,nincs máshol.Meg ott is vannak gyengébb részek.Múlt héten voltam náluk babot szállítottunk,de fel jött szóba a kukorica termés.Tavaly szárazság volt így 9,5-10to volt a termés hektáronként az idén viszont 12,5-13to.Ha gondoljátok lehet velük beszélni,mert vetömagot is árusítanak 1es 2es fokut meg extrát.Margittasziget KFT.Újmohács
Válasz #7. hozzászólásra
akkor azok drága madarak !
nállunk is csak muszájból termelik,mivel a madárprogramban 25% pillangós van előirva.
Válasz #5. hozzászólásra
Sziaztok!
Azt a mikroklimát és talajadottságot kevés helyen lehet megtalálni ebben az országban,3t-tól ne tervezzetek többet,egyébként öntözéssel lehetne sokat kihozni belőle,a tzerméskötödés ideje a legfontossabb!Környékünkön több gazda elérte a 4 t-t.
Válasz #4. hozzászólásra
na az már igen ! még a végén kedvet kapok hozzá ha ennyit is tud .
eddig hol lapult maga ?
Sziasztok
Mi nagyon sok szója babot szállítunk Sárhát és Újmohácsról.Nagy területeken termelik,el mondások szerint 3-3,5t átlag termés gyengébb helyeken,jobb részek 4,5-6t/ha.Nagyon agyagos terület sok csapadékkal,meg anno a duna kb 1m vastag hordalékot rakott le.Más részekröl nem nagyon szállítunk,valószínü mert nem éri meg termelni gyengébb talajokon.
Ezt a szóját úgymond "erőltetik" pedig Én is "csak" 2-2,5 t termésekről hallok a környékből amit a napra simán 1 t-val megver lazán.
De !
Ha azt nézem, hogy a szója most 8000 volt a napra meg 5500 (szabad) akkor már jobb az állás, de az elmúlt min. 5 évben ez épp a fordítottja volt.
Tud valaki a jövő évi szója árakról valamit ?
Válasz #1. hozzászólásra
Békéssámsonon termelik többen,kb. 20-25 mázsa/ha.
érdeklödnék hogy mako körül termel e valaki szoját ? és milyen eredményel milyen fajtát ?