Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz mocsencsi1 #4626. hozzászólásáraNem mondod komolyan !?! Hány nemzedékük van vagy mi a szar ? Ha már bebábozódtak a kikekő hernyókkal vagyis lepkékkel mi legyen ? Ujra kezdődik peterakás ... lárva állapot... zabálás .... ?
Pár éve egy collégának voltak ilyen jóétvágyu szépségei egy 8 ha táblán. Ha nem nyom rá 2Kg maradék imazumit az biztos, hogy a kopasz csonkon kívül nem marad semmi.
Válasz Pogba #4620. hozzászólásáraIgen, 2 napja Targa supert fujtam a szójában. Tele volt a buzi lepkékkel ott vigyorogtam milyen szép ahogy a sok lepke hullámzik a szóják fölött... Tegnap este lombtrágyát fújtam és nem vigyorogtam mert lezabálta sok rohadt hernyó a 15-20 centis szója 1/3 -át.
Válasz .Feco. #4614. hozzászólásáraMiért van nekem olyan gondolat a fejemben hogy ti személyesen is ismeritek egymást ?? És teljesen tisztában vagy vele hogy nincs az a hüvelyes a legszebb borsójával sem,ami akkora lázba tudná hozni szanberget mint egy narancs vagy piros traktor ???
Válasz Sk Laci #4616. hozzászólásáraItt is hideg volt, még június elején is fűteni kellett esténként, májusban meg napközben is bekapcsolt a cirkó.
Kevesebb esőt kaptunk hozzátok, és tőlünk délebbre lévőkhöz képest is, ami ebben a 100mm-es nagyságrendben most előny volt, viszont nagyon fog kelleni az utánpótlás mert sehol nem látni egy csepp vizet sem erekben patakokban erdőkben völgyekben, sehol...
Válasz szanberg #4611. hozzászólásáraIdén ti elébre vagytok a vegetációval, mint mi. Van itt két Tsz-nek is szója, de a tiédhez képest jó ha megvan a negyede-1/3. Minálunk minden vissza van maradva a multhavi hideg időjárás miatt.
Bentazon 2 liter/ha-ban harmadik hármaslevélen túl mit művel a szójával? Foltoznom kellene néhány részt, parlagfű, csattanó maszlag és szerbtövis van benne! Refine hozzá sem szólt!
Válasz Wilde #4608. hozzászólásáraÉn minden permetezéskor 1%-ék karbamidot raktam a vízhez.Tavaly meg Vinko-ra hallgatva ekézővel egyik darabnak (akkor már gűmős volt a gyökér) odaszórtam 80 kg/H karbamidot.Az lett a legjobb avégére,meg ott zöld száron ért be.
Válasz Bzsr #4600. hozzászólásáraMinden éve fele abból van,sava-maximus meg rubin.Évjárat függők,tavaly a rubin vert minden külföldi fajtát,tavaly előtt meg alul maradtak a belugámmal szemben.Idén köszönhetően egyik déli fórumtársunknak van izidorom is.Meg lesz versenyeztetve ns meg beluga magokkal.
Válasz cyclo-400 #4595. hozzászólásáraNem szójában fújtam, de jó cucc.
3l 300vízbe + 3kg karbamid meg Nonit. A nagy széltippant, nádtippant(siska) is vitte ebben a dózisban.
Perje, muhar, gyengébb vackok nem ellenfél.
Pázsitfű meg selyemfű/selyempázsit megúszta, de visszafogta.
Először szeptemberben fújtam gyökérváltáskor, máskor tavasszal 15-20 centisre. Mindkettő hatott
Válasz mtz1221 #4593. hozzászólásáraNem nagyon tud beszerezni belőlük senki. Próbálok évek óta szerezni NS szóját de még nem jött össze.
Volt neked már valamelyik? Hogy szerepelnek?
Válasz Wilde #4591. hozzászólásáraNekem is nőttek hideg volt rájuk mikor fújtam.De egy 7-10 nap múlva elkezdek száradni a gyomok.Sőt volt egy darabom amire a fújás után 3-4 órára rájött az első özön vizünk és ott is jó lett.
Válasz jambo #4588. hozzászólásáraVáltozó,van mikor észre sem veszi van mikor meg is sárgítja picit.Szerintem függ a föld milyenségétől,meg az időjárástól is hogy mennyi viasz réteg volt a szóján mikor fújtuk.
Tessék-lássék
75-ös sortáv, 530ezres tőszám. Április 20 vetési idő. Rossz, vontatott kelés köszönhető a hideg időnek, de még mindig a legjobb a környéken. Ja és nulla tápanyag, kisérleti parcella.
