Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR410.68 FtUSD394.01 FtCHF434.78 FtGBP485.67 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Magister #3539. hozzászólásáraszámold ki, de nem hiszem hogy sokkal olcsóbban kijössz, mintha megvennéd.
Főleg ha nincs időd ki fogja hajtogatni a fület a 16os betonacél végére, mivel,
meg ki fogja vagdalni a karikákat meg mivel a csigához,
meg ki fogja felhegeszteni?
Kvára elszállt a vas ára is
Amúgy lehet kapni ezeket több méretben, nem csak a 8-10mm-es szárral meg 60-80as tányérral val. Horganyzott, de akár porfestett kivitelben is.
Van kb 150es csigával 16-18 szárral is jó 80-90cm hosszban. Igaz borsosabb áron mint a liha xarok, de az anyag is több benne.
Ezeket szuperintenzív támrendszeres almásokban használják. Ha a 4-5m magas lombfalat megbírja a te fele akkorádat is meg kell hogy bírja.
Korábban tettek már be több linket róla, hol lehet kapni.
Van profi meg lehet kapni jutányosabb áron kisiparit is.
Vinartis, Bi-Borász, meg különböző borászati anyagos kereskedő cégek is forgalmazzák ezeket, de szerintem még a KITE is (én pl tőlük vettem legolcsóbban fém oszlopot)
Válasz Magister #3535. hozzászólásáraSziasztok!
Még nem állatam neki bontani a régit, de lassan az is eljön. Arra gondoltam, hogy veszek 16mm betonacélt és csinálok rá csigát.
Igazából az időfaktor a probléma, mert időm az semmire sincs.
Válasz Magister #3535. hozzászólásáraSzakadni nem szakad legfeljebb megtekeredik ha nagyon kemény a talaj. Előfúrni nem szoktunk.
A 2m talaj fölött és 0,6 a földben oszlop viszont nem jó. Min 80 cm a földben egyébként kifordul.
EL nem szakad , estleg elhajlik !
Milyen talajba tekerd le ?
A lehet, hogy nem elég 60 cm leteni az oszlopot ? Én meg probálnám lejebb ,ha nagy lesz a lombfal meg a terhelés , ha nem akkor talán elég lehet . Feltéve ha nem kap nagy oldalszelet az ültetvény
Ö rülük ,hogy feltámadt ez a topic, ugyan nem a felvásárlási árak témában .
Valoszinüleg jobban rá érnek a termelők mint szüret alatt !
Válasz Magister #3528. hozzászólásáraCsiga letekerve . Barna erdőtalaj van nálunk mindenki azt használja több 100 hektáron még egyet sem láttam kihúzva pedig fordított földbe tesszük. Mire megnő a lomb leülepszik a talaj.
Válasz Magister #3526. hozzászólásáraNézelődj itt egy kicsit és megérted miért elég egy talajcsavar vagy hasonló.
Egy ponyva sátornak homokon lábanként négy sima betonvas van leütve srégen.
A napelem parkoknál ugyanez a séma,a szél még egyet sem tépett ki,inkább a napelem táblát szakítja le.
Válasz Magister #3526. hozzászólásáraNézelődj itt egy kicsit és megérted miért elég egy talajcsavar vagy hasonló.
A napelem parkoknál ugyanez a séma,a szél még egyet sem tépett ki,inkább a napelem táblát szakítja le.
Válasz Magister #3528. hozzászólásáraA kétemberessel a fém csigás lekötőt löszbe előfúrás nélkül szerintem simán letekered, és biztos tart.
Az új típusú szuper intenzív kordonos gyümölcsösökben, almásokban is ilyen van (combosabbik), de ott a 4-6 M magas lombfalnak lényegesen nagyobb a súlya és a vitorlája mint egy szőlőnek
Válasz ND #3527. hozzászólásáraVan ket emberes talaj fúróm de kicsi ciga az nincs hozzá. Szóval ketelkedem a talajhorgonyban..a negyzet alapú csonka ga..sokkal-sokkaltöbb munka, elkészíteni és leásni. Mondjuk egy 50 kg beton tuskó..már valami..ha 80cm, relentv an..csak 20-szor több munka.
Válasz Magister #3526. hozzászólásáraA horgonyhoz meg kell venni a saját leütőjét amivel le tudós verni.
