Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD391.08 FtCHF443.26 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz szanberg #2787. hozzászólásáraMi az idén gondolkodtunk a wingen először, ha jól tudom tavaly lett engedelyeztetve Szerbiában. De végül maradtunk a bevállt postnál. Ezért kombinálunk 4hatóanyagot. Pulsart nem igazan szeretem, mivel sikerült mar megsütni vele a szóját. Igy csak kis adagokkal 2szer, esetleg ha kell 3szor belemegyünk.
Amióta az eszemet tudom, már a nagyszüleim is 50cm-re vetették, így ezen mi sem változtattunk! :)
Válasz pluto86 #2785. hozzászólásáraMi itt alapkezelés nélkül szóját és napraforgót termelni nem tudnánk, elképzelhetetlen.
Néha ha kimarad egy kis sarok vagy valami a wing-ezés alól ott abban a foltban olyanszintű gyomfertő van hogy ihajj, pedig évről évre tiszták a kultúráink, sokat költök növényvédelemre, nem számolom mennyibe kerül csak tiszta legyen a táblám. Mégis annyi a gyom mint a bront. Volt idő amikor az össze kukoricát is alapkezeltük, ezt mára elhagytam már egyéb fortéjokkal próbálom a tisztántartást nomeg persze a széles postos szerválaszték itt adott de amikor a másfél liter pulsar sem oldja meg a problémát akkor nagy baj van.
Pedig próbálom elosztani a dolgokat hogy ne legyenek közös gyomírtású kultúráink. Napraforgó expresszes amióta bejött ez a technológia, szója pulsaros, kukoricában váltogatom a szereket, kalászosban próbálom nem a granstar vonalat megcélozni ésatöbbi...
no mindegy.
Ja és még ez sem volt elég, én kapás sorra tértem rá 100%-ban szójánál, mert az alap és felülkezelés mellett még erre is szükség van gyomirtás tekintetében is
Válasz Dzotya #2783. hozzászólásáraA bentazon érzékenyebb az ideális gyom fejlettségre a legtöbb gyom esetében mint a pulsar. A pulsar elviszi a 6 leveles szerbtövist is a bentazon nem biztos. A két liter pedig ahogy korábban is írtam szerintem kevés (régen 3 liter volt a dózis).
Mi a szójakat nem alapkezeljuk.
postban 2szerre megy ki pulsar,basagran,refin és dynox. Attól függ melyik hatóanyag épp milyen név alatt kapható. Takarít és így nem fogja a szóját.
Válasz Peti1230 #2781. hozzászólásáraPulsar 1 l/ha.
Vagy 0,7 Pulsar + 10g refine. Ez talán kevésbé fogja meg a szóját.
Az első valódi összetett levél kiterülését meg kell várni!
Válasz Peti1230 #2776. hozzászólásáraBentazon hatóanyagú szert akkor kell használni ha imis vagy expresses napra árvakelés a gond.
Mivel csak perzselő hatása van ezért kicsiknek kell lennie a gyomoknak. A refine kiegészítésnek jól rásegít a nagyobb gyomoknál is.
Régen 3 liter volt a dózisa a Basagrannak, néhány éve környezetvédelmi okok miatt levitték 2-re. Én 2,5-et legalább kitennék (nem szabályos) + 10g refine.
Válasz kukaccsosz #2775. hozzászólásáraVan egy szer is aminek Bentazon a neve, ezért értetlenkedtem, de már tiszta abba is és a basagranba is ugyanaz a hatóanyag, -- Bentazon!
Már csak akkor az a kérdés milyen dózisba kell szórni?
Basagran + Refine kombót!
Magába a Basagran nem elég hatásos?
Pulsar + Refine rosszabb megoldás? A bentazon nem sárgít azt mondják azért jobb.
Válasz Peti1230 #2774. hozzászólásáraA Basagran hatóanyaga a bentazon. Lehet ilyen néven van generikus készítmény.
Mindegy neki milyen napra, viszi az imist is amíg kicsi.
Válasz Dzotya #2768. hozzászólásáraNem viszi csak kicsit sanyargatja!
Megoldás Basagran+Refine kombináció.
Sajnos a basagran dózisát a régi 3 literről lecsökkentették 2-re.
Ja, és a napra ne legyen csak 2-4 leveles és még így sem lesz tökéletes.
