Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR413.05 FtUSD391.85 FtCHF443.26 FtGBP495.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nekem nem is az tetszik benne...Hane az a kamera vazze...Van egy vízszintes nunkahenger,ami jobra balra tologatja a kultit.a sorvezető kamera mindig ott tartja a a gépet ahol annak menni kell.Ha félremész sem vág ki egy tövet sem.amúgy it a szójákat 45re rakjuk...hát én is kultiztam idén,de az én kamerám az kis átlátszó pohárkában volt..
Válasz #88. hozzászólásra
Szeva Jancsi.
Hú vazze ez brutális.
Sor és tőköz művelő kultivátor?
Én még ilyet nem láttam.
Az 5000 éves kapának mint szerszámnak annyi?
Hee???Na akkor én arról lemaradtam.beszéltünk róla hogy lehet hogy majd kell meg milyen fajták,de biztosra nem mondtál se fajtát se mennyiséget...Az agria meg a hópehely 70ft a pirosfélék desiré,laura 60ft...
Válasz #74. hozzászólásra
Srácok ez nagyon egyszerü!!Ahol nagyon jol megterem a kukorica ott szeret lenni a szója is.. Tölünk nem tul mesze..Ahol 110m adot a kukorica ott let is 3.5-4t szója!!Amit ott meg is érte termelni!!!
Válasz #75. hozzászólásra
Üdv Pisti.
Az eső előtt a 600 hektárukból még 500 állítólag kint volt.A falunkban is van még kint vagy 30-40 Ha.A Nagykereki temetőtől látom építkezik Valaki???
egész ponosan Békéssámson határában volt az idén is közel 25ha.de mezőhegyes környékén biztos jól érezheti magát a szója a párásság miatt mert nagyon szereti a szója az esőt és a jó párás éghajlatot,vagy a párát reggelente.Békéssámsonon 15m/ha os termés már igen jónak mondható!!
A leginkább eső!Most igaz volt benne része az elején,de sajnos hamar megszorult.De szedtünk már le 28mázsát is erősebb földben és jó csapadék eloszlással.
Válasz #67. hozzászólásra
Tölünk nem mesze de mégis távol volt ojan az idén ahol35-40 mázsát is adot!! De ott a kukorica is adta öntözés nélkül a 100-110 et Tehát nem csak a teknológia kell hozzá hanem kib jó föld!!
Én termelem a szóját évek óta,itt Makó környékén én is sajnos muszályból,a madár program(10%) végett.Rendkívül rosszak az itteni adottságok a szójának,5 mázsa átlagra jött ki az idén is!ih-val vetjük,de próbáltuk már spc-vel is.
idén kötéskor nagy meleg volt és szárazság.dfigyeltem és dobta le a virágokat.gondolom mert nem volt víz és érezte a növény hogy nem tudja kinevelni..vagy hülyeséget beszélek?
kötéskor kell a víz,az enyém az úgy a nagy melegben tisztára el volt fonnyadva.lógott az egész..reggel jött kicsit helyre mindig.na ha akkor megöntözöm mást mutatna termésbe.kötéskor ha öntözöd,sokkal többet köt így nagyobb a termésed is...volt hogy 50-60 hüvelyt számoltam jobb években..
pulsar,refain,és egyszikűre pantera.ez elég gyomírtásra.öntözést jobban meghálálja mint a műtrágyát.itt vannak olyan részek ahol esett egy kicsit több,ott most is van 4-4,5t.én a 45cm-es sortávot ajánlom,mert azt meg lehet kultizni és az is nagyon jót tesz a szójának.a margitta a full gyommentes területeket is kultizza.
oké...Ismered a Margitta 92kft-t???Na ők nagyon jó árat fizetnek mindig a terményekért.Nagyon jó összeköttetése van a főnöknek és jól eltudja adni amije van...Így ő i jó árat fizet.Na az Ő árukra leszek kíváncsi...
6741 hozzászólás
Ez nagyon komoly! Kíváncsi lennék a repce termés átlagokra!