Mi próbáltunk csinálni hozzá, egyet sem bírt ki.
Ha szűz földbe levered tart az. Indulj ki a hajó és horgonya arányából.
Amúgy amit a kolléga linkelt csigák is nagyon jók.
Ha csinálsz hozzá adaptert akkor gödör fúró géppel is le lehet hajtani.
Mi 8as fúróval előfúrunk neki és kézzel (egy rúd a fülbe) letekerjük.
Ha csinálsz egy ásó nyomnyi lyukat neki akkor annyival mélyebbre kerül, többet fog.
Válasz ND #3525. hozzászólásáraItt főleg lösz van, nemi homokos beütéssel. A termőtalaj kb 40cm. De, a szőlő szereti. Igazából kicsit vekonynak találom a 22mm betonacélt. A lösz nagyon kemény tud lenni..illetve csak 60cm a hossza.
Válasz Magister #3520. hozzászólásáraMilyen földbe rakod?
Nálunk a jó suteros agyagba elég egy kéttenyérnyi kő 50-60cm mélyen.
Vagy 80cm 16os betonvas amire fel van hegesztve két 20cmes 20-25ös laposvas V alakban. Ha levered, a kövek között szétnyílik, akkor az Isten nem veszi fel.
Gripple horgony se jött még fel, feltéve hogy le bírtuk ütni
Homokozóba szerintem semmi nem marad lent, talán a malomkő
Válasz Sylva #3523. hozzászólásáraKöszönöm az információkat.! A talajhorgony 'tud annyit', mint a beton tuskó? Kicsit szkeptikus vagyok a talaj horgonnyal kapcsolatban.
Sziasztok!
Korábban már volt téma, de megakadtam.. akácoszlopos támrendszert szeretnék cserélni ugyanolyanra. DE, nem találok talajhorgonyt. Betontuskó legyen vagy mi a javaslat?
Sziasztok!
Támrendszert szeretnék cserélni a szőlőmben és kellene vennem talajcsavart, illetve vezérdrót is kellene kb 5-600 méter. Tud ajánlani valaki címet ahol betudom szerezni?
Hagyományos faoszlopost szeretnék csinálni.
Válasz hajosgabor86 #3513. hozzászólásáraA szőlőterület nagysága az elmúlt 25-30evben Magyarországon kb felére csökkent. Azokat a területeket, amelyek nem produkálnak normális termést, azokat ki kell szedni.
Azok a területek amelyek gazdaságosan még muvelhetoek, de tulajdonosaik valami ok miatt (életkor, képzett munkaerő hianya, gépek stb hiánya) nem tudja művelni, azokat gyorsan bérbe kell adni, mert jövőre senki nem veszi majd ki AKG nélkül.
Annak akinek piaca van és megfelelő bevételt jelent számára a szőlészkedés, annak telepíteni kell. Szerintem.
(Ez ebben a topicban off nagyon. Itt leginkább azok osztják az észt, akiknek egy fürt sincs, vagy azok elégedetlenkednek akik kivágni készülnek már 5éve, azután mégsem a teszik meg!)
Még telepítek egy kevés szőlőt. Lehet röhögni. A teljesen gépes ültetés úgy néz ki nem jön össze. Ezért az lenne a kérdésem, hogy a sor kijelölésére van már valamilyen optikai módszer? Lézerre gondoltam, vagy valamilyen fókuszált látható fényre.
Tegnap voltam Tokajban. Minden ültetvényen összeszikkadt fekete bogyók vannak a tőkéken. Ez mi? Ha gombabetegség a rezisztens borszőlő fajták elviselik?
Válasz korrektuzlet11 #3506. hozzászólásáraIgazából ha le tudod tisztítani a mustot, onnantól már könnyű a dolog, akár otthon is meg lehet csinálni, ha csak 1-2hektóról van szó. Inkább olyat keress aki flotált mustot tud adni, a technológiát találd ki.
A még tőkén lévő szőlők nagy százalékban már savát vesztett, magas cukorfokú gyümölcsöt adnak, ami mustként émelyítő édes. Ha ez a cél, sokkal hamrabb kell szüretelni. Szerintem!
Válasz szendreyarpad #3500. hozzászólásáraOtt még tart a szüret? Ennyivel hátrébb van a fenológia vagy csak eddig nem vették át?
