Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz mtz1221 #6478. hozzászólásáraháttérbe a kukoricán se látszik, hogy nagy bajba lenne. de ti is kaptatok nem tudom, egy hete, amiből az alföld is megázott, azokból a zivatarokból, nem?
Válasz Jóskabáttya #6469. hozzászólásáraSzia, én még egyszer sem rovarölőztem se nem gombaölőztem. Ebben nem tudok tanácsot adni, ezt a te pénztárcád dönti el, ártani biztos nem árt, hogy használ e ilyen melegben nem lehet megmondani. Éjszaka is 25 C fok fölött van olyankor nem javasolt a permetezés.
Válasz Koczka József #6468. hozzászólásáraRágás nyomok a forgóban, bentebb már nem látom, lepkét hernyót nem találok.
Szoktátok e fújni bogar ellen, megelőzésre, vagy várjak még vele?
Válasz mtz1221 #6460. hozzászólásáraÜdv. Ha fékezett kerékagyas akkor oda vékony olaj kell. amit előírnak. Az első híd diffizáras..akkor oda adalékolt 90-es olajat tesznek gyártó függő. Azt tedd bele amit oda javasolnak. Nem éri meg variálni. Gondolom ennél is előírás adott üzemóránként a levegőző szelepek cseréje is a traktoron (hidak.lehajtások..stb.)
Válasz mtz1221 #6463. hozzászólásáraA nyuszikban minden hajtásban 10w30 van.
A 230as ban is!
Ehezvan kitalálva.
Régen a T8030 asban kitalálták olcsóolaj cserét.
Összes szimeringet kikellett cserélni. Soha nemvolt olyan mint előte.
A gyári olajokba csúszásgátló adalékok vannak(a komojabb masináknál)
Sima olajtól jobban legördül a fogaskerék és emiatt kinyírja a csapágyat. Ezt a tipus képzésen mondták.
Úgyhogy nemérdemes spórolni és variálni.
Válasz Csavarkulcs #6459. hozzászólásáraSZÉÉÉP. Török traktor első difijébe és lehajtásaiba merlyek minőségi 90est önteni az előírt híg vackok helyett ??? Tszben a jonikba is azt rakják, azok mennek vele gond nélkül.
Válasz Jóskabáttya #6455. hozzászólásáraAz Omki szokott szervezni, de az BIO-s.
Ismerősomnel volt Hajdúböszörményben.
Annyit mondott, hogy BIO-ban ne kezdjem.
Egyszer volt, de nem fizettem rá, mert az akkori plusz támogatást sikerült megkapnom.
Válasz Géza bácsi #6451. hozzászólásáraÉn használok, pictor megy rá, radicifó lombtágyával kombinálva. Elkezdett virágzani, úgyhogy haladni kell benne.
Atacama fajta spc-vel 75-cm re vetve.
Válasz Géza bácsi #6448. hozzászólásáraSzia Géza bácsi. Ez eddig 2q 15-15-15 komplexet és semmi mást és nem is fog kapni semmit. Soha nem gombaölőztem. Csak gyomirtva volt ahogy régebben írtam. Szerencsénk volt a sok csapadékkal bár egy másik táblán meg vitt ki a víz elég sokat és egy darabig fogta is. Cél a 2,5 t /ha én napraforgó helyett vetek szóját ha a terület engedi.
Válasz MTZ1221.3 #6436. hozzászólásáraA Debreceni Egyetem Látókepi telepen évente kétszer van bemutató.
Szerintem sok tandíjat meg tudnál spórolni, ha elmegy egyre.
Több cég, több növény sikere és nem sikere megtekinthető.
Válasz Bzsr #6441. hozzászólásáraNem volt túldozírozva. Egyszerűen megtanultam permetezni. Pár év ráment, de igazából fél dózis is takarít, ha a technológiát betartod. Itt persze nem spóroltam 2liter/ha-ral ment a Basagran 480SL hatásfokozóval. (fürdetve sem volt a lémennyiséggel)
Válasz Bzsr #6441. hozzászólásáraSzia. Ha vissza olvasol már valakinek le írtam a technológiát. Az ki seper mindent. Persze vigyázni kell a szója fejletségére.Viszont ha le kezelted 10 napig ne menny a környékére sem, ha ez a sok csapadék be jön amit jósol akkor főleg nem lesz baj ha ma fújod meg.
