Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Ndr #4967. hozzászólására"vetőgép előtti rövid tárcsa megoldja"
Milyen vetőgép ?
Mekkora a sortávolság ?
Az nem lehet, hogy nem vágta át rendesen a szelvényt a tárcsa, csak részlegesen és a többi gazt meg csak földel takarta ?
Sajna nem értek a szójához, csak azon töprengek, mekkora lehet a szója gazelnyomó képessége.
Ha nem csak magadat akarod nyugtatni, csak a corum a megoldás, de még az se biztos hogy maradandót alkot. Még mindíg olcsóbb lesz mint a parlagfű bírság, és talán aratni is fogsz.az összes többi szerrel nyugtalan nyarad lesz.
Válasz Ndr #4967. hozzászólásáraBenta 480 olcsóbb mint a Corum, magról kelőt meg napraforgót is az fogja legjobban leperzselni, de nem lesz maradéktalan azt tudnod kell.
Válasz Ndr #4967. hozzászólásáraSzerintem ha megeszi a parcellát a gyom, az lesz a drága, nem a gyomirtó! Ez már tűzoltás, nem szabad spórolni. Bár nem értek a szójához, csak mondom.
Amúgy ha nem többtízhektárról van szó, egy pár estét/hétvégét rá lehet szánni a fanyelűvel is, azokat legalább kiütni amit a gyomirtó úgyse fog elvinni, csak megfogni mondjuk.
Válasz Ndr #4967. hozzászólásáraOlvass vissza,valamikor tavaly leírtam milyen kombinációval megyünk itt sokan évek óta.Nem tudom melyik kapható belőlük nálatok,de kiindulási alapnak jó lesz.
Sikerült beletenyerelni a szója gyomirtásába és sajnos negatívan.
Már vetés előtt eléggé fejlett gyomflóra volt, de mondom áá nem totálozom le majd a vetőgép előtti rövid tárcsa megoldja.... nem kell mondani egyáltalán nem sikerült.
Aztán mikor láttam, hogy ezzel baj lesz nem emeltettem fel a tárcsát, hogy ne forgassa le a gyomflórát és esetleg utána vetés után letudjam totálozni, hanem hagytam úgy és ment rá alapba a
Pledge + Spectrum kombó.
Szóval ott állok, hogy van 2 bazi nagy 2szikű gyomom szétszórva a táblán kb térdig érnek, és jön az expresses árvakelésú napraforgó meg még 1-2 magról kelé 2szikű gyom meg mutatóban egy kis gordony. A masszív tarackbúza fertőzést a totál kihagyása miatt nem is említem xd, de azt szelektívvel simán kitudom szedni.
Az lenne a lényegi kérdésem, hogy a 2 túl fejlett gyomot illetve, az expresses napraforgót meg mellé az 1-2 kis jelentéktelen gyomot.
Mivel tudnám költséghatékonyan teljesen kiírtani poszt kezelésben??????
Nyugodtan lehet nevetni meg gúnyolódni, tudom hogy elb*asztam a totál kihagyásával, csak hogy vmivel helyre lehet-e hozni, ami nem a corum mert 25k meg még hozzá a 10k szelektív már masszív lenne
Válasz Dzotya #4960. hozzászólásáraNekünk nem jön ki csak 85 kg/ha. De ezzel is volt már 3,8 tonna/ha. Kicsit többet foglalkoznánk vele, lehetne az több is.
Válasz Hunor11 #4961. hozzászólásáraMég annyit érdemes tudni hogy nem mindegyik fajta alkalmas széles sortávra, általában főleg a korai fajták nem tolerálják.
Válasz Hunor11 #4959. hozzászólásáraNálam 25-30 közötti tőszám méterenként,ez/ha egy kicsit jobban megázna/általában 4to/ha ad/ baranya/ Kb 90kg/ha vetőmag.
Válasz Dzotya #4955. hozzászólásáraEzen gondolkodtam már az éven is, hogy kipróbálom, de nem volt még tapasztalat. Volt aki azt mondta nekem, hogy nem fognak összeérni a sorok, így felnövi a gyom. Volt ilyen tapasztalatod?
NS Favorit szóját szeretnék vetni. Valaki tudna e nekem segíteni, hogy hol lehet ilyen fajtát kapni 1 v 2. fokban, mert nem nagyon találok? Köszönöm a segítségetek
Válasz mtz1221 #4945. hozzászólásáraSzemtelen egy banda, az már biztos... Nálam is a naprákban kb. 25%-os tőszámhiányt csináltak. Most a nyúl, őz zabálja, ha érik, a seregélyek. Mindenki jól lakik belőle, csak a gazdája nem...