Az Alföldön már a gépek is elvannak mosva, téliesítve.
Augusztus végén leszedetük a Kékfrankost.
3543 hozzászólás
Válasz ND #3541. hozzászólásáraPár ezer hektár az Alföldön szerintem meggyőző referencia!
Picivel több pénzért akár horganyozva is meg tudod venni, de szerintem felesleges. Annyit kibír így is, mint a fémoszlop.
Hogy megy mostanában a magyar szőlő a felvásárlóknál?
(Ne essetek nekem, nem akarok senkit bántani, de magas labda volt így január vége felé.)
Válasz Magister #3539. hozzászólásáraennél olcsóbban nem hiszem hogy megcsinálod magadnak
lekötő csiga - Agroinform 1000Ft
Válasz Magister #3539. hozzászólásáraszámold ki, de nem hiszem hogy sokkal olcsóbban kijössz, mintha megvennéd.
Főleg ha nincs időd ki fogja hajtogatni a fület a 16os betonacél végére, mivel,
meg ki fogja vagdalni a karikákat meg mivel a csigához,
meg ki fogja felhegeszteni?
Kvára elszállt a vas ára is
Amúgy lehet kapni ezeket több méretben, nem csak a 8-10mm-es szárral meg 60-80as tányérral val. Horganyzott, de akár porfestett kivitelben is.
Van kb 150es csigával 16-18 szárral is jó 80-90cm hosszban. Igaz borsosabb áron mint a liha xarok, de az anyag is több benne.
Ezeket szuperintenzív támrendszeres almásokban használják. Ha a 4-5m magas lombfalat megbírja a te fele akkorádat is meg kell hogy bírja.
Korábban tettek már be több linket róla, hol lehet kapni.
Van profi meg lehet kapni jutányosabb áron kisiparit is.
Vinartis, Bi-Borász, meg különböző borászati anyagos kereskedő cégek is forgalmazzák ezeket, de szerintem még a KITE is (én pl tőlük vettem legolcsóbban fém oszlopot)
Válasz Magister #3535. hozzászólásáraSziasztok!
Még nem állatam neki bontani a régit, de lassan az is eljön. Arra gondoltam, hogy veszek 16mm betonacélt és csinálok rá csigát.
Igazából az időfaktor a probléma, mert időm az semmire sincs.
Ha nem extrém kötött a talajod 60 cm-rell nem tudod megfeszíteni a derótokat.
Válasz Magister #3535. hozzászólásáraSzakadni nem szakad legfeljebb megtekeredik ha nagyon kemény a talaj. Előfúrni nem szoktunk.
A 2m talaj fölött és 0,6 a földben oszlop viszont nem jó. Min 80 cm a földben egyébként kifordul.
EL nem szakad , estleg elhajlik !
Milyen talajba tekerd le ?
A lehet, hogy nem elég 60 cm leteni az oszlopot ? Én meg probálnám lejebb ,ha nagy lesz a lombfal meg a terhelés , ha nem akkor talán elég lehet . Feltéve ha nem kap nagy oldalszelet az ültetvény
Ö rülük ,hogy feltámadt ez a topic, ugyan nem a felvásárlási árak témában .
Valoszinüleg jobban rá érnek a termelők mint szüret alatt !
Válasz ttetudod #3534. hozzászólásáraAkkor, a talajhorgony megfelelő? Letekeréskor nem szakad el a 12mm betonacél?
Előfúrni kell neki?
Lehet, hogy furcsák a kérdéseim de még soha nem használtam ilyent!
Mondjuk nálam combos akác oszlopok lesznek kb:2 méterrel a talajfelszíntől és kb.: 0,6méterre a talajban.
Válasz Magister #3528. hozzászólásáraCsiga letekerve . Barna erdőtalaj van nálunk mindenki azt használja több 100 hektáron még egyet sem láttam kihúzva pedig fordított földbe tesszük. Mire megnő a lomb leülepszik a talaj.