Válasz MTZ1221.3 #6436. hozzászólásáraAzért azt megnézném, hogy a fél méteres parlagfüvet a bentazon hogy ütötte ki! Szerintem sehogy. Esetleg 4-5 l/ha dózisban!
Első találkozás SZÓJA valamivel, utána a pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt...
Van KFT, tárolási veszteségbe leírjuk a meg nem termett paszulyt is...
Válasz Georgosz #6434. hozzászólásáraMi vetés után, kelés előtt Pledge-t szórtunk ki. Erre egy hónapig nem esett egy csepp eső sem. Mivel sejtettem, hogy így lesz, gyomfésűvel bedolgoztam, kíváncsiságból hagytam ki nyomokat. Látszott hol volt felemelve a gyomfésű, mert ott gyönyörűen ki volt gyomosodva, közel 0 hatása volt a Pledge-nek. De azért ha megázott volna valószínű jobb lett volna a gyomírtó hatás, mint a bedolgozással. Így kicsit ért valamit azért. Én csak Basagrannal dolgoztam, igaz napraforgó olajjal tunningoltam, így a szálas előzőekben (nagyon kevés) megmaradt fél méteres vadkender is padlót fogott. Magról kelő egyszikűre Pilot ment az elég lassan akart hatni , így jövőre lehet én is a Corum csomaggal próbálkozom (az egyszikűek egy jó részét az kiviszi), ha az idei nem veszi el nagyon a kedvem. Nagyobb területre vetettem 75cm-re, kisebbre 37,5cm-re. A 75-ös arany tiszta, csak ez a sortáv ennek a szójának nagyon nem pászol, mivel max 30cm-re javasolt vetni. Kötés majd megmutatja, lesz e 15q/ha egyáltalán vagy csak "zöldtrágyáztam"
Válasz Georgosz #6434. hozzászólásáraNekem is hasonló a felállás, 48 cm re van a pallador
Tavaly ezen a tőtávon majdnem 4,5 tonnát adott, nagyon meg voltam elégedve vele.
Mondjuk en alapkezelés nélkül nem mernék nekifutni
Válasz Ganajos #6433. hozzászólásáraMeg kelés előtt totál sem.
Huszon éve nem alapkezelek semmit, nem szokott időben elég bemosót kapni, de úgy néz ki ezt a gyakorlatot lassan más növénynél is át kell gondolnom, esetleg kijuttatás után gyomfésűvel minimálisan bedolgozni!
Szója először van, kicsi tanuló parcella (17 hektár... ), 37,5 cm-re vetve. Pallador.
Válasz Georgosz #6430. hozzászólásáraSzia!
Hogy hogy 3x kellett belemenned?
Nekem volt egy alap gyomirtás pledge+dual, meg második körben passat+refine aztán ennyi a gyomirtás része ha minden igaz, legalábbis tavaly ennyi elég volt.
Igaz volt egy totális még április elején a területen.
Nálam első menet 17 hektárra egy Corum csomag kiegészítve imazamox-szal, tehát bentazon "csak" hatásfokozás, második menet kletodim (Select S..), majd a harmadik menet volt refine kb 17 g/ha mellé volt 4 l/ha Dellagro. Na a harmadik a hajtáscsúcsot megcsapta! Kapa-fésű eddig az esők miatt nem mehetett...
6779 hozzászólás
Válasz mtz1221 #6478. hozzászólásáraháttérbe a kukoricán se látszik, hogy nagy bajba lenne. de ti is kaptatok nem tudom, egy hete, amiből az alföld is megázott, azokból a zivatarokból, nem?