Válasz mtz1221 #4945. hozzászólásáraSzemtelen egy banda, az már biztos... Nálam is a naprákban kb. 25%-os tőszámhiányt csináltak. Most a nyúl, őz zabálja, ha érik, a seregélyek. Mindenki jól lakik belőle, csak a gazdája nem...
Válasz Tom250 #4939. hozzászólásáraés hányadik szója vetéstől vannak ilyen gümők? értem ez alatt, hogy az első szójában gondolom nem voltak, de a második, harmadikban már van rendesen?
Válasz horesz01 #4937. hozzászólásáraSencorral volt alapkezelve, felülkezelés még nem volt, de valószínűleg Pulsart meg valamilyen szelektív gyomirtót fog kapni amikor indokolt lesz.
6774 hozzászólás
KB nulla, vagy az alatt.
Válasz Ndr #4967. hozzászólására"vetőgép előtti rövid tárcsa megoldja"
Milyen vetőgép ?
Mekkora a sortávolság ?
Az nem lehet, hogy nem vágta át rendesen a szelvényt a tárcsa, csak részlegesen és a többi gazt meg csak földel takarta ?
Sajna nem értek a szójához, csak azon töprengek, mekkora lehet a szója gazelnyomó képessége.
Ha nem csak magadat akarod nyugtatni, csak a corum a megoldás, de még az se biztos hogy maradandót alkot. Még mindíg olcsóbb lesz mint a parlagfű bírság, és talán aratni is fogsz.az összes többi szerrel nyugtalan nyarad lesz.
Válasz Ndr #4967. hozzászólásáraBenta 480 olcsóbb mint a Corum, magról kelőt meg napraforgót is az fogja legjobban leperzselni, de nem lesz maradéktalan azt tudnod kell.
Válasz Ndr #4967. hozzászólásáraSzerintem ha megeszi a parcellát a gyom, az lesz a drága, nem a gyomirtó! Ez már tűzoltás, nem szabad spórolni. Bár nem értek a szójához, csak mondom.
Amúgy ha nem többtízhektárról van szó, egy pár estét/hétvégét rá lehet szánni a fanyelűvel is, azokat legalább kiütni amit a gyomirtó úgyse fog elvinni, csak megfogni mondjuk.
Tudja valaki, hogy Refine+Targa Super (dash-al vagy trend-el hatásfokozva) egyszerre kifújható?
Válasz Ndr #4967. hozzászólásáraOlvass vissza,valamikor tavaly leírtam milyen kombinációval megyünk itt sokan évek óta.Nem tudom melyik kapható belőlük nálatok,de kiindulási alapnak jó lesz.
Na haló!
Sikerült beletenyerelni a szója gyomirtásába és sajnos negatívan.
Már vetés előtt eléggé fejlett gyomflóra volt, de mondom áá nem totálozom le majd a vetőgép előtti rövid tárcsa megoldja.... nem kell mondani egyáltalán nem sikerült.
Aztán mikor láttam, hogy ezzel baj lesz nem emeltettem fel a tárcsát, hogy ne forgassa le a gyomflórát és esetleg utána vetés után letudjam totálozni, hanem hagytam úgy és ment rá alapba a
Pledge + Spectrum kombó.
Szóval ott állok, hogy van 2 bazi nagy 2szikű gyomom szétszórva a táblán kb térdig érnek, és jön az expresses árvakelésú napraforgó meg még 1-2 magról kelé 2szikű gyom meg mutatóban egy kis gordony. A masszív tarackbúza fertőzést a totál kihagyása miatt nem is említem xd, de azt szelektívvel simán kitudom szedni.
Az lenne a lényegi kérdésem, hogy a 2 túl fejlett gyomot illetve, az expresses napraforgót meg mellé az 1-2 kis jelentéktelen gyomot.
Mivel tudnám költséghatékonyan teljesen kiírtani poszt kezelésben??????
Nyugodtan lehet nevetni meg gúnyolódni, tudom hogy elb*asztam a totál kihagyásával, csak hogy vmivel helyre lehet-e hozni, ami nem a corum mert 25k meg még hozzá a 10k szelektív már masszív lenne
Válasz Dzotya #4960. hozzászólásáraNekünk nem jön ki csak 85 kg/ha. De ezzel is volt már 3,8 tonna/ha. Kicsit többet foglalkoznánk vele, lehetne az több is.
Nekünk nagyon bejön a 70 cm sortáv.
Válasz Tom250 #4964. hozzászólásáraEz pedig isidor 2015ben
Válasz Hunor11 #4963. hozzászólásáraIdén Es Mediator lett, de korábbi években volt Pedro, Isidor és Pannónia kincse is
Pedro tavaly:
Válasz Tom250 #4962. hozzászólásáraTe melyik fajtát szoktad vetni?