A Refine 50SX kiviszi a neomát a szójából?És milyen dózisban,a neten 10-től 20g/Ha-ban használják,volt ahol két alkalommal is permetezték 15g/Ha-os dózisban/Margittasziget/ 2 hét eltéréssel,melyik volna a legjobb?
A 144furatos cirok dob jó neki, annyi, hogy azthiszem 5mm-esre kikell fúrni a furatokat mert amúgy a nagyszemű szójamag le-le hullik róla, így tök jól dolgozik. Kisebb szeműnél meg egyenesen nem is tud hibázni.
Jó sokat kilehet vele rakni, meg igen jó a nagy központi tartálya, belefér vagy 3mázsa aztán azzal lehet vetni egy darabig, míg a kis kocsis vetőgépekkel pl gaspardo kétkörönként tankolni kell
A szója oltása (a nitrogén-gyűjtő baktérium felvitele a vetőmagra) ott szükséges Magyarországon, ahol még nem termesztettek szóját, így ez a baktérium nem tudott elszaporodni a talajban. Azokon a területeken, ahol rendszeresen folyik szójatermesztés, és a baktériumok már elszaporodtak, elhagyható a szója oltása.
A szója oltását a vetőmag csávázását követően kell elvégezni, a Nitragin vagy Nitrofix baktérium-tenyészetet úgy kell felvinni a szója vetőmagjára, mintha ismételt csávázást végeznénk (10-15 dkg oltóanyag 100 kg vetőmag-mennyiségre, 0,4 l vízzel). Az oltás hatására a termésnagyság 15-50 %-kal, a zöldtermés 10-15 %-kal, a nyersfehérje tartalom 1-3 %-kal növekedhet."
Válasz Diesel Tibor #2755. hozzászólásáramondjuk gondolom lucernát már láttál, annak a gyökerén is vannak fehéres-rózsaszínes kis gumók. Azok a Rhizobium-telepek, a növény számára nitrogént gyűjtenek. Ugyanilyen kell a borsónak és a szójának is!
De ellentétben a lucernával és a borsóval a szójához kapcsolódó baktériumtörzsek nem találhatóak meg a talajban, így azok szaporítóanyagait neked kell odatenni! Ez van a zacskóban...
Új lágyszárú energianövények a gyakorlatban
ostermelo.com/.../162-új-lágyszárú-energianövények-a-gyakorlatban
A keleti kecskeruta (Galega orientalis) pillangós takarmánynövény. Hosszú élettartamának köszönhetően, a telepítések akár 12-20 évig is hasznosíthatók,
Az sem jött be, talán ez jobban fog teljesíteni.
Beszélj olyannal, aki az első három év tapasztalata alapján, újab táblán is vetett.
"Sikernövény lehet a szója Zala megyében?
zaol.hu/gazdasag/sikernoveny-lehet-a-szoja-zala-megyeben-1403371
2011. szept. 23. - Ezért alatta nitrogéngyűjtő gumók találhatók, amelyekkel sok szabad nitrogént köt le a talajban, amit a következő növény felhasználhat."
De miből van a por?? mi ez??Egy hónapja vetettem keleti kecske rutát és ahhoz is adtak külön valamiféle port amivel vetés előtt össze kellett keverni,és úgy vetettem ...Azt gondoltam,hogy valamiféle csávázó szer vagy valami átverés.
Válasz szanberg #2750. hozzászólásáraÉn nem bánom milyen törzsel van oltva, ki sem tudom mondani a nevét amit ti itt írtok, engem csak az érdekel bele ne bukjak ha már belevágtam......
Válasz Radocz #2749. hozzászólásáraÉn csak azt írtam van más rhizobium törzs is az oltóporban nemcsak japonicum, de azt nemtudtam, hogy csak a japonicummal van köszönő viszonyban a szója.
Mostmár eztis tudjuk.
Biztos jól mondod.
Mivel én gépész vagyok, így ehhez sem értek.
Te meg állattenyésztő vagy?
"semennyire, különböző pillangósoknak különböző fajok gyűjtik a nitrogént, pl. szójának a Rhizobium Japonicum, a lucernának Rhizobium Meliloti, a borsónak a Rhisobium Leguminosrium bv. Viciae, a babnak a Rhisobium Tropici, stb."
Válasz szanberg #2747. hozzászólásárasemennyire, különböző pillangósoknak különböző fajok gyűjtik a nitrogént, pl. szójának a Rhizobium Japonicum, a lucernának Rhizobium Meliloti, a borsónak a Rhisobium Leguminosrium bv. Viciae, a babnak a Rhisobium Tropici, stb.