Félig bio lett hogy bacca meg, mégis ez nem érzi az aszályt.![smile sad](/oldforum/images/smiles/sad.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20240712205428_img_20240712_200616.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20240712205517_img_20240712_200628.jpg)
Válasz Jóskabáttya #6469. hozzászólásáraSzia, én még egyszer sem rovarölőztem se nem gombaölőztem. Ebben nem tudok tanácsot adni, ezt a te pénztárcád dönti el, ártani biztos nem árt, hogy használ e ilyen melegben nem lehet megmondani. Éjszaka is 25 C fok fölött van olyankor nem javasolt a permetezés.
Válasz Radocz #6473. hozzászólásáraPoloska magát a termést is szereti szívoatni..azokban a hüvelyekben nem sok babszem marad.
Válasz Géza bácsi #6458. hozzászólásárafelejtsd el, káliumot fújj, ha úgy gondolod, hogy érdemes belemenni.
Válasz Jóskabáttya #6469. hozzászólásáraérdemes költeni rá? jó helyen van, ki fogja bírni a következő 2 hetet, van mit védeni? rátolsz 15eftot a nagy semmire?
Válasz Csavarkulcs #6472. hozzászólásáraA cukorrépat egy éjszaka alatt a barko képes volt megfelezni.
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
A 10 százalék az nem kevés.
Az esős ősz a 100-ot, is hozhat.
Paradicsomot én hagytam hogy a gép betakarítsa.
Cimborám még várni akart vele.
Megjött az eső, és már nem kellett vissza jönni a paradicsom ???? kombajnak.
Válasz Jóskabáttya #6469. hozzászólására10-15% kárt is okozhatnak a szívó-rágó kártevők. Az atka invázíó még a szárazság miatt beugorhat pluszba.
Válasz Jóskabáttya #6467. hozzászólásáraEz az amit SPC-vel húztál bele?
Válasz Jóskabáttya #6469. hozzászólásáraKorábbi években több szója termelő volt itt.
Anno cukorrépat csak a forgót védette a növényvedos.
Ha nem okoz gazdasági kárt, akkor minek?
Mivel nem vagyok jövőbe látó így dönts belátasod szerint!
Anno esős ősz volt, amikor én termeltem.
Válasz Koczka József #6468. hozzászólásáraRágás nyomok a forgóban, bentebb már nem látom, lepkét hernyót nem találok.![Szója1](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20240712001109_1000002475.jpg)
Szoktátok e fújni bogar ellen, megelőzésre, vagy várjak még vele?
Válasz Jóskabáttya #6467. hozzászólásáraI.gen mutatós
Alakulnak a szóják.![Szója1](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20240710192411_1000002467.jpg)
Reméljük szép termés lesz.
Válasz Gumóka #6461. hozzászólására![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Válasz mtz1221 #6460. hozzászólásáraÜdv. Ha fékezett kerékagyas akkor oda vékony olaj kell. amit előírnak. Az első híd diffizáras..akkor oda adalékolt 90-es olajat tesznek gyártó függő. Azt tedd bele amit oda javasolnak. Nem éri meg variálni. Gondolom ennél is előírás adott üzemóránként a levegőző szelepek cseréje is a traktoron (hidak.lehajtások..stb.)
Válasz mtz1221 #6463. hozzászólásáraA nyuszikban minden hajtásban 10w30 van.
A 230as ban is!
Ehezvan kitalálva.
Régen a T8030 asban kitalálták olcsóolaj cserét.
Összes szimeringet kikellett cserélni. Soha nemvolt olyan mint előte.
A gyári olajokba csúszásgátló adalékok vannak(a komojabb masináknál)
Sima olajtól jobban legördül a fogaskerék és emiatt kinyírja a csapágyat. Ezt a tipus képzésen mondták.
Úgyhogy nemérdemes spórolni és variálni.
Válasz rtamas76 #6462. hozzászólásáraA lehajtásokba az, a difibe meg valami 10w40. Ezt sem értem miért nem lehet egyforma mindhárom helyen.![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz mtz1221 #6460. hozzászólásáraKinetalád!!!
Kibassza az összes szimeringet.
Minden második motorolaj cserekor cseréld ki.