Válasz Hunor11 #4961. hozzászólásáraMég annyit érdemes tudni hogy nem mindegyik fajta alkalmas széles sortávra, általában főleg a korai fajták nem tolerálják.
Válasz Dzotya #4960. hozzászólásáraKöszönöm az infókat! Jövőre mindenképp kipróbálom, és akkor fogom tudni sorközművelni is.
Válasz Hunor11 #4959. hozzászólásáraNálam 25-30 közötti tőszám méterenként,ez/ha egy kicsit jobban megázna/általában 4to/ha ad/ baranya/ Kb 90kg/ha vetőmag.
Válasz Dzotya #4957. hozzászólásáraEz nagyon jó, jövőre így fogom vetni.
Hány cm-es így a tőtáv?
Válasz Hunor11 #4956. hozzászólásáraÉsznél kell lenni, de megoldható a tisztán tartása. Tavalyi év, július 9.
Válasz Hunor11 #4956. hozzászólásáraÍgy zár össze,de a gyomirtásra oda kell figyelni,plusz ekézni is lehet!
Válasz Dzotya #4955. hozzászólásáraEzen gondolkodtam már az éven is, hogy kipróbálom, de nem volt még tapasztalat. Volt aki azt mondta nekem, hogy nem fognak összeérni a sorok, így felnövi a gyom. Volt ilyen tapasztalatod?
Válasz Hunor11 #4954. hozzászólásárakukorica
Válasz Dzotya #4953. hozzászólásáraMekkora sortávra lett vetve?
Válasz határjáró #4952. hozzászólásáraisidor
Válasz Dzotya #4951. hozzászólásáraEz már igen jól néz ki. Milyen fajta?
Jövő héten lövök már énis pár képet.
Lassan fejlődik!
NS Favorit szóját szeretnék vetni. Valaki tudna e nekem segíteni, hogy hol lehet ilyen fajtát kapni 1 v 2. fokban, mert nem nagyon találok? Köszönöm a segítségetek
Válasz t.romsics #4947. hozzászólásáraNyulakat ellehet ijeszteni pár liter öblítővel az egyszikű gyomirtó közt.A repülő dögökkel van a gondom.
Válasz t.romsics #4944. hozzászólásáraEz feltűnő mert mikor mentem zavarni őket úgy nézett ki mintha egész tábla szált volna fel.
Válasz mtz1221 #4941. hozzászólásáraSzeretik. Csak szerencsére kb. 10x több magot vetsz, és nem annyira feltűnő.
Válasz envagyok2 #4942 hozzászólásáre
Ha jó a terület mikroklímája, akkor oltott maggal szerintem már az első évben is lehetnek gümők.
Válasz Tom250 #4939. hozzászólásáraés hányadik szója vetéstől vannak ilyen gümők? értem ez alatt, hogy az első szójában gondolom nem voltak, de a második, harmadikban már van rendesen?
Szóját ki tudják e a galambok zabálni ??? 100-sával vannak,naprát már 3 x kiették.
Válasz horesz01 #4937. hozzászólásáraSencorral volt alapkezelve, felülkezelés még nem volt, de valószínűleg Pulsart meg valamilyen szelektív gyomirtót fog kapni amikor indokolt lesz.
Válasz envagyok2 #4936. hozzászólásáraMár sokadik, búza-kukorica-szója a vetésforgó.
Forgatás nélküli művelésben, ami idén egy kicsit mintill-es is, ősszel mindössze 12-15cm mélyen volt alap művelve.
Válasz Dög #4935. hozzászólásáraES Mediator
Válasz Tom250 #4933. hozzászólásáraSzépen néz ki!
Alapkezelést és a felülkezelés mivel csináltad?
Válasz Tom250 #4933. hozzászólásáraez már a sokadik szója ebbe a táblába, vagy ez az első év, hogy van benne?
Virágzás kezdetén, ha lehet eső előtt. Milyen fajta?
Válasz Tom250 #4933. hozzászólásáraÉn várnék vele, hogy legyen nagyobb levélzet.
Amalgerolt ki mikor tenné rá?
Zsurló
Válasz Dzotya #4927. hozzászólásáraNem! Viszi a szóját is!
Válasz mentosdenes #4930. hozzászólásáraJól nézki!
Vetés ideje április 28.
Eső után
A Command 48EC /klomazon/ ,mehet posztba is szójára?
Válasz határjáró #4925. hozzászólásáraKösz.
Válasz Rabó001 #4924. hozzászólásáraIgen.