Azért kell oltóporozni, hogy a területeidben ahová szóját vetel bekerüljönek ezek a rhizóbium törzsek (nem csak japonicum, van más törzs is az oltóporban)
Ha ezek ott lesznek a maggal együtt akkor a kikelt fejlődő növénnyel szimbiózisban létrehozzák a gyökérzetükön ezeket a gyökér gümőket amibe szó szerint gyűjtik a nitrogént. Ahol többször volt már szója vetve pár éven belül ott nekem tisztán látszott a különbség, sokkal nagyobb gümők voltak rajta és a szója is jobban adott.
Azt nemtudom, hogyha előtte valamikor pillangósok voltak a területben mondjuk lucerna, akkor ezek a baktériumok mennyire lesznek jók a szójának!?!?!?!?
Mert szerintem mindenképpen előnyt jelenthet.
Azért csinálják, hogy a levegőből jobban felveszi a nitrogént, és a gyökerén több nitrogéngűjtő gumók lesznek, amit a következő évi növény hasznosítani tud.
Oltóporozás nélkül nem szabad első évben a területbe szóját vetni.
6741 hozzászólás
Valami megkóstolta...
Válasz Dzotya #2789. hozzászólásáraEz éppen határeset! Még szerintem elviszi.
Válasz kukaccsosz #2786. hozzászólásáraMost ilyen a napra árva kelés,ezt viszi még a bentazon?
Válasz szanberg #2787. hozzászólásáraMi az idén gondolkodtunk a wingen először, ha jól tudom tavaly lett engedelyeztetve Szerbiában. De végül maradtunk a bevállt postnál. Ezért kombinálunk 4hatóanyagot. Pulsart nem igazan szeretem, mivel sikerült mar megsütni vele a szóját. Igy csak kis adagokkal 2szer, esetleg ha kell 3szor belemegyünk.
Amióta az eszemet tudom, már a nagyszüleim is 50cm-re vetették, így ezen mi sem változtattunk! :)
Válasz pluto86 #2785. hozzászólásáraMi itt alapkezelés nélkül szóját és napraforgót termelni nem tudnánk, elképzelhetetlen.
Néha ha kimarad egy kis sarok vagy valami a wing-ezés alól ott abban a foltban olyanszintű gyomfertő van hogy ihajj, pedig évről évre tiszták a kultúráink, sokat költök növényvédelemre, nem számolom mennyibe kerül csak tiszta legyen a táblám. Mégis annyi a gyom mint a bront. Volt idő amikor az össze kukoricát is alapkezeltük, ezt mára elhagytam már egyéb fortéjokkal próbálom a tisztántartást nomeg persze a széles postos szerválaszték itt adott de amikor a másfél liter pulsar sem oldja meg a problémát akkor nagy baj van.
Pedig próbálom elosztani a dolgokat hogy ne legyenek közös gyomírtású kultúráink. Napraforgó expresszes amióta bejött ez a technológia, szója pulsaros, kukoricában váltogatom a szereket, kalászosban próbálom nem a granstar vonalat megcélozni ésatöbbi...
no mindegy.
Ja és még ez sem volt elég, én kapás sorra tértem rá 100%-ban szójánál, mert az alap és felülkezelés mellett még erre is szükség van gyomirtás tekintetében is
Válasz Dzotya #2783. hozzászólásáraA bentazon érzékenyebb az ideális gyom fejlettségre a legtöbb gyom esetében mint a pulsar. A pulsar elviszi a 6 leveles szerbtövist is a bentazon nem biztos. A két liter pedig ahogy korábban is írtam szerintem kevés (régen 3 liter volt a dózis).
Mi a szójakat nem alapkezeljuk.
postban 2szerre megy ki pulsar,basagran,refin és dynox. Attól függ melyik hatóanyag épp milyen név alatt kapható. Takarít és így nem fogja a szóját.
Válasz kukaccsosz #2782. hozzászólására0,8 pulsar+15gr refine sem nagyon fogja meg a szóját tapasztalat szerint.
Válasz kukaccsosz #2782. hozzászólásáraSzia! Szerinted a pulsar jobban takarít mint a bentazon?
Válasz Peti1230 #2781. hozzászólásáraPulsar 1 l/ha.