10w30 utto vanbenne?
Válasz mtz1221 #6460. hozzászólásáraSzerintem a fűnyíróba 4T olaj kell![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz Csavarkulcs #6459. hozzászólásáraSZÉÉÉP.
Török traktor első difijébe és lehajtásaiba merlyek minőségi 90est önteni az előírt híg vackok helyett ??? Tszben a jonikba is azt rakják, azok mennek vele gond nélkül.
Válasz Jóskabáttya #6454. hozzászólásáraSzép!
Nekem kondisol megy + bór + gondolkozom a pictor active-n.
Csak meleg van fújni.
Válasz Jóskabáttya #6455. hozzászólásárahttps://magyarszoja.hu/szakmai-informaciok/mediatar/
![Búza tanácskozás](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20240703094442_img_20240703_084155_1.jpg)
Most nem találok.
A Google - ba beírod szója bemutató.
Időnként segít.
Az egyetem programja ez volt.
Én 2015-ben itt a fórumon sok információt olvastam.
Válasz Jóskabáttya #6455. hozzászólásáraAz Omki szokott szervezni, de az BIO-s.
Ismerősomnel volt Hajdúböszörményben.
Annyit mondott, hogy BIO-ban ne kezdjem.
Egyszer volt, de nem fizettem rá, mert az akkori plusz támogatást sikerült megkapnom.
Majd figyelem.
Válasz Radocz #6447. hozzászólásáraNem tudod mikor lesz ilyen szójás bemutató?
Válasz Géza bácsi #6451. hozzászólásáraÉn használok, pictor megy rá, radicifó lombtágyával kombinálva. Elkezdett virágzani, úgyhogy haladni kell benne.
![Szója1](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20240702175643_1000002337.jpg)
Atacama fajta spc-vel 75-cm re vetve.
Válasz Géza bácsi #6451. hozzászólásáraNem. ????![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
Válasz Géza bácsi #6451. hozzászólásáraSzia, semmit.
Válasz Koczka József #6450. hozzászólásáraSzia!
Lombtrágyát sem?
Bórt sem?
Senki nem használ gombaölöt?
Válasz Géza bácsi #6448. hozzászólásáraSzia Géza bácsi. Ez eddig 2q 15-15-15 komplexet és semmi mást és nem is fog kapni semmit. Soha nem gombaölőztem. Csak gyomirtva volt ahogy régebben írtam. Szerencsénk volt a sok csapadékkal bár egy másik táblán meg vitt ki a víz elég sokat és egy darabig fogta is. Cél a 2,5 t /ha én napraforgó helyett vetek szóját ha a terület engedi.
Válasz Koczka József #6446. hozzászólásáraSzép!
Mit kapott eddig és mit fog még kapni?
Gombaölőt fújsz?
Válasz MTZ1221.3 #6436. hozzászólásáraA Debreceni Egyetem Látókepi telepen évente kétszer van bemutató.
Szerintem sok tandíjat meg tudnál spórolni, ha elmegy egyre.
Több cég, több növény sikere és nem sikere megtekinthető.
Ma már ekkora.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20240625205945_dsc_0015.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20240625210029_dsc_0014.jpg)
Válasz Bzsr #6441. hozzászólásáraNem volt túldozírozva. Egyszerűen megtanultam permetezni. Pár év ráment, de igazából fél dózis is takarít, ha a technológiát betartod. Itt persze nem spóroltam 2liter/ha-ral ment a Basagran 480SL hatásfokozóval. (fürdetve sem volt a lémennyiséggel)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20240625164426_img_6114.jpg)
Válasz Bzsr #6441. hozzászólásáraSzia. Ha vissza olvasol már valakinek le írtam a technológiát. Az ki seper mindent. Persze vigyázni kell a szója fejletségére.Viszont ha le kezelted 10 napig ne menny a környékére sem, ha ez a sok csapadék be jön amit jósol akkor főleg nem lesz baj ha ma fújod meg.
Válasz mtz1221 #6442. hozzászólásáraHa rendelsz ki is küldik??