Válasz #89. hozzászólásra
Nekem nem is az tetszik benne...Hane az a kamera vazze...Van egy vízszintes nunkahenger,ami jobra balra tologatja a kultit.a sorvezető kamera mindig ott tartja a a gépet ahol annak menni kell.Ha félremész sem vág ki egy tövet sem.amúgy it a szójákat 45re rakjuk...hát én is kultiztam idén,de az én kamerám az kis átlátszó pohárkában volt..
Szeva Jancsi.
Hú vazze ez brutális.
Sor és tőköz művelő kultivátor?
Én még ilyet nem láttam.
Az 5000 éves kapának mint szerszámnak annyi?
He itt a haverom szójavetés és kultizás közben....Na hónap el is mesélem neki mit láttam...http://www.tomelilla.hu/archives/cat_1717412498.html
Válasz #86. hozzászólásra
Burgis topick......
Válasz #85. hozzászólásra
Hee???Na akkor én arról lemaradtam.beszéltünk róla hogy lehet hogy majd kell meg milyen fajták,de biztosra nem mondtál se fajtát se mennyiséget...Az agria meg a hópehely 70ft a pirosfélék desiré,laura 60ft...
Válasz #84. hozzászólásra
Gondolj már néha a megélhetésre is !!!
Krumpliért mentem volna, amit a múltkor beírtam neked !!!!!!
Válasz #83. hozzászólásra
őőő mien cuccért???Nő van a dologban???
Válasz #82. hozzászólásra
Ma mentem volta a cuccért, de tegnap nem tudtunk chatelni !!!!
Válasz #81. hozzászólásra
AZ Újmohácsi Margitta Sziget 92kft-t próbáld megkérdezni...Lehet van még nekik raktárban...
Nincs senkinek?????
Hali van valakinek eladó szojája 1pár mázsa???????? ÁRA???
Válasz #78. hozzászólásra
Sajnos igen sokan elcsábultak és megpróbálkoztak vele... Felénk sokan feladták mert ami nem megy azt nem kell eröltetni!!!
Válasz #76. hozzászólásra
Az út melletti parcella termését 5-6q körülire saccolom,azt hittem már be sem takaritják.
Egy birkás épít egy marha nagy házat, az látszik.
Válasz #74. hozzászólásra
Srácok ez nagyon egyszerü!!Ahol nagyon jol megterem a kukorica ott szeret lenni a szója is.. Tölünk nem tul mesze..Ahol 110m adot a kukorica ott let is 3.5-4t szója!!Amit ott meg is érte termelni!!!
Válasz #75. hozzászólásra
Üdv Pisti.
Az eső előtt a 600 hektárukból még 500 állítólag kint volt.A falunkban is van még kint vagy 30-40 Ha.A Nagykereki temetőtől látom építkezik Valaki???
Ezek vajon mit csinálhatnak??????????????
(kis segítség, a kép 2 napja készült)
egész ponosan Békéssámson határában volt az idén is közel 25ha.de mezőhegyes környékén biztos jól érezheti magát a szója a párásság miatt mert nagyon szereti a szója az esőt és a jó párás éghajlatot,vagy a párát reggelente.Békéssámsonon 15m/ha os termés már igen jónak mondható!!
spc-s vetéssel? kevesebb mag kell, lehet sorközművelni ez által hamarabb meg ugrik az állomány és arányosabb a tőtávolság a szemenként vetés miatt
Válasz #69. hozzászólásra
Makó melyik részén termelted a szóját?
Válasz #69. hozzászólásra
És mik a tapasztalatok az spc-s vetéssel ?
A miénk sem egy szójatermesztő vidék. Az idei átlag 18 q/ha. Ahol jó volt a talaj és jó volt a kelés ott 25 q-ás lett.
A leginkább eső!Most igaz volt benne része az elején,de sajnos hamar megszorult.De szedtünk már le 28mázsát is erősebb földben és jó csapadék eloszlással.
Válasz #67. hozzászólásra
Tölünk nem mesze de mégis távol volt ojan az idén ahol35-40 mázsát is adot!! De ott a kukorica is adta öntözés nélkül a 100-110 et Tehát nem csak a teknológia kell hozzá hanem kib jó föld!!