6779 hozzászólás
Sziasztok.2liter Basagran+1liter Pulsa mehet 15 20cm szojaban.Valaszaitokat elore is koszonom.
Szója kultizás mennyibe szokott menni?
Válasz mocsencsi1 #4626. hozzászólásáraNem mondod komolyan !?! Hány nemzedékük van vagy mi a szar ? Ha már bebábozódtak a kikekő hernyókkal vagyis lepkékkel mi legyen ? Ujra kezdődik peterakás ... lárva állapot... zabálás .... ?![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Pár éve egy collégának voltak ilyen jóétvágyu szépségei egy 8 ha táblán. Ha nem nyom rá 2Kg maradék imazumit az biztos, hogy a kopasz csonkon kívül nem marad semmi.
Válasz force450 #4624. hozzászólásáraUgyan ez van nalam is.
Válasz force450 #4623. hozzászólására![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190614071745_20190613_193523.jpg)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz Pogba #4620. hozzászólásáraIgen, 2 napja Targa supert fujtam a szójában. Tele volt a buzi lepkékkel ott vigyorogtam milyen szép ahogy a sok lepke hullámzik a szóják fölött... Tegnap este lombtrágyát fújtam és nem vigyorogtam mert lezabálta sok rohadt hernyó a 15-20 centis szója 1/3 -át.![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Ez Bettina fajta. Új féle valami a Saatbautól, most jól néz ki.
Van még Sigalia a Mentorok mellett.
Esti kép
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190613225042_img_20190613_210749_7.jpg)
Valaki talalkozott mar ilyennel szojaban?![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190612170457_img_20190612_175416_2.jpg)
Vagy inkabb ennek a lárvájával, eleg rendesen eszi a levelet.
Válasz mtz1221 #4618. hozzászólásáraDe! Az asszony!
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
(csak mert olvassa és kedveskednék neki)
Válasz .Feco. #4614. hozzászólásáraMiért van nekem olyan gondolat a fejemben hogy ti személyesen is ismeritek egymást ?? És teljesen tisztában vagy vele hogy nincs az a hüvelyes a legszebb borsójával sem,ami akkora lázba tudná hozni szanberget mint egy narancs vagy piros traktor ???![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz Sk Laci #4616. hozzászólásáraItt is hideg volt, még június elején is fűteni kellett esténként, májusban meg napközben is bekapcsolt a cirkó.
Kevesebb esőt kaptunk hozzátok, és tőlünk délebbre lévőkhöz képest is, ami ebben a 100mm-es nagyságrendben most előny volt, viszont nagyon fog kelleni az utánpótlás mert sehol nem látni egy csepp vizet sem erekben patakokban erdőkben völgyekben, sehol...
Válasz szanberg #4611. hozzászólásáraIdén ti elébre vagytok a vegetációval, mint mi. Van itt két Tsz-nek is szója, de a tiédhez képest jó ha megvan a negyede-1/3. Minálunk minden vissza van maradva a multhavi hideg időjárás miatt.
Válasz szanberg #4613. hozzászólásáraA hüvelyesek úgy szeretik ha alul- és felül is kezelgetve vannak!![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz cyclo-400 #4612. hozzászólásáraSpectrummal alapkezeltem, Corummal felül.
Válasz szanberg #4611. hozzászólásáraMivel alapkezelted, ha lehet tudni,
pulsárt kapott?
Ahogy a korábbi hozzászólasaidat olvastam gondolom mentor!
Mai kép
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190609141710_img_20190609_141548_1.jpg)
Bentazon 2 liter/ha-ban harmadik hármaslevélen túl mit művel a szójával? Foltoznom kellene néhány részt, parlagfű, csattanó maszlag és szerbtövis van benne! Refine hozzá sem szólt!
Válasz Wilde #4608. hozzászólásáraÉn minden permetezéskor 1%-ék karbamidot raktam a vízhez.Tavaly meg Vinko-ra hallgatva ekézővel egyik darabnak (akkor már gűmős volt a gyökér) odaszórtam 80 kg/H karbamidot.Az lett a legjobb avégére,meg ott zöld száron ért be.
szójára milyen lombtrágyát használtok ami ér is valamit?
Válasz Bzsr #4600. hozzászólásáraMinden éve fele abból van,sava-maximus meg rubin.Évjárat függők,tavaly a rubin vert minden külföldi fajtát,tavaly előtt meg alul maradtak a belugámmal szemben.Idén köszönhetően egyik déli fórumtársunknak van izidorom is.Meg lesz versenyeztetve ns meg beluga magokkal.