Válasz Bzsr #6441. hozzászólásáraNekem a dinox kiütötte nagyon jó.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
https://agropharmrs.com/products/dynox
Válasz MTZ1221.3 #6436. hozzászólásáraAzért azt megnézném, hogy a fél méteres parlagfüvet a bentazon hogy ütötte ki! Szerintem sehogy. Esetleg 4-5 l/ha dózisban!
Válasz MTZ1221.3 #6436. hozzászólásáraA N kötés létre jött-e?
Ha ilyen esős ősz lesz, akkor érdekes lesz a betakarítás.
Válasz papa maci #3120. hozzászólásáraItt 75 cm vár hogy majd ennyire kell vetni.
Pictor active-t. Használt valaki?
Első találkozás SZÓJA valamivel, utána a pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt...![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Van KFT, tárolási veszteségbe leírjuk a meg nem termett paszulyt is...
Válasz Georgosz #6434. hozzászólásáraMi vetés után, kelés előtt Pledge-t szórtunk ki. Erre egy hónapig nem esett egy csepp eső sem. Mivel sejtettem, hogy így lesz, gyomfésűvel bedolgoztam, kíváncsiságból hagytam ki nyomokat. Látszott hol volt felemelve a gyomfésű, mert ott gyönyörűen ki volt gyomosodva, közel 0 hatása volt a Pledge-nek. De azért ha megázott volna valószínű jobb lett volna a gyomírtó hatás, mint a bedolgozással. Így kicsit ért valamit azért. Én csak Basagrannal dolgoztam, igaz napraforgó olajjal tunningoltam, így a szálas előzőekben (nagyon kevés) megmaradt fél méteres vadkender is padlót fogott. Magról kelő egyszikűre Pilot ment az elég lassan akart hatni
, így jövőre lehet én is a Corum csomaggal próbálkozom (az egyszikűek egy jó részét az kiviszi), ha az idei nem veszi el nagyon a kedvem. Nagyobb területre vetettem 75cm-re, kisebbre 37,5cm-re. A 75-ös arany tiszta, csak ez a sortáv ennek a szójának nagyon nem pászol, mivel max 30cm-re javasolt vetni. Kötés majd megmutatja, lesz e 15q/ha egyáltalán vagy csak "zöldtrágyáztam" ![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz Georgosz #6434. hozzászólásáraNekem is hasonló a felállás, 48 cm re van a pallador
Tavaly ezen a tőtávon majdnem 4,5 tonnát adott, nagyon meg voltam elégedve vele.
Mondjuk en alapkezelés nélkül nem mernék nekifutni
Válasz Ganajos #6433. hozzászólásáraMeg kelés előtt totál sem.
), 37,5 cm-re vetve. Pallador.
Huszon éve nem alapkezelek semmit, nem szokott időben elég bemosót kapni, de úgy néz ki ezt a gyakorlatot lassan más növénynél is át kell gondolnom, esetleg kijuttatás után gyomfésűvel minimálisan bedolgozni!
Szója először van, kicsi tanuló parcella (17 hektár...
Válasz Georgosz #6432. hozzászólásáraHogy hogy?
Válasz Ganajos #6431. hozzászólásáraNem volt alap...
Válasz Georgosz #6430. hozzászólásáraSzia!
Hogy hogy 3x kellett belemenned?
Nekem volt egy alap gyomirtás pledge+dual, meg második körben passat+refine aztán ennyi a gyomirtás része ha minden igaz, legalábbis tavaly ennyi elég volt.
Igaz volt egy totális még április elején a területen.
Válasz Ganajos #6428. hozzászólásáraÜdv!
Nálam első menet 17 hektárra egy Corum csomag kiegészítve imazamox-szal, tehát bentazon "csak" hatásfokozás, második menet kletodim (Select S..), majd a harmadik menet volt refine kb 17 g/ha mellé volt 4 l/ha Dellagro. Na a harmadik a hajtáscsúcsot megcsapta! Kapa-fésű eddig az esők miatt nem mehetett...