Vagy 0,7 Pulsar + 10g refine. Ez talán kevésbé fogja meg a szóját.
Az első valódi összetett levél kiterülését meg kell várni!
Válasz kukaccsosz #2779. hozzászólásáraNincs napra árvakelés, inkább kétszikűek vannak (mivel kapott Dualt), csattanó maszlag főle...
Akkor inkább Pulsar + refine legyen? Milyen dózisban?
Ezt mikor kezeljem pulsar-ral
Válasz Peti1230 #2776. hozzászólásáraBentazon hatóanyagú szert akkor kell használni ha imis vagy expresses napra árvakelés a gond.
Mivel csak perzselő hatása van ezért kicsiknek kell lennie a gyomoknak. A refine kiegészítésnek jól rásegít a nagyobb gyomoknál is.
Régen 3 liter volt a dózisa a Basagrannak, néhány éve környezetvédelmi okok miatt levitték 2-re. Én 2,5-et legalább kitennék (nem szabályos) + 10g refine.
Válasz Peti1230 #2776. hozzászólásáraA besagran a világ legócsóbb szere hehe, még jó hogy lehet kapni, 10 literenkínt hehe.
szépen sorol, szerdai kép, azóta remélem jobban kijött, Wing+Pledge -el alapkezelve
Válasz kukaccsosz #2775. hozzászólásáraVan egy szer is aminek Bentazon a neve, ezért értetlenkedtem, de már tiszta abba is és a basagranba is ugyanaz a hatóanyag, -- Bentazon!
Már csak akkor az a kérdés milyen dózisba kell szórni?
Basagran + Refine kombót!
Magába a Basagran nem elég hatásos?
Pulsar + Refine rosszabb megoldás? A bentazon nem sárgít azt mondják azért jobb.
Válasz Peti1230 #2774. hozzászólásáraA Basagran hatóanyaga a bentazon. Lehet ilyen néven van generikus készítmény.
Mindegy neki milyen napra, viszi az imist is amíg kicsi.
Válasz Peti1230 #2770. hozzászólásáraBentazon viszi az Imi-s naprát is nem?
Nem jobb mint a Basagran + refine kombináció?
Mi azt tervezzük szórni a szójára!
Válasz Dzotya #2772. hozzászólásáraKicsi legyen a parlagfű inkább 2 leveles mint 4 és segít 10-12 g/ha refine mellé.
Válasz kukaccsosz #2771. hozzászólásáraKöszi a választ,még azt kérdezném hogy a benta480sl a parlag füvet is viszi ,vagy kell mellé még valami más is ?
Válasz Peti1230 #2770. hozzászólásáraIgen
Válasz kukaccsosz #2769. hozzászólásáraBentazon?
Válasz Dzotya #2768. hozzászólásáraNem viszi csak kicsit sanyargatja!
Megoldás Basagran+Refine kombináció.
Sajnos a basagran dózisát a régi 3 literről lecsökkentették 2-re.
Ja, és a napra ne legyen csak 2-4 leveles és még így sem lesz tökéletes.
A Refine 50SX kiviszi a neomát a szójából?És milyen dózisban,a neten 10-től 20g/Ha-ban használják,volt ahol két alkalommal is permetezték 15g/Ha-os dózisban/Margittasziget/ 2 hét eltéréssel,melyik volna a legjobb?
Válasz Sándor Csaba #2765. hozzászólásáraA cimborám is cycloval veti a szóját, méghozzá régi 400-assal.
A 144furatos cirok dob jó neki, annyi, hogy azthiszem 5mm-esre kikell fúrni a furatokat mert amúgy a nagyszemű szójamag le-le hullik róla, így tök jól dolgozik. Kisebb szeműnél meg egyenesen nem is tud hibázni.
Jó sokat kilehet vele rakni, meg igen jó a nagy központi tartálya, belefér vagy 3mázsa aztán azzal lehet vetni egy darabig, míg a kis kocsis vetőgépekkel pl gaspardo kétkörönként tankolni kell
Szójavetés 38 cm-re.
Peti a cyclon milyen dobot használtál,hány lyukas a vetődob.Hektáronként menyit vetettél?
Válasz Sándor Csaba #2761. hozzászólásáraMájus 1-én vette vetve, és a fénykép tegnap készült!
Válasz Sándor Csaba #2761. hozzászólására76 cm, IH cyclo, 10 nap
Hello,milyen sortávolságra veteted,és milyen vetőgéppel ,mennyi idő alatt kellt ki.