Én termelem a szóját évek óta,itt Makó környékén én is sajnos muszályból,a madár program(10%) végett.Rendkívül rosszak az itteni adottságok a szójának,5 mázsa átlagra jött ki az idén is!ih-val vetjük,de próbáltuk már spc-vel is.
Válasz #64. hozzászólásra
idén kötéskor nagy meleg volt és szárazság.dfigyeltem és dobta le a virágokat.gondolom mert nem volt víz és érezte a növény hogy nem tudja kinevelni..vagy hülyeséget beszélek?
Válasz #64. hozzászólásra
kötéskor kell a víz,az enyém az úgy a nagy melegben tisztára el volt fonnyadva.lógott az egész..reggel jött kicsit helyre mindig.na ha akkor megöntözöm mást mutatna termésbe.kötéskor ha öntözöd,sokkal többet köt így nagyobb a termésed is...volt hogy 50-60 hüvelyt számoltam jobb években..
Itt egy két okossal beszéltem és nekik nem jött be a szója öntözése. A párásabb klímát és a mélyebb területet jobban meghálája állítólag.
Válasz #61. hozzászólásra
pulsar,refain,és egyszikűre pantera.ez elég gyomírtásra.öntözést jobban meghálálja mint a műtrágyát.itt vannak olyan részek ahol esett egy kicsit több,ott most is van 4-4,5t.én a 45cm-es sortávot ajánlom,mert azt meg lehet kultizni és az is nagyon jót tesz a szójának.a margitta a full gyommentes területeket is kultizza.
Válasz #61. hozzászólásra
gyomirtás és viz a legfontosabb ,öntözöttbe tudja a 4 tonnát is , öntözés nélkül én nem termelném (nem is termelem )
pulsarozni kell
A talajmunkák és a betakarításon kívűl milyen költségek vannak a szóján ???
- Vetőmag
- Műtrágya(alap-fej)
- Vegyszer
- ????
- ???
- ??
- ?
Válasz #59. hozzászólásra
Haszon ????????
Válasz #58. hozzászólásra
ismerősék levágták a 400 heki szóját , 1.6 t/ha a termett, eladták 75.000 ft /t áron
Válasz #57. hozzászólásra
Az 51-esben írtad a haverod autóit, arra írtam magyarúl, hogy köszi, de van itt is bőven belőlük.
Válasz #56. hozzászólásra
és miért baj ha 15-20db?
Válasz #55. hozzászólásra
Ezek szerint nem. :-))
Válasz #54. hozzászólásra
Nem tonnáról beszélgetünk?
Válasz #53. hozzászólásra
Már mint db kamion, félre érthetőbb lett volna. :-)
Válasz #52. hozzászólásra
összekel valakivel állni....és máris megvan a 24...:-))
Válasz #51. hozzászólásra
Csak a szűkebb családi körben van 15-20.
Válasz #50. hozzászólásra
Van a szomszédban egy kamionos haver két nyerges billencsel...ő szállítana biztos...
Válasz #49. hozzászólásra
Lehetséges !
Csak a termés mennyiségével nem dűlőznék !
Válasz #48. hozzászólásra
Ide nem érdemes szállítanod???
Válasz #47. hozzászólásra
Hallottam már róluk egy két összejövetelen.
Válasz #46. hozzászólásra
oké...Ismered a Margitta 92kft-t???Na ők nagyon jó árat fizetnek mindig a terményekért.Nagyon jó összeköttetése van a főnöknek és jól eltudja adni amije van...Így ő i jó árat fizet.Na az Ő árukra leszek kíváncsi...
Válasz #45. hozzászólásra
Holnap letisztázom, mert tárgyolnom kell a céggel úgyis.
Válasz #44. hozzászólásra
itt az eggyik cég 6ezer+felárért veszi...
Kezd edlmenni a kedvem a szójától....., itt 17-20 q-k vannak, az ár meg 8000 környéke, de hiányt várnak.
Hektárköltségbe kedvezőbb a szója?
Tudna valaki egy rövid termesztési leírást írni? Műtrágya vegyszer vetés.
Válasz #41. hozzászólásra
aha...van pár képem mikor még zöld volt...akarod?