Válasz cyclo-400 #4602. hozzászólásáraköszi![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Válasz cyclo-400 #4604. hozzászólására2 lehet, de nitrogén + tapadó kell hozzá. KB 3hét mire látszik igazán, de már korábban elkezd vörösödni
Válasz ND #4603. hozzászólásáraPerjére szerinted elég most 1.5-2 lit/ha
belöle?
Válasz cyclo-400 #4595. hozzászólásáraNem szójában fújtam, de jó cucc.
3l 300vízbe + 3kg karbamid meg Nonit. A nagy széltippant, nádtippant(siska) is vitte ebben a dózisban.
Perje, muhar, gyengébb vackok nem ellenfél.
Pázsitfű meg selyemfű/selyempázsit megúszta, de visszafogta.
Először szeptemberben fújtam gyökérváltáskor, máskor tavasszal 15-20 centisre. Mindkettő hatott
Válasz Wilde #4601. hozzászólásáraNekem 2017-ben volt hasonlo,3 hetig![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
cidriztem,de a vege 4 t/ha lett
ugyhogy neaggodj kiheveri.
szójámat elverte a jég.nem durván de leveleket szaggatott le lyukasztott ki.2-6 levélig van fejlettségben.kiheveri???valakinek tapasztalat?
Válasz mtz1221 #4593. hozzászólásáraNem nagyon tud beszerezni belőlük senki. Próbálok évek óta szerezni NS szóját de még nem jött össze.
Volt neked már valamelyik? Hogy szerepelnek?
Válasz mtz1221 #4598. hozzászólásáraKöszönöm! Így már tudok dönteni.![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz cyclo-400 #4597. hozzászólásáraLent a zubača .
Válasz mtz1221 #4596. hozzászólásáraA lényeget megértettem, de abban segíts, hogy melyik a táblázatban a tarack buza
mondjuk.
Válasz cyclo-400 #4595. hozzászólásáraNapra ás szójára van ajánlva.Valamit biztos ér.
Quick 5c egyszikü irtó jó lenne szójában
van valakinek tapasztalat esetleg?
Válasz Wilde #4591. hozzászólásáraNekem is nőttek hideg volt rájuk mikor fújtam.De egy 7-10 nap múlva elkezdek száradni a gyomok.Sőt volt egy darabom amire a fújás után 3-4 órára rájött az első özön vizünk és ott is jó lett.
Válasz Bzsr #4592. hozzászólásáraNS mag forgalmazó van még felétek ??
Másodvetésre tud valaki ajánlani valamilyen szóját?
Válasz mtz1221 #4590. hozzászólására1 liter pulsar után 13mm eső de másnapra nőtt láthatóan sokat.
Válasz jambo #4588. hozzászólásáraVáltozó,van mikor észre sem veszi van mikor meg is sárgítja picit.Szerintem függ a föld milyenségétől,meg az időjárástól is hogy mennyi viasz réteg volt a szóján mikor fújtuk.
Válasz mtz1221 #4584. hozzászólásáraPicit megfogja a szóját?
Válasz mtz1221 #4584. hozzászólásáraPicit megfogja a szóját?
Válasz Wilde #4585. hozzászólásáraNem.
Valakinek örvös galambbal volt találkozása szójában? Csipegetik a leveleket le, illetve húzzák ki a növényt.. 10-15 ellepte a területet....
ma kezeltem pulsarral 5óra múlva zápor jött.nem csökken a hatás??,
Válasz jambo #4582. hozzászólásárajó időben 1 hét,ilyen sz@rban 2 is.
Válasz jambo #4582. hozzászólásárajó időben 1 hét,ilyen sz@rban 2 is.
Sziasztok! Szójában a pulsar milyen gyorsan dolgozik?
Válasz Bzsr #4580. hozzászólásáraSzép!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Nekem is ilyesmik a szóják, egykét tábla egy fokkal még csenevészebb, de majdcsak kisüt már a napocska reá.
Tessék-lássék
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190531123000_img_20190531_090811_5.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190531123026_img_20190531_090852_9.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190531123048_img_20190531_090904_2.jpg)
75-ös sortáv, 530ezres tőszám. Április 20 vetési idő. Rossz, vontatott kelés köszönhető a hideg időnek, de még mindig a legjobb a környéken. Ja és nulla tápanyag, kisérleti parcella.