Sorol a szója
Válasz .Feco. #2757. hozzászólásáraOké ,kezdem érteni ..............Mint a paraszt gyerek ,,,értem én ,hogy villany motor de mi hajtja,,
Válasz Diesel Tibor #2755. hozzászólásáraNem én írtam:
"Szójaoltás
A szója oltása (a nitrogén-gyűjtő baktérium felvitele a vetőmagra) ott szükséges Magyarországon, ahol még nem termesztettek szóját, így ez a baktérium nem tudott elszaporodni a talajban. Azokon a területeken, ahol rendszeresen folyik szójatermesztés, és a baktériumok már elszaporodtak, elhagyható a szója oltása.
A szója oltását a vetőmag csávázását követően kell elvégezni, a Nitragin vagy Nitrofix baktérium-tenyészetet úgy kell felvinni a szója vetőmagjára, mintha ismételt csávázást végeznénk (10-15 dkg oltóanyag 100 kg vetőmag-mennyiségre, 0,4 l vízzel). Az oltás hatására a termésnagyság 15-50 %-kal, a zöldtermés 10-15 %-kal, a nyersfehérje tartalom 1-3 %-kal növekedhet."
Válasz Diesel Tibor #2755. hozzászólásáramondjuk gondolom lucernát már láttál, annak a gyökerén is vannak fehéres-rózsaszínes kis gumók. Azok a Rhizobium-telepek, a növény számára nitrogént gyűjtenek. Ugyanilyen kell a borsónak és a szójának is!
De ellentétben a lucernával és a borsóval a szójához kapcsolódó baktériumtörzsek nem találhatóak meg a talajban, így azok szaporítóanyagait neked kell odatenni! Ez van a zacskóban...
Válasz Pöttinger #2753. hozzászólásáraMondjuk annak a professzornak én nem nagyon hinnék, aki szerint a "technológia" szóban "j" betű is van....
Válasz Pöttinger #2754. hozzászólásáraNem a növénnyel van bajom, hanem ezzel a porral,hogy ez hogy segíti a növényt,miből van??
Válasz Diesel Tibor #2752. hozzászólásáraEz hasonlít erősen az energia fű-höz.
Új lágyszárú energianövények a gyakorlatban
ostermelo.com/.../162-új-lágyszárú-energianövények-a-gyakorlatban
A keleti kecskeruta (Galega orientalis) pillangós takarmánynövény. Hosszú élettartamának köszönhetően, a telepítések akár 12-20 évig is hasznosíthatók,
Az sem jött be, talán ez jobban fog teljesíteni.
Beszélj olyannal, aki az első három év tapasztalata alapján, újab táblán is vetett.
Válasz gazda001 #2751. hozzászólásáraGumó ide, gümő oda,
"Sikernövény lehet a szója Zala megyében?
zaol.hu/gazdasag/sikernoveny-lehet-a-szoja-zala-megyeben-1403371
2011. szept. 23. - Ezért alatta nitrogéngyűjtő gumók találhatók, amelyekkel sok szabad nitrogént köt le a talajban, amit a következő növény felhasználhat."
http://www.agr.unideb.hu/ebook/szantofoldinovenyek/termesztsi_technolgija14.html
http://www.agr.unideb.hu/ebook/szantofoldinovenyek/termesztsi_technolgija14.html
Íme "egy" termesztéstechnológia.
Ugye a vetésmélység és a sortávolság egyik meghatározó dolog, amin már túl vagytok.
A gyomirtás, még érdekes lehet.
De miből van a por?? mi ez??Egy hónapja vetettem keleti kecske rutát és ahhoz is adtak külön valamiféle port amivel vetés előtt össze kellett keverni,és úgy vetettem ...Azt gondoltam,hogy valamiféle csávázó szer vagy valami átverés.
Válasz szanberg #2750. hozzászólásáraÉn nem bánom milyen törzsel van oltva, ki sem tudom mondani a nevét amit ti itt írtok, engem csak az érdekel bele ne bukjak ha már belevágtam......
Válasz Radocz #2749. hozzászólásáraÉn csak azt írtam van más rhizobium törzs is az oltóporban nemcsak japonicum, de azt nemtudtam, hogy csak a japonicummal van köszönő viszonyban a szója.
Mostmár eztis tudjuk.
Válasz szanberg #2747. hozzászólására"Nem gumó hanem GÜMŐ!
tanult mg.szakember tudja.."