[link1]
https://www.google.com/search?q=talajcsavarok&rlz=1C1GCEA_enHU930HU930&oq=talajcsavarok&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyCQgAEEUYORiABDIGCAEQABgeMgoIAhAAGIAEGKIEMgoIAxAAGIAEGKIEMgoIBBAAGIAEGKIEMgoIBRAAGIAEGKIEMgoIBhAAGIAEGKIE0gEINzgxM2owajeoAgiwAgE&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Válasz ND #3530. hozzászólásáraLipi, nem vagy itt?
Te jobban benne vagy
Válasz Magister #3528. hozzászólásáraÉn nem xopnék betontuskóval
Válasz Magister #3528. hozzászólásáraA kétemberessel a fém csigás lekötőt löszbe előfúrás nélkül szerintem simán letekered, és biztos tart.
Az új típusú szuper intenzív kordonos gyümölcsösökben, almásokban is ilyen van (combosabbik), de ott a 4-6 M magas lombfalnak lényegesen nagyobb a súlya és a vitorlája mint egy szőlőnek
Válasz ND #3527. hozzászólásáraVan ket emberes talaj fúróm de kicsi ciga az nincs hozzá. Szóval ketelkedem a talajhorgonyban..a negyzet alapú csonka ga..sokkal-sokkaltöbb munka, elkészíteni és leásni. Mondjuk egy 50 kg beton tuskó..már valami..ha 80cm, relentv an..csak 20-szor több munka.
Válasz Magister #3526. hozzászólásáraA horgonyhoz meg kell venni a saját leütőjét amivel le tudós verni.
Mi próbáltunk csinálni hozzá, egyet sem bírt ki.
Ha szűz földbe levered tart az. Indulj ki a hajó és horgonya arányából.
Amúgy amit a kolléga linkelt csigák is nagyon jók.
Ha csinálsz hozzá adaptert akkor gödör fúró géppel is le lehet hajtani.
Mi 8as fúróval előfúrunk neki és kézzel (egy rúd a fülbe) letekerjük.
Ha csinálsz egy ásó nyomnyi lyukat neki akkor annyival mélyebbre kerül, többet fog.
Válasz ND #3525. hozzászólásáraItt főleg lösz van, nemi homokos beütéssel. A termőtalaj kb 40cm. De, a szőlő szereti. Igazából kicsit vekonynak találom a 22mm betonacélt. A lösz nagyon kemény tud lenni..illetve csak 60cm a hossza.
Válasz Magister #3520. hozzászólásáraMilyen földbe rakod?
Nálunk a jó suteros agyagba elég egy kéttenyérnyi kő 50-60cm mélyen.
Vagy 80cm 16os betonvas amire fel van hegesztve két 20cmes 20-25ös laposvas V alakban. Ha levered, a kövek között szétnyílik, akkor az Isten nem veszi fel.
Gripple horgony se jött még fel, feltéve hogy le bírtuk ütni
Homokozóba szerintem semmi nem marad lent, talán a malomkő
Válasz Sylva #3523. hozzászólásáraKöszönöm az információkat.! A talajhorgony 'tud annyit', mint a beton tuskó? Kicsit szkeptikus vagyok a talaj horgonnyal kapcsolatban.
Válasz Magister #3520. hozzászólásárahttps://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/szoleszeti-gepek/vegoszlop-feszito-csiga-lehorgonyzo-szolotamrendszer/h_7421470
Válasz Magister #3520. hozzászólásárahttps://bi-bor.hu/termek-reszletek/vegoszlop-feszito-csiga-eros-horganyzott-5dbcsomag-1079
Válasz Magister #3520. hozzászólásárahttp://gardenprofi.hu/gripple-vegoszlop-kikotes-rogzites.html
Sziasztok!
Korábban már volt téma, de megakadtam.. akácoszlopos támrendszert szeretnék cserélni ugyanolyanra. DE, nem találok talajhorgonyt. Betontuskó legyen vagy mi a javaslat?
Válasz Magister #3517. hozzászólásáraKiskőrös és környéke?
Válasz Magister #3517. hozzászólásáraGyőr agroker
Sziasztok!
Támrendszert szeretnék cserélni a szőlőmben és kellene vennem talajcsavart, illetve vezérdrót is kellene kb 5-600 méter. Tud ajánlani valaki címet ahol betudom szerezni?
Hagyományos faoszlopost szeretnék csinálni.
https://www.agroinform.hu/gazdasag/vege-a-termelok-kiszolgaltatottsaganak-birsag-jar-a-kesedelmes-fizetoknek-77713-001
Ez a szőlőre is vonatkozik??
Válasz hajosgabor86 #3513. hozzászólásáraA szőlőterület nagysága az elmúlt 25-30evben Magyarországon kb felére csökkent. Azokat a területeket, amelyek nem produkálnak normális termést, azokat ki kell szedni.
Azok a területek amelyek gazdaságosan még muvelhetoek, de tulajdonosaik valami ok miatt (életkor, képzett munkaerő hianya, gépek stb hiánya) nem tudja művelni, azokat gyorsan bérbe kell adni, mert jövőre senki nem veszi majd ki AKG nélkül.
Annak akinek piaca van és megfelelő bevételt jelent számára a szőlészkedés, annak telepíteni kell. Szerintem.
Válasz hajosgabor86 #3513. hozzászólásáraKép lemaradt
Válasz szervezkedo #3512. hozzászólásáraDe ????, most megcsappan az ültetvény felület.
Válasz korrektuzlet11 #3511. hozzászólásáraMennyi sorról lenne szó?
Milyen hosszúak lennének a sorok?
(Ez ebben a topicban off nagyon. Itt leginkább azok osztják az észt, akiknek egy fürt sincs, vagy azok elégedetlenkednek akik kivágni készülnek már 5éve, azután mégsem a teszik meg!)
Még telepítek egy kevés szőlőt. Lehet röhögni. A teljesen gépes ültetés úgy néz ki nem jön össze. Ezért az lenne a kérdésem, hogy a sor kijelölésére van már valamilyen optikai módszer? Lézerre gondoltam, vagy valamilyen fókuszált látható fényre.
"Nem kell a szőlő a feldolgozóknak, mert már vásároltak annyit, amennyire szükségük volt,,,,,,,https://sokszinuvidek.24.hu/eletmod/2024/09/26/nem-kell-senkinek-a-szekszardi-szolo/?
Válasz jozjoz #3507. hozzászólásáraLisztharmat vagy jégverés. Utóbbiból volt 3 az éven.
Válasz jozjoz #3507. hozzászólásáraValószínűleg nagyon durva lisztharmat fertőzés.
Az aszúsodást kizárnám
Tegnap voltam Tokajban. Minden ültetvényen összeszikkadt fekete bogyók vannak a tőkéken. Ez mi? Ha gombabetegség a rezisztens borszőlő fajták elviselik?
Válasz korrektuzlet11 #3506. hozzászólásáraIgazából ha le tudod tisztítani a mustot, onnantól már könnyű a dolog, akár otthon is meg lehet csinálni, ha csak 1-2hektóról van szó. Inkább olyat keress aki flotált mustot tud adni, a technológiát találd ki.
A még tőkén lévő szőlők nagy százalékban már savát vesztett, magas cukorfokú gyümölcsöt adnak, ami mustként émelyítő édes. Ha ez a cél, sokkal hamrabb kell szüretelni. Szerintem!
Válasz ND #3504. hozzászólásáraKöszönöm a választ!
Válasz korrektuzlet11 #3503. hozzászólásáraBármelyik gyümilé gyártó meg tudja csinálni. Nézz szét a környéken
Pasztőröznek mustot valahol az országban?
Válasz szendreyarpad #3500. hozzászólásáraOtt még tart a szüret? Ennyivel hátrébb van a fenológia vagy csak eddig nem vették át?
Az Alföldön már a gépek is elvannak mosva, téliesítve.
Augusztus végén leszedetük a Kékfrankost.
Válasz szendreyarpad #3500. hozzászólásáraJa és fizetés két részletbe.
Válasz Lipi #3497. hozzászólásáraFeldebrő Vargapince Kékfrankos 105 forint bruttó őstermelői ár. MAFFIA
Válasz Lipi #3497. hozzászólására
Válasz ND #3496. hozzászólásáraKoszi !
Válasz ND #3496. hozzászólására125 az a 145!!! Meg 140 a másik kategória.
Válasz kisgabesz69 #3495. hozzászólásáraGrand Tokaj 145 bruttó
Irjatok egy Tokaji Furmibt felvásárlási árat !
Válasz Öcsi75 #3493. hozzászólására(Tedd hozzá, ezek bruttó árak!)