Biztos jól mondod.
Mivel én gépész vagyok, így ehhez sem értek.
Te meg állattenyésztő vagy?
"semennyire, különböző pillangósoknak különböző fajok gyűjtik a nitrogént, pl. szójának a Rhizobium Japonicum, a lucernának Rhizobium Meliloti, a borsónak a Rhisobium Leguminosrium bv. Viciae, a babnak a Rhisobium Tropici, stb."
Vagy .Feco. téved?
Válasz szanberg #2747. hozzászólásárasemennyire, különböző pillangósoknak különböző fajok gyűjtik a nitrogént, pl. szójának a Rhizobium Japonicum, a lucernának Rhizobium Meliloti, a borsónak a Rhisobium Leguminosrium bv. Viciae, a babnak a Rhisobium Tropici, stb.
Válasz Radocz #2746. hozzászólásáraNem gumó hanem GÜMŐ!
tanult mg.szakember tudja...
Azért kell oltóporozni, hogy a területeidben ahová szóját vetel bekerüljönek ezek a rhizóbium törzsek (nem csak japonicum, van más törzs is az oltóporban)
Ha ezek ott lesznek a maggal együtt akkor a kikelt fejlődő növénnyel szimbiózisban létrehozzák a gyökérzetükön ezeket a gyökér gümőket amibe szó szerint gyűjtik a nitrogént. Ahol többször volt már szója vetve pár éven belül ott nekem tisztán látszott a különbség, sokkal nagyobb gümők voltak rajta és a szója is jobban adott.
Azt nemtudom, hogyha előtte valamikor pillangósok voltak a területben mondjuk lucerna, akkor ezek a baktériumok mennyire lesznek jók a szójának!?!?!?!?
Mert szerintem mindenképpen előnyt jelenthet.
Válasz Diesel Tibor #2745. hozzászólására"MI AZ A OLTÓPORRAL KEZELVE,?????"
Azért csinálják, hogy a levegőből jobban felveszi a nitrogént, és a gyökerén több nitrogéngűjtő gumók lesznek, amit a következő évi növény hasznosítani tud.
Oltóporozás nélkül nem szabad első évben a területbe szóját vetni.
A későbbi években, már elmaradhat az oltóporozás.
SZÓJA VETŐMAG AKCIÓ!
Pannónia kincse
csávázottan, oltóporral kezelve
43 500 Ft + ÁFA / 100 kg
IKA
csávázottan, oltóporral kezelve
32 900 Ft + ÁFA / 100 kg
Bővebben a Pannónia Kincséről
Bővebben az IKA szójáról
A vetőmag szállítását gyors határidővel vállaljuk!
Részletekért hívjon a +36-30/655-35-84 számon.
Like Szója Vetőmag Akció! on Facebook
Czirok Katalin
SZEGÁNA Kft.
MI AZ A OLTÓPORRAL KEZELVE,??????
szanberg Válasz #2742. hozzászólásra
"Miért nem dolgoztátok magágyba?"
Eddig nem olvastam.
Reggel 4 ó 30-kor indulunk.
Megszórjuk és elgereblyéljük.
Mivel egyik fele Netparaszt technológia, így Ő egy kicsit kevesebbet kap.
A kft, meg gyomfésűvel bedolgozza, ha nem jön a kiszórás után az eső.
Tudod, mi protekciósak vagyunk az égiekkel is.
Nálam a csíra, még csak lefele indult el. Gondolom így a "gereblye" nem fog kárt tenni.
Én tolizni fogom a 2,8 ha-t.
Válasz #2742. hozzászólásra
Miénk vetéssel egybe kapott 1 q Pétit!
Másnap ment rá a Dual Gold, aznap este (Május 1.) 10 mm eső!
Tervezett további műveleteket majd sorközművelés, gyomírtásraPulsar + Refine!
Számítani kell még valamire? Gomba, rovar nem jellemző ugye... (persze azért nézegetem folyamatosan).
(Sose volt még a környéken se szója)
Borostyán fajta amúgy, a Kite ezt ajánlotta erre a vidékre... Hajdúság..
Valaki ismeri?
Válasz #2741. hozzászólásra
Talajba kellett volna dolgozni neki egy kis műtrágyát, főleg ha duplagabona sorra vettetted utána már hogy fogsz adni neki!?!?!?!?!
Miért nem dolgoztátok